Jump to content

Καινουργιος Μονομαχος Και Ουρα / Πτερυγια.

Recommended Posts

Καλησπερα σας! Σημερα αγορασα ενα μονομαχο που βρισκεται [πτερυγια/ουρα] σε αθλια κατασταση.... μαλλον λογω των ασχημων συνθηκων που βρισκοντουσαν στο κυπελακι του πετ-σοπ.

Υπαρχει κατι που να μπορεσει να καλυψει τις πληγες και να τον ανακουφισει [καποια βιταμινη ισως?]. Τα πτερυγια ειναι στο κανονικο τους μηκος το προβλημα ειναι οτι στη μεση τους εχουνε κατι σαν φθαρσιματα.

Υπαρχει περιπτωση να πασχει απο κατι [φιν ροτ αν το λεω καλα] ? Φωτο δεν εχω αυτη τη στιγμη δυστυχως...Κανενα συγκεκριμενο ''φαρμακο'' ?

Καλησπέρα!Δε μας δίνεις αρκετές λεπτομέρειες για να σε βοηθήσουμε ιδιαίτερα.Το ψάρι σε τι ενυδρείο πρόκειται να το βάλεις? Καλές συνθήκες νερού και καλή διατροφή θα βοηθήσουν το ψάρι σου να συνέλθει.Μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο αντιχλώριο με αλόη για να βοηθήσεις στην αποκατάσταση της ουράς του.Μια βιταμίνη στη διατροφή του θα ήταν μια καλή κίνηση. Ποιά τροφή έχεις επιλέξει?

Καλησπερα.. ο μονομαχος βρισκεται υτη τη στιγμη σε ενυδρειο 17 λιτρων... εχεις να προτεινεις καμια συγκεκριμενη μαρκα αντιχλωριου? Θα του δινω 2 φορες την εβδομαδα αποξηραμενα σκουλικια bloodworms sera και τις υπολοιπες μερες φυλλαρακια για μονομαχους...τι βιταμινη? πως να τη ζητησω? Η τροφη ''σκουλικια'' ειναι αυτη....

post-49300-0-18829100-1334077005_thumb.jpg

post-49300-0-14578500-1334077008_thumb.jpg

Η τροφή είναι μια χαρά,δοκιμασμένη εδώ και χρόνια! Αντιχλώριο θα πρότεινα τo tetra aquasafe,απο βιτανίνες sera fishtamin ή tetra vital.Καλύτερα να μουλιάσεις την τροφή στις βιταμίνες και όχι στο νερό όπως θα γράφουν οι οδηγίες των βιταμινών.

Χμμ οκ ! Θα τα παρω και τα δυο αρκει να ανακουφιστει ο μικρος. Καθε μερα οι βιταμινες θα πρεπει να του δινονται? Στην περιπτωση της τροφης των σκουλικιων πως θα τα μουλιαζω αφου ειναι θριψαλισμενα?? Η τιμη των βιταμινων [μην πιαστω κορο'ι'δο]?

Εγω τον δικο μου τον ειχα σωσει με melafix 2 βδομαδες θεραπεια,καλο φαι και καλες συνθικες νερου.

Υπαρχει και η τιμη παει αναλογα τα ml του μπουκαλιου,δεν θυμαμαι να σου πω ποσο.Εγω μ αυτο το εσωσα το ψαρακι,ειναι ακακο και ηπιο φαρμακακι που δεν επιρεαζει την βιολογια του ενυδρειου μας.Θα πρεπει να κανεις τουλαχιστον 1 εβδομαδα θεραπεια και μπορει να χρειαστει και δευτερη.Εγω εκανα 2 βδομαδες θεραπεια και το ψαρακι ισιωσε.Οπως γραφουμε και πιο πανω,θελει καλη διατροφη και καλες συνθικες νερου .

Να συμπληρώσω και εγώ εδώ ότι έχω χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο φάρμακο με πολύ καλά αποτελέσματα. Η θεραπεία έγινα μια εβδομάδα μόνο όμως καθώς το σκίσιμο ήταν μικρό και το πρόλαβα. Επίσης όπως λέει και ο Κώστας καλές συνθήκες νερού και μούλιασμα τροφής σε βιταμίνες.

Έγινε επεξεργασία - dpap

Ευχαρστω καταρχας για τις αμεσες απαντησεις σας! Μακαρι να γινει καλα ..θα ψαξω στα πετ σοπ μηπως το βρω..οποτε παιρνω... melafix -βιταμινες -αντιχλωριο.!

Θα σας ενημερωσω αργοτερα για το τι εγινε...

Γεια σας και παλι.. αγορασα αντιχλωριο tetra aquasafe και αγορασα ενα ακομη προ'ι'ον υγρο το οποιο λεγεται tetra fungistop και κανει για το ξεφτυσμα των πτερυγιων ειναι αυτο εδω.. http://www.mm-aquari...fungi-stop.html .

Κανει να του το βαλω?? Γινεται να μπαινει και αυτο και το αντιχλωριο στις αλλαγες? Ποσο να βαζω?

Δεν υπηρχε τπτ απο τ προ'ι'οντα που μου συστησατε...ελπιζω να μην εχω διαλεξει λαθος

Έγινε επεξεργασία - anna-sushi

Το ενυδρείο σου ήταν στρωμένο όταν τον έβαλες μέσα? Επίσης αν δε κάνω λάθος έχεις και τον σούσι εδώ κι έναν μήνα και το λέω αυτό επειδή πήγες και πήρες τώρα αντιχλώριο(tetra aquasafe) ενώ λογικά πρέπει να είχες αντιχλώριο και για τον σούσι. Το λέω αυτό σε περίπτωση που έχεις δώσει χρήματα που ίσως δεν χρειαζόταν να δώσεις. Γιατί ίσως να σε παραπλάνησαν στο πετ σοπ για να πάρεις τζάμπα πράματα.

ειχα το ιδιο αντιχλωριο και στον σουσι απλα τελιωσε :P Μπορω να ριξω τα 5 μλ. που ειπε αυτος στο πετ σοπ στο ενυδρειακι του ''τραυματια'' και μετα απο μερικες μερες να αλλαξω το 50% [οπως μου ειπε] για να φυγει το φαρμακο? Αν το βαλω το καινουργιο υγρο [φαρμακευτικο] δεν θα τον πειραξει ετσι? Τι μπορω να κανω με αυτα που ηδη εχω ?

Εγώ το μόνο που ξέρω για φαρμακευτικές αγωγές είναι ότι φεύγουν με άνθρακα και αλλαγές νερού... Και στο κάτω κάτω αν δεν έχει μύκητα το ψάρι σου γιατί να ρίξεις φάρμακο για μύκητες? Απλά θα το επιβαρύνεις αφού τα φάρμακα είναι φάρμακα!... Το μελαφιξ που σου'παν τα παιδιά είναι ελαφρύ και αντιστρες. Ίσως πριν προχωρήσεις με δεύτερο ψάρι θα έπρεπε να βρεις κάποιο καλά εξοπλισμένο και πιο εξειδικευμένο στα είδη ενυδρείου πετ σοπ για να βοηθηθείς.

Μην βιάζεσαι! Σημαντικότατο!

Ας πούμε, αν αντί για όλη αυτή την αγορα νέου ενυδρείου και ψαριού και φαρμάκου είχες δαπανήσει λεφτά για εισητήρια λεωφορείου(ώστε να πας στο σωστό πετ σοπ), κερατόφυλλο, ανούμπιες, μος, ξύλο, κλπ ο σούσι θα είχε αποκτήσει ξανά το λαμπερό του χρώμα(επειδή τον είδα πως έχει χάσει το χρώμα του) και θα είχε ελαττωθεί το στρες που αισθάνεται στο ολίγον τι αδειανό του ενυδρείο. Κι έτσι θα είχες τουλάχιστον ένα χαρούμενο ψάρι και ξέγνοιαστο κεφάλι για λίγο καιρό μέχρι να μπορέσεις να φροντίσεις το επόμενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...