Παναγιώτης Κ 13 Απριλίου 2012 #26 Share 13 Απριλίου 2012 Ωραίο μπράβο Φοβερά ψαράκια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 15 Απριλίου 2012 Author #27 Share 15 Απριλίου 2012 ήταν να μην κάνουν την αρχή !!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 15 Απριλίου 2012 #28 Share 15 Απριλίου 2012 ωραία και όμορφα ψαράκια!!! Μπράβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 19 Απριλίου 2012 #29 Share 19 Απριλίου 2012 Νίκο..περιμένω φωτογραφίες!Ελπίζω να μην στα φάγανε πριν προλάβεις να τα φυτέψεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 19 Απριλίου 2012 #30 Share 19 Απριλίου 2012 Νίκο δεν εχω λόγια. Θα ερθω και για καφε να τα δω και απο κοντά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 19 Απριλίου 2012 Author #31 Share 19 Απριλίου 2012 ευχαριστω για τα καλά σας λόγια, παρτε και μερικες φωτογραφιες με ολίγη βλάστηση. Μάνο σε περιμένω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 19 Απριλίου 2012 #32 Share 19 Απριλίου 2012 Ωραία! Συνέχισε έτσι και σε λίγο καιρό θα ανταμειφθείς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 21 Απριλίου 2012 #33 Share 21 Απριλίου 2012 To μόνο που λείπει είναι η άλγη. Μόλις κάνεις την εμφάνιση της, θα κάνει το τοπίο πιο άγριο και πιο βιοτοπικό. Να το χαίρεσαι το ενυδρείο σου φίλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 21 Απριλίου 2012 Author #34 Share 21 Απριλίου 2012 ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. η άλγη κωστή έχει ξεκινήσει και εχουν αρχίσει τα tropheus να την τρωνε στις πέτρες !!!!! είναι απίστευτα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Απριλίου 2012 #35 Share 22 Απριλίου 2012 Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου,μαρεσει πολυ,εκτος αυτο το σωληνακι εισοδου ,με καποιο τροπο καλυψετο και παρτο ποιο αριστερα αν σε περνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 22 Απριλίου 2012 Author #36 Share 22 Απριλίου 2012 Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου,μαρεσει πολυ,εκτος αυτο το σωληνακι εισοδου ,με καποιο τροπο καλυψετο και παρτο ποιο αριστερα αν σε περνει. φιλε κιχλιδατε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. αν εννοεις τον σωλήνα με το μαυρο σπιράλ αριστερά ο οποιος ειναι η εξαγωγή του νερού, και εμένα δεν μου άρεσε και ήδη έχει φύγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Απριλίου 2012 #37 Share 22 Απριλίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 25 Απριλίου 2012 Author #38 Share 25 Απριλίου 2012 δείτε αλλο ένα βιντεάκι απο τα τερατάκια !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 28 Απριλίου 2012 #39 Share 28 Απριλίου 2012 Είναι φανερό ότι ακόμα δεν έχουν ξεθαρέψει και δεν έχουν κοπαδιάσει. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος, ο αριθμός των ψαριών είναι 9; Προσωπικά θα έφτιαχνα μεγαλύτερο κοπάδι 12+ σίγουρα, ίσως και 15 υπό προϋποθέσεις. Έχουν πλάκα πάντως πως βοσκάνε την άλγη. Καλή συνέχεια εύχομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 28 Απριλίου 2012 Author #40 Share 28 Απριλίου 2012 Είναι φανερό ότι ακόμα δεν έχουν ξεθαρέψει και δεν έχουν κοπαδιάσει. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος, ο αριθμός των ψαριών είναι 9; Προσωπικά θα έφτιαχνα μεγαλύτερο κοπάδι 12+ σίγουρα, ίσως και 15 υπό προϋποθέσεις. Έχουν πλάκα πάντως πως βοσκάνε την άλγη. Καλή συνέχεια εύχομαι. ο αριθμός είναι 9 και έλεγα και εγω να προσθέσω κανα 5αρι ακόμα, αλλα επειδή σίγουρα αυτα που θα βάλω θα είναι μικρότερα, θέλω να αποφύγω δυσάρεστες συνέπιες, και λεω να αφήσω να κάνει την αυξηση η φύση (γένες όταν έρθουν με το καλό) εσύ τί λες ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 28 Απριλίου 2012 #41 Share 28 Απριλίου 2012 To κακό με τα tropheus είναι η ευαισθησία τους όταν κάτι αλλάζει στο ενυδρείο. Είναι πολύ πιθανό να διαταραχθεί το κοπάδι και να υπάρχουν απώλειες. Η πιο ασφαλής διαδικασία όταν πρόκειται να προστεθούν άτομα στο κοπάδι, είναι επίπονη μιας και πρέπει να βγούν όλα τα ψάρια έξω, να αλλάξει το στήσιμο και να ξαναμπούν όλα μαζί. Αυτό γίνεται για να διεκδικήσουν όλα επί ίσοις όροις φωλιές και να γίνει από την αρχή η μάχη για μια θέση στην ιεραρχία. Από εκεί και πέρα, φίλοι όπως ο Στράτος, ο κος Σωκράτης, ο Ανδρέας ή όποιος άλλος Αφρικανός έχει φιλοξενήσει tropheus και έχει μπει στην διαδικασία να εισάγει άτομα σε ήδη στημένη ομάδα, μπορεί να μας πει την εμπειρία του και τι παρατήρησε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 28 Απριλίου 2012 #42 Share 28 Απριλίου 2012 Αν είναι μικρά τα ψάρια που θα μπουν δεν θα υπάρξει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Τα μεγαλύτερα ενήλικα δεν τα βλέπουν σαν ανταγωνιστές στην ιεραρχία και αδιαφορούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 28 Απριλίου 2012 #43 Share 28 Απριλίου 2012 Αν είναι μικρά τα ψάρια που θα μπουν δεν θα υπάρξει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Τα μεγαλύτερα ενήλικα δεν τα βλέπουν σαν ανταγωνιστές στην ιεραρχία και αδιαφορούν. Συμφωνώ! Επίσης έχει να κάνει και με το πόσα θα βάλουμε. Πχ αν βάλουμε 2 υπάρχει περίπτωση να τα σκοτώσουν. Αν βάλουμε πιο πολλά τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να επιβιώσουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Απριλίου 2012 #44 Share 28 Απριλίου 2012 Συμφωνώ! Επίσης έχει να κάνει και με το πόσα θα βάλουμε. Πχ αν βάλουμε 2 υπάρχει περίπτωση να τα σκοτώσουν. Αν βάλουμε πιο πολλά τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να επιβιώσουν! Πολυ πολυ σπανια θα συμβει κατι τετοιο.Τα ενηλικα tropheus δεν ενδιαφερονται να σκοτωσουν μικροτερα σε ηλικια και σε μεγεθος,οπως ανεφερε και ο Κλεοβουλος.Το εχω δει σε δικα μου ψαρια οταν προσθεσα δυο νεαρα ατομα,αλλα και οταν καποια θυληκα γεννησαν και τα μικρα ξεκινησαν να κυκλοφορουν αφοβα αναμεσα στα μεγαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 28 Απριλίου 2012 Author #45 Share 28 Απριλίου 2012 ευχαριστώ για τις γνώμες, απο ότι καταλαβαίνω το ρίσκο δεν ειναι πολύ μεγάλο για να προσθέσω 5 ψαρια ακομα. μου πρωτείνετε οταν τα βάλω να αλλάξω τις πέτρες ή όχι ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 28 Απριλίου 2012 #46 Share 28 Απριλίου 2012 Πολυ πολυ σπανια θα συμβει κατι τετοιο.Τα ενηλικα tropheus δεν ενδιαφερονται να σκοτωσουν μικροτερα σε ηλικια και σε μεγεθος,οπως ανεφερε και ο Κλεοβουλος.Το εχω δει σε δικα μου ψαρια οταν προσθεσα δυο νεαρα ατομα,αλλα και οταν καποια θυληκα γεννησαν και τα μικρα ξεκινησαν να κυκλοφορουν αφοβα αναμεσα στα μεγαλα. έτσι ακριβώς ευχαριστώ για τις γνώμες, απο ότι καταλαβαίνω το ρίσκο δεν ειναι πολύ μεγάλο για να προσθέσω 5 ψαρια ακομα. μου πρωτείνετε οταν τα βάλω να αλλάξω τις πέτρες ή όχι ??? Δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα και στρεσάρεις άδικα τα ψάρια. Βάλτα αργά το απόγευμα με σβηστά τα φώτα, κυρίως για να εγκλιματιστούν ομαλά τα νεοεισερχόμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 13 Μαίου 2012 Author #47 Share 13 Μαίου 2012 μετά από πολλές άτυχες στιγμές, όλα καλά με την προσθήκη 10 bemba και με τους 7 παλαιούς κατοίκους πολύ κίνηση στο ενυδρείο. παραθέτω βίντεο ώρα φαγητού και όχι μόνο !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 13 Μαίου 2012 #48 Share 13 Μαίου 2012 Μπραβο ρε φιλε.Μια χαρα φαινονται. Σου ευχομαι να ειναι ολα καλα απο εδω και περα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 14 Μαίου 2012 #49 Share 14 Μαίου 2012 Mια χαρά είναι! Κουκλιά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 15 Μαίου 2012 Author #50 Share 15 Μαίου 2012 Σήμερα πολύ πείνα και πολύ κυνήγι !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος