n_vergopoulos 8 Απριλίου 2012 #1 Share 8 Απριλίου 2012 μετά απο πολλές ωρες διαβάσματος στο φορουμ κατάφερα και έστησα το νέο μου ενυδρείο που θα φιλοξενήσει ενα είδος tropheus (όταν βρω) και παρακαλώ θα ήθελα τις γνώμες σας. Γενική κατηγορία ενυδρείου: Αφρική tanganyika, tropheus tank Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου: 120 Χ 50 Χ 65Υ Συνολικά Λίτρα:390 Sump (λίτρα): - Διακοσμητικά υλικά Φόντο: αφίσα με πετρες Πέτρες:διαφορες πέτρες (όχι ασβεστηθηκές) που μαζευτηκαν απο τον υμμητό Βυθός: 25 κιλα χαλαζιακή άμμος Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: eheim profesionel 2 2028 1050 λτ/ω - eheim ecco 200 600 λτ/ω Θέρμανση: jager 300 w Παράμετροι pH: 8.5 Γενική σκληρότητα (GH):13 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):10 Αμμωνία (ΝΗ3): Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):50 NH4: 0 Μέση Θερμοκρασία (°C):26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Απριλίου 2012 #2 Share 8 Απριλίου 2012 Νομιζω μια αφισα η βαψιμο της πλατης με καποιο σκουρο χρωμα,μαυρο η μπλε,θα εδειχνε καλυτερα. Επισης καλυτερο αποτελεσμα θα ειχες αν και οι πετρες ηταν ολες ομοιες. Φιλικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 8 Απριλίου 2012 #3 Share 8 Απριλίου 2012 (edited) Καλή προσπάθεια! Όπως σου είπαν και πιο πάνω βάλε ένα σκούρο μονόχρωμο φόντο για καλύτερα! Τις πέτρες καλύτερα θα ήταν να δημιουργήσεις 2 καλές στίβες μια δεξιά και μια αριστερά και στη μέση τίποτα έτσι ώστε να αποφύγεις τσακωμούς αρσενικών!!(όχι πως δεν θα δείς) Και επίσης να βάλεις ένα είδος πέτρας σε διαφορα μεγέθη(μικρά και μεγάλα) Είναι ψάρια που θέλουν χώρο για κολύμπι, αλλά θέλουν και την πέτρα τους! Έγινε επεξεργασία 8 Απριλίου 2012 - ΠαναγιώτηςCR7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 8 Απριλίου 2012 #4 Share 8 Απριλίου 2012 (edited) Mετακινησε επισξς το θερμαντηρα που βλεπω κεντρο προς τα αριστερα,πισω απο τις πετρες να κρυφτει.Θα συμφωνησω επισης με οσα ειπωθηκαν ηδη.Θα δειξει ακομη καλυτερο ετσι. Έγινε επεξεργασία 8 Απριλίου 2012 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 8 Απριλίου 2012 #5 Share 8 Απριλίου 2012 Θα συμφωνησω για την πλατη να μπει κατι σκουρο,αλλα οχι μαυρο και γυαλιστερο γιατι κανει αντανακλαση και δεν ειναι ωραιο (Γκριζο η πολυ σκουρο πρασινο) Η πετρα ομως εμενα μου αρεσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 8 Απριλίου 2012 Author #6 Share 8 Απριλίου 2012 Σας ευχαριστω όλους για τις γνώμες σας, γιατην πλάτη ειχα και εγω υπόψη μου να την αλλάξω με κάτι σκούρο, όσο αναφορά φλε παναγιώτη ετσι οπως λες το εχω φτιαξει, μια στίβα απο δεξια και μια απο αριστερά και στη μέση τίποτα εαν δεις τις φωτογραφίες. οι πέτρες να σας πω μου αρέσουν που είναι ετσι ακανόνιστες, και θελω να πιστευώ οτι δεν θα εχουν προβλημα τα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 8 Απριλίου 2012 #7 Share 8 Απριλίου 2012 Θα συμφωνήσω για το βάψιμο της πλάτης αλλά αυτά είναι γούστα,εσένα μπορεί να σου αρέσει έτσι πιο πολύ... Επίσης,απότι βλέπω το ενυδρείο σου είναι το anubias 1,20μ οπότε τα λίτρα του είναι 300 και όχι 390..τα καθαρά,πολύ λιγότερα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 8 Απριλίου 2012 Author #8 Share 8 Απριλίου 2012 εχεις δίκιο ειναι 350 λιτρα !!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 8 Απριλίου 2012 #9 Share 8 Απριλίου 2012 Σας ευχαριστω όλους για τις γνώμες σας, γιατην πλάτη ειχα και εγω υπόψη μου να την αλλάξω με κάτι σκούρο, όσο αναφορά φλε παναγιώτη ετσι οπως λες το εχω φτιαξει, μια στίβα απο δεξια και μια απο αριστερά και στη μέση τίποτα εαν δεις τις φωτογραφίες. οι πέτρες να σας πω μου αρέσουν που είναι ετσι ακανόνιστες, και θελω να πιστευώ οτι δεν θα εχουν προβλημα τα ψαρια. Καλή αρχή να ευχηθώ και εγώ και μπραβο για την πρωτη σου προσπάθεια! θα συμφωνήσω και εγώ οτι με ενα μονοχρωμο backround και καποιες ριζες vallisneria, στο κεντρο πισω και δεξια στη γωνία, θα δειξει πιο ομορφο το ενυδρείο! Επίσης αν θελεις βάλε τον θερμοστάτη πισω αριστερα οπως κοιτάμε, για να "κρυφτει" πισω απο τις πέτρες. Αν αισθητικά οι πέτρες σου αρέσουν δεν νομίζω να υπάρχει προβλημα αρκει να εχουν κρυψώνες και περάσματα για τα ψαρια! Να μας ενημερώνεις για την εξέλιξή του!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 12 Απριλίου 2012 #10 Share 12 Απριλίου 2012 Θέλουμε update!! Πώς πάνε τα tropheus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 12 Απριλίου 2012 Author #11 Share 12 Απριλίου 2012 παναγιώτη ευχαριστώ για το εδιαφέρον. εβαλα τελικά 9 tropheus blue rainbow chaitika τα οποια τα πήρα απο τον συνχομπίστα και φίλο μανο, και απο οτι μου ειπε ειναι 2 αρσενικα και τα υπολοιπα θυληκά, τα έβαλα την δευτερα στο ενυδρειο και μεχρι σήμερα τα βλέπω μόνο όταν τα ταίζω και με γρηγορες κινησεις ξανατρυπώνουν στους βράχους. ελπίζω σύντομα να μοτ κάνουν την χάρη να βγουν παραέξω για να βγαλω φώτο και να σας πω νέα !!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 12 Απριλίου 2012 #12 Share 12 Απριλίου 2012 Για καλύτερες συμπεριφορές, λιγότερα κρυψίματα και στρές, καλό θα ήταν να αυξήσεις τον αριθμό των ψαριών σε 12+ τουλάχιστον οσο πιο συντομα μπορείς.....γιατι αν θελήσεις να το κανεις στο μελλον πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα! Προσοχή στις τιμές του νερού σου....το ενυδρειο ειναι φρεσκο και τα ψαρια μυστηρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 12 Απριλίου 2012 Author #13 Share 12 Απριλίου 2012 μετρησεις κανω καθε μέρα και ειναι μια χαρά. οσο αναφορά την αυξηση του αριθμού των ψαριών νομίζω οτι για τα λίτρα μου ειναι καλή αναλογία 2 αρσενικά και 7 θυληκα, και δεν εχω σκοπό να τα αυξήσω απο την στιγμή που τα ειχε 6 μήνες στο ενυδρείο του ο μάνος και πηγέναν μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 12 Απριλίου 2012 #14 Share 12 Απριλίου 2012 μετρησεις κανω καθε μέρα και ειναι μια χαρά. οσο αναφορά την αυξηση του αριθμού των ψαριών νομίζω οτι για τα λίτρα μου ειναι καλή αναλογία 2 αρσενικά και 7 θυληκα, και δεν εχω σκοπό να τα αυξήσω απο την στιγμή που τα ειχε 6 μήνες στο ενυδρείο του ο μάνος και πηγέναν μια χαρά. Πολύ ωραία! Συνέχισε λοιπον τις ρουτίνες σου....μετρήσεις και αλλαγές νερού! Κανεις υπομονή να προσαρμοστεί πλήρως η ομάδα και αναμένεις να αυξηθεί απο μόνη της..... Ευχομαι καλή συνέχεια και πολλές γεννες!!! Και με την πρώτη ευκαιρία φωτογραφίες.....αφου ηρεμήσουν τα ζωντανά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 12 Απριλίου 2012 Author #15 Share 12 Απριλίου 2012 Σ'ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά. συντομα θέλω να πιστευω οτι θα εχουμε και φώτο !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 12 Απριλίου 2012 #16 Share 12 Απριλίου 2012 Aυτό το κρύψιμο συνανταται εύκολα όταν βάζουμε ενήλικα ψάρια σε νέο ενυδρείο! Συνήθως τα μικρά δεν κρύβονται τόσο πολύ! Οπότε δώστους χρόνο να προσαρμοστούν! Και λίγο τάισμα(τώρα στην αρχή) μόνο με φυτική πρωτείνη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 13 Απριλίου 2012 #17 Share 13 Απριλίου 2012 Το ενυδρειακι παιδια ειναι πολυ καλο κι απο κοντα που το ειδα! το φοντο θα μπορουσε να αλλαξει αλλα προτεινω με σκουροχρωμη αφισα η χαρτονι και οχι με μπογια. Τωρα οι πετρες ειναι μια χαρα, δε θα συμφωνουσα να ειναι ολοιδιες γιατι γινεται και βαρετο! παντως εγω με τετοια ψαρακια δε θα την παλευα! να βλεπεις δηλαδη αδειο ενυδρειο τις περισσοτερες φορες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 13 Απριλίου 2012 #18 Share 13 Απριλίου 2012 παντως εγω με τετοια ψαρακια δε θα την παλευα! να βλεπεις δηλαδη αδειο ενυδρειο τις περισσοτερες φορες! Καλά κάτσε να συνηθίσουν και θα σου πω για άδειο ενυδρείο! Είναι αρχή ακόμα και είναι στρεσαρισμένα! Μπες youtube και βρες ενυδρεία με τροφέους να δεις αν έχει νέκρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 13 Απριλίου 2012 Author #19 Share 13 Απριλίου 2012 Καλά κάτσε να συνηθίσουν και θα σου πω για άδειο ενυδρείο! Είναι αρχή ακόμα και είναι στρεσαρισμένα! Μπες youtube και βρες ενυδρεία με τροφέους να δεις αν έχει νέκρα. παναγιώτη περιμένω πως και πως να βγουν έξω να με τρελάνουν !!!!!! ο βαγγέλης τα είδε την δευτερη μερα στο ενυδρείο. σιγά μη του καναν την χάρη να βγουν. πόσες μέρες μπορει να κρατήσει το κρύψιμο ???????? να και μερικές πόζες !!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 13 Απριλίου 2012 #20 Share 13 Απριλίου 2012 Ανάλογα τα ψάρια και τα κέφια τους! Μπορεί να κάνουν λίγες μέρες, μπορεί και μήνα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 13 Απριλίου 2012 Author #21 Share 13 Απριλίου 2012 πως ανεβάζουμε βιντεο ??????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 13 Απριλίου 2012 #22 Share 13 Απριλίου 2012 Το ανεβαζεις πρωτα youtube και κατοπιν ποσταρεις εδω το link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 13 Απριλίου 2012 Author #23 Share 13 Απριλίου 2012 ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 13 Απριλίου 2012 Author #24 Share 13 Απριλίου 2012 παναγιώτη τα κέφια άρχισαν !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 13 Απριλίου 2012 Author #25 Share 13 Απριλίου 2012 να και άλλες δυο πόζες !!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος