Jump to content

Δευτερο Μονομαχοενυδριο Και Στρωσιμο

B_betta

Recommended Posts

Επιτελους πηρα και γω το 2ο 17λιτρο [περιπου] ενυδριακι οικονομικο απο το jumbo που περιειχε μεσα ενα φιλτρακι χαλικια και ψευτικο φυτο. Απο χθες προσθεσα νερο [αφου τα ειχα καθαρισει ολα] και αρχισε να λειτουργει για πρωτη φορα το φιλτρο. Θα ηθελα να γινει η επιταχυνση του στρωσιματος και εχω ακουσει πολλες γνωμες για το περιβο'ι'το μπολι. Σκεφτομαι να κοψω το μισο σφουγγαρακι απο το στρωμενο ενυδριακι και να το βαλω στο νεο φιλτρο και επειτα το 1/3 του παλιου ενυδριου στο νεο για να επιταχυνθει το ''καθαρισμα''. Εαν κοψω το σφουγγαρακι [το μισο] του παλιου ενυδριου μπορω να το αναπληρωσω με μισο απο το καινουργιο που αγορασα ή να το αφησω ετσι οπως ειναι? Και τα 2 φιλτρα εχουν σφουγγαρακι αλλα το καιουργιο περιεχει και μια στρωση απο κατι σαν βαμβακι και κατι μαυρα σαν σπασμενες μυτες μολυβιου και πιο κατω το σφουγγαρακι. Ακουω τι θα μπορουσα να κανω με το ''μπολι''.

Χθες παλι απο τα jumbo αγοραα κατι διακοσμητικα πετραδακια κατι σαν ψιλο χαλικι που ελεγξα οτι δεν ειναι αρωματικα αλλα μυριζουν μια κλασικη πλαστικιλα :P . Μπορω να τα ξεπλυνω καλα και να τα προσθεσω στο ενυδριο του σουσι [το στρωμενο ενυδριο]. Γιατι οι χρωματιστες πετρες ειναι απαισιες .

Αυτα προς το παρον αναμενονται εξελιξεις και φωτογραφιες.

Λοιπον παραθετω φωτογραφιες απο το ενυδριακι και τα πραγματα που ψωνισα για να εχετε μια εικονα.

5η φωτο. Καινουργιο ενυδριακι

4η φωτο. Καινουργιες πετρουλες

3η φωτο. Καινουργιο φιλτρακι

1η φωτο. Σφουγγαρακι που εμπεριεχεται και στα 2 φιλτρα [συγκεκριμενο καινουργιο]

2η φωτο. Παλιο σφουγγαρακι μπορει να ξαναχρησιμοποιηθει για το καινουργιο φιλτρακι? Ειναι κομμενο γτ ηθελα να μειωσω την πιεση του παλιου φιλτρου :P

post-49300-0-56782200-1333867557_thumb.jpg

post-49300-0-97768500-1333867568_thumb.jpg

post-49300-0-20859300-1333867574_thumb.jpg

post-49300-0-32041900-1333867593_thumb.jpg

post-49300-0-45646300-1333867779_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - anna-sushi

Καποιος να μου πει τη γνωμη του βρε παιδια οι μερες περνανε δεν θελω να κανω καμια βλ*κια και μετα να την πληρωνω με το ιδιο το ψαρακι...εξαλλου σε τι μου φταιει αυτο?... τωρα που ειναι νωρις να κανω μια καλη αρχη! Ευχαριστω για την κατανοηση σας! :)

Έγινε επεξεργασία - anna-sushi

Επιτελους πηρα και γω το 2ο 17λιτρο [περιπου] ενυδριακι οικονομικο απο το jumbo που περιειχε μεσα ενα φιλτρακι χαλικια και ψευτικο φυτο. Απο χθες προσθεσα νερο [αφου τα ειχα καθαρισει ολα] και αρχισε να λειτουργει για πρωτη φορα το φιλτρο. Θα ηθελα να γινει η επιταχυνση του στρωσιματος και εχω ακουσει πολλες γνωμες για το περιβο'ι'το μπολι. Σκεφτομαι να κοψω το μισο σφουγγαρακι απο το στρωμενο ενυδριακι και να το βαλω στο νεο φιλτρο και επειτα το 1/3 του παλιου ενυδριου στο νεο για να επιταχυνθει το ''καθαρισμα''. Εαν κοψω το σφουγγαρακι [το μισο] του παλιου ενυδριου μπορω να το αναπληρωσω με μισο απο το καινουργιο που αγορασα ή να το αφησω ετσι οπως ειναι? Και τα 2 φιλτρα εχουν σφουγγαρακι αλλα το καιουργιο περιεχει και μια στρωση απο κατι σαν βαμβακι και κατι μαυρα σαν σπασμενες μυτες μολυβιου και πιο κατω το σφουγγαρακι. Ακουω τι θα μπορουσα να κανω με το ''μπολι''.

Χθες παλι απο τα jumbo αγοραα κατι διακοσμητικα πετραδακια κατι σαν ψιλο χαλικι που ελεγξα οτι δεν ειναι αρωματικα αλλα μυριζουν μια κλασικη πλαστικιλα :P . Μπορω να τα ξεπλυνω καλα και να τα προσθεσω στο ενυδριο του σουσι [το στρωμενο ενυδριο]. Γιατι οι χρωματιστες πετρες ειναι απαισιες .

Αυτα προς το παρον αναμενονται εξελιξεις και φωτογραφιες.

Με το να κόψεις το μισό σφουγγαράκι από το παλιό ενυδρείο θα μεταφέρεις μια κάποια βιολογία αλλά δεν είναι σα να μεταφέρεις έτοιμο στρωμένο βιολογικό υλικό που είναι και το ζητούμενο. Η στρώση από βαμβάκι είναι μάλλον ενυδρειακό βαμβάκι το οποίο πρέπει να αλλάζεις μια στο τόσο όταν δεις και μπουκώνει και βρωμίζει. Τα μαύρα σαν σπασμένες μύτες πρέπει να είναι άνθρακας. Μπορείς να τον αφήσεις μερικές ημέρες να τραβήξει βλαβερές ουσίες αλλά μετά μπορείς να τον αφαιρέσεις από το φίλτρο και να βάλεις siprax mini. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις με το μπόλι είναι να ζητήσεις από κάποιον συγχομπίστα. Τα πετραδάκια που έχει μέσα αυτή τη στιγμή το ενυδρείο και αυτά που πήρες είναι καθαρά θέμα γούστου για το αν θα τα αφήσεις μέσα. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα κάτι πιο ουδέτερο. JBL Manado για παράδειγμα που είναι και υπόστρωμα για φυτά και ευπαρουσίαστο. :)

Έγινε επεξεργασία - dpap

Ωραια δηλαδη σε κανα μηνα αφαιρω το βαμβακι και τον ανθρακα. Εχω ηδη κοψει το μισο σφουγγαρακι απο το παλιο ενυδρειο και το εχω βαλει στο καινουργιο επισης μετεφερα το 1/3 του νερου απο το παλιο στο καινουργιο ενυδρειο! Μαλλον θα παρω βακτηρια για να ειμαι πιο καλημμενη. Τα πετραδακια τα εχω τετοιου χρωματος γιατι τεριαζει με το χρωμα του δωματιου μου και ειναι καθαρα για αυτο [οχι πως εμενα αρεσουν :P ] .Ευχαριστω πολυ γιατην αμεση απαντηση!

Ωραια δηλαδη σε κανα μηνα αφαιρω το βαμβακι και τον ανθρακα. Εχω ηδη κοψει το μισο σφουγγαρακι απο το παλιο ενυδρειο και το εχω βαλει στο καινουργιο επισης μετεφερα το 1/3 του νερου απο το παλιο στο καινουργιο ενυδρειο! Μαλλον θα παρω βακτηρια για να ειμαι πιο καλημμενη. Τα πετραδακια τα εχω τετοιου χρωματος γιατι τεριαζει με το χρωμα του δωματιου μου και ειναι καθαρα για αυτο [οχι πως εμενα αρεσουν :P ] .Ευχαριστω πολυ γιατην αμεση απαντηση!

Να πάρεις σίγουρα βακτήρια γιατί νομίζω ότι μόνο με σφουγγαράκι και νεράκι δεν κάνεις δουλειά :)

Αννα πολυ ωραιο το ενυδρειο σου, αλλα χωρις φυτα και το κοκκινο χαλικι φαινεται πολυ αδειο......... Φροντισε να το κανεις πυκνοφυτεμενο για να ειναι και τρισευτυχισμενος ο μονομαχος, ομως για αυτο θα χρειαστει και μια λαμπα... Θα πρεπει να το φροντισεις αμεσα αυτο, αν θες να το φυτεψεις, αλλα αστο πρωτα να στρωσει... :)

Ευχαριστω Νικο... φυτα δυσκολο το κοβω..καιρο ψαχνω για λαμπα και δεν υπαρχει πουθενα.. εχω λαμπα γραφειου και ειναι πανω απο την ανουμπια.. το ενυδριο μετα απο ωρες καθαρισμου φιλτρου και ολα τα παρελειπομενα εστρωσε και μπηκε ο καινουργιος μου μονομαχοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος !!!!!!!!!!!! Σκετος γλυκας ...

Ευχαριστω Νικο... φυτα δυσκολο το κοβω..καιρο ψαχνω για λαμπα και δεν υπαρχει πουθενα.. εχω λαμπα γραφειου και ειναι πανω απο την ανουμπια.. το ενυδριο μετα απο ωρες καθαρισμου φιλτρου και ολα τα παρελειπομενα εστρωσε και μπηκε ο καινουργιος μου μονομαχοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος !!!!!!!!!!!! Σκετος γλυκας ...

Τι εννοείς ακριβώς ; Έβαλες το ψαράκι από το παλιό ενυδρείο στο καινούριο ή πήρες άλλο μονομάχο;

Αν έβαλες ψαράκι στο νέο ενυδρείο που δεν έχει στρώσει ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτείς :)

παιδια εκανα τεστακια [που τα βρηκα ενας θεος ξερει εκει που πηγα]] ειναι φυσιολογικα ολα! Πηρα καινουργιο μονομαχο! Το μπολι και το 1/3 του νερου και το φιλτρο εκαναν αποτελεσματικη δουλεια! Μου λειπει ο θερμοστατης θα προσπαθω να ισορροπω την θερμοκρασια με ζεστο νερο μεχρι να παρω..!

παιδια εκανα τεστακια [που τα βρηκα ενας θεος ξερει εκει που πηγα]] ειναι φυσιολογικα ολα! Πηρα καινουργιο μονομαχο! Το μπολι και το 1/3 του νερου και το φιλτρο εκαναν αποτελεσματικη δουλεια! Μου λειπει ο θερμοστατης θα προσπαθω να ισορροπω την θερμοκρασια με ζεστο νερο μεχρι να παρω..!

Όταν λες φυσιολογικά όλα ; Μέτρησες αμμωνία , νιτρώδη και νιτρικά ;

Τι τιμές έβγαλες;

Μου φαίνεται πολύ δύσκολο έως αδύνατον να έστρωσε το ενυδρείο μέσα σε μια ημέρα πάντως.

Γι αυτό με το ζεστό νερό δεν ξέρω να σου πω , εγώ δεν θα το έκανα πάντως γιατί δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατόν να πετύχεις ακριβώς την ίδια θερμοκρασία. (Με θερμόμετρο σίγουρα αλλά κάθε πότε θα βάζεις ζεστό νερό ;)

Προσοχή με το ψαράκι πάντως γιατί είναι άστρωτο το ενυδρείο ακόμα.

Για να πει κάποιος ότι έχει στρώσει το ενυδρείο πρέπει να μετράει μηδενική αμμωνία , μηδενικά νιτρώδη και μετρήσιμα νιτρικά. αυτή τη στιγμή στο καινούριο ενυδρείο τι μετράς ;

Επίσης διάβασε εδώ αν θέλεις. Επίσης κάνε μια αναζήτηση για τον κύκλο του αζώτου για να καταλάβεις ακριβώς τις διαδικασίες.

Αννα, αν η αμμωνια ειναι 0 και δεν εχεις μετρησει νιτρωδη και νιτρικα, το πιο πιθανον ειναι να αρχισαν να αυξανονται τα νιτρωδη, που ειναι εξισου βλαβερα με την αμμωνια... Νομιζω οτι βιαστηκες λιγο στην αγορα του μονομαχου...

εκανα βλ*ακεια οσο αφορα τα τεστ [απο οτι βλεπω] και να φανταστειτε ειχα ενημερωθει πριν.... πφφφφφ κατι ασχετο για τον καινοργιο μονομαχο...

Τα πτερυγια του ειναι φθαρμενα και χλωμα... υπαρχει καμια βιταμινη κατι να γινει καλα? Κριμα ειναι ο μικρουλης...ελπιζω να γινουν καλα.. επισης εχει κατι μαυρα στιγματα [απο το μαγαζι τα ειχε αυτα]...κατι που να μπορω να κανω??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...