Jump to content

Recommended Posts

το ψαρι μου λοιπον εχει μια μαυρη ριγα στην ουρα του που στο τελιωμα ξεφτιζει, εχω ακουσει οτι οι ξεφτισμενες ουρες υποδηλωνουν αρρωστιες! τι μπορω να κανω? ετσι το πηρα απο το Pet Shop σημερα! ειδα την μαυρη ριγα και ρωτησα και μου ειπε οτι ετσι ειναι το σχεδιο του. δυστηχως δεν προσεξα την ουρα! :(

Αν είναι αυτό που φαντάζομαι συνήθως οφείλετε σε stress και κακής ποιότητας νερό (κάψιμο από αμμώνια)!

Αρχικά φρόντισε να έχεις καλές μετρήσεις στο ενυδρείο σου και μούλιαζε και μερικές μέρες την τροφή του με βιταμίνες!

Συμπλήρωσε την φόρμα και βαλε και μια φώτο για να έχουμε καλύτερη εικόνα της κατάστασης !

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739

αν ειναι απο κακης ποιοτητας νερο και strees,πιθανον τωρα στο ενυδρειο μου, θα στρωσει, ετσι? αλλο να ζει στο pet shop με μια ντουζινα ψαρια ακομη και αλλο στο δικο μου με αλλα δυο

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε σε ότι δεν καταλαβαίνεις!

Ο παράγοντας stress μπορεί να οφείλετε σε διαφορές καταστάσεις όπως κακής ποιότητας νερό, φτωχή διατροφή, μεταφορά από το petshop στο σπίτι σου, ακατάλληλη προσαρμογή στο ενυδρείο σου και άλλα πολλά!

Ξεκινά με την φόρμα και μερικά λόγια για το ενυδρείο σου και θα ήμαστε κοντά σου!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Μια μαυρη ριγα στην ουρα. Η ουρα στο τελιωμα της ριγας ξεφτίζει αρκετα.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 80lt

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): Χρονος λειτουργιας ενυδρειου:5 μηνες. χρονος του ψαριου στο ενυδρειο μου: δυο μερες

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 molly ballon, 1 Skirt Tetra, 1 Swordtail fish

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): περιπου 1 φυλαράκι την ημερα TetraMin το καθενα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:

- KH:

- GH:

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):

- ΝΟ2 (νιτρώδη):

- ΝΟ3 (νιτρικά):

- Θερμοκρασία:

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: ballon moly

- Ιστορικό Ψαριού: το πηρα πριν 2 μερες, στο pet shop ηταν αρκετα στριμωγμενο σε μικρο ενυδρειο μαζι με αλλα διαφορα ειδη

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): κανονικη ορεξη απο την πρωτη κι ολας μερα, κανονικη κινητικοτιτα στο ενυδρειο, διχρωμια στην ουρα,

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:παλιοτερα ειχε εμφανιστει στο ενυδρειο ικκ (ενα ψαρι πεθανε απο αυτο) και 2 πεθαναν απο αγνωστη αιτια

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) Καμια μεχρι στιγμης

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

(συγνωμη η φωτογραφια δεν ειναι πολυ καθαρη)

post-14314-0-59498500-1333912137_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Nirvanaki

Η φωτογραφία δεν βοηθαει!

Μετρήσεις που είναι το πιο σημαντικό δεν μας έχεις γράψει!

Ξεκίνα με melafix από το petshop για 4 μέρες και παρακολούθα!

Αν δεν έχεις κάνει τεστ πως ξέρεις αν έχει στρώσει τα ενυδρείο σου?

Είναι απαραίτητο να προμηθευτείς υγρά τεστ NH3/4 (αμμώνια, αμμώνιο) ΝΟ2 (νιτρώδη) ΝΟ3 (νιτρικά) γιατί δεν θα μπορέσεις να έχεις εικόνα αλλιώς!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...