Αργύρης Π 7 Απριλίου 2012 #1 Share 7 Απριλίου 2012 Παιδιά πριν λίγο γύρισα σπίτι και τι βλέπω ??? Οι δύο μεγαλύτεροι δίσκοι μου έχουν κάτσει δίπλα σε μία ρίζα και ενώ ο ένας (φώτο προφίλ μου) κολλάει αυγά ο άλλος δεν αφήνει τίποτα να πλησιάσει και κάθε τόσο κάνει και αυτός μία αργή βόλτα πάνω από τα αυγά !!!! Τι κάνω δεν έχω γεννήστρα ??? Υπάρχει πιθανότητα να δω μικρά ??? Έχω διαβάσει τι πρέπει να κάνω για να μεγαλώσουν μα τι μπορώ να κάνω ώστε να τα βοηθήσω να εκκολαφτούν ??? ΒΟΗΘΕΙΑ Είμαι πολύ χαρούμενος μα και πολύ σαστισμένος !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 7 Απριλίου 2012 #2 Share 7 Απριλίου 2012 (edited) Σε ενυδρειο που εχει κιαλα ψαρια μεσα δεν θα ζησουν τα αυγα αργα η γρηγορα καποιος θα τα φαει αν δεν εχεις γεννηστρα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις ενα κονο μεσα και αν τους αρεσει(90% θα τους βολευει οποτε αργα ή γρηγορα θα το προτιμησουν)να δοκιμασεις να τα αναπαραγεις τεχνιτά.Ειναι μια διαδικασια δυσκολη και επιπονη μιας και τα μικρα θελουν συνεχεια αλλαγες νερου ειναι δυσκολα στο φαγητο και πολλα άλλα.Ειναι κατι που προσπαθω και εγω ο ιδιος εδω και περιπου ενα μηνα χωρις βεβαια σημαντικα αποτελέσματα ακομα.Αν δεν βαριεσαι και γουσταρεις αξιζει παντος να το προσπαθησεις εστω και απο απλο ενδιαφερον.Σου παραθετω χρησιμο link και σου συνηστω να το ξεσκωνησεις αν θελεις μπορώ να σου δανείσω και ενα βιβλίο ή και να στο φωτοτυπισω που και αυτο λεει μερικα πραγματα μέσα για τεχνιτη εκκολαψη.Σχεδον καθε ΣΚ ειμαι Αγιο Δημητριο αν θες μου λες και κανονιζουμε. http://archersdiscus...raising_13.html Έγινε επεξεργασία 7 Απριλίου 2012 - StefanosS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 7 Απριλίου 2012 Author #3 Share 7 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον και απάντηση θα το ξετινάξω το link ! Θα σου στείλω με πμ το τηλ μου ! όποτε μπορούμε να πιούμε έναν ψαροκαφέ γιατί όχι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 7 Απριλίου 2012 #4 Share 7 Απριλίου 2012 why not? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 7 Απριλίου 2012 Author #5 Share 7 Απριλίου 2012 Να και μία φώτο την μητέρας με τα αυγά ! είναι λογικό που έχει σκουρίνει πολύ ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 7 Απριλίου 2012 Author #6 Share 7 Απριλίου 2012 Και κάτι ακόμα τι και πόσο ταΐζω ? όπως πριν ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 7 Απριλίου 2012 #7 Share 7 Απριλίου 2012 Οι ρουτηνες σου κανονικοτατα τα παντα ολα και φαγητο και αλλαγες.Εχει σκουρηνει γιατι τα μικρα οταν φτασουν το σταδιο οπου κολυμπουν ελευθερα "κολανε" σε οτι ποιο σκουρο βρουνε για να φανε(για αυτο λεμε ανοιχτοχρωμες γεννηστρες)οποτε οι γονεις σκουρενουν για να παρουν τα μικρα πανω τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 8 Απριλίου 2012 Author #8 Share 8 Απριλίου 2012 Η πρώτη νύχτα πέρασε όλα οκ μέχρι στιγμής . Οι γονείς φυλάνε και τα αυτα είναι στη θέση τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtsogaris 8 Απριλίου 2012 #9 Share 8 Απριλίου 2012 καλα γεννητουρια!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 9 Απριλίου 2012 Author #10 Share 9 Απριλίου 2012 Πριν λίγο ξύπνησα και αυγά δεν υπάρχουν και μικρα δεν βλέπω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 9 Απριλίου 2012 #11 Share 9 Απριλίου 2012 Μην σε ανησυχεί αυτό. Τα άπειρα ζευγάρια χρειάζονται μερικές προσπάθειες πριν καταφέρουν να ολοκληρώσουν την διαδικασία γέννας εκκόλαψης των αυγών και μεγαλώματος των μικρών. Αφού έχεις πια ένα επιβεβαιωμένο ζευγάρι, και αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να φτιάξεις μια γεννήτρα με έναν κώνο και να μεταφέρεις εκεί το ζευγάρι. Μετά...περιμένεις να πάρει η φύση τον δρόμο της. Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 9 Απριλίου 2012 Author #12 Share 9 Απριλίου 2012 Ναι κάτι τέτοιο θα κάνω δεν με πείραξε ξέρω τις δυσκολίες του όλου εγχειρήματος . Αφού βγήκε ζευγάρι αργά η γρήγορα θα έρθουν και τα μωρά !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 9 Απριλίου 2012 #13 Share 9 Απριλίου 2012 Mην σε απογοητεύουν οι αποτυχίες. Μπορεί να χρειαστούν 6 και 7 φορές ή και παραπάνω για να μάθουν. Βάλε θερμοκρασία 27-28 max και περίμενε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 9 Απριλίου 2012 Author #14 Share 9 Απριλίου 2012 Δεν υποτίθεται ότι θέλουν θερμοκρασία γύρο στους 30c ? Εκεί την εχω να την ρίξω ? Δεν με παίρνει από κάτω αφού έγινε μια θα ξαναγίνει και τότε θα είμαι έτοιμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolischania 9 Απριλίου 2012 #15 Share 9 Απριλίου 2012 Θερμοκρασία στους 27-28 max όπως σου γραφει και ο Μπάμπης , στους 30 το σπέρμα αποδυναμώνεται έως καταστρέφεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 9 Απριλίου 2012 Author #16 Share 9 Απριλίου 2012 Οκ παιδιά ρυθμίστηκε ο θερμοστατης στους 27,5 . Ευχαριστώ για την βοήθεια. Πολλοί όμως μιλάνε για θερμοκρασίες 30++ έως και 34 εχω ακούσει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios_ 11 Απριλίου 2012 #17 Share 11 Απριλίου 2012 Οι θερμοκρασίες αυτές 30+ είναι για αντιμετώπιση προβλημάτων-ασθενειών μιας και τα περισσότερα παράσιτα δεν αντέχουν σε αυτές τις θερμοκρασίες και μιας και οι δίσκοι είναι ανεκτικοί σε αυτές την ανεβάζουμε. Αν όμως την έχουμε μόνιμα εκεί πάνω τι θα κάνουμε αν προκύψει κάποιο πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 11 Απριλίου 2012 Author #18 Share 11 Απριλίου 2012 Δεν διαφωνώ απλά πολλοί μαγαζατορες κυρίως μου έλεγαν για θερμοκρασίες ακόμα μεγαλύτερες πχ 32-33 . Και ένα βιβλίο που εχω τα ίδια έλεγε . Δηλαδή στους 27-28 είμαι οκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 11 Απριλίου 2012 #19 Share 11 Απριλίου 2012 30 Είναι αρκετά ψιλά 28 είσαι καλά εγώ είμαι στους 29 για να κρατάω ψιλά το μεταβολισμό και να τρώνε πολύ επειδή έχω 1 πιτσιρίκι μέσα και θέλω να μεγαλώσει γρήγορα.Σε συνδυασμό με καλές αλλαγές βγάζεις ψαρια αρκετά μεγάλα(αν φυσικά και το ψάρι είναι σωστό) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 11 Απριλίου 2012 Author #20 Share 11 Απριλίου 2012 έχω ένα μικρό περίπου 1 χρόνο και δεν έχει μεγαλώσει καθόλου !!! τρώει καλά και συμπεριφέρεται κανονικά !!! τα υπόλοιπα άλλα μεγαλώνουν γρήγορα άλλα πιο αργά αλά μεγαλώνουν . φταίει το ψάρι είναι κάποιο είδος νανισμού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 11 Απριλίου 2012 #21 Share 11 Απριλίου 2012 (edited) Όλα τα ψαρια δεν είναι ίδια και όλες οι ράτσες δεν είναι ίδιες.Κάποιες ράτσες τείνουν να μεγαλώνουν ποιο γρήγορα από άλλες και άλλες ποιο αργά.Σε κάποιες παίζουν και αλλα πράγματα ρολο όπως τα albino που τουλάχιστον εμενα μου φαίνεται ότι σε ποιο νεαρή ηλικία αντιμετωπίζουν ακόμα εντονότερα το πρόβλημα όρασης που έχουν με αποτέλεσμα να τρώνε ποιο λίγο.Σίγουρα παίζουν ρολο οι αλλαγές νερού το πόσες φορες την ημερα ταΐζεις και το τι.Κάποια ψαρια μένουν "κοντά" και ας τα κανεις όλα αυτά.Εκεί μιλάμε για γονιδιακό πρόβλημα όπου το ψάρι δεν είναι απλά καλο ή ο εκτροφέας δεν το μεγάλωσε σωστά και δεν πρόσεχε το ψάρι όπως έπρεπε τον πρώτο καιρό με αποτέλεσμα ότι το ψάρι έγινε stunted(σε αυτό μπορούν να οδηγίσουν πολλά κακή τροφή,κακές αλλαγές,έκθεση σε ammonia,παράσιτα και αλλα).Κάποιοι λένε ότι και οι θηλυκές από την ώρα που θα ζευγαρώσουν δεν μεγαλώνουν άλλο η λίγο.Εγώ πιστεύω ότι μεγαλώνουν απλά χάνουν αρκετά από το ρυθμό ανάπτυξης.Μακροπρόθεσμα όμως το ψάρι θα φτάσει το μέγεθος που πρέπει.Ποτε καταλαβαίνεις αν ένα ψάρι είναι "stunted"?Xαρακτηριστικό τους συνήθως είναι τα μεγάλα ματια σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα οπως και το (συνήθως) κακο σχήμα.Τι μέγεθος εχει το ψαρι τωρα που ειναι 1 ετους? Έγινε επεξεργασία 11 Απριλίου 2012 - StefanosS Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios_ 11 Απριλίου 2012 #22 Share 11 Απριλίου 2012 ¨Αρα Στέφανε έχει πέσει πολύ μπαστάρδεμα από τους εκτροφής για να βγάλουν όλα αυτά τα χρώματα και τις ποικιλίες. Όσο για τις θερμοκρασίες που αναφέρουν τα πετ-σοπ,ίσως να ήθελαν να πουν ότι αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και όχι να τους διατηρείς μόνιμα εκεί πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 11 Απριλίου 2012 #23 Share 11 Απριλίου 2012 (edited) Ανοίγεις μεγάλη συζήτηση περί χρωμάτων και τα σχετικά.Εν συντομία η άποψη μου είναι ότι καλο είναι να βγαίνουν καινούργια ψαρια αρκεί να βγαίνουν σωστά.Όταν εγώ εσύ ο καθένας μας είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά επειδή έτυχε να βγάλει ένα ζευγάρι το αφήνει κιόλας να γεννάει και πουλάει η ακόμα και χαρίζει τα μικρά και αυτό το ζευγάρι μορφολογικά είναι σαν 24 ώρες νύχτα τότε δεν πάμε μπροστά.Ένα ελλατωματικο ζευγάρι θα κάνει ελλατωματικα μικρά και αν αυτός που τα πάρει κάνει το ίδιο( που 99% θα το κάνει γιατί θέλει να ζήσει την όλη διαδικασία)και αφήσει τα ελαττωματικά μικρά να συνεχίσουν αυτόν τον κύκλο τότε καταλαβαίνεις τι γίνετε.Ελπίζω να μην με κακοπάρεις για αυτά που λέω αλλα έτσι είναι όλοι θέλουμε ένα όμορφο και ωραίο ψάρι στο ενυδρείο μας και δυστυχώς δεν βγαίνουν όλα έτσι και δεν είναι όλα φτιαγμένα για να είναι εμπορεύσιμα.Θα μου πεις τι θα τα κανεις θα τα σκοτώσεις?Ούτε αυτό είναι σωστό για αυτό λοιπόν επιλέγοντας ένα καλο ζευγάρι το οποιο θα κάνει αν όχι όλους που είναι πολύ δύσκολο κατά κύριο λόγο όμως καλους απογόνους που θα πληρούν όλα τα στοιχεια έτσι και μονο έτσι πάει μπροστά το πράγμα.Γιατί έτσι και ο επόμενος που θα βγάλει ένα ζευγάρι θα είναι και αυτό το ζευγάρι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό καλο αν κάνει και ο αυτός τις ανάλογες κινήσεις.Τέσπα ελπίζω να κατάλαβες τι λέω.Δεν πρέπει να αφήνουμε τα ψαρια να γεννάνε έτσι για να γεννάνε και μετά να πετάμε τα μωρά στα σκουπίδια αβέρτα η να πηγαίνουν σε άλλο ενυδρείο και αυτός που τα πήρε να μην είναι χαρούμενος και να κοιτάει και αυτός να τα ξεφορτωθεί.Είναι πολλά στη μέση δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα με το θέμα αναπαραγωγή το θέμα σηκώνει συζήτηση.Δυστυχώς όμως ποιος είναι αυτός(ειδικά και αν είναι πρωτάρης και δεν το λέω για κακό αυτό) που θα έχει ζευγάρι δίσκους στα χερια του και θα έχει και την γεννήστρα και θα πει ΟΧΙ δεν θα αφήνω να γεννήσουν γιατί τα ψαρια δεν είναι καλά?Ποιος?Ελάχιστοι δυστυχώς.... Έγινε επεξεργασία 11 Απριλίου 2012 - StefanosS Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 11 Απριλίου 2012 #24 Share 11 Απριλίου 2012 (edited) Ανοίγεις μεγάλη συζήτηση περί χρωμάτων και τα σχετικά.Εν συντομία η άποψη μου είναι ότι καλο είναι να βγαίνουν καινούργια ψαρια αρκεί να βγαίνουν σωστά.Όταν εγώ εσύ ο καθένας μας είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά επειδή έτυχε να βγάλει ένα ζευγάρι το αφήνει κιόλας να γεννάει και πουλάει η ακόμα και χαρίζει τα μικρά και αυτό το ζευγάρι μορφολογικά είναι σαν 24 ώρες νύχτα τότε δεν πάμε μπροστά.Ένα ελλατωματικο ζευγάρι θα κάνει ελλατωματικα μικρά και αν αυτός που τα πάρει κάνει το ίδιο( που 99% θα το κάνει γιατί θέλει να ζήσει την όλη διαδικασία)και αφήσει τα ελαττωματικά μικρά να συνεχίσουν αυτόν τον κύκλο τότε καταλαβαίνεις τι γίνετε.Ελπίζω να μην με κακοπάρεις για αυτά που λέω αλλα έτσι είναι όλοι θέλουμε ένα όμορφο και ωραίο ψάρι στο ενυδρείο μας και δυστυχώς δεν βγαίνουν όλα έτσι και δεν είναι όλα φτιαγμένα για να είναι εμπορεύσιμα.Θα μου πεις τι θα τα κανεις θα τα σκοτώσεις?Ούτε αυτό είναι σωστό για αυτό λοιπόν επιλέγοντας ένα καλο ζευγάρι το οποιο θα κάνει αν όχι όλους που είναι πολύ δύσκολο κατά κύριο λόγο όμως καλους απογόνους που θα πληρούν όλα τα στοιχεια έτσι και μονο έτσι πάει μπροστά το πράγμα.Γιατί έτσι και ο επόμενος που θα βγάλει ένα ζευγάρι θα είναι και αυτό το ζευγάρι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό καλο αν κάνει και ο αυτός τις ανάλογες κινήσεις.Τέσπα ελπίζω να κατάλαβες τι λέω.Δεν πρέπει να αφήνουμε τα ψαρια να γεννάνε έτσι για να γεννάνε και μετά να πετάμε τα μωρά στα σκουπίδια αβέρτα η να πηγαίνουν σε άλλο ενυδρείο και αυτός που τα πήρε να μην είναι χαρούμενος και να κοιτάει και αυτός να τα ξεφορτωθεί.Είναι πολλά στη μέση δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα με το θέμα αναπαραγωγή το θέμα σηκώνει συζήτηση.Δυστυχώς όμως ποιος είναι αυτός(ειδικά και αν είναι πρωτάρης και δεν το λέω για κακό αυτό) που θα έχει ζευγάρι δίσκους στα χερια του και θα έχει και την γεννήστρα και θα πει ΟΧΙ δεν θα αφήνω να γεννήσουν γιατί τα ψαρια δεν είναι καλά?Ποιος?Ελάχιστοι δυστυχώς.... 1000000000+++ ................απλα στην καλυτερη των περιπτωσεων οι περισοτεροι χομπιστες κρατανε τα καλυτερα μικρα της γεννας κ αυτα προσπαθουν να μεγαλωσουν........ παντως θα ρθουνε κι αλλες γεννες!!!..καλη συνεχεια!! Έγινε επεξεργασία 11 Απριλίου 2012 - buelligan75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 11 Απριλίου 2012 Author #25 Share 11 Απριλίου 2012 Λοιπόν το ψάρι το έχω εγώ για την ακρίβεια 10 μήνες είναι 5-7 εκ τρώει κανονικά και από όλα ότι και να ταΐσω κάθε φορά pellets, φυλλαράκια, bloodworms, η κατεψυγμένη . Όταν λέω ότι δεν έχει μεγαλώσει καθόλου μιλάω για καθόλου ! Στέφανε όταν πιούμε τον καφέ θα το δεις και από κοντά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος