giorgosmarios 6 Απριλίου 2012 #1 Share 6 Απριλίου 2012 Καλησπερα στην παρεα. Απορεια? Οταν τα φυτα βγαζουν ριζες απο τους κορμους τους, ειναι καλο η δεν τρεφονται σωστα και ψαχνουν τροπο προς το εδαφος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 7 Απριλίου 2012 #2 Share 7 Απριλίου 2012 εμένα όταν βγάζουν ρίζες στο κορμό , τα κόβω και τα φυτεύω αλλού και έχω ένα καινούργιο φυτό , έτσι απλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 8 Απριλίου 2012 Author #3 Share 8 Απριλίου 2012 Αυτο το καταλαβενω που λες και το γνωριζω,το θεμα μου ομως ειναι αν ειναι καλο η τιθεται θεμα εληψεις τροφης τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 8 Απριλίου 2012 #4 Share 8 Απριλίου 2012 Από τα λίγα που ξέρω και έχω δει στα δικά μου φυτά και από αυτά που έχω διαβάσει εδώ και σε ξένα forum, δεν είναι απαραίτητο ότι τα φυτά το κάνουν αυτό επειδή υπάρχει κάποιοα έλλειψη ; Εκτός από "εναέριες" ρίζες παρατηρείς και κάτι άλλο στα φυτά ; Αλλοίωση στο φύλλωμα ; Αλλαγή χρώματος ; Αν ναι τότε λογικά υπάρχει έλλειψη. Αν όχι τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 8 Απριλίου 2012 #5 Share 8 Απριλίου 2012 αυτο που εχω παρατηρησει εγω ειναι οτι σε καποια κλαδεματα που εχω βαλει αραια ειναι οτι βγαζουν εναεριες ριζες που καταληγουν στο υποστρωμα και προφανως τις χρησιμοποιουν τα φυτα για στηριξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 8 Απριλίου 2012 Author #6 Share 8 Απριλίου 2012 Προφανως sailor247 να ειναι και αυτος ενας παραγωντας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios_ 8 Απριλίου 2012 #7 Share 8 Απριλίου 2012 Η ρίζες που βγάζουν κάποια φυτά (εναέριες) δεν είναι σημάδι έλειψης κάποιου θρεπτικού συστατικού.Είναι σημάδι πολλαπλασιασμούς τους.Απλά μπορείς να κόψεις το φυτό σε εκείνο το σημείο και να το μεταφυτέψεις.Επίσης αντλούν και από εκεί θρεπτικά συστατικά από την στύλη του νερού. Σε κάποια μπορεί οι ρίζες να φτάσουν έως το έδαφος και να βοηθήσουν στην στήριξη του φυτού ειδικά αν αναπτυχθεί πολύ σε ύψος αλλά αυτό γίνεται σε βάρος των κατώτερων φύλλων που χάνονται σιγά σιγά.Αν θέλεις μπορείς να κλαδέψεις αυτές τις ρίζες,αν σε ενοχλούν στην διακόσμηση ή τα αφήνεις έτσι για μια πιο φυσική εικόνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 8 Απριλίου 2012 Author #8 Share 8 Απριλίου 2012 Αυτο που λες φιλε Στελιο το εχω παρατηριση και εγω.απο εκει που βγαζουν τις ριζες και κατω ιδιως στα κατω φυλα αρχιζουν και εξασθενουν.Γι αυτο ρωτησα και πιο πανω εαν τιθεται θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος