thanos459 6 Απριλίου 2012 #1 Share 6 Απριλίου 2012 (edited) καλησπερα μιας και προσφατα αντιμετωπιζω ick στο δισκοενυδρειο μου θα ηθελα να μοιραστω την εμπερια ετσι ωστε ισως να βοηθησω και να βοηθηθω,,,, θερμοκρασια 28,5-29 290 λιτρα,κατοικοι 6 δισκοι καθημερινο ταισμα κατεψυγμενης ,,,αλλαγες νερου καθε 5 μερες 30 % με νερο προετοιμασμενο σε βαρελι με τυρφη pH:6,5 Γενική σκληρότητα (GH):6 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):3 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):15-20 γυριζω σπιτι και βλεπω το δισκακι μου περιπου 11 εκτοστων solid fire red με τα πρακατω σημαδια στα πτερυγια του,,τα οποια ηταν να πω εξογκωμενα,,,σαν σπυρακια,,,,και οχι καποια σημαδια που ωφειλονται σε χρωματισμο του ψαριου,,,,παραθετω φωτογραφιες,,, οταν το ανακαλυψα ανεβασα μεσα σε 2 μερες,,, περιπου 3-4 βαθμους,,,,και εφτασα στους 33 περιπου πρωτη μερα που το ειδα,,,,, μετα απο 2 ημερες,,,, και εφτασα στην κανονικη θερμοκρασια των 33- 33,5 βαθμων σημερα,,,,4 μερα,,,,, βλεπω πολυ μικρα σημαδακια,,,,ομως φαινεται οτι η εγκαιρη διαγνωση με την αυξηση θερμοκρασιας αντιδρουν καλα για την αντιμετωπιση των παρασιτων,,,,στην ουσια με την αυξηση θερμοκρασιας επιταχυνουμε την ζωη του παρασιτου και ετσι δεν προλαβαινει να παει σε αλλο ψαρι ,,απο την στιγμη που βγαινει απο το μητρικο παρασιτο στο βυθο του ενυδρειου,,,,την θερμοκρασια θα την αφησω εκει περιπου 7-10 μερες, Έγινε επεξεργασία 6 Απριλίου 2012 - mod Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 6 Απριλίου 2012 #2 Share 6 Απριλίου 2012 φιλε μου αυτο εισαι σιγουρος οτι ειναι ick?..........μετρησεις δωσε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Απριλίου 2012 #3 Share 6 Απριλίου 2012 29 βαθμους και ick;παραξενο...Και μονο οι 33 βαθμοι Θα το εξολοθρευσουν,δωσε καμμια φωτο ακομη,δεν μου κανει για ικ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 6 Απριλίου 2012 #4 Share 6 Απριλίου 2012 ......μα γι αυτο ρωτησα κ γω δημητρη!!! παντως κ οι μετρησεις του θα βοηθησουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 7 Απριλίου 2012 Author #5 Share 7 Απριλίου 2012 τις μετρησεις μου τις εχω γραψει στο πρωτο ποστ,,,,,,,,,,,,,,,,,,παιδια ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι ικ,,,,αρχισε και το ειδα στα πτερυγια ενος δισκου,,,,,που εχω και στην φωτογραφια,,,,η θερμοκρασια μου ειναι 28,5-29,,,,,,τωρα στους 33 εχει μειωθει κατα πολυ,,,,βεβαια η διαρκεια ζωης του ick διαβασα οτι ειναι απο 4-40 μερες αναλογως θερμοκρασιας,,,,το ψαρι δεν ειχε κανενα αλλο συημπτωμα,,,,ουτε τριβοταν,,,τα περιττωματα κανονικα,,,κυνηγητα κανονικοτατα,,,,φαγητο με τα μουτρα,,,,,, τι αλλο μπορει να ηταν,,,περισσοτερες φωτο το βραδακι γιατι τις εχω στο κινητο κ πρεπει να παω σπιτι,,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Απριλίου 2012 #6 Share 7 Απριλίου 2012 τις μετρησεις μου τις εχω γραψει στο πρωτο ποστ,,,,,,,,,,,,,,,,,,παιδια ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι ικ,,,,αρχισε και το ειδα στα πτερυγια ενος δισκου,,,,,που εχω και στην φωτογραφια,,,,η θερμοκρασια μου ειναι 28,5-29,,,,,,τωρα στους 33 εχει μειωθει κατα πολυ,,,,βεβαια η διαρκεια ζωης του ick διαβασα οτι ειναι απο 4-40 μερες αναλογως θερμοκρασιας,,,,το ψαρι δεν ειχε κανενα αλλο συημπτωμα,,,,ουτε τριβοταν,,,τα περιττωματα κανονικα,,,κυνηγητα κανονικοτατα,,,,φαγητο με τα μουτρα,,,,,, τι αλλο μπορει να ηταν,,,περισσοτερες φωτο το βραδακι γιατι τις εχω στο κινητο κ πρεπει να παω σπιτι,,,, Αφού τα παρατηρείς μόνο στα πτερύγια δεν είναι ich! Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι λεμφοκυστες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 8 Απριλίου 2012 Author #7 Share 8 Απριλίου 2012 αντιμετωπιση????μονο αλατι???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 8 Απριλίου 2012 #8 Share 8 Απριλίου 2012 (edited) Πόσες μέρες είναι? Υπάρχει καθόλου βελτίωση? Έγινε επεξεργασία 8 Απριλίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 8 Απριλίου 2012 Author #9 Share 8 Απριλίου 2012 εννοειται,,,,στους 33 που τα εχω τωρα και ειναι η 5η μερα εχουν υποχωρησει κατα πολυ,,,,,μονο ενας δισκος το παρουσιασε,,,,απο την δευτερη μερα κιολας εξαφανιστηκαν τα μεγαλυτερα ''σπυρακια'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 8 Απριλίου 2012 #10 Share 8 Απριλίου 2012 Το ich δεν εμφανίζετε μόνο στα πτερύγια του ψαριού! Παρατηρείτε σε όλο του το σώμα σαν κόκκους από αλάτι! Με τόσο ψηλή την θερμοκρασία σου είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρχει το παράσιτο στο ενυδρείο σου! Οι λεμφοκυστες της περισσότερες φόρες εμφανίζονται λόγο του stress και συνήθως υποχωρούν μόνες τους! Βασικός παράγοντας βέβαια η σωστές παράμετροι του νερού μας! Δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή σε αυτή την περίπτωση! Κάνε μια αλλαγή νερού και εμπλούτισε την διατροφή τους με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και όχι συνέχεια κατεψυγμένη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 8 Απριλίου 2012 Author #11 Share 8 Απριλίου 2012 οκ,,,αν ηταν ικ αποκλειεις να αρχισει απο τα πτερυγια και να εξαπολωθει σε ολο το σωμα?ταιζω πολλες τροφες,,,,θα αφησω ακομη μια βδομαδα την θερμοκρασια ψηλα και μετα θα κατεβασω να δουμε τι θα γινει,,,ευχαριστω χτες πριν την αλλαγη νερου εκανα μετρησεις και ολα ειναι σε φυσιολικα επιπεδα,,,ευχαριστω για τις απαντησεις σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 18 Απριλίου 2012 Author #12 Share 18 Απριλίου 2012 (edited) λοιπον,,συνοψιζοντας και εχοντας δει οτι κ αλλο μελος του φορουμ φιλος kokkinos αντιμετωπισε το ιδιο προβλημα εφτασα στο συμπερασμα οτι δεν ξερω τελικα τι ηταν αυτα τα ασπρα σημαδακια,,,με μια θεραπεια μιας βδομαδας στους 33 εξαφανιστηκαν,,,γυρισα στην κανονικη θερμοκρασια και ολα ειναι καλα,,,ο δισκος ακομα και οταν τα παρουσιασε,,,ετρωγε κυνηγιοταν χρωματα κανονικα και φαινοταν υγιεστατος,,,κανενα αλλο συμπτωμα,,,,οι μετρησεις νερου ειναι πολυ καλες,,,,(οσο μου δειχνουν τα τεστ ) και οι ποικιλια τροφων ειναι η παρακατω beefheart plus essential discus pro essential, stendker goodheart discus ,ocean nutrician mysis ,artemia ocean nutrician ,καρδια γαλοπουλας bernd degen ,tetra bits discus ,discus flakes ocean nutrition ,spirulina ocean nutrition ,d 50 plus flakes tropical ,spirulina jbl ,sera artemia shrimb ,tropical granule .jbl novo fex και δεν θυμαμαι αν ξεχασα καμια,,,οποτε δε τιθεται θεμα διατροφης,,,,επισης να πω οτι αν και εμφανιστηκε και σε μενα και στον φιλο συμφορουμιτη,,,εχουμε διαφορετικες διατροφικες συνηθειες,,,δηλ εγω σχεδον καθημερινα του βαζω απο ενα γευμα κατεψυγμενη τροφη(πλην της τωρινης θεραπειας η οποια ηταν και η πρωτη τους) ενω εκεινος μια δυο φορες την βδομαδα,,,,οποτε νομιζω αποκλειουμε τις συνθηκες νερου και την διατροφη,(συνθηκες παραμενουν σταθερες pH:6,5 Γενική σκληρότητα (GH):6 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):3 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):15-20 ),,,τωρα αν υπαρχει καποιος πιο αλλος εμπειρος συμφορουμιτης θα ηταν σημαντικη η αποψη του,...να τονισω οτι στο ενυδρειο υπαρχουν μονο οι δισκοι,,,,τιποτα αλλο Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2012 - mod Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος