Αργύρης Π 6 Απριλίου 2012 #1 Share 6 Απριλίου 2012 Καλησπέρα στην παρέα Πριν καιρό όταν ακόμα σκεφτόμουν να ασχοληθώ με δίσκους μου έδωσαν από ένα μαγαζί ένα φυλλάδιο του Stendker που σε ελεύθερη μετάφραση λέει ... 1) Το νερό που τους εκτρέφει είναι βρύσης με ph 7!!!! 2) Oτι σε ένα ενυδρείο rio 180 μπορούμε να έχουμε μέχρι 12 δίσκους που θα φτάσουν τελικό μέγεθος και αλλαγές 10-20 % κάθε 2 εβδομάδες !!! Αυτά τα 2 μου έκαναν εντύπωση και με έκαναν να σκεφτώ .... Ο καλύτερος κατά πολλούς εκτροφέας της Ευρώπης είναι λίγο υπερβολικός ή εμείς τρελαινόμαστε χωρίς λόγο με τα λίτρα και τις συνθήκες μας ??? Υ Γ. αναφέρομαι πάντα στους δίσκους εκτροφής . *Ανάφερα το rio λόγο διαστάσεων 100x40x45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 6 Απριλίου 2012 #2 Share 6 Απριλίου 2012 Αργύρη υπάρχει πάντα η "χρυσή τομή" που κατά την γνώμη μου είναι και η καλύτερη... Ο δίσκος είναι ένα αρκετά μεγάλο ψάρι που αρέσκετε να ζει σε κοπάδια. Αυτό από μόνο του σε κατευθύνει... Στους δίσκους μπήκα με ένα 300αρι φυτεμένο και 12 δίσκους, με 2 καλά εξωτερικά φίλτρα (2217 και 2028)φουλ βιολογικά,νερό βρύσης και δεν αντιμετώπισα προβλήματα . Οι δίσκοι θέλουν ΚΑΘΑΡΟ νερό, για να το πετύχεις αυτό ; κάθε σύστημα είναι διαφορετικό ,οπότε και η ποσότητα και η συχνότητα των αλλαγών ποικίλη. Πάντως οι δισκάδες στην Ελλάδα έχουμε δόσεις...υπερβολής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 6 Απριλίου 2012 #3 Share 6 Απριλίου 2012 απ την αλλη,,,,σε 180 λιτρα δωδεκα δισκους,,,,ειναι υπερβολη ρε παιδια,,,ενα σκεφτεις οτι θα φτασουν περιου τα 15 εκτοστα,,,και το μηκος του ενυδρειου σου ειναι 1 μετρο,,,φανταζεσαι πως θα ειναι,,,ετσι????ειναι δικο σου θεμα,,,,εγω εχω 6 δισκους σε 300 λιτρα και οσο μεγαλωνουν μου φαινεται μικρο,,,,ηδη εβγαλα και μια ριζα, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 6 Απριλίου 2012 Author #4 Share 6 Απριλίου 2012 Φίλε μου south σε ότι είπες είμαι σύμφωνος ! Απλά μερικές φορές πολλοί δισκάδες φοβίζουν τους νέους κατόχους δίσκων ! ( έχει συμβεί και σε εμένα) με αποτέλεσμα να τους αποθαρρύνουν να ασχοληθούν με αυτά τα τρομερά ψάρια ! (αυτό δεν μου συνέβηκε ) Φυσικά και υπάρχουν κάποιες κοινές γραμμές όπως καθαρό νερό, σχετικά μεγάλο ενυδρείο, καλή-πολύ καλή φίλτρανση κ.α. Αλλά μην λέμε σε κάποιον πχ ότι αν δεν διαθέτει 2-3 ώρες κάθε 2 μέρες στο ενυδρείο του δεν μπορεί να έχει δίσκους! Για παράδειγμα ίσως και προς αποφυγή εγώ δεν είχα ιδέα από δίσκους με την προτροπή ενός φίλου έβαλα στο rio 180 τους 4 πρώτους μου και όλα πήγαν μία χαρά . Μετά από 1-2 εβδομάδες και αφού με μάγεψαν αυτά τα πλάσματα σιγά σιγά με διάβασμα και σπάζοντας τα νεύρα πολλών καταστηματαρχών άρχισα να διαμορφώνω το ενυδρείο μου σαν δισκάδικο ! Οι δίσκοι δεν είναι δύσκολα ψάρια απλά εμείς πολλές φορές δεν ξέρουμε πως πρέπει να τα συντηρήσουμε. Υ Γ . Και χρυσόψαρο να πάρει κάποιος που δεν έχει όρεξη να το φροντίσει θα πεθάνει ! ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΆ Να ξαναπώ πως αναφέρομαι καθαρά και μόνο στους δίσκους εκτροφής ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 6 Απριλίου 2012 #5 Share 6 Απριλίου 2012 Φίλε μου south σε ότι είπες είμαι σύμφωνος ! Απλά μερικές φορές πολλοί δισκάδες φοβίζουν τους νέους κατόχους δίσκων ! ( έχει συμβεί και σε εμένα) με αποτέλεσμα να τους αποθαρρύνουν να ασχοληθούν με αυτά τα τρομερά ψάρια ! (αυτό δεν μου συνέβηκε ) Φυσικά και υπάρχουν κάποιες κοινές γραμμές όπως καθαρό νερό, σχετικά μεγάλο ενυδρείο, καλή-πολύ καλή φίλτρανση κ.α. Αλλά μην λέμε σε κάποιον πχ ότι αν δεν διαθέτει 2-3 ώρες κάθε 2 μέρες στο ενυδρείο του δεν μπορεί να έχει δίσκους! Για παράδειγμα ίσως και προς αποφυγή εγώ δεν είχα ιδέα από δίσκους με την προτροπή ενός φίλου έβαλα στο rio 180 τους 4 πρώτους μου και όλα πήγαν μία χαρά . Μετά από 1-2 εβδομάδες και αφού με μάγεψαν αυτά τα πλάσματα σιγά σιγά με διάβασμα και σπάζοντας τα νεύρα πολλών καταστηματαρχών άρχισα να διαμορφώνω το ενυδρείο μου σαν δισκάδικο ! Οι δίσκοι δεν είναι δύσκολα ψάρια απλά εμείς πολλές φορές δεν ξέρουμε πως πρέπει να τα συντηρήσουμε. Υ Γ . Και χρυσόψαρο να πάρει κάποιος που δεν έχει όρεξη να το φροντίσει θα πεθάνει ! ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΆ Να ξαναπώ πως αναφέρομαι καθαρά και μόνο στους δίσκους εκτροφής ! :thumbup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 6 Απριλίου 2012 Author #6 Share 6 Απριλίου 2012 Να συμπληρώσω ότι πλέον εχω 350άρι ενυδρείο ! Και ότι αν πάντα πηγαίναμε με τους κανόνες δεν θα είχαμε πατήσει στο φεγγάρι και να θυμόμαστε ότι όταν κάποιος είπε ότι η γη γυρίζει που ήταν αντίθετο στους κανόνες της εποχής πήγαν να τον κάψουν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 6 Απριλίου 2012 #7 Share 6 Απριλίου 2012 (edited) Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα επιβάλει ποτε την άποψη του η θα αποθαρρύνει κανέναν να δοκιμάσει κάτι.Ο καθένας κάνει ότι θέλει και ότι του επιτρέπει η τσέπη,ο χρόνος και ο χορός στο ενυδρείο του.Για μένα λοιπόν(αν και θα πέσει λιθοβολισμός εδώ)20-25 λίτρα ανά ψάρι είναι καλά.12 κομμάτια σε 180 λίτρα είναι πολλά και θα έχεις πολύ τρέξιμο.Εγώ τώρα έχω 9 σε 200 καθαρά εδώ και 1.5 χρόνο(κάποια ψαρια είναι αγορασμένα ποιο μετά το μικρότερο είναι 6 μηνών) όλα πάνε καλά τα ψαρια είναι υγιέστατα και τρώνε τον σκασμό.Δεν θα σου πω ότι δεν γίνετε να έχεις δίσκους σε 180 λίτρα τους πρώτους 5 τους μεγάλωσα 17εκ+ σε 140 λίτρα.Το θέμα είναι εσύ τι χρόνο έχεις και τι υπομονή.Γιατί η ρουτίνα είναι μεγάλο θέμα δεν είναι παίξε γέλασε.Όταν στήνεται ένα ενυδρείο πρέπει να στήνεται πάνω σε πρόγραμμα δεν μπορεί να αλλάζεις νερό τώρα και αντί πάλι σε 5 μέρες να αλλάζεις σε 15 γιατί βγήκες έξω για καφέ ξεχάστηκες με την γκόμενα και τα σχετικά.Κατά την γνώμη μου λοιπόν και σε ποιο μικρά ενυδρεία μπορούν να μπούν δίσκοι το θέμα είναι ο κάτοχος αν το αντέχει.Γιατί είναι τρέξιμο και ταλαιπωρία και αρκετές φορες το χρηματικό κόστος του να συντηρείς τέτοια ψαρια σε λίγα λίτρα δεν είναι και λίγο σε σχέση με ποιό μεγάλα ενυδρεία.Είναι μεγάλη κουβέντα μπορεί να πάρει ώρες πραγματικά.Αλλα επειδή είναι κλασσικό topic λίτρα-δίσκοι όπου νάνε θα γράψει κάποιος από κάτω 50-60-70-80 λίτρα ανά ψάρι και αλλα τόσα αποθαρρυντικά και μονο κατά την γνώμη μου και θα πάει το θέμα από εκεί που ήρθε όπως γίνετε πάντα σε τέτοιες συζητήσεις.Εγώ ένα έχω να πω οποιος έχει τα χρήματα και την όρεξη να μην φοβάται να πειραματιστεί και να ψαχτεί.(με την καλή έννοια πάντα) Έγινε επεξεργασία 6 Απριλίου 2012 - StefanosS Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 6 Απριλίου 2012 #8 Share 6 Απριλίου 2012 Συγγνώμη για το double post αν μπορεί κάποιος mod ας το ενώσει.Όσο για το θέμα νερό AO η βρύσης επειδή έχω δοκιμάσει και τα 2 γιατί μου αρέσει να πειραματίζομαι και να ψάχνομαι όπως έγραψα και πάνω το νερό βρύσης τουλάχιστον στην Αττική όπου είναι καλής ποιότητας δεν βρίσκω λόγο να μην το χρησιμοποιούμε.Είμαι βρυσατος εδώ και 1 χρόνο πάνω κάτω από τότε που σταμάτησα την AO τα ψαρια πήρα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ όγκο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί να έχεις ph 4-3?Σοβαρά γιατί?Για τις βακτηριακές μολύνσεις που ΙΣΟΣ κάποια στιγμή προκύψουν?Καθαρό νερό ασθένειες δεν φοβάται.Οποιος νομίζει ότι με το να κολυμπάνε τα ψαρια του σε βόθρο με ph 3 θα του σώσει το ψάρι από πιθανή μόλυνση είναι άξιος τις μοίρας του.Επίσης για αυτούς που λένε ότι η ammonia δεν είναι επικίνδυνη σε ph κάτω του 3-4 δεν ξέρω και εγώ ποσο έχω να πω δισκας χωρίς καραντίνα βάρκα χωρίς κουπιά.Αν χρειαστεί να καταστρέψεις όλη την βιολογία του ενυδρείου σου επειδή αρρώστησε 1-2 ψαρια και θες να κανεις θεραπεία σε ολο το ενυδρείο την κάτσαμε την βάρκα.Επίσης η AO είναι στείρο νερό δεν έχει μέσα τίποτα υπάρχουν και αυτοί που λένε ΣΚΕΤΗ AO ούτε καν trace μέσα το δοκίμασα και αυτό(την θεωρία ότι ο δίσκος παίρνει όλα τα ιχνοστοιχεία από την τροφή του)ναι ok το ψάρι ζει αλλα και πάλι μεγαλώνει ποιο γρήγορα με νερό βρύσης.Όταν φτιάχνουμε ένα ενυδρείο το οποιο είναι πάντα στείρο (δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν UV+AO νερό στο ενυδρείο)και έχει γίνει το ενυδρείο χειρουργικό δωμάτιο ποιος μου λέει εμενα ότι τα ψαρια μου που πλέον έχουν αντισώματα 0 και ανοσοποιητικό 0 γιατί ποτε δεν ήρθαν σε επαφή με tpt παθογόνο ώστε να έχουν αναπτύξει την παραμικρή αντίσταση όταν και αν κάποια στιγμή στραβώσει κάτι δεν θα έρθει η συντέλεια εκεί μέσα?Οι δίσκοι γεννάνε σε νερό με ποσοστό AO γιατί βοηθάει στο να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας σε γονιμοποιημένα αυγά τα ψαρια (εκτροφής μιλάμε πάντα) μεγαλώνουν και ζουν σε νερό με ψιλό ph με πολλά ιχνοστοιχεία ασβέστιο και όλα τα καλούδια γιατί απλά τα χρειάζονται για να μεγαλώσουν και από την στιγμή που δεν κάνουν κακό στο ψάρι γιατί να μην υπάρχουν?Για να κλείσω λοιπόν γιατί σας ζάλισα για μένα αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος μόλυνσης του νερού όπως χρώμιο η ότι άλλο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να έχεις ψαρια εκτροφής σε ph 3.Τώρα για τους αγριους εκεί είναι άλλο το story Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 6 Απριλίου 2012 Author #9 Share 6 Απριλίου 2012 StefanosS δεν σε βλέπω κάπου να προσπαθείς να επιβληθείς όπως είπαν και παραπάνω όλα είναι θέμα όρεξης και κουράγιου πχ εγώ κάνω αλλαγές κάθε Κυριακή και σκ όταν λείπω με το που γυρίσω άσχετα με την ώρα 12-1 το βράδυ θα κάτσω να την κάνω ! μόνο μία μέρα θα αλλάξει αυτό την Κυριακή του Πάσχα και αυτό επειδή θα γυρίσω δευτέρα ! Αν κάποιος δεν κρατάει τις ρουτίνες του σε βαθμό του έλα μωρέ όταν δεν βαριέσαι η άστο τον άλλον μήνα κτλ αυτό είναι θέμα ιδιοκτήτη και όχι δυσκολίας των δίσκων !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 6 Απριλίου 2012 Author #10 Share 6 Απριλίου 2012 Περιμένουμε και άλλες απόψεις ! Και θέλω να ρωτήσω να μπορώ να ανεβάσω όλο το φυλλάδιο με φωτό η με αντιγραφή !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Απριλίου 2012 #11 Share 6 Απριλίου 2012 Nα βαλω λιγο λαδισ την φωτια;;; Υπενθυμιζω τρεις φωτο απο το παγκοσμιο πρωταθλημα δισκων του Duisburg το 2010,οπου τοσο εγω,οσο και αλλοι φιλοι του(και μοντ τοτε) husky jim,rebelos,pan παραβρευθηκαμε http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=48640&view=findpost&p=451185 Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 6 Απριλίου 2012 #12 Share 6 Απριλίου 2012 οι αποψεις για τα λιτρα κ τους δισκους ......διχαζουν!!! παντως εγω με 6 σε 240 λιτρα..................τους λυπαμε τωρα που μεγαλωνουν..............για αυτο ετοιμαζω κ το 600αρι! οι εκτροφεις παντως εχουν αλλα ''θελω'' κ ''μπορω'' απο τους απλουσ χομπιστες.............κ αλλες εγκαταστασεις φυσικα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 7 Απριλίου 2012 Author #13 Share 7 Απριλίου 2012 Φυσικά άλλα θέλουν και ενοείται πως άλλα μπορούν μόνο από οικονομικής άποψης να το δεις φτάνει ! Αλά στα εκτροφεία δεν μιλάμε όμως για 12 στα 180 μα για 50 στα 300 που όμως δεν είναι ενήλικοι . Επίσης λέει ότι από την στιγμή που θέλουμε ένα κοπάδι δίσκων ελάχιστο πληθυσμό 10 και μετά λέει ότι τα 180λ είναι μια χαρά για 12 άτομα που θα πάρουν το τελικό μέγεθος !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 7 Απριλίου 2012 #14 Share 7 Απριλίου 2012 12 ενηλικοι δισκοι στο 180 θα ειναι σαν σαρδελες σε κονσερβα Εγω ειχα 8 ενηλικους 18+ στα 400 και υπηρχε συνοστισμος Κρατα φιλε μου αυτα που εχεις, (αντε αλλα 2 να γινουν κοπαδακι) με προοπτικη να πας σε μεγαλυτερο Μονο δισκοι ομως, κανενα αλλο ειδος, και σε νερο βρυσης τα κρατας δεν εχεις προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 7 Απριλίου 2012 Author #15 Share 7 Απριλίου 2012 Ναι δεν είπα να βάλω άλλους τόσους αν βάλω ίσως 1-2 το πολύ γιατί εχω και μικρότερα ψάρια ροδοστομους καρδιναλιους κτλ απλά ανέφερα κάτι . Για να το κουβεντιάσουμε και να βοηθηθούμε όλοι . Ο κάθε ένας έχει την άποψη του που ενοειτε ότι είναι σεβαστή . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 7 Απριλίου 2012 #16 Share 7 Απριλίου 2012 Οι αποψεις ως γνωστον διιστανται και αυτη ειναι η ομορφια του φορουμ. Επι του θεματος,θεωρω οτι οι εκτροφεας θελει να δειξει πιθανως,πως τα ψαρια ειναι ευκολετερα απο τον μυθο.Φθασαμε σε ακραιες υπερβολες και προς θεου,δεν λεω οτι δεν θελει προσοχη(οπως και ολα τα αλλα ψαρια...).Τα ιδια μας ειπε ο αδερφος του στην Αθηνα πριν λιγα χρονια σε αντιστοιχο σεμηναριο.Οσο για το ph,τα ιδια μας ειπε και ο Ηεικο Βleher στον ερχομο του εδω.Και ο D.Untergasser. Σιγουρα 10 δισκοι σε 200 λιτρα ειναι αθλος,αλλα ουτε και καθε ψαρι χρειαζεται 100 λιτρα! Παρακολουθωντας συζητησεις στο Duisburg στα Γερμανικα(και λιγοτερο στα Αγγλικα) ποτε μα ποτε κανεις δεν μιλησε για ph....Μονο οταν γινοταν λογος για αναπαραγωγη.Διατροφη και καθαρο νερο ηταν το θεμα τους. Αλλωστε να ειναι τοσο τρελλος ο Stendker που εγραψε οτι τα ψαρια του ειναι συνηθισμενα σε νερο δικτυου,οπου στην Γερμανια το νερο ειναι ετοιμο για Αφρικανικο;Γιατι να θελει να σκοτωσουν τα ψαρια οι χομπιστες και να αμαυρωθει το ονομα του; Σιγουρα η ποιοτητα φιλτρανσης και οι τροφες ειναι προφανως αλλου επιπεδου και αυτο τους επιτρεπει να κρατουν σε ελαχιστα λιτρα τα ψαρια.Αλλα και παλι,καθαρο νερο,ηρεμια και καλο φαγητο θελουν τα καημενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 7 Απριλίου 2012 Author #17 Share 7 Απριλίου 2012 τα ψάρια είναι ευκολότερα από τον μύθο.Φθασαμε σε ακραιες υπερβολες και προς θεου,δεν λεω οτι δεν θελει προσοχη(οπως και ολα τα άλλα ψάρια...) Αυτό προσπαθώ να πω με κάλυψες πλήρως φίλε DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtsogaris 8 Απριλίου 2012 #18 Share 8 Απριλίου 2012 Το θαυμα της ζωης ειναι η εξελιξη και η προσαρμογη στο περιβαλλον διαβιωσης!Οι δισκοι(εκτροφης) που κυκλοφορουν στα ενυδρεια ανα τον κοσμο εχουν προσαρμοστει σε αυτην την ζωη!Αν τους εβαζες στο φυσικο περιβαλλον οι πιθανοτητες επιβιωσεις θα ηταν κατω απο 0%!Εχει γραφτει κατι στο DNA τους να τους κανει να αντεχουν σε ακραιες συνθηκες,παντα σε σχεση με το φυσικο περιβαλλον!Απλα καποιοι χομπιστες αναφερομενοι σε ψαρια πιασμενα απ τη φυση,εφτασαν να μιλουν και για τα εκτροφης λες κι ειναι το ιδιο.Απλα εγω πιστευω οτι καποιοι χομπιστες,θελοντας να το παιξουν δηθεν το τραβανε απ τα μαλλια!Εγω ξερω ανθρωπο που ειχε 6 δισκους σε 100αρι ενυδρειο,χωρις να αντιμετοπισει προβλημα(απο τυχη ή απο σωστη συντηρηση συνεβη ομως)!Ολα ειναι υποκειμενικα!Καθενας μπορει να κανει οτι του κατεβασει η κουτρα του!Να βαλει ας πουμε 20 δισκου σε 60αρι με χοντρο αλατι και να τους κανει παστους!Το θεμα ειναι να συμπεριφερομαστε στους ζωντανους οργανισμους οπως τους αξιζει!Δεν χρειαζεται ουτε τα ψαρια να ειναι κονσερβα αλλα ουτε και να εχεις 2 ψαρια σε μια πισινα!Μπορεις να το δεις αυτο,δοξα το θεο οι ανθρωποι εχουμε εξελιχτει τοσο πολυ και μπορουμε με μια απλη ματια,να δουμε αν τα ψαρια μας εχουν αριθμητικο προβλημα(ή οποιοδηποτε προβλημα) σε ενα ενυδρειο και να πραξουμε σωστα ωστε να επιβιωσουν!Το ενυδρειο εινα κατι που το αγαπαμε ολοι(στο aquazone τουλαχιστον ) και μπορουμε να το φροντισουμε ωστε να ειναι αξιοπρεπες για να ζουν οργανισμοι μεσα σε αυτο! Υ Γ:Συγγνωμη αν κουρασα με την κουμουτσα μου!Απλα θελησα να πω την αποψη μου κι εγω! Υ Γ(2):Αργυρη την δευτερα φτιαξε καφε το πρωι γιατι θα σου 'ρθω!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolischania 9 Απριλίου 2012 #19 Share 9 Απριλίου 2012 Εμενα η αρχική μου άποψη ήταν να τους βάλω μικρούς σε 120 λίτρα μετά από 1 μηνα παρατήρησα ότι έχουν άποψη και οι δίσκοι και ζητάγανε μεγαλύτερο οποτε ξανά με την άποψη μου τους πείρα ένα σπίτι στα 350 λίτρα μετά από 3 μήνες παρατήρησα ότι παρουσιάζουν έντονη άποψη ότι και το 350 ήταν μικρό , αυτήν την φορα το πήγα με την άποψη του αρχιτέκτονα(γιατί η δικια μου έχει ξεφύγει πλέον) και την αντοχή τις πολυκατοικίας και τους πήγα σε 700 λίτρα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos5 5 Μαίου 2012 #20 Share 5 Μαίου 2012 εμενα ρε παιδια το ph της βρυσης ειναι 7,8. και φοβαμε να βαλω στο ενυδρειο με τοσα χημικα που του ριχνουν. εσεις βαζετε κατευθειαν απο βρυση Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 5 Μαίου 2012 #21 Share 5 Μαίου 2012 Εγώ είμαι από τους τυχερούς, έχω 7.0 ph βρύση, οπότε ρίχνω μόνο αντιχλώριο στο βαρέλι προετοιμασίας και μετά είναι έτοιμο για την αλλαγή… Στη θέση σου θα δοκίμαζα αντίστροφη όσμωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 5 Μαίου 2012 #22 Share 5 Μαίου 2012 εμενα κερατσινι 7,2,,,,,,,,,,με λιγη τυρφη ειμαι οκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos5 5 Μαίου 2012 #23 Share 5 Μαίου 2012 εγω το κατεβαζω με buffer. δν ειναι και η καλυτερη λυση αλλα δν εχω αντιμετωπισει προβλημα μεχρι τωρα. και αναπαραγωγη με buffer εφτιαχνα το ph. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος