violet 5 Απριλίου 2012 #1 Share 5 Απριλίου 2012 Χρειαζομαι λιγο την βοηθεια σας Εδω και καιρο μαστιζει το ταπεινο reefακι το κυανοβακτηριο. Εκανα υπομονη , γυρισα και ξαναγυρισα τους κυκλοφορητες, προσθεσα βακτηρια, τιποτα. Βλεποντας το κυανο να πνιγει τα κοραλια μου δεν αντεξα αλλο και στραφηκα την λυση του chemiclean. Ακολουθησα με ευλαβια τις οδηγιες (συμπεριλαμβανομενης αλλαγης 25%) και πηγαν ολα καλα. Μεχρι που προσπαθησα να βαλω σε λειτουργια το skimmer. Χαμος, αφηνιασε πλυμμηρισα δυο φορες. Αλλαζω ανθρακα περιμενω 8 ωρες ξανα βαζω μπροστα το skimmer και ξανα τα ιδια ξαναπλημμυριζω και το ενυδρειο γεμισε μικρες φυσαλιδες. Τι κανουμε τωρα; Καμια συμλουλη; Εχει ξανασυμβει σε καποιο; Το skimmer μου ειναι το Deltec mce600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 5 Απριλίου 2012 #2 Share 5 Απριλίου 2012 Το σκιμερ το ειχες κλειστο 2 μερες οκ? Επισης αυτο το διαστημα ειχες βγαλει ανθρακα και αντιφωσφορο ελπιζω... Οι οδηγιες λενε οτι στην αρχη θα βγαλει πολυ αφρο... Αν ανεβασεις το δοχειο περισυλλογης? ωστε να στρωσει το σκιμερ σιγα σιγα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larrys 5 Απριλίου 2012 #3 Share 5 Απριλίου 2012 Επρεπε να ειχες καβαντζα καμια 30λιτρα νερο.. Ειναι συχνο φαινομενο κατα το τελος της χρησης του chemo clean Eνα καλο τιπ ειναι να ανεβασεις λιγο το σκιμμερ σου ετσι ωστε να μην πλημμυριζει.... βαλε ενα 2 eggrate η οτι αλλο βρεις και σηκωσε το skm για μερικες ωρες Επισης πολυ ανθρακα,θα σου παρει λιγο χρονο για να ξαναλειτουργησει σωστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 5 Απριλίου 2012 Author #4 Share 5 Απριλίου 2012 Το σκιμερ το ειχα κλειστο για δυο μερες, ανθρακα ειχα βγαλει, εκανα αλλαγη 40 λιτρα νερο (160 περιπου καθαρα το ενυδρειο) , εβαλα καινουγιο ανθρακα (αντιφωσφορο δεν χρησιμοποιω γιατι προσπαθω να τρεξω προβιοτικη) , σηκωσα τερμα το δοχειο συλλογης. Τζιφος αφριζει τοσο πολυ που δεν προλαβαινω να το αδειασω. Αυτο με το eggrate δεν το επιασα. Το skimmer ειναι Hang on γιατι δεν εχω sump. Με βλεπω να ετοιμαζω νερα για αλλαγη βραδιατικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larrys 5 Απριλίου 2012 #5 Share 5 Απριλίου 2012 Aν ειναι hang on δεν μπορεις να το κανεις αυτο που εγραψα Κανε μιακαλη αλλαγη νερου και βαλε μπολικο ανθρακα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 6 Απριλίου 2012 Author #6 Share 6 Απριλίου 2012 Ευχαριστω για τις απαντησεις...τελικα δεν το ξενυχταω μονο εγω. Να υποθεσω αν μεινω αλλες δυο μερες χωρις σκιμερ δεν θα εχω θεμα? Η να βαλω να σπαει το αλατι μεσα στην μαυρη νυχτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larrys 6 Απριλίου 2012 #7 Share 6 Απριλίου 2012 Η να βαλω να σπαει το αλατι μεσα στην μαυρη νυχτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 6 Απριλίου 2012 Author #8 Share 6 Απριλίου 2012 Εβαλα να σπαει , αυριο θα βαλω και κανενα λιτρο ανθρακα γιατι μου τελιωσε (νομος του Μερφυ?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Απριλίου 2012 #9 Share 6 Απριλίου 2012 Κλεισε τον αερα τοσο ωστε να κανει ισα ισα τον αφρο και σηκωσε το κυπελο ψηλα.Θελει καποιες ωρες να δουλεψει ετσι για να στρωσει παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 6 Απριλίου 2012 Author #10 Share 6 Απριλίου 2012 Τελικα μετα απο 4 ωρες πανω απο το σκιμμερ ανοιξε - κλεισε αερα - αδειασε νερα - σφουγγαρισε καταφερα και το εστρωσα. Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος