Jump to content

Αρχαριος Με Προβλημα Σε Γκαπυ

Recommended Posts

Σε 20 λιτρα καθαρα με 2 γκαπυ,2 danio galaxy rasbora,1 anoubia nana και πολλα σαλιγγαρακια λαθρεπιβατες ξεκινησα πριν 5 μηνες περιπου το ενυδρειο μου.Εδω και 2 εβδομαδες το 1 γκαπυ καθεται 1/2 ποντο απο την επιφανεια ακριβως πανω απο το φιλτρο αναπνεει καπου καπου γρηγορα και φευγει απο τη θεση του μονο αν τον κουνησει απαλα το αλλο γκαπυ η αν ειναι ωρα φαγητου.ΣΗΜΕΙΩΣΗ. ειναι τοσο <ηρεμο>που δεν φευγει ουτε οταν το ακουμπαω με το δακτυλο. οι μετρησει μου

PH 6,6 με stick/ με υγρο τεστ ειναι 7.2

GH 7 >>

ΚΗ 5-6 >>

CL2 5 >> 90% η μετρηση CL2 δεν ειναι σωστη αφου 2 ημερες το νερο σε κουβα,2 ωρες πριν βαζω PRIME και προληπτικα αλατι της SERA to ECTOPUR, μετα στο ενυδρειο.

ΘΕΡΜΟΚ 22,2-23,5

ολες οι παραπανω μετρησεις ειναι σταθερες απο το ξεκινημα μεχρι σημερα

ΝΙΤΡΩΔΗ 0 με υρο τεστ της ΑΡΙ

ΑΜΜΩΝΙΑ 0,15 >> 1 ωρα μετα το ταισμα

ΝΙΤΡΙΚΑ 20 με υγρο τεστ της JBL

αλλαγες νερου-7λιτρα στα 20 καθαρα 1 φορα την εβδομαδα.

Τι κανω απο εδω και περα?

ΣΗΜΕΙΩΣΗ το προβληματικο γκαπυ ειναι αυτο με τη διχαλωτη ουρα

Καλημερα.

Θα σου ελεγα να κανεις δυο αλλαγες την εβδομαδα απο 7-8 λιτρα.

Επισης θα ηταν καλο να βαλεις το φιλτρο σου σε τετοιο σημειο , ωστε νε υπαρχει αναταραξη της επιφανειας του νερου.

σε ευχαριστω για τη συμβουλη σου.καλημερα και απο εμενα

το φιλτρο ειναι σε θεση που αναταραζει αρκετα το νερο συν αεραντλεια ασταματητα.

οσο για τις αλλαγες τις πηγα στη 1/εβδομαδα γιατι μετα απο μετρησεις μερα παρα μερα οι τιμες αμμωνιας νιτρωδη νιτρικων ηταν σε νορμαλ επιπεδα,εκτος αν δεν κανω σωστες μετρησεις.Θα ακολουθησω τη συμβουλη σου για τις αλλαγες νερου .

Ξεχασα να αναφερω οτι 1 φορα εβδομαδα ριχνω 0,3-0,4ml iron της FLOURLSH για την anoubia nana με προτεινομενη δοση της εταιρειας τα 0,5ml

και παλι ευχαριστω

Θα σε συμβουλευα ....πολλη προσοχη με τον σιδηρο.

Ειναι φορες που μπορει να σου γεμισει το ενυδρειο αλγη σε χρονο dt.

Η ανουμπια ειναι φυτο που δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις σε λιπανση.Βαλτη σε ενα σημειο που να μην εκτιθεται σε φως και θα παει μια χαρα.

Γενικα επειδη το ενυδρειο σου ειναι μικρο σε λιτρα ειναι σχετικα ευαισθητο σε αλλαγες....υπομονη και ολα θα πανε μια χαρα.

Επειδη φοβομουνα τη συσωρευση σιδηρου απο τις αλλαγες νερου για αυτο παντα εβαζα λιγοτερο της προτεινομενης και στην ουσια καθε 2 αλλαγες νερου.Να τον σταματησω καλυτερα?Το κουφο με την ανουμπια μου ειναι οτι λιγα φυλλα της εχουν τρυπες ενω τα αλλα που εχουν αποκοπει απο το φυτο και βρισκονται στη επειφανεια εδω και 2 μηνες ειναι ολοζωντανα.Απο αλγη αν εχω καταλαβει πως ειναι<<πρασινα-καφε-μαυρα τριχοειδη>>ειναι πεντακαθαρο ολο το ενυδρειο μεχρι τωρα.

Το ψαρακι σημερα ξεκουραζεται στον πατο.

Ευχαριστω για την υπομονη σου

λοιπον φιλε δυστυχως το θεμα με τα αγαπημενα μου γκαπακια ειναι οτι δεν τα προλαβαινεις ευκολα αμα παρουν την κατω βολτα δυσκολα επανερχονται

το γκαπακι σου μπορει απλα να ειανι πλεον υπερυλικο αφου το μεγιστο προσδοκιμο τους ειναι 2 χρονια με τελειες συνθηκες τροφης και νερου

αγω οσες φορες μου παθανε κατι πουμ παθαινουν πολυ συχνα κυριως βακτηριακες μολυνσεις τα εσωσα με βακτοπουρ οσα προλαβα εγκαιρα

το γκαπακι σου μπορει να εχει και καποια εσωτερικη μολυνση οπως συχνα συμβαινει

Παει το γκαπακι παιδια.Ελπιζω να μη υπαρχει κατι μολυσματικο στο ενυδρειο και το αρπαξουν και τα υπολοιπα.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας

Καλες γιορτες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...