conte13k 4 Απριλίου 2012 #1 Share 4 Απριλίου 2012 Γεια σας... εχω ένα εσωτερικό σαμπ που χωριζεται σε 3 τμηματα όπου λόγω της μικρής κυκλοφορίας είναι γεμάτο μονο το πρώτο τμήμα το οποίο πέρνει νερό απο κατω...αυτο που σκέφτομαι είναι να βάλω ενα κυκλοφοριτη στο πρώτο τμήμα στον πάτω ετσι ώστε να σπρώχνει το νερο προς τα επά΄νω και να υπερχιλίζει προς το δευτερο τμημα... θα δουλέψει η λάθος το σκέφτομαι; να συμπληρώσω πως επειδή το ενυδρείο ειναι παλιο και ειναι Diy κατασκευη δεν ξερω τι κυκλοφοριτη ειχε αν ειχε και αν χάλασε... ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 4 Απριλίου 2012 #2 Share 4 Απριλίου 2012 γεια σου φιλε μου!τι εννοεις "λογο της μικρης κυκλοφοριας"?του κυκλοφορητη? κανονικα ο κυκλοφορητης μπαινει στο τελευταιο σταδιο και ριχνοντας το νερο απο εκει, υπερχειλιζει το ενυδρειο στο πρωτο σταδιο, μετα το 2ο και στο τελος το σταδιο του κυκλοφορητη και παλι απο την αρχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 4 Απριλίου 2012 #3 Share 4 Απριλίου 2012 αν σου είναι εύκολο βάλε μια φωτογραφία Link to comment Share on other sites More sharing options...
conte13k 4 Απριλίου 2012 Author #4 Share 4 Απριλίου 2012 λοιπον... στο πρωτο μερος εχω μηχανικα υλικα...(ειναι γεμάτο)το νερο μπαινει απο κατω και μεταφέρεται με υπερχειληση...αργα-αργα... στο 2ο εχω τα βιολογικα (ειναι μισογεματο ισα ισα τα καλυπτει) και στο τριτο εχω χημικα υλικα ( ειναι ακομη πιο λιγο γεματο απο το προηγουμενο) και απο κατω βαθιααα βγαινει ενας σωληνας που απο πανω δινει νερο στο ενυδρείο... δεν εχω ιδέα τι κυκλοφορητης μπορει να είναι... βαση αυτου μπορω να βαλω στον πατο του 1ου τμηματος ετσι ωστε να δημιουργησω περισσοτερη υπερχείληση; ααα και το τσεκαρα οτι δεν παιζει μπουκωμα φωτο δυσκολα γιατι ειμαι 200χλμ μακρια απο το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
conte13k 4 Απριλίου 2012 Author #5 Share 4 Απριλίου 2012 γεια σου φιλε μου!τι εννοεις "λογο της μικρης κυκλοφοριας"?του κυκλοφορητη? κανονικα ο κυκλοφορητης μπαινει στο τελευταιο σταδιο και ριχνοντας το νερο απο εκει, υπερχειλιζει το ενυδρειο στο πρωτο σταδιο, μετα το 2ο και στο τελος το σταδιο του κυκλοφορητη και παλι απο την αρχη! με μπέρδεψες λιγάκι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 4 Απριλίου 2012 #6 Share 4 Απριλίου 2012 (edited) καταρχην την χημικη φιλτρανση δεν την χρειαζεσαι(προσωπικη αποψη)!εκτος αν εχεις κανει καποια θεραπεια προσφατα ή εισαι στο στρωσιμο..το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι καταρχην να δεις τι κυκλοφορητη εχεις ετσι απλα για να ξερεις γιατι μπορει να πρεπει να βαλεις πιο μεγαλο και μετα απλα γεμισε με νερο το υπολοιπο sump.. Έγινε επεξεργασία 4 Απριλίου 2012 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
conte13k 4 Απριλίου 2012 Author #7 Share 4 Απριλίου 2012 μαλιστα οταν το βγαζω απο την πριζα παντως γεμιζουν αμέσως τα τμηματα... αλλα μολις το βαζω στην πριζα αδιαζουν και η ροη γινεται παλι πολυ χαμηλη και αυτο φαινεται στο πρωτο τμημα που η υπερχείληση ειναι αργη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 4 Απριλίου 2012 #8 Share 4 Απριλίου 2012 α μαλιστα.....μαλλον μπουκωσαν τα σφουγγαρια σου!δεν χρειαζεται να γεμιζεις ολο το 1ο σταδιο με σφουγγαρια...ενα κομματι μικρο αρκει!και θελουν σχετικα συχνα καθαρισμα..αυτο θα το δεις εσυ! ενα αλλο σεναριο ειναι να ειναι μικρες οι τρυπες σου και ο κυκλοφορητης πολυ δυνατος!ο κυκλοφορητης κανει και θορυβο αφου πεσει η σταθμη?μηπως ρουφαει και αερα δηλαδη μαζι? δουλεψε το λιγο χωρις σφουγγαρια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
conte13k 4 Απριλίου 2012 Author #9 Share 4 Απριλίου 2012 οχι αέρα δεν ρουφάει... το σεναριο με μικρες τρυπες το αποκλειω γιατι κάποτε η ροη ηταν ενταξει... δηλαδη λες να εχει μπουκωσει...οσο το περιεργαστικα δν μ φανηκε κατι τετοιο παντως μαλλον απο το πρωτο τμημα γινεται η δουλεια γιατι απο εκει πεφτει πολυ αργα το νερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 4 Απριλίου 2012 #10 Share 4 Απριλίου 2012 η εχει μπουκωσει οπως ειπε ο φιλος απο πανω η δεν ειναι σωστη η κατασκευη του και δεν κυκλοφορει γρηγορα το νερο. ισως το πρωτο διαμερισμα να ειναι πιο ψηλα απο οσο χρειαζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
conte13k 4 Απριλίου 2012 Author #11 Share 4 Απριλίου 2012 παλια παντως λειτουργουσε μια χαρα...θυμαμαι και τα 2 πρωτα διαμερισματα γεματα απο νερο...σκεφτομαι να κανω αυτο... αρχικα θα το κλεισω μεχρι να γεμισουν ολα τα τμηματα και αφου το ξεκινησω θα δω την ροη του κυκλοφορητη... αν ολα πηγαινουν καλα με αυτον τοτε θα δω μεγαλυτερη ροη η οποια θα πεσει σταδιακα λογω του πρωτου τμηματος ειναι σωστη η σκεψη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 4 Απριλίου 2012 #12 Share 4 Απριλίου 2012 αμα ειναι σωστο το sump δεν πρεπει να πεσει η ροη οσο μεγαλος και αν ειναι ο κυκλοφορητης. αν αδειαζει το sump καποιο τζαμι ειναι ψηλο και δυσκολευει την κυκλοφορια Link to comment Share on other sites More sharing options...
conte13k 4 Απριλίου 2012 Author #13 Share 4 Απριλίου 2012 συμφωνω σε αυτο όμως παλια δεν ήταν ετσι... μηπως αν ανέβαζα την σταθμη του νερου να είχα καλύτερα αποτελέσματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 15 Απριλίου 2012 #14 Share 15 Απριλίου 2012 Απάντησες μόνος σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος