giannispopi 3 Απριλίου 2012 #1 Share 3 Απριλίου 2012 πως ξεκινησατε το χομπι??? λοιπον, εμενα μου φερανε απο πανυγηρι ενα μονομαχο σε ενα κουτακι, δεν ειχα ιδεα, μεσα σε μια εβδομαδα ψοφησε. την επομενη μερα πηρα 1 60αρι. επειδη γρηγορα μου φανηκε μικρο εφτιαξα 1 40αρι και 1 135λτ μονος μου. οταν μεγαλη αλυσιδα εβγαλε προσφορα 60% πηρα ενα 300αρι. ολα αυτα σε 1.5 χρονο. τωρα εχω το 300αρι , το 60αρι και τα αλλα 2 παρωπλισμενα προς το παρων. ΤΑ ΛΙΤΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 3 Απριλίου 2012 #2 Share 3 Απριλίου 2012 εγω οταν ημουν μικρος οι γονεις μου ειχαν ενα οκταγωνο ενυδρειο περιπου 200 λιτρα αν θυμαμαι,ωσπου το 2000 το σταματησαν και αποφασισα να ξεκινησω απο γυαλες ωστε να εχουμε καποια ψαρια στο σπιτι!το 2004 οταν πηρε φωτια το σπιτι μας πηρα το πρωτο μου ενυδρειο 20 λιτρα και εβαζα οτι ηθελα μεσα λογω απειριας μου και μετα απο 7 με 8 χρονια πηρα το 80 λιτρο ενυδρειο και αποφασισα να βαλω τα πρωτα υδροβια φυτα και να ξεκινησω με σοβαροτητα το στησιμο του.......Αυτα για μενα! Υ.Γ:ακομα ψαχνω ποιος εχει το ενυδρειο των γονιων μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 3 Απριλίου 2012 #3 Share 3 Απριλίου 2012 εγω παλι ξεκινησα με τα κλασικα,γυαλα και χρυσοψαρα σε ηλικια δημοτικου....τοτε η μανα μου μου ειχε πει : Γιωργο μου οταν πας Γυμνασιο και θα μπορεις να τα φροντιζεις μονος σου,τοτε να παρεις ενυδρειο....μεχρι τοτε,γιοκ και κατα εναν περιεργο τροπο,εκει που δεν θυμομουν ποτε τιποτα,για παραδειγμα τα μαθηματα,οταν περασα στο Γυμνασιο την 25η Οκτωβριου της λεω : Μανα,θυμασαι τι ειπες τοτε που ημουν πρωτη δημοτικου????Ηρθε η ωρα να το παρω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 3 Απριλίου 2012 #4 Share 3 Απριλίου 2012 Εγω απο παλια που εφαιρνε στο παζαρι εδω στην πολη ψαρια, παντα ηθελα να παρω.... πριν 2-3 χρονια πηρα εναν μονομαχο και τον εβαλα σε πλαστικο ενυδρειο, χωρις φιλτρο και θερμανση, ομως μετα απο μερικους μηνες, κατι που για μενα τοτε ηταν παρα πολυ, ψοφησε ο καημενος... Ωσπου περσι το καλοκαιρι γνωριστηκα με ενα συνομηλικο, οπου εχει ενυδρειο με κιχλιδες και μου κολλησε το μικροβιο... Θυμαμαι που μου ελεγε : Εισαι σιγουρος οτι θες να στο πω αυτο, γιατι αν ειναι να στα λεω τζαμπα και να χαλαω σαλιο αστο καλυτερα.... Τελικα δεν τα ελεγε τζαμπα.... Συντομα βρηκα ενα παλιο ενυδρειο απο εναν φιλο 60 λιτρων και εβαλα ενα σκαλαρακι μεσα μαζι με εναν γλυφτη.... μεσα σε δυο μηνες ο γλυφτης πεθανε και εμεινε μονο του το σκαλαρι.... ολο το καλοκαιρι σχετικα μου αρεσε πολυ το ταισμα κλπ... οταν ηρθε ο σεπτεμβρης και μετακομισα δεν του εδινα καθολου σημασια, ουτε μου τραβουσε την προσοχη, μεχρι που μια μερα, στις 28 δεκεμβριου 2011 μπηκα σε ενα σαιτ (1 η ωρα το βραδυ...) και ειπα να παραγγειλω κανα ψαρακι απο εκει, μιας και εδω δεν εχει πετ σοπ.... το πρωι στλνω τα λεφτα και 29 δεκεμβριου ερχονται τα πρωτα ψαρια!!!! μετα απο 1 βδομαδα ξαναπαργγελνω και ξανα μετα απο κανα μηνα, ωσπου αυτη τη παρασκευη περιμένω και αλλα ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 3 Απριλίου 2012 #5 Share 3 Απριλίου 2012 εγω το σκεφτόμουν χρόνια είχα δει τον ξαδερφο μου είχε ένα θαλασσινό και πολυ μεγάλο το καλοκαίρι που πέρασε πήρα ένα 20αρι το λατρεψα αλλα μου φαινόταν μικρό!! έτσι πήρα ένα 120 αρι και μόλις πριν μια ώρα έφτιαξα μόνος μου ένα 70αρι και έχουμε ακόμα συνέχεια........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 3 Απριλίου 2012 #6 Share 3 Απριλίου 2012 Εγώ γνώρισα το χόμπι από ένα ζαχαροπλαστείο κοντά στο πατρικό μου που είχα ένα 60αρι με ανάμικτα ψάρια από όλες τις ηπείρους..... πριν ή μετά το σχολείο(δημοτικό) πέρναγα και το χάζευα . Βεβαία σύντομα απέκτησα μια γυάλα με χρυσόψαρο που είχε άδοξο τέλος σε μερικούς μήνες , μετά απογοητευμένος σταμάτησα και ξεκίνησα πάλι χάρις τον Ντίνο στον παλιό Ωκεανό όπoυ δίπλα πήγαινα στα ΤΕΦΑΑ . Έτσι έφτιαξα με πολύ κόπο το πρώτο μου ενυδρείο, ένα 60αρι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 3 Απριλίου 2012 #7 Share 3 Απριλίου 2012 Εμένα πάντα μου άρεσαν τα ενυδρεία (θαλασσινά) αλλά δεν είχα ποτέ τον χρόνο και μέσο για να μάθω το αντικείμενο. Ξεκίνησα απο ένα μικρό ύφαλο και απο τότε έχω κολλήσει άσχημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 3 Απριλίου 2012 #8 Share 3 Απριλίου 2012 Προσωπικα μπηκα στο χομπι οταν μου ζητησε βοηθεια ενας φιλος να ανεβασουμε στο σπιτι του το καινουργιο του ενυδρειο διαστασεων 180Χ60Χ80. Αυτο ηταν, το ιδιο βραδυ πηρα και εγω το μεγαλο μου ενυδρειο με τις κιχλιδες και μετα ακολουθησαν τα δυο μικροτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Απριλίου 2012 #9 Share 3 Απριλίου 2012 Η δικιά μου ιστορία ξεκινάει από πολύ παλιά.. στα τέλη του περασμένου αιώνα, κάπου στο 1970-75 όταν από μια ιδέα του πατέρα μου να κάνουμε μαι νταμιτζάνα.. ενυδρείο!!! ... αλλά ήταν αποτυχημένη η όλη προσπάθεια στο κόψιμο του λαιμού, και έτσι κατασκευάστηκε κάποιο 60λίτρο περίπου με μεταλλικό σκελετό και κόλλημα με σιδηρόστοκο !!!, και ναι δάκρυζε στην αρχή από μερικά σημεία. Στη πορεία σταμάτησε η διαρροή και το χάρηκα για 3-5 χρόνια με ψαράκια του γλυκού νερού. Κάπου στο 1980-85 ξεκίνησα το πρώτο μου θαλασσινό με μηδαμινές γνώσεις, αλλά με πολύ όρεξη. Ήταν ένα 80 λίτρων που φιλοξενούσε 4-5 ψαράκια και 2-3 κοράλλια σκληρά παρακαλώ, αλλά δυστυχώς παρέμεναν για λίγο διάστημα ζωντανά. Τι να ξέραμε εκείνη την εποχή από θαλασσινά. Παρόλα αυτά το διατήρησα κάπου στα 4-5 χρόνια. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, επέστρεψα πριν 5 χρόνια περίπου και πάλι στη θάλασσα με ένα ενυδρείο υφάλου στα 220 λίτρα καθαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinichan 3 Απριλίου 2012 #10 Share 3 Απριλίου 2012 Στις πρώτες τάξεις του δημοτικού νομίζω είχαμε πάρει από πανηγύρι ένα χρυσόψαρο αλλά μετά από μια βδομάδα ψόφησε (κλάμα κακό... αφήστε). Μετά που πέρασαν τα χρόνια και κατέληξα στο πανεπιστήμιο είχαμε ένα πείραμα με ζέμπρα ντάνιο, όπου και περίσσεψαν μερικά και τα υιοθέτησα. Αρχικά σε γυάλα, μετά σε ένα πλαστικό 6λιτρο, ύστερα σε ένα 20λιτρο και τώρα έχω καταλήξει σε 200, 50, 20 και 13 λίτρα. Και δεν βλέπω τελειωμό!! (Τα εν λόγω ψαράκια ζουν ακόμα, είχαν αναπαραχθεί επιτυχώς και στα 6 λίτρα!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Απριλίου 2012 #11 Share 3 Απριλίου 2012 (edited) εγω παλι ξεκινησα με τα κλασικα,γυαλα και χρυσοψαρα σε ηλικια δημοτικου....τοτε η μανα μου μου ειχε πει : Γιωργο μου οταν πας Γυμνασιο και θα μπορεις να τα φροντιζεις μονος σου,τοτε να παρεις ενυδρειο....μεχρι τοτε,γιοκ και κατα εναν περιεργο τροπο,εκει που δεν θυμομουν ποτε τιποτα,για παραδειγμα τα μαθηματα,οταν περασα στο Γυμνασιο την 25η Οκτωβριου της λεω : Μανα,θυμασαι τι ειπες τοτε που ημουν πρωτη δημοτικου????Ηρθε η ωρα να το παρω..... Μηπως ηταν 28η Μαρτιου και δεν το θυμασαι; Έγινε επεξεργασία 3 Απριλίου 2012 - Mr_Zoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 3 Απριλίου 2012 #12 Share 3 Απριλίου 2012 Στις πρώτες τάξεις του δημοτικού νομίζω είχαμε πάρει από πανηγύρι ένα χρυσόψαρο αλλά μετά από μια βδομάδα ψόφησε (κλάμα κακό... αφήστε). Μετά που πέρασαν τα χρόνια και κατέληξα στο πανεπιστήμιο είχαμε ένα πείραμα με ζέμπρα ντάνιο, όπου και περίσσεψαν μερικά και τα υιοθέτησα. Αρχικά σε γυάλα, μετά σε ένα πλαστικό 6λιτρο, ύστερα σε ένα 20λιτρο και τώρα έχω καταλήξει σε 200, 50, 20 και 13 λίτρα. Και δεν βλέπω τελειωμό!! (Τα εν λόγω ψαράκια ζουν ακόμα, είχαν αναπαραχθεί επιτυχώς και στα 6 λίτρα!!) too jealous!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 3 Απριλίου 2012 #13 Share 3 Απριλίου 2012 Γυαλες απο μκρος και κολλημενος στις βιτρινες με ψαρια.....Μικροβιο στο αιμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 3 Απριλίου 2012 #14 Share 3 Απριλίου 2012 Μηπως ηταν 28η Μαρτιου και δεν το θυμασαι; Εχεις δικιο Στρατο,κανω λαθος.....25 Ωκτωβριου 1995 (του αγιου Χρυσαφιου,ετσι τα θυμαμαι) πηρα τον πρωτο μου παπαγαλο,απο το τοε Μινιον Στις 25 Νοεμβριου 1996 πηρα το πρωτο μου ενυδρειο (60λιτρο,υπαρχει μεχρι σημερα) Στις 25 Νοεμβριου 1997 πηρα το ενυδρειο που εχω μεχρι σημερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 7 Απριλίου 2012 #15 Share 7 Απριλίου 2012 Από όσο θυμάμαι είχε ο πατέρας μου ένα ενυδρείο στο σπίτι και καθόμουν και το χαζευα όλη την ώρα.....δεν θυμάμαι την κατάληξη του ενυδρείο αυτού....μετά πείρα το δικό μου....ένα 60άρι που ούτε αυτό θυμάμαι τι απογινε.....είχα καιρό να ασχοληθώ με τα ενυδρεια και πάντα ένιωθα πως κάτι μου έλειπε.....έτσι αποφάσισα να ξαναεπιστρεψω...έκανα ανταλλαγή ένα πιατινι από τα ντραμς με ένα 60 άρι....και μετά ακολούθησαν και τα υπόλοιπα....2 200αριά..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 7 Απριλίου 2012 #16 Share 7 Απριλίου 2012 Ενοικιαζοντας ενα διαμερισμα που εχει μεσα το δικο του ενυδρειο και κολλησα το μικροβιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wint3r 9 Απριλίου 2012 #17 Share 9 Απριλίου 2012 Εμένα μου μιλούσε καθημερινά ένας φίλος για το δικό του ενυδρείο και τα ψάρια του κι ετσι όταν πήγα στο σπίτι του και μου έδειξε τα καλούδια του τότε ερωτέυτηκα τον ενυδρειακό κόσμο. Στην αρχή μου είχε καρίσει ένα ενυδρείο περίπου 50λίτρων και μετά από λίγο καιρό αγορασα το δίκο μου 100λιτρο. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα κι εγώ το χόμπυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
popay 9 Απριλίου 2012 #18 Share 9 Απριλίου 2012 Για και από εμενα. Για μένα τα φταίει όλα ο FotisGt. Μου αρέσανε από παλιά τα ενυδρεία αλλα μου φαινόταν βουνό, μέχρι που εμπλεξα με το Foti και άρχισε το κατρακύλισμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 9 Απριλίου 2012 #19 Share 9 Απριλίου 2012 Αχ αυτος ο Φωτης,για οοοολα φταιει τελικα....!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkas 10 Απριλίου 2012 #20 Share 10 Απριλίου 2012 Λοιπον λιγο μεγαλη ιστορια αλλα θα την πω συντομα. Στο δημοτικο (1982-87 )ενας κουμπαρος μας (των γονιων δηλαδη) ειχε ενυδρειο αν θυμαμαι καλα με χρυσοψαρα και το χαζευα μου αρεσε πολυ. Στο πανεπιστημιο ενας συμφοιτητης ειχε φτιαξει ενα μονος του φυτεμενο με δισκους κ.α. το οποιο χαζευα επισης οποτε πηγαινα σπιτι του αλλα μου φαινοτανε μακρινο να φτιαξω το δικο μου. Ομως το 2006 που πηγα διακοπες στην κορωνη ητανε ρε παιδια ενα μαγαζακι που ειχε ενα τερααααααααστιο ενυδρειο στον ενα τοιχο (ειχανε ειδικη κατασκευη) ,ενα απιστευτο, φοβερο μου ειχε φανει τοτε δεν ειχα ξαναδει τετοιο πραγμα απο κοντα. Μερικες χιλιαδες λιτρα αλλα δεν θυμαμαι ποσα. Αν καποιος απο εδω μεσα εχει παει εκει θα το θυμαται σιγουρα. Τοτε αποφασισα οτι καποια στιγμη σιγουρα θα αποκτησω κι εγω ενα. Αργησα λιγακι μια πενταετια αλλα τα καταφερα . Η αφορμη βεβαια ητανε λιγο ασχημη. Καποια νυχτοπουλια κατασπαραξαν 2 καναρινακια που ειχα και αποφασισα να αλλαξω κατοικιδια γιατι εσκασα απο τη στεναχωρια μου. Οποτε με αυτην την μακαβρια αφορμη πηρα το πρωτο 60αρι και μετα ολα πηραν το δρομο τουσ... Αυτη ειναι η μικρη μου ιστορια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος