Greg_Reef 2 Απριλίου 2012 #1 Share 2 Απριλίου 2012 Καλησπερα παιδια! Εχω ενα θεμα με το σκιμμερ το τελευταιο καιρο,συνεχεια ξεχειλιζει και δε μπορω να το σεταρω με τιποτα. Ειναι το tmc v2 400. Λειτουργει 9 μηνες. Το εστειλα σε ενα φιλο που εχει μαγαζι με ενυδρεια και το καθαρισε,το εβαλε σε ενα δικο του ενυδρειο και δουλεψε κανονικα.Το πηρα σπιτι δουλεψε 2-3 μερες και μετα παλι αρχισε να ξεχειλιζει. Του εκανα πατεντα οταν γεμιζει με ενα σωληνακι να τα ξαναριχνει μεσα στο ενυδρειο γιατι με τοσο αλατι στο πατωμα θα ειχα υποκαταστημα "αλυκες"... Κοβω απ την αντλια κατω και πανω το εχω τελειως στο χαμηλο και ειναι σχεδον να ξεχειλισει αλλα δε βγαζει πολλες φυσσαλιδες σ αυτη τη ρυθμιση, οποτε μαλλον δε σκιμμαρει και κανονικα. Τι προτεινετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 3 Απριλίου 2012 #2 Share 3 Απριλίου 2012 Γιατι δεν τραβας 1 βιντεακι να δουμε που ειναι το προβλημα ..... αν και νομιζω οτι το εχεις ρυθμησει σε wet skimming Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 3 Απριλίου 2012 #3 Share 3 Απριλίου 2012 Επειδή στην αρχή και το δικό μου TMC V2 800 είχε παρόμοιο πρόβλημα στην ρύθμιση και το πάλεψα μέχρι να το ρυθμίσω να σου πω ότι, πρέπει να καθαρίζεις την αντλία του τακτικά για τυχόν υπολείμματα που κάθονται στην εισαγωγή της, αν έχεις τοποθετήσει το κουτί που μπαίνει στην εξοδο της ροής του σκίμμερ με το σφουγγαράκι βγάλτο και άσε μόνο τον σωλήνα ή καθάριζε το σφουγγάρι του τακτικά γιατί όλα αυτά που σου προανέφερα ανεβάζουν την στάθμη που το έχεις ρυθμίσει αρχικά με το αποτέλεσμα που λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 3 Απριλίου 2012 Author #4 Share 3 Απριλίου 2012 Το εχω καθαρισει ολο κ παλι τιποτα. Υπαρχει περιπτωση να τα επαιξε; Βιντεο θα ανεβασω το μεσημερι. Το θεμα ειναι οτι κοβωντας την κατω αντλια δε βγαζει φυσαλιδες. Οποτε λογικα δε σκιμμαρει απο οτι καταλαβαινω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 3 Απριλίου 2012 #5 Share 3 Απριλίου 2012 Ανέβασε το βίντεο γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο, αν δεν βγάζει όμως φυσαλίδες τσεκαρε το σωληνακι που τραβάει αέρα μήπως έχει βουλώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 3 Απριλίου 2012 Author #6 Share 3 Απριλίου 2012 Θα το ανεβασω το μεσημερακι. Το σωληνακι ειναι πεντακαθαρο. Βασικα κοβει τις φυσαλιδες οταν μειωνω την ροη της αντλιας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 3 Απριλίου 2012 Author #7 Share 3 Απριλίου 2012 Πως ανεβαινει το video ρε παιδια. Μου βγαζει (ανεβαστε skipped αυτο το αρχειο ηταν πολυ μεγαλο να ανεβει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 3 Απριλίου 2012 Author #8 Share 3 Απριλίου 2012 (edited) Το πρωτο ειναι με ρυθμιση απο πανω. Βλεπετε που ειναι η σταθμη στο μεσα ποτηρι? Ειναι ετοιμο να ξεχειλισει. Η ρυθμιση εκει ειναι 0 πανω και μισο κατω. Και στο δευτερο η ρυθμιση ειναι 0 πανω και πειραζω την αντλια κατω. Αν διακρινετε μολις ανοιγω περισσοτερο τη κατω αντλια ανεβαινει πολυ η σταθμη του νερου και βγαζει περισσοτερες φυσαλιδες. Το θεμα ειναι οτι παλι ξεχειλιζει!!! http://youtu.be/0_W-gd6ZeuA http://youtu.be/7GAhb_qh4Pk Έγινε επεξεργασία 3 Απριλίου 2012 - Greg_Reef Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Απριλίου 2012 #9 Share 3 Απριλίου 2012 Ο λαιμός φίλε μου γιατί έχει νερό μέσα? υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν πρέπει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 3 Απριλίου 2012 Author #10 Share 3 Απριλίου 2012 Γιατι για να κατεβασω τη σταθμη του νερου κατω απο το λαιμο πρεπει να κλεισω κ τη κατω αντλια σχεδον στα 3/4 και τοτε δεν εχει φυσσαλιδες καθολου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Απριλίου 2012 #11 Share 3 Απριλίου 2012 (edited) Δεν είναι φυσιολογικό να φτάνει το νερό στο λαιμό και μάλιστα μέχρι επάνω !!! Σε κανένα skimmer δεν το είδα αυτό. Αν είναι ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου, αυτό είναι άλλο καπέλο !!! Αν μειώσεις τη κάτω αντλία και παίξεις με την επάνω βαλβίδα τι σου κάνει? Η θέση (ύψος) του skimmer είναι τοποθετημένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που σου λέει η εταιρία? Έγινε επεξεργασία 3 Απριλίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 3 Απριλίου 2012 Author #12 Share 3 Απριλίου 2012 Ποτε δεν ειχα νερο στο λαιμο. Οποτε δεν ειναι ιδιαιτεροτητα αλλα προβλημα! Αν μειωσω την αντλια και και αρχισω και δυναμωνω πανω ξεχειλιζει παλι αλλα σταματανε οι φυσαλιδες. Αν ανοιξω τη αντλια οι φυσαλιδες αυξανονται αλλα παλι ξεχειλιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Απριλίου 2012 #13 Share 3 Απριλίου 2012 Δεν ξέρω το πως είναι το impeler του συγκεκριμένου skimmer αλλά ίσως θα πρέπει να επικεντρωθείς εκεί μάλλον.... μάλλον δεν μπορεί να κάνει διάσπαση τον αέρα με το νερό και στο ανεβάζει επάνω, όπως θα έκανε μια απλή αντλία δηλαδή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 3 Απριλίου 2012 #14 Share 3 Απριλίου 2012 Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο αλλά σε όλα, η στάθμη ανεβαίνει όταν κλείνουμε ή έχει βουλώσει η έξοδος του νερού από το σκίμμερ. Η δικιά του είναι ανοιχτή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 3 Απριλίου 2012 Author #15 Share 3 Απριλίου 2012 Τελειως ανοιχτη η βαλβιδα και παλι ξεχειλιζει. Βασικα θα το βγαλω να το καθαρισω παλι και να δω. Υπαρχει περιπτωση να δημιουργει προβληματα επειδη η αντλια ειναι καλυμενη με βραχια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 13 Απριλίου 2012 #16 Share 13 Απριλίου 2012 μπορεις να μας δειξεις μια γενικη του σκιμμερ (ολοκληρο) να φαινετε και το σκιμμερ και η σταθμη του νερού του ενυδρειου ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Απριλίου 2012 Author #17 Share 14 Απριλίου 2012 Το εφτιαξα τελικα. Το ελυσα ολο και το καθαρισα, μεχρι και τα σωληνακια και εστρωσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος