Jump to content

120Lt Με Λαμπιντο

DeLk

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, ήθελα να ρωτησω αν ενα χαρεμι labidochromis μπορει να μπει σε 120 λιτρα ενυδρειο... Μου το ειπε ενας φιλος και μου κινησε την περιεργια...

Ευχαριστω εκ των προτέρων,

Νικος

Εγώ θα έλεγα όχι. Στην καλύτερη των περιπτώσεων το ενυδρείο θα έχει μήκος 1μ το οποίο και πάλι είναι λίγο γι'αυτά τα ψάρια. Tα labido είναι πολύ κινητικά και μεγαλώνουν αρκετά.

:)

οκ... απλα μιλουσαμε πριν και μου ειπε οτι και σε 120λιτρα μπορει να μπαινουν.. αλλα και το ενυδρειο ειναι 80cm οποτε δεν............ κριμα παντως...

Έγινε επεξεργασία - nick_dark

Σε ενυδρειο 100Μ*50Π*40Υ μπαινουν? (200Lt)

υπαρχουν και ενυδρεια με 100 χ 30 χ 40 που ειναι φυσικα 120 λιτρα. οποτε αλλο το μηκος αλλο η χωρητικοτητα. εγω τελικα σκεφτομαι να τα βαλω σε αυτο που μολις ανεφερα

Να ξέρετε πως οι συμβουλές δίνονται με σκοπό να στηθεί ενα ενυδρείο, που θα εχει διάρκεια, στο οποίο θα ζουν άνετα τα ψάρια και θα το ευχαριστιέται και ο κάτοχος.

Σίγουρα μπορουμε να πάρουμε ενα οποιοδήποτε ψάρι και να το βάλουμε σε ένα οποιοδήποτε ενυδρείο....δεν αρκεί όμως δυστυχώς... -_-

Εχω αναφερει αρκετές φορές πως είναι σαν να ζει 4τραμελής οικογένεια σε γκαρσονιέρα....

Δειτε και αυτό: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=31835

Κατι ακόμα θεωρείται τυχαίο το γεγονός πως οι επώνυμες κατασκευάστριες εταιρίες ενυδρειακών backround ξεκινούν τα μοντέλα για malawi απο το μήκος των 120 εκατοστών????

Είναι σίγουρο πως τα περισσότερα είδη που φιλοξενούνται στα ενυδρεία θα ήθελαν περισσότερο χώρο.Και ακόμα πιο άσχημο είναι για ψάρια τα οποία έχουν αιχμαλωτιστεί στο περιβάλλον τους και οδηγήθηκαν σε κάποιο ενυδρείο.Άλλο οι ζώνες κολύμβησης ενός ποταμού ή μιάς λίμνης και άλλη ενός ενυδρείου.όσο μεγάλο και να είναι αυτό.Και πόσοι από μας έχουν την δυνατότητα,τον χώρο αλλά και τον χρόνο να ασχοληθούν με ένα ενυδρείο 500 λίτρων? Και ας μην μιλήσουμε για τα θαλασσινά που τα περισσότερα είδη προέρχονται από αιχμαλωσία.Άλλο να ζείς σε ένα ύφαλο στην μέση του ωκεανού και άλλο σε ένα ενυδρείο 100 λίτρων στην άκρη ενός δωματίου και να ιδρώνεις το καλοκαίρι με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Απλά να προσπαθούμε να τους δώσουμε όσο καλύτερες συνθήκες μπορούμε για να είναι και αυτά καλά και εμείς να τα απολαμβάνουμε.

να ρωτησω και κατι ακομα. κατα τη γνωμη σας παντα ειναι καλυτερο να μπουν σε

1) 120 λιτρα με 1 μετρο μηκος

2) 220 λιτρα κυβο (με 60 εκατοστα μηκος)

3) α πα πα πα πα σε κανενα

να ρωτησω και κατι ακομα. κατα τη γνωμη σας παντα ειναι καλυτερο να μπουν σε

1) 120 λιτρα με 1 μετρο μηκος

2) 220 λιτρα κυβο (με 60 εκατοστα μηκος)

3) α πα πα πα πα σε κανενα

:D

οκ το περιμενα! αλλα να ρωτησω απο περιεργια. αν ΕΠΡΕΠΕ να διαλεξουμε ενα απο τα δυο, τι ειναι σημαντικοτερο? το πολλα λιτρα η το μηκος?

οκ το περιμενα! αλλα να ρωτησω απο περιεργια. αν ΕΠΡΕΠΕ να διαλεξουμε ενα απο τα δυο, τι ειναι σημαντικοτερο? το πολλα λιτρα η το μηκος?

και τα δυο αναλογα τα ψαρια που θελεις να βαλεις

Γι τις αφρικανες το σημαντικοτερο ειναι το μηκος :)

Κοιτα σε ολα τα ενυδρεια ,το σημαντικο ειναι ,εκτος απο το να βλεπεις ομορφα ψαρια (που ειναι ολα ομορφα),η συμπεριφορες των ψαριων.Στις αφρικανες,επιδη ειναι ψαρια κυριαρχα και ταχυτατα,αν δεν εχεις τα καταλληλα λιτρα και το καταλληλο μηκος,το μονο που θα βλεπεις τον κυριαρχο αρσενικο,και ολα τα αλλα τρομαγμενα σε κρυψωνες.Αυτο επιφερει αρωστιες και θανατους.Γιαυτο παντα ,αλλα ειδικα στην αφρικη πρεπει να ακολουθουμε τους κανονες,για να εχουμε σωστο και ομορφο ενυδρειο :)

Γιαννακης ειχαμε πει για τις αφρικανες που λεει ο τιτλος!

α οποτε μηκος κι ας ειναι σχεδον τα μισα λιτρα ε? ενδιαφερον

Πως κατεληξες σε αυτο το συμπέρασμα φιλε Βαγγελη?

Ενυδρείο εμπορίου, οχι diy, με μηκος πάνω απο 1μ ειναι στην χειρότερη των περιπτώσεων τουλάχιστον 220+ λίτρα.

Παραπάνω έχουν κατατεθεί απόψεις για το αν τα labido μπαίνουν σε 120 λίτρα.....

Οπότε να αναδιατυπώνεις την ερώτηση δεν εχει νόημα.

κατα πρωτον, ΟΧΙ, υπαρχουν ενυδρεια εμποριου με ενα μετρο μηκος 120 λιτρα. δευτερον, αυτο λεμε στις τελευταιες 5-6 απαντησεις. οτι ΔΕΝ ειναι τα καταλληλα λιτρα αλλα ΑΝ επρεπε να διαλεξουμε μεταξυ μηκους και λιτρων προτιμουμε τα λιτρα.

κατα πρωτον, ΟΧΙ, υπαρχουν ενυδρεια εμποριου με ενα μετρο μηκος 120 λιτρα. δευτερον, αυτο λεμε στις τελευταιες 5-6 απαντησεις. οτι ΔΕΝ ειναι τα καταλληλα λιτρα αλλα ΑΝ επρεπε να διαλεξουμε μεταξυ μηκους και λιτρων προτιμουμε τα λιτρα.

Το μηκος προτιμαμε.Αλλα την απαντηση μου σου την ειπα ποιο πανω,Σε κανενα απο τα δυο. :)

το καταλαβα κι αυτο. ρε παιδες, δεν ειμαι χαζος! οι πολλες ερωτησεις που κανω εινα ιγια να μαθω. και εμενα προσωπικα ειναι του χαρακτηρα μου να τα ξεκοκκαλιζω τα πραγματα, οποτε ρωταω πολλα. σορρυ

το καταλαβα κι αυτο. ρε παιδες, δεν ειμαι χαζος! οι πολλες ερωτησεις που κανω εινα ιγια να μαθω. και εμενα προσωπικα ειναι του χαρακτηρα μου να τα ξεκοκκαλιζω τα πραγματα, οποτε ρωταω πολλα. σορρυ

Και πολυ καλα κανεις.Εγω να δεις ποσες ερωτησεις εκανα,οταν δεν ηξερα που πανε τα τεσσερα :D

ε οποτε οταν ρωταω ας πουμε "μπαινουν 40 καρχαριες σε 100 λιτρα" θα προτιμουσα η απαντηση να ειναι "οχι για αυτο και για αυτο το λογο" παρα "καλυτερα μην ξαναπλησιασεις ψαρι και κατσε διαβασε ολο το ντερνετ για να μαθεις".

δε το λεω για σενα προσωπικα αλλα μερικες απαντησεις με πειραξαν. τελοσπαντων, ευχαριστω για τις συμβουλες. Μακαρι να βρω ενα σωστο σπιτικο για τις κιχλιδες

Εγώ θα ρωτήσω κάτι απλό...

Αυτό εδώ, το διάβασες?

Να είσαι σίγουρος πως όλες οι απαντήσεις που δίνονται στο φόρουμ, δίνονται κατά κύριο λόγο για να βοηθηθεί το μέλος που κάνει τις ερωτήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...