bestaner 2 Απριλίου 2012 #1 Share 2 Απριλίου 2012 Γεια σας, χθες εφτιαξα diy co2 το οποιο διαχεεται στο ενυδρειο με μια σκαλα διαχεισης jbl proflora taifun.. παρατηρησα οτι οι φυσαλιδες ανεβαινουν στην σκαλα απο κατω αλλα δεν βγαινουν στο ενυδρειο απο το κερατακι αυτο που εχει πανω πανω αλλα συσορευονται οι φυσαλιδες στο πανω πανω πατωμα της σκαλας κ αργοτερα κανει κατι σαν εξαερωση κ βγαινει μια τεραστια στο ενυδρειο..γιατι το κανει αυτο?ετσι πρεπει να γινεται?αυτη η τεραστια ειναι co2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 2 Απριλίου 2012 #2 Share 2 Απριλίου 2012 Βγάλε τη σκάλα από το ενυδρείο και φρόντισε να στρίψεις το ανώτερο σημείο έτσι ώστε οι φυσαλίδες του CO2 να πέφτουν ακριβώς στο "κερατάκι". Λογικά co2 είναι η τεράστια ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
bestaner 2 Απριλίου 2012 Author #3 Share 2 Απριλίου 2012 καταρχην σευχαριστω πολυ που απαντησες, δηλαδη να το φερω εκει που βγαινει η φυσαλιδα απτην τελευται στροφη?το diy μου βγαζει 1 φυσαλιδα καθε 5 δευτερα..ειναι καλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 2 Απριλίου 2012 #4 Share 2 Απριλίου 2012 καταρχην σευχαριστω πολυ που απαντησες, δηλαδη να το φερω εκει που βγαινει η φυσαλιδα απτην τελευται στροφη?το diy μου βγαζει 1 φυσαλιδα καθε 5 δευτερα..ειναι καλα? Ακριβώς ! Από τη στιγμή που είναι diy το co2 και δεν μπορείς να ρυθμίσεις τη ροή πρέπει να δεις τις μετρήσεις σου σε ph , gh , kh και από τον πίνακα να δεις σε ποιο σημείο βρίσκεσαι. Γενικά με το diy πρέπει να βρεις τις ισορροπίες του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bestaner 2 Απριλίου 2012 Author #5 Share 2 Απριλίου 2012 οκ!Σευχαριστω πολυ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Απριλίου 2012 #6 Share 2 Απριλίου 2012 Τη σκαλα προσπαθησε να την βαλεις οσο πιο ευθεια μπορεις μεσα στο ενυδρειο για να ανεβαινουν οι φυσαλιδες σωστα και να μην κολλουν.Τωρα γι αυτο που λες και η δικη μου ετσι το εκανε,μαζευε ολες τις φυσαλιδες πανω πανω σε ενα σαν κουτακι και μετα εβγαινε μια μεγαλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 2 Απριλίου 2012 #7 Share 2 Απριλίου 2012 Όπως ανέφεραν και τα παιδιά πιο πάνω, αυτο γίνεται για δυο λόγους : 1) μη ευθυγράμμιση της σκάλας 2) Μη σταθρή πίεση των φυσαλίδων co2 λόγω του diy. Δεν ξέρω ακριβώς τα λίτρα σου για τα φυτά και τις οικονομικές σου δυνατότητες για να σου προτείνω φιάλη co2 με ηλεκτροβάνα οπότε θα δεις άλλα πράγματα στο ενυδρείο σου, πιο μαγικά.... Λάβε υπόψη σου ότι αν τυχόν έχεις βρωμοσαλιγκάρια λαθρεπιβάτες πρέπει να ελέγχεις που και που τη σκάλα γιατί αυτά τα απάισια ζωάκια την μπλοκάρουν (γύρνα το στο αφρικάνικο να ξενοιάσεις.... :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 8 Απριλίου 2012 #8 Share 8 Απριλίου 2012 Μεταφέρω το θέμα στην κατάλληλη κατητορία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Louridas79 11 Αυγούστου 2012 #9 Share 11 Αυγούστου 2012 Για καλύτερη διάχυση στο ενυδρείο, έχω συνδέσει με σωληνάκι για Co2 την έξοδο της σκάλας διάχυσης με την έξοδο του φίλτρου , έτσι με την πίεση του νερού διασπά το διοξείδιο σε πολύ μικρές φυσαλίδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος