nightmare 2 Απριλίου 2012 #1 Share 2 Απριλίου 2012 Καλησπέρα!! Στο ενυδρείο μου (170 λιτρα) έχω 2 γκουράμι (γαλάζιο το ένα και πορτοκαλί το άλλο), 3 αγγελόψαρα ένα silvershark και ένα γατόψαρο. Έχω παρατηρήσει εδώ και αρκετό καιρό ότι το πορτοκαλί μου γκουράμι έχει γκριζίσει λιγάκι το χρώμα του από πανω- στο σώμα και στο κεφάλι απ' την πάνω μεριά. Εδω και 2 μέρες παρατήρησα επίσης ότι είναι πιο νωχελικό από ότι ήταν, ενώ συνήθιζε να κυνηγάει συνέχεια το γαλάζιο γκουράμι και παίζανε. Επίσης κάθονται και τα 2 αρκετά συχνά τις τελευταίες μέρες στην επιφάνεια και αναπνέουν απο κεί... Έχω και αεραντλία δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν πρόβλημα με την οξυγόνωση...Οι μετρήσεις μου είναι καλές και τα άλλα ψάρια επίσης καλά. Τι μπορεί να φταίει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 2 Απριλίου 2012 #2 Share 2 Απριλίου 2012 Γενικος το οτι οι μετρησεις ειναι καλες δεν μας λεει και πολλα, γραψε αναλυτικα, και το θεμα ειναι οι συνθηκες διαβιωσεις και το νερο να ειναι συνεχεια σε καλα επιπεδα και οι αλλαγες νερου να γινονται σωστα προετοιμαζοντας το νερο με αντιχλωριο και σωστη θερμοκρασια! Απο εκει και περα μπορει να στρεσαρωνται και με καποιο συγκάτοικο οπως απο τον silver shark που ειναι πολυ κινητικό και δυνατο ψαρι για τα γουστα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightmare 3 Απριλίου 2012 Author #3 Share 3 Απριλίου 2012 O silver shark ειναι πραγματικα καλο παιδι και δεν ενοχλει ποτε,δηλαδη αν παρατηρησεις τις κινησεις του ειναι τελειως ασχετες με των γκουραμι. Αν καποιος μπορει να ειναι ενοχλητικος εκει μεσα σιγουρα τα γκουραμι ειναι εκεινα που μπορει να προκαλουν πανικο με τα κυνηγητα που κανουν το ενα με το αλλο(οχι επιθετικα ομως περισσοτερο παιζουν). Θυμαμαι σε ενα χρυσοψαρο που κ εκεινο ειχε γκριζισει αρχισα να το ταιζω λιγο περισσοτερο γτ μαλλον το ταιζα λιγο κ σε μια εβδομαδα ξανα πηρε χρωμα. Αλλα το γκουραμι αυτο τρωει καλα. Δηλαδη γινεται το γκριζαρισμα-μαυρισμα στο σωμα του να ειναι απο στρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Απριλίου 2012 #4 Share 3 Απριλίου 2012 Ναι, το στρες ειναι ενας απο τους βασικους παραγωντες, το οτι κυνιγιουνται μπορει στα ματια σου να φανταζει σαν παιχνιδισμα αλλα οι λογοι μπορει να ειναι αλλοι, οπως πχ ο αρσενικος να μαρκαρει στενα το θυλικο ή να ειναι και τα δυο αρσενικα. Επισης το οτι ανασενουν συνεχεια στην επιφανεια του νερου μπορει να σημαινει οτι κατι δεν παει καλα στις παραμετρους του νερου αν και σαν λαβυρινθοψαρα εχουν και την ικανοτητα του να αναπνεουν αερα απο την ατμοσφαιρα. Κατα τα αλλα η ποικιλια και καλης ποιοτητας τροφης παιζει σιγουρα και αυτη το ρολο της οπως επισης το καθαρο νερο και οι βιταμηνες. Δοκιμασε να αλλαζεις το 30 % ανα 3 ημερες για 4, 5 φορες στην συνεχεια εαν μπορεις και πες μου τις εντυπωσεις σου μετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Απριλίου 2012 #5 Share 4 Απριλίου 2012 Εισαι σιγουρος οτι εχεις ζευγαρι και οχι 2 αρσενικα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος