Jump to content

Θορυβος Με Φιλτρα?

Vangelis21

Recommended Posts

Παιδια,

εχω 2 εξωτερικα φιλτρα στο ενυδρειο ( Eheim 2020 και 2217). Πηρα την ιδεα απο καποιον φιλο εδω που ρωτησε για το δικο του και πηγα κι εγω να τα ακουσω καλυτερα. Το ενα απο τα δυο κανει ενα μικρο "χρχρ" που πρεπει να πας πολυ κοντα να το ακουσεις και το αλλο ειναι σχεδον αθορυβο αλλα και παλι καταλάβαινεις απο τον ηχο οτι λειτουργει. Ισχυει οτι τα φιλτρα πρεπει να ειναι απολυτως αθορυβα η οχι? τρεχει κατι με αυτα λετε?

Εγώ έχω ένα ecco 2034 και ένα 2224 που μάλιστα το πήρα μεταχειρισμένο και δεν ακούγεται κανένα από τα δύο.Μήπως το χρρ που λες ειναι αέρας που έχει εγκλωβιστεί?

Μπορει και να ναι. Το ενα νομιζω εχει μια τρομπουλα απο πανω ε; Τελοσπαντων τα κουνησα λιγο, τα εβαλα πλαγια κτλ αλλα τιποτα.

Το κακο ειναι οτι επειδη δεν ειμαι γνωστης δεν ξερω ποσος ηχος ειναι νορμαλ και ποσος οχι

Συνήθως τα eheim δεν κάνουν καθόλου θόρυβο.Στην πλήρη ησυχία ακούγονται?ή πρέπει να πας δίπλα τους και να στήσεις αυτί για να τα ακούσεις να δουλεύουν?

Παιδια εαν τα φιλτρα σας δουλεύουν μην τα σκαλίζεται και τα πειράζεται.

Να κάνετε τις συντηρήσεις σας, πχ καθαρισμό φτερωτής, σωληνώσεων κτλ. αναλογα με τις ρουτινες σας και την συχνότητα με την οποία βρωμίζουν και αφου δουλεύουν μην το σκαλίζεται παραπάνω......δεν αργει να γινει το κακο και ειναι και Κυριακή βραδυ....

:)

ολα τα φιλτρα κανουν θορυβο. αλλα περισσοτερο και αλλα λιγοτερο. αν εχει αερα μεσα και το κουνησεις δυνατα για λιγο η αν πατησεις την τρομπα μερικες φορες θα μειωθει ο ηχος. αν ειναι σταθερος θορυβος δεν εχει προβλημα και απλα ετσι κανει το φιλτρο..

Και εγω πιστεύω ότι όλα τα φίλτρα κάνουν θόρυβο αλλα λιγότερο αλλα περισσότερο.

Το δικό μου μια βδομάδας eheim 2032 απο την πρώτη μέρα λειτουργίας κάνει έναν ήχο όταν πας κοντά και έχει ησυχία.

Όταν έχει θόρυβο στο δωμάτιο εννοείται δεν ακούγεται.

Παιδια,

εχω 2 εξωτερικα φιλτρα στο ενυδρειο ( Eheim 2020 και 2217). Πηρα την ιδεα απο καποιον φιλο εδω που ρωτησε για το δικο του και πηγα κι εγω να τα ακουσω καλυτερα. Το ενα απο τα δυο κανει ενα μικρο "χρχρ" που πρεπει να πας πολυ κοντα να το ακουσεις και το αλλο ειναι σχεδον αθορυβο αλλα και παλι καταλάβαινεις απο τον ηχο οτι λειτουργει. Ισχυει οτι τα φιλτρα πρεπει να ειναι απολυτως αθορυβα η οχι? τρεχει κατι με αυτα λετε?

Κρατα τα κανα χρονο και μετα πηγαινε και παρε κανα fluval, θα με θυμηθεις...

παιδια να ρωτησω κατι αν ξερετε? πως βλεπουμε αν ενα φιλτρο ειναι καταλληλο για ενα ενυδρειο? εννοω αναλογα με τα λιτρα. παραδειγμα εγω εχω τα

eheim 2017 που βρηκα πως ειναι 800l/h

και

eheim 2020 Που ψαχνω και δε βρησκω ποσο ειναι.

για το 590 λιτρα ενυδρειο ποσα Litres per hour φιλτρο θελω?

Μια πιθανότητα ακόμη είναι να μην έχει πατήσει σωστά η θήκη και το φίλτρο...Επίσης ο υαλοβάμβακας είναι καθαρός ?

590λτ ενυδρειο που θα φιλοξενει τι;;;;

δηλαδη ενα ενυδρειο 200λτ με ενα φιλτρο με 1000λιτρα ανα ωρα ονομαστικη ροη γυρναει το νερο 5φορες την ωρα βεβαια ολα αυτα υπο προιποθεσεις ...τωρα αν επαρκει εξαρταται τι θα φιλοξενεί τι θα περιεχει το φιλτρο κτλ κτλ κτλ

για τον θορυβο πολλες οι θεωριες

οπως λεει και ο κωστας μη τα σκαλιζεις αν δεν ειναι κατι δυνατο

μπορει να ειναι και το διαφορετικο σημειο που τα εχεις δηλαδη το ενα να ναι σφηνομενο σε σφουυγαρια και αλλα μες το ντουλαπι και το αλλο μοναχο του που να κανει μια μικρη ''ηχό''!!!

Έγινε επεξεργασία - Billias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...