Jump to content

Ενυδρειο Δισκων Βιοτοπικης Προσεγγισης!

thanos459

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου

Δίσκοενυδρειο

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):120x40x60

Συνολικά Λίτρα:περιπου 290

Sump (λίτρα):

Οργανισμοί

Φυτά:ποθος

Ψάρια:6 δισκοι στην κατοχη μου 6 μηνες,,,τους πηρα 3 εκατοστα,,,,

Άλλα είδη:---

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο:αφισα μαυρη

Πέτρες:ναι μαυρες μη ασβεστολιθικες

Ξύλα:red moοr

Άλλα διακοσμητικά :φυλλα catappa

Υπόστρωμα:

Βυθός:λευκη αμμος τυπου carat 6

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):2 τ8

Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση:2 εξ.φυλτρα ενα 2213 ενα dolphin 900 με siporax ,+1 εσωτερικο φιλτρο

Θερμανση ψυξη:1 fluval 300 watt

Λίπανση:ουδεν

Παροχή CO2:οχι

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:οχι

Διατροφή:μοσχοκαρδια δικης μου παρασkευης,οπως επισης και beefheart plus essential,stendker beefheart discus,ocean nutrician mysis,artemia ocean nutrician,καρδια γαλοπουλας bernd degen,tetra nits discus,discus flakes ocean nutrition,spirulina ocean nutrition,d 50 plus flakes tropical,spirulina jbl,sera artemia shrimb,tropical granule.jbl novo fex και δεν θυμαμαι αν ξεχασα καμια,,,

Παράμετροι

pH:6,5

Γενική σκληρότητα (GH):6

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):3

Αμμωνία (ΝΗ3):0

Νιτρώδη (ΝΟ2):0

Νιτρικά (ΝΟ3):15-20

Φωσφορικά (PΟ4):δεν μετραω

Μέση Θερμοκρασία (°C):28-29

tds:180 ppm

Συντήρηση

Αλλαγές νερού:30% καθε 5 μερες

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:προετοιμασια νερου σε βαρελι,νερο δικτυου,προσθηκη τυρφης

Άλλες ρουτίνες συντήρησης:εβδομαδιαιο καθαρισμα-ξεπλυμα εξωτ φιλτρων εναλαξ ενα ανα βδομαδα με νερο εκ του ενυδρειου(για να φευγει η πολυ μουργα)!!!αχαχχχα

Φωτογραφίες:

να πω οτι τα δισκακια μου τα πηρα απο χομπιστα,και τα εχω στην κατοχη μου 6 μηνες,,,οταν τα πηρα ηταν 3 εκατοστα,,τωρα ο μεγαλυτερος(blue diamond)εχει φτασει τα 13 εκατοστα οι υπολοιποι τα 11 και οι 2 μικροτεροι τα 9-10,,,

96328288.jpg

93918273.jpg

10062145.jpg

28336328.jpg

63961263.jpg

47869165.jpg

21866015.jpg

Έγινε επεξεργασία - mod

WOW! :bigemo_harabe_net-166: τελειο το ενυδρειο σου αλλα ο μπλε δισκος ολα τα λεφτα!

Ωραιο ενυδρειο και ωραια ψαρια. Η μονη παρατηρηση μου ειναι οτι καλο θα ηταν στην αριστερη πλευρα να εβαζες εκει στην "καμάρα" κανα ξυλαρακι ακομα να γινει καμια κρυψωνουλα........

Έγινε επεξεργασία - nidal

ευχαριστω νινταλ,να σαι καλα φιλε!!!,,,ξερεις κατι,,,εχω αλλη μια ριζα που την ειχα ακριβως πανω απο την καμαρα,,,αλλα την εβγαλα επειδη τους βλεπω και μεγαλωνουν και θελω να τους δωσω χωρο για κολυμπι,,,,οσο να ναι το ενυδρειο μου δεν ειναι και μεγαλο!!ξερεις εσυ,,,εχουν γινει απειρες συζητησεις για λιτρα και κ μεγεθος δισκοενυδρειων,,,,αναμενουμε και τις τροφες!!!!ξερεις εσυ!!!!απο βδομαδα σε βδομαδα!!!αντεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.........................περιττο να πω οτι ειναι οι αγαπημενες τους,,,

υγ

το ονειρο μου ειναι να φιλοξενησω καποια στιγμη πλασματα σαν και αυτα που ειδα χτες σε σενα,,,,,,,,απιστευτα ψαρια!!!! wild beauty!!!!!

WOW! :bigemo_harabe_net-166: τελειο το ενυδρειο σου αλλα ο μπλε δισκος ολα τα λεφτα!

να σαι καλα!!!

Έγινε επεξεργασία - mod

τουμπανο το ενυδρειο! πολυ μου αρεσει!

Πολυ ομορφο ενυδρειο!Θα συμφωνησω με τον Νινταλ για καμμια κρυψωνα ακομη.Και αν μπορουσες να κρυψεις καπως θερμαντηρα και μπαστουνι εισοδου με καποιο κλαδακι θα εδειχνε ακομη καλυτερο.

Να το χαιρεσαι παντως,πολυ ομορφο.Καλη συνεχεια.

:)

Πολυ ωραιο φιλε, να το χαιρεσαι :thumbup:

Μου αρεσει η ποικιλια τροφων που δινεις

Δυο παρατηρησεις κατα τη γνωμη μου:

1. Μειωσε το φωτισμο σε μια λαμπα η λιγοτερες ωρες

2.Το ξεπλυμα φιλτρων και σωληνων δεν χρειαζεται καθε βδομαδα, καντο πιο αραια αρκει να αλλαζεις το βαμβακι

Σου ευχομαι περισσοτερα λιτρα με αγριους

Πολυ ωραιο φιλε, να το χαιρεσαι :thumbup:

Μου αρεσει η ποικιλια τροφων που δινεις

Δυο παρατηρησεις κατα τη γνωμη μου:

1. Μειωσε το φωτισμο σε μια λαμπα η λιγοτερες ωρες

2.Το ξεπλυμα φιλτρων και σωληνων δεν χρειαζεται καθε βδομαδα, καντο πιο αραια αρκει να αλλαζεις το βαμβακι

Σου ευχομαι περισσοτερα λιτρα με αγριους

η καλυτερη ευχη!!!σε ευχαριστω πολυ,,,,οσο για το φιλτρο το κανω αυτο επειδη υπαρχει μεγαλη επιβαρυνση λογω του οτι καθημερινα ταιζω κατεψυγμενη,,,,οσο για τον φωτισμο να τον κανω 6 ωρο???ευχαριστω για τα καλα σας λογια

δεν ξερω να απαντησω για τον φωτισμο φιλε μου αν και οι 6 ωρες μου φαινονται λιγες, αλλα θα πω για το ενυδρειο το οποιο ειναι πραγματικα πολυ ομορφο!!!τα ψαρια επισης πολυ εντυπωσιακα!!μπραβο!

δεν ξερω να απαντησω για τον φωτισμο φιλε μου αν και οι 6 ωρες μου φαινονται λιγες, αλλα θα πω για το ενυδρειο το οποιο ειναι πραγματικα πολυ ομορφο!!!τα ψαρια επισης πολυ εντυπωσιακα!!μπραβο!

σε ευχαριστω πολυ!!!να σαι καλα,,,,εχω φτασει σε σημειο οι δισκοι να τρωνε καρδια γαλοπουλας και εγω ρεβυθια!!! :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

σε ευχαριστω πολυ!!!να σαι καλα,,,,εχω φτασει σε σημειο οι δισκοι να τρωνε καρδια γαλοπουλας και εγω ρεβυθια!!! :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

χαχαχαχαχαχααχαχαχ!!!!αφου τρως κιολας μην μιλας καθολου!!! :lol:

Ωραίος!!!! Να το χαίρεσαι!

Πολύ όμορφο και το ενυδρείο και τα ψάρια σου. Να τα χαίρεσε, και εύχομαι να σου βγεί και κάποιο καλό ζευγάρι! :bigemo_harabe_net-64:

(Και τα ρεβύθια καλά είναι μην το κάνεις θέμα.) :hysterical::D

Ένα μεγάλο μπράβο και απο εμένα.

Πολύ όμορφα στημένο ενυδρείο και τα ψάρια δείχνουν το πόσο καλά τα φροντίζεις.

Θα έλεγα και γω πως δεν χρειάζεται να διαταράσεις την βιολογία σου τόσο συχνά με εβδομαδιαίους καθαρισμούς. Απο την άλλη μεριά όμως το αποτέλεσμα σε δικαιώνει οπότε...εσύ έχεις τον πρώτο λόγο εδώ.

Καλή συνέχεια

ΥΓ

Για τα ρεβύθια μην το πολυφωνάζεις μην έρθει κανένας κλέφτης και στα πάρει και σου μείνει μόνον η γαλοπούλα... :-)

Έγινε επεξεργασία - KokkinosK

Ένα μεγάλο μπράβο και απο εμένα.

Πολύ όμορφα στημένο ενυδρείο και τα ψάρια δείχνουν το πόσο καλά τα φροντίζεις.

Θα έλεγα και γω πως δεν χρειάζεται να διαταράσεις την βιολογία σου τόσο συχνά με εβδομαδιαίους καθαρισμούς. Απο την άλλη μεριά όμως το αποτέλεσμα σε δικαιώνει οπότε...εσύ έχεις τον πρώτο λόγο εδώ.

Καλή συνέχεια

να σαι καλα,,,σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια,,,,,οσο για της ρουτινες συντηρησης,,,πλεον παει μονο του,,,,δεν εχω αντιμετωπισει προβληματα,,,βλεπω ποιοτητα νερου και αναλογως πραττω,,,ως τωρα ολα οκ,,,,,αυτο το κανω απο τοτε που τα πηρα λογω του οτι καθημερινα ταιζα κατεψυγμενη και δεν θελω να μενουν πολλα υπολειμματα μεσα στα φιλτρα,,,,

• 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...