Jump to content

Επιθετικο Χρυσοψαρο

pmaria

Recommended Posts

Καλημερα παιδια και καλο μηνα.

Εχω ενα comet χρυσοψαρο το οποιο ζουσε σε ενα 60 λιτρο ενυδρειο (στρωμενο) απο το Νοεμβριο. Την προηγουμενη εβδομαδα στηθηκε ενα νεο ενυδρειο 110 λιτρα που στρωθηκε με μπολι απο το παλιο. Ετσι μεταφερθηκε και το χρυσοψαρο στο καινουργιο. Χθες πηγα λοιπον να του αγορασω εναν συγκατοικο. Τελικα κατεληξα να παρω δυο αλλα το ενα το φιλοξενω μεχρι να στηθει το ενυδρειο απο το ανηψακι μου που ηταν μαζι και ηθελε οπωσδηποτε ψαρακι. Τα καινουργια ψαρακια ειναι ενα κοινο χρυσοψαρο και ενα black moor που δεν ειναι και πολυ φυσιολογικο μορφολογικα αλλα ο μικρος το ηθελε. Εκανα λοιπον την προσαρμογη στο καινουργιο ενυδρειο και στην αρχη ηταν και τα τρια φοβισμενα. Απο χθες το μεσημερι ομως ο κομητης δεν τα εχει αφησει σε ησυχια....τα κυνηγαει συνεχεια....στο black moor εχει φαει μερικα λεπια και το καημενο επειδη ειναι αρκετα αργο το χτυπαει συνεχεια στην κοιλια. Με το αλλο δεν ειναι τοσο επιθετικος αλλα το κυνηγαει συνεχεια.....

Σκεφτηκα να τον μεταφερω στο παλιο ενυδρειο αλλα φοβαμαι μηπως τον στρεσαρω πολυ.....

Συγνωμη για το μεγαλο post....

Καθε βοηθεια δεκτη....

να αρχισω λεγοντας οτι ΔΕΝ ειμαι ειδικος και θα σου προτεινα να ΜΗΝ ακολουθησεις καμια δικη μου συμβουλη χωρις να διπλοτσεκαρης με καποιος πιο ειδικο.

ΕΓω που εχω αρκετα χρυσοψαρα ολα μαζι σε ενα μεγαλο ενυδρειο δεν εχω δει καποια τετοια κινηση και ειναι γενικα πολυ ησυζα/ ΜΟΝΟ ο SAE μου το εκανε καποτε αυτο αλλα σταματησε, και αργοτερα ενας μεγαλος black moor (ασπρος ηταν) που αναγκαστηκα κα τον πηγα πισω.

Την γνωριμια με τα αλλα ψαρια τηςν εκανες σταδιακα η τα εριξες κατευθειαν μεσα?

παντως δεν υπαρχει φυσιολογικο και μη φυσιολογικο μορφολογικα ψαρι.ολα ομορφα ειναι!

Ευχαριστω για την απαντηση.

Τα εβαλα στο ενυδρειο σιγα σιγα. Πρωτα τα αφησα με την σακουλα περιπου μιση ωρα και μετα ανοιξα την σακουλα και προσθετα νερο απο το ενυδρειο μεχρι να βυθιστει και να βγουν μονα τους απο την σακουλα.

Δεν ειναι ασχημος, ισα ισα ειναι χαριτωμενος και μοιαζει λιγο με βατραχακι απλα η ουρα του μοιαζει σαν να μην ειναι ολοκληρη και στο μαγαζι δεν κολυμπουσε πολυ και φοβομουν οτι θα δυσκολευεται να κολυμπα λογω της ουρας του.

Υπαρχει περιπτωση να ειναι φλερτ; Γιατι το comet ειναι σιγουρα αρσενικο, τα αλλα δυο δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα..

σιγουρα μπορει να υπαρχει φλερτ αλλα ειναι απλα ενα ισως. εγω που ειδα καμια δεκαρια τετοιους χτες μαζι κολυμπουσαν μια χαρα οποτε δε νομιζω οτι ειναι και πολυ νορμαλ αν δεν κολυμπαει.

παντως αν καταλαβα καλα εριξες το νερο του πετ σοπ στο ενυδρειο σου? δεν θα πρεπε

Οχι τελικα ειναι πολυ ζωηρο ψαρακι και κολυμπαει μια χαρα. Στο pet shop δεν ξερω γιατι ηταν τοσο ησυχο.

Ναι το εβαλε και το νερο απο το μαγαζι στο ενυδρειο....μου ειχε πει την μεθοδο αυτη ενας γνωστος μου κτηνιατρος.....θα παθουν τιποτα τα ψαρακια; Να κανω αλλαγη νερου;

Δεν ξερω αν τωρα η αλλαγη νερου θα βοηθησει αλλα ΔΕΝ πρεπει να ριχνεις νερο απο αλλα ενυδρεια στο δικο σου. Η σωστη διαδικασια (απο οτι εχω μαθει ετσι? ειπαμε αν δεν εισαι σιγουρη να ρωτας και αλλους!) ειναι να

- βαζεις τη σακουλα με το ψαρι στο νεο ενυδρειο και ανα πεντε λεπτα προσθετεις και λιγο νερο (περιπου το 30% του νερου της σακουλας) και μετα απο 3-4 τετοιες προσθηκες (μετα απο 2-30 λεπτα δηλαδη) ριχνεις ΜΟΝΟ το χρυσοψαρο στο νεο ενυδρειο

Δεν ρίχνουμε ποτέ το νερό της σακούλας μέσα στο ενυδρείο μας!

Έτσι ότι αρρώστια υπάρχει την μεταφέρουμε άμεσα και στο δικό μας ενυδρείο!

Τώρα είναι αργά και δεν μπορείς να κάνεις κάτι!

Ξεκίνα melafix για 4 μέρες αφού πρόσθεσες καινούργια ψάρια μέσα μπας και κάνει κάτι και βλέπουμε!

Όσο γιαυτο με την ουρά καλό θα ήταν να βάλεις μια φοτο να το δούμε!

να αρχισω λεγοντας οτι ΔΕΝ ειμαι ειδικος και θα σου προτεινα να ΜΗΝ ακολουθησεις καμια δικη μου συμβουλη χωρις να διπλοτσεκαρης με καποιος πιο ειδικο.

ΕΓω που εχω αρκετα χρυσοψαρα ολα μαζι σε ενα μεγαλο ενυδρειο δεν εχω δει καποια τετοια κινηση και ειναι γενικα πολυ ησυζα/ ΜΟΝΟ ο SAE μου το εκανε καποτε αυτο αλλα σταματησε, και αργοτερα ενας μεγαλος black moor (ασπρος ηταν) που αναγκαστηκα κα τον πηγα πισω.

Την γνωριμια με τα αλλα ψαρια τηςν εκανες σταδιακα η τα εριξες κατευθειαν μεσα?

παντως δεν υπαρχει φυσιολογικο και μη φυσιολογικο μορφολογικα ψαρι.ολα ομορφα ειναι!

Βγάλε το sae από μέσα γιατί θα τον δεις βεντούζα σε κανένα ψαράκι σου!

το ξερω φιλε μου αλλα μια βδομαδα τωρα ειναι μια χαρα εκει μεσα! ειδικα απο οταν εγιναν 20 τα χρυσοψαρα και ειναι μονος του, δεν τα πολυ ακουμπαει. Εγω τον βγαζω αμεσως αλλα η συζυγος δε θελει !@!!!

εχω ηδη ξεκινησει να βαζω melafix γιατι το δαγκωνε συνεχεια στο πτερυγειο και εχει σκιστει σε ενα σημειο. βεβαια εκανα και μια αλλαγη νερου ετσι για καλο και για κακο...

αλλα οι καβγαδες συνεχιζονται...μεχρι που τωρα εχει αρχισει να το κυνηγαει και το αλλο χρυσοψαρο.μαλλον τελικα πρεπει να απομακρυνω το black moor απο το ενυδρειο γιατι δεν το βλεπω να γλιτωνει το καημενο.

αν και το θεαμα ειναι λιγο αστειο γιατι το black moor ειναι αρκετα μεγαλυτερο απο τα αλλα χρυσοψαρα, οποτε βλεπεις ενα μικρο ψαρι να κυνηγαει ενα μεγαλυτερο....

φωτογραφιες θα προσπαθησω να βαλω οσο πιο συντομα μπορω, μολις καταφερω να φτιαξω το pc μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...