Jump to content

Πότε Να Καταργήσω Θερμοστάτες???

daskalos13

Recommended Posts

Πότε περίπου να καταργήσω τελείως τους θερμοστάτες? Με πόση εξωτερική θερμοκρασία και μετά εννοώ...

Μένω Ελευσίνα για να καταλάβουν κάποιοι τις κλιματικές συνθήκες μήπως και μου πούνε ημερολογιακά το πότε στο περίπου...

αν δεν εχεις το βραδυ χαμηλη θερμοκρασια τοτε μπορεις να τους καταργησεις....τωρα που ο καιρος αρχιζει να ζεσταινει θα εχεις υψηλες θερμοκρασιες....

Προσωπικα δε τους καταργω ποτε...

Προσωπικα δε τους καταργω ποτε...

το καλοκαιρι τι κανεις?να ξερεις, εχω την αισθηση οτι φετος θα εχουμε τις χειροτερες ζεστες

Δεν χρειάζετε να τους καταργήσεις, τους αφήνεις στην επιθυμητή θερμοκρασία και αν το νερό είναι πιο ζεστό απλά δεν ανάβουν.

Όσο ανάβουν τόσο φθείρονται. Είναι καλό να τους βγάζουμε από την πρίζα. Εξάλλου και στην φύση δεν υπάρχει πάντα τόσο "σταθερή" θερμοκρασία. Και ένα βράδυ να κατέβει λίγο περισσότερο η θερμοκρασία δεν θα πάθουν τίποτα...

Μην ξεχνάτε ότι και ο θερμοστάτης, μηχάνημα είναι, πολύ απλό και αντοχής αλλά μηχάνημα... και όπως όλα τα μηχανήματα χρειάζεται

"ξεκούραση"

Και εγω ειμαι της αποψης οτι δεν εχει νοημα να τους καταργησεις. Απλα δε θα δουλευουν. Το οτι ειναι στο νερο, και τι έγινε?? Εγω ποτε δεν τους καταργω.

εγω τους βγαζω απο τη πριζα. οχι ακομα ομως, οταν φτασει η εξωτερικη θερμοκρασια στους 26-27

Και εγω ειμαι της αποψης οτι δεν εχει νοημα να τους καταργησεις. Απλα δε θα δουλευουν. Το οτι ειναι στο νερο, και τι έγινε?? Εγω ποτε δεν τους καταργω.

Γιατί να είναι στην πρίζα κάτι αφού δεν χρειάζεται να λειτουργεί;

Πάντως και εγώ τα βγάζω απο την πρίζα.

Γιατί να είναι στην πρίζα κάτι αφού δεν χρειάζεται να λειτουργεί;

Πάντως και εγώ τα βγάζω απο την πρίζα.

Και ποιο ειναι το προβλημα αν είναι στην πρίζα?

Τα aircondition το χειμώνα τα βγαζεις απο την πρίζα? Οταν φευγεις διακοπες, βγαζεις την τηλεόραση από την πρίζα?

Και ποιο ειναι το προβλημα αν είναι στην πρίζα?

Τα aircondition το χειμώνα τα βγαζεις απο την πρίζα? Οταν φευγεις διακοπες, βγαζεις την τηλεόραση από την πρίζα?

εγω για την ακριβεια τα βγαζω...

αμα φαει κανα σκαλωμα ο θερμοστατης το καλοκαιρι που εχει ηδη υψηλη θερμοκρασια τι γινετε??//ψαροσουπα//

γιατί σε αυτή τη χώρα να προσπαθούμε συνεχώς να κάνουμε τι ζωή μας πιο δύσκολη από όσο ήδη είναι (και είναι πολύ);

γιατί σε αυτή τη χώρα να προσπαθούμε συνεχώς να κάνουμε τι ζωή μας πιο δύσκολη από όσο ήδη είναι (και είναι πολύ);

Το να βγάζουμε - βάζουμε θερμαντήρες, ανεμιστήρες, chiller μόνο αυτό κάνουμε.

Ούτε εγώ τους βγάζω ποτέ,τους έχω μόνιμα συνδεμένους σε ελεγκτές θερμοκρασίας οπότε και δεν υπάρχει κίνδυνος ψαρόσουπας...λέμε τώρα.

Πάντως αν θές να τους βγάλεις δεν ΄τίθεται θέμα.Απλά δές πόσο σου κατεβαίνει η θερμοκρασία και ειδικά το βράδυ που δεν δουλεύουν ούτε φώτα ούτε ballast που ανεβάζουν λίγο την θερμοκρασία.Και πάντα αναλόγως τα ψάρια που έχεις και πόσο μεγάλες μεταβολές δέχονται.

Πάντως μίας που το είπες, όταν πάω διακοπές τα μόνα πράγματα που δουλεύουν στο σπίτι είναι , φίλτρο, chiller, και ψυγείο !!!

Όλα τα άλλα είναι κλειστά. Πες το και ανωμαλία αλλά θεωρώ ασφαλέστερο όταν μία συσκευή δεν λειτουργεί, να είναι εκτός παροχής.

Παλαιότερα σε ένα άλλο σπίτι που έμενα, έγινε βραχυκύκλωμα στο κουτί της ΔΕΗ, έκανε έκρηξη και ότι ήταν πάνω σε παροχή αν και κλειστά όπως πχ τα κλιματιστικά τα ξετίναξε στον αέρα.

Κάηκαν τα πάντα λέμε... Η αποζημίωση της ΔΕΗ μαζί με των υπολοίπων της γειτονιάς είναι ακόμα στα δικαστήρια !!!

Συμφωνώ με τον nikoloutso! Δεν υπάρχει λόγος να τους βγάλεις γιατί άπλα δεν θα δουλεύουν, εξάλλου αν έχεις κλιματιστικό κοντά και κλείνεις και της πόρτες του σπιτιού το καλοκαίρι για να πιάνει θερμοκρασία το δωμάτιο καλό είναι να τους έχεις αναμμένους!

'Όπως νομίζει κάνει ο καθένας, απλά ακόμα και απο αυτά που έχω διαβάσει... (αυτά ακόμα δεν τα έχω πάθει ευτυχώς), δηλαδή για κολλημένους θερμοστάτες μέχρι να γίνει σούπα είτε για διάλυση τους μετα απο απότομη άνωδο τάσης... Απλά δεν τους αφήνω...

Απο την άλλη πάλι αν έχεις controler που είπε κάποιος φίλος πιο πάνω θα μπορούσες να αφήνεις και το chiller επάνω;

Τέσπα, εγώ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο τους βγάζω.

• 1 month later...

Τους εβγαλα απο την πριζα για φετος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Καμια γνωμη?

Η θερμοκρασια διατηρειται στους 24-27 βαθμους

Το βασικότερο ερώτημα είναι τι ψάρια έχεις? Άλλη κουβέντα αν μιλάμε για αγγελόψαρα ή κιχλίδες και άλλη αν μιλάμε για δίσκους.

Όσο μεγαλύτερη θερμοκρασία ζητάνε τα ψάρια σου τόσο είναι μεγαλύτερη η ανάγκη - κατα την δική μου γνώμη φυσικά - να μην τους βγάλεις απο την πρίζα.

Αν τα ψάρια σου ζητούν χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες, είσαι ok.

Πάντως δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα και αν μείνουν στην πρίζα συνέχεια. Δεν υπάρχει ούτε φθορά τους όσο είναι σβυστοί ούτε κατανάλωση ρεύματος όπως στην TV που είναι σε αναμονή. Βέβαια, όπως είπε και ο φίλος Naias παραπάνω, αν έχει κάποιο πρόβλημα ανόδου τάσης, μπορεί να έχεις πρόβλημα.

παιδιά μη τα ξαναλέμε... δε σπάει θερμοστάτης από υπέρταση ;)

Πότε περίπου να καταργήσω τελείως τους θερμοστάτες? Με πόση εξωτερική θερμοκρασία και μετά εννοώ...

Εγώ θα έλεγα όχι ακόμα, κάτσε να μπει τουλάχιστον κανονικά το καλοκαίρι... Λίγες μέρες πριν είχε αρκετή ζέστη αλλά τώρα πχ έχει πέσει λίγο... Το βράδυ δεν ξέρω πόσο θα πέφτει ανάλογα και με την περιοχή...

Όσο ανάβουν τόσο φθείρονται. Είναι καλό να τους βγάζουμε από την πρίζα. Εξάλλου και στην φύση δεν υπάρχει πάντα τόσο "σταθερή" θερμοκρασία. Και ένα βράδυ να κατέβει λίγο περισσότερο η θερμοκρασία δεν θα πάθουν τίποτα...

Πάντως δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα και αν μείνουν στην πρίζα συνέχεια. Δεν υπάρχει ούτε φθορά τους όσο είναι σβυστοί ούτε κατανάλωση ρεύματος

Ο KokkinosK σου απάντησε στο θέμα τις φθοράς... Για τις μεταβολές σκέψου ότι γενικά δεν ισχύει αυτό που λες... Η θερμοκρασία του νερού στους τροπικούς βιότοπους δεν δέχεται μεγάλες αλλαγές, ακόμα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου η θερμοκρασία του νερού μπορεί να μεταβληθούν μόνο κατά 3-4 βαθμούς...

Άσχετα αν στα ενυδρεία μας τα ψάρια μπορεί να αντέχουν μεταβολές στα ενυδρεία μας... ;)

Ολοι εσεις που μαζεψατε τους θερμοστατες.... τι κανατε χθες το βραδυ και τι θα ξανακάνετε σήμερα?? Θα τους ξαναβέλετε στο ενυδρείο??

εμενα δεν επεσε κατω απο 25.5

μια χαρα ειναι η θερμοκρασια στα ενυδρεια μ και τα ψαρια κολυμπανε ανετα αφου στα πετ τα εχουν σε λαθος θερμοκρασιες,κι εχουν μαθει απο αυτο

Έγινε επεξεργασία - Giannakis27

Ολοι εσεις που μαζεψατε τους θερμοστατες.... τι κανατε χθες το βραδυ και τι θα ξανακάνετε σήμερα?? Θα τους ξαναβέλετε στο ενυδρείο??

bowdown.gif

Έγινε επεξεργασία - ebenos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...