n_vergopoulos 31 Μαρτίου 2012 #1 Share 31 Μαρτίου 2012 μετά απο μια αποτυχημένη προσπάθεια λόγω bloat να μεταφέρω τα 9 tropheus duboisi απο τα 125 λιτρα στα 400, (δεν πρόλαβα επαθαν bloat και αναπαύθηκαν πριν προλάβω να τα βάλω), και λόγω οικονομικών δυσκολιών εχω βρει απο φίλο μικρα tropheus moorii bemba και tropheus Moori Kassanga red. όλα ειναι μικρά απο 2 - 3 εκ. μπωρώ να βάλω στο ενυδρείο και απο τα δύο είδη ????? επίσης αν μπορώ να βάλω και κάποιο άλλο είδος με τα tropheus, αν και δεν το πολυσκευτομαι. περιμένω τις χρησιμες συμβουλές σας. σας παραθέτω και μερικες φωτογραφίες του ενυδρείου μήπως βοηθήσουν στις συμβουλές σας. επίσης ποια τροφή μου πρωτείνετε για τα tropheus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 31 Μαρτίου 2012 #2 Share 31 Μαρτίου 2012 Aυτά τα 2 είδη κάνουν σε 400λίτρα! Αλλά όχι 3ο!!! Στην φωτό δείχνεις το 120ρι? Δεν μου αρέσει όπως έχτισες τις πέτρες! Κάν'τες πιό λειτουργικές! Χτίσε μια συστάδα στην μια γωνία και μια στην άλλη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 31 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 31 Μαρτίου 2012 παναγιώτη στις φωτο ειναι το 400αρι. πόσα απο το κάθε είδος να βάλω ???? τις πέτρες να σου πω φοβάμαι να τις ακουμπήσω στα τζάμια, αλλα έχουν πολλές σπηλιές και περάσματα όπως τις εχω στήσει τι προτεινεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 31 Μαρτίου 2012 #4 Share 31 Μαρτίου 2012 Τι διαστ΄΄ασεις έχει το ενυδρείο? Τα ψάρια καλό θα ήταν να έμπαιναν 8 και 8!! Τις πέτρες εφόσον δεν μπορείς να τις ανυψώσεις τότε μεγάλωσε την συστάδα την δεξιά και την αριστερή και βγάλε τις μεσαίες! Να ξέρεις υπάρχουν 2 κανόνες! Λίγα ψάρια πολλές πέτρες, πολλά ψάρια λίγες πέτρες! Εσύ θα εφαρμόσεις την 2η! Το φόντο βγάλτο και βάλε ένα μαύρο ή ένα σκούρο μπλέ ή πράσινο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 31 Μαρτίου 2012 #5 Share 31 Μαρτίου 2012 Καλή αρχή στο μεγαλύτερο πλέον ενυδρειο...... Για αρχη πες μας τι εκανες.Τα εχεις αλλάξει όλα???Η αμμος ειναι καινούργια?Το νερό?Επίσης το πιο σημαντικο...τι γινεται με την φιλτρανση?Βλέπω ενα εξωτερικό φιλτρο μικρό......ποιο είναι? Τα Tropheus ειναι φυτοφαγα και οπως ολα τα φυτοφάγα παράγουν αρκετα περιττώματα οπότε θελεις δυνατη βιολογική υποστηριξη! Για Tropheus 2 ομαδες των 12 ατόμων θελεις τουλάχιστον δυο 2217 ή ενα 2217 και ενα fluval 405 ή ενα fluval 405 και ενα 305.Θελεις ισχυρη φιλτρανση και καλά στρωμένο ενυδρειο.....διαφορετικά αυξανονται οι πιθανότητες το bloat να σου χτυπήσει ξανα την πορτα..... Προσοχή λοιπον και υπομονή!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 31 Μαρτίου 2012 Author #6 Share 31 Μαρτίου 2012 παναγιώτη οι διαστάσεις ειναι 120*50*65. η φιλτρανση είναι ενα eheim ecco 200, και ένα eheim profesionel 2 2028. γιατι μου προτείνεις να βάλω μπλε ή μαυρο φόντο ??? σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 31 Μαρτίου 2012 #7 Share 31 Μαρτίου 2012 Τι διαστ΄΄ασεις έχει το ενυδρείο? Τα ψάρια καλό θα ήταν να έμπαιναν 8 και 8!! Τις πέτρες εφόσον δεν μπορείς να τις ανυψώσεις τότε μεγάλωσε την συστάδα την δεξιά και την αριστερή και βγάλε τις μεσαίες! Να ξέρεις υπάρχουν 2 κανόνες! Λίγα ψάρια πολλές πέτρες, πολλά ψάρια λίγες πέτρες! Εσύ θα εφαρμόσεις την 2η! Το φόντο βγάλτο και βάλε ένα μαύρο ή ένα σκούρο μπλέ ή πράσινο! Παναγιώτη λιγο προσοχή στα γραφόμενα μας!!!!!Το λιγα ψαρια πολλές πετρες δεν ειναι σωστο!!!! Tα Tropheus οπως αναφέρουν και αρκετοι συγγραφείς βιβλιων πρέπει να μπαίνουν σε ομάδες 12+ ατόμων και σε ενυδρεια με μηκος 1,50 εκατοστα. Τα στησιματα που βλέπεις κατα καιρούς με λιγες πέτρες(αμερικάνικος τροπος) γινονται απο χομπίστες που θελουν να πιανουν τις μπουκωμένες θηλυκές για παίρνουν όλα τα μωρά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 31 Μαρτίου 2012 #8 Share 31 Μαρτίου 2012 παναγιώτη οι διαστάσεις ειναι 120*50*65. η φιλτρανση είναι ενα eheim ecco 200, και ένα eheim profesionel 2 2028. γιατι μου προτείνεις να βάλω μπλε ή μαυρο φόντο ??? σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές σου Ενα είδος θα βάλεις με μια ομάδα 12-14 ψαριών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 31 Μαρτίου 2012 Author #9 Share 31 Μαρτίου 2012 (edited) τελικά το στησίμο ειναι εντάξει ή να αλλαξω κάτι ???? prince όπως εγραψα ποιο πάνω έχω δυο φιλτρεα. ένα eheim profesionel 2 2028 Κυκλοφορία νερού : 1050 λ/ ώρα και ένα eheim ecco 200 με Κυκλοφορία νερού : 600 λ/ ώρα το οποιο ήταν ηδη στρωμένο γιατι δούλευε στο προηγούμενο ενυδρειο. επίσης πήρα 80 λιτρα νερό απο το ενυδρειο που ηταν στρωμενο. επειδή τα ψαρια που εχω βρεί είναι 7 και 7 θα ήταν προβλημα να βαλω και τα δυο είδη ????? Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2012 - n_vergopoulos Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 31 Μαρτίου 2012 Author #10 Share 31 Μαρτίου 2012 να προσθέσω οτι η αμμος ειναι καινουρια, αλλα μου έχει εμφανίσει σε καποια σημεια εκει που ερχετα σε επαφη με τις π΄ετρες κατι ασπιλες σαν βαμβακι. είναι πο το αλατι που έχω ρίξει ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 31 Μαρτίου 2012 #11 Share 31 Μαρτίου 2012 Αυτο που βλέπεις σαν βαμβάκι ειναι μύκητας.....μην σε ανησυχεί θα φύγει.... Το στησιμο μπορείς να το κάνεις οπως σου ειπε παραπάνω ο Παναγιώτης να φτιάξεις ενα λοφο αριστερά και ενα δεξια....και σιγουρα με ενα μονοχρωμο backround θα δειξει καλύτερα! Αφου θα μπεις στην διαδικασια να αλλαξεις το στησιμο ριξε και ενα πλύσιμο στις πέτρες με ζεστο νεράκι να φύγουν τα πολλά! Για μένα το πιο σωστό απο δω και πέρα αφου κάνεις τα παραπάνω είναι να προσθέσεις ενα φιλτρο αντίστοιχο του 2028 (πχ 2217 ή 305) στην θεση του ecco γιατι χρειάζεσαι και ροη και ογκο φιλτρανσης! Επίσης ενίσχυσε την βιολογια σου με βακτηρια και αφου βεβαιωθείς οτι το νερό σου ειναι στρωμένο καλά εισάγεις τα ψαρια. Για τα ψαρια θεωρω πιο υγιές να μπεί μια ομάδα σε μηκος 120εκ διοτι τα ψαρια ειναι πολύ περιοχικά μεταξύ τους.....επίσης προτίμησε ψαράκια 4εκ+....τα μωρά ειναι πιο ευαίσθητα! Προχώρα με αργά βηματα και μην βιαστείς για τιποτα.....θελει υπομονή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος