Jump to content

Ιδανικεσ Ωρες Φωτισμου!

Kouvou

Recommended Posts

καλησπερα!ηθελα να ρωτησω ποιες εινια οι ιδανικες ωρες για να εχω ανοιχτω τον φωτισμο στο ενυδρειο μου!εγω αυτη την στιγμη των εχω ανοιχτω 12 ωρες την ημερα!

πολυ ειναι. κατεβασε το στις 8-9 ωρες

Αν δεν ειναι φυτεμενο κ οι 8 πολλες μου φαινονται. 6_7 ωρες ειναι μια χαρα

Η διάρκεια που έχεις ανοιχτά τα φώτα σου (12 ώρες) είναι υπερβολική. Συνήθως 7-8 ώρες είναι καλά. Αν το ενυδρείο είναι φυτεμένο κράτησε τα φώτα καμιά ώρα παραπάνω. Αλλά οποιαδήποτε αλλαγή και αν κάνεις πρέπει να γίνει σταδιακά και όχι άμεσα για να μην υπάρχουν προβλήματα άλγης. Θεωρώ υποχρεωτική τη χρήση ενός χρονοδιακόπτη που θα ανάβει τα φώτα σε σταθερές ώρες, μιας και αυτό γίνετε και στη φύση.

Αν δεν ειναι φυτεμενο κ οι 8 πολλες μου φαινονται. 6_7 ωρες ειναι μια χαρα

ναι σωστος, εγω για φυτεμενο ελεγα

οχι μωρε,δεν πειραζουν. δεν θα μεινουμε και χωρις φως

ως αναφορά αυτό το θέμα εκτός από το πόσες ώρες πρέπει να ανάβουμε τις λάμπες... ένα άλλο ερώτημα είναι ποιες;

Εγώ σε φυτεμένο ενυδρείο το οποίο στρώνω τώρα ανάβουν 10πμ-8μμ. Θέλω όμως να αλλάξω τις ώρες σταδιακά έτσι ώστε να το ευχαριστιέμαι πιο πολύ το απόγευμα και το βράδυ που είμαι σπίτι. Να το πάω δλδ 12μμ-10μμ ή 1μμ-11μμ

Πιστεύεται ότι οι ώρες είναι θέμα προσωπικού γούστου του καθενός ή υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να τηρούμε;

Αν μιλάς για την φύση η μέρα αρχίζει με την ανατολή του ήλιου και τελειώνει με την δύση του.Τώρα ενείς για να τα χαιρόμαστε λίγο παραβιάζουμε αυτόν τον κανόνα.Εξάλου ποιός είνα σπίτι το πρωί για να το χαζεύει? Ή και στο σπίτι να είναι όλο και με κάτι ασχολείται.Άσε που το βράδυ είναι και πιο εντυπωσιακό,με τα φώτα του δωματίου σβηστά.Κάνει και ωραία ατμόσφαιρα.

• 2 weeks later...

εγω παντός τα έχω 20:00 εώς 03:00 γιατι κοιμάμαι αργά και είναι σκέτη απόλαυση! και δεν έχω διαπίστωση κανένα πρόβλημα στην ανάπτυξη ειδικά μόλις έβγαλα τον άνθρακα άρχισαν να περνούν τα πάνω τους για τα καλα!

Και τα ψαρια κοιμουνται.

Ιδανικες ωρες δεν υπαρχουν αλλα καλο ειναι να τα χετε αναμμενα μεσημερι εως νωρις βραδυ.Το 12-22:00 ειναι πολυ καλο.

Οπως και να χει το πρωι θα μπει φως στο σπιτι.Αν τα χετε και αναμμενα μεχρι τα ξημερωματα δε προκειται να ξεκουραστουν ποτε τα ζωντανα.

Τα φυτα δεν εχουν προβλημα.

9 ωρες σε φυτεμενο (εχω δει και 10),8 σε κανονικο.

Αν ειναι καινουριο το ενυδρειο αρχιζετε να ανεβαζετε καθε βδομαδα απο μιση ωρα.

Τα φυτά μπορεί να μην έχουν πρόβλημα αλλά δεν χρειάζονται άλλο φως για τη φωτοσυνθεση η αλγη θα επωφεληθεί. Την πατησα μάλλον.

Απο 8 το κατέβασα στις 6. Με καινούργιο ενυδρειο χωρίς ψάρια και λίγα φυτα ακόμα.

Η άλγη πάντα θα κάνει την εμφανισή της.Είναι και αυτή μέρος του συστήματος.Το ζητούμενο είναι να είναι σε ελεγχόμενο επίπεδο και να μην έχουμε εξάρσεις πράγμα που σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά.Κάτι έγινε και πήρε τα πάνω της.Ακόμα και ελειπής φροντίδα,αναβολή αλλαγών νερού,αύξηση του φωτισμού είτε σε ώρες,είτε σε watt.Aυξημένη λήψη τροφής και μη καταναλωσή της σε εύλογο διάστημα και χωρίς αλλαγές νερού.

αψογος και με σωστη τεκμηριωση στελιο.μπραβο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...