Jump to content

Μικρο Φυτεμενο Ενυδρειο

Recommended Posts

γεια σας (αν ειμαι σε λαθος μερος παρακαλω μετακινηστε το)

θα ηθελα με ρικες πληροφοριες. σκεφτομαι να αγορασω ενα μικρο ενυδρειο (15-30 λιτρα) και να εχω μεσα κατι πολυ διαφορετικο απο τα χρυσοψαρα μου που εχω στο μεγαλο. Σκεφτομουν για φυτεμενο λοιπον. Φυτεμενο σημαινει οτι τα παντα μεσα του ειναι φυσικα και ΤΙΠΟΤΑ πλαστικο? τι ψαρια μπορω να βαλω εκει που θα ειναι μια χαρα σε λιγα λιτρα? καμια αλλη συμβουλη εχετε?

εγω θα σου ελεγα να βαλεις λιγα guppies (με την προηποθεση το ενυδρειο να ειναι πανω απο 20λιτρα)η αλιωσ κανενα μονομαχο!

2-3 γκαπις ισως ναι αλλα μονο αρσενικα για να μην γεννησουν.απο εκει και μετα σαφως εναν μονομαχο η μπορεις να το κανεις γαριδοενυδρειο.

απο την αλλη πλαστικα φυτα διακοσμητικα κλπ με φυτεμενο σιγουρα δεν ταιριαζουν.ενα αλλο θεματακι ειναι ποως πρεπει να εχεις καταλληλο φως εαν μπουν αληθινα φυτα για να μπορεις να τα κρατησεις σωστα.

γαριδες δε θελω, προτιμω ψαρακια.

ο πετ-στορας μου προτεινε αρκετα περισσοτερα τυπου guppies, καμια 10αρια μου ειπε για 30αρι.

τα παιδια στο τσατ επεμεναν ΟΧΙ μονομαχο

γιατι οχι μονομαχο?? δεν το καταλαβαινω....

αν σου το προτεινε κατι τετοιο ο πετσοπας,αλλαξε πετσοπ,ετσι απλα.!!!

ειναι το 4ο πετ σοπ που παω κι ο καθενας εχει κι απο ενα ελλατωμα! αν βαλω ενα μονομαχο , μπορω η οχι να βαλω και τον ΣΑΕ μαζι του?

ο σαε δεν μπαινει σε τοσα λιγα λιτρα.ο μονομαχος θα ειναι εντελως μονος του.

και τι να τον κανω τοσ ΣΑΕ? με τα χρυσοψαρα να μην τον αφησω στο μεγαλο? αλλοι λενε ΟΧΙ αλλοι λενε ναι. δε θελω να τον πεταξω!

μια χαρα αξιζουν(στο λεω εκ πειρας)ειχα παρει και εγω ενα 15λιτρο πιο παλια!

Ο μονομαχος μονος του φυσικα! Παρε ενα μονομαχακι και θα βρεις την χαρα σου! Δεν ειναι οσο αγριοι φαινονται και αν περασει λιγος καιρος θα γινετε οι καλυτεροι φιλοι! Πραγματικα ειναι υπεροχοι ! Θ συμφωνησω με τον πιο πανω συντονιστη μας οτι ΔΕΝ μπαινει αλλο ψαρακι με μονομαχο παραμονο κανενα σαλιγγαρακι ή το πολυ και ΑΝ δεχτει καμια γαριδουλα [τα πραγματα αλλαζουν αν υπαρχει μεγαλυτερο ενυδριο] !!

νικολα καλα νεα αυτα. με φοβησε ο πετ στορας οτι μπορει να ανοιξει, να σπασει, το φιλτρο χαλια κτλ. αν δε σας κανει κοπο δε μου ξαναλετε τι να βαλω μεσα και με κανα λινκ? ακομα, προτεινετε να ειναι με φυσικα φυτα κτλ η πλαστικα? τι αλλες προτασεις εχετε για τον αρχαριο?

α και να ρωτησω, κατι φθηνα (15 λιτρα = 20 ευρω) που εχει το τζαμπο, θα κρατησουν κανα χρονο η δεν αξιζει?

Εχω και εγω αυτο το ενυδριο στου σουσι [μονομαχος μου] κι ειναι βασιλιας! Λιγα φυτακια και θα γινει υπεροχο!

Βαλε αληθινα φυτα θα δειξουν και πιο ομορφα αλλα θα οξυγονωνουν καλυτερα το ενυδριο σου + του οτι ο μονομαχος σου θα τα λατρεψει!

οπως σου λενε και τα παιδια βαλε μπολικα φυτα και κανενα μονομαχο η guppies και το ενυδρειο σου θα "πεταει"!!

ευχαριστω παιδια, δε μου ειπατε ομως, το νορμαλ μεγεθος για μονομαχο ποιο ειναι? οι τιμες τους?

ακομα, τι φωτα πρεπει να βαλω?

Νορμαλ μεγεθος ειναι τα 15 λιτρα και πανω εαν φυσικα εχεις την δυνατοτητα! Ο μονομαχος κανει απο 2-5 ευρω [αρκετα φθηνο ψαρακι] Οσο για τα φωτα δεν γνωριζω διοτι εχω ευκολο φυτο που με μια λαμπα γραφειου καλυπτεται πιστευω!

4-5 ποντους!!

για καποιο λογο νομιζα οτι ειναι μεγαλοι! νταξει δε με ενοχλει. ετσι κι αλλιως για 15αρι ενυδρειακι ειναι οκ. μονος του ομως δεν θα βαρεθει?

οχι φιλε μου.διαβασε καλυτερα για τον μονομαχο μεσα στα προφιλ των ψαριων εδω μεσα και θα καταλαβεις το γιατι πρεπει να ειναι μονος του.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37125

ψαξε και κατι μονος σου.ολα οσα ρωτας υπαρχουν ηδη εδω μεσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...