legolas1970 30 Μαρτίου 2012 #1 Share 30 Μαρτίου 2012 Εχω το ενυδρειο JUWEL Rio 180 Λιτρων. Εχω αυτο το φιλτρο ... .....(http://www.reptilica...t.php/pID/21967) Πολυ φοβαμαι οτι το συγκεκριμενο φιλτρο δεν αρκει απο μονο του για τα λιτρα που εχω και μαλιστα με δισκους. Σκεφτομαι σοβαρα για ακομα ενα σχετικα αθορυβο,γιατι και τα 2 θα μου παιρνουν τα αυτια.. Θελω καποιο που να εχει αρκετο χωρο για βιολογικο υλικο. Γνωμες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 30 Μαρτίου 2012 #2 Share 30 Μαρτίου 2012 Καλημέρα,υπάρχει και το εσωτερικό φίλτρο της juwel σε λειτουργία?Το ενυδρείο έχει αρκετά ψάρια μέσα?Απο αληθινά φυτά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 30 Μαρτίου 2012 #3 Share 30 Μαρτίου 2012 Ποσους δισκους και σε τι μεγεθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 30 Μαρτίου 2012 #4 Share 30 Μαρτίου 2012 eheim 2217, fluval 405, jbl crystal profi e1500. και η κορυφη για εμενα eheim 2080. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 30 Μαρτίου 2012 #5 Share 30 Μαρτίου 2012 eheim 2217, fluval 405, jbl crystal profi e1500. και η κορυφη για εμενα eheim 2080. Αν μπει το 2080 σε ενυδρείο 180 λίτρα με δίσκους πιστεύω οτι οι δίσκοι θα προσπαθήσουν να βγουν εκτός του ενυδρείου. Υπερβολική επιλογή με όλη τη σημασία της λέξης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 30 Μαρτίου 2012 #6 Share 30 Μαρτίου 2012 Γενικα το θεμα ειναι μια υπερβολη με 180 λιτρα και δισκους. Αν οι ρυποι των δισκων απαιτουν τοσο βιολογικο υλικο που χωραει μονο σε ενα 2080, τοτε πρεπει να προχωρησει και στην υπερβολικη λυση του 2080. Η ροη εξαλλου ρυθμιζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
legolas1970 30 Μαρτίου 2012 Author #7 Share 30 Μαρτίου 2012 Καλημέρα,υπάρχει και το εσωτερικό φίλτρο της juwel σε λειτουργία?Το ενυδρείο έχει αρκετά ψάρια μέσα?Απο αληθινά φυτά? Οχι το εσωτερικο φιλτρο το δικο του το εχω βγαλει.Εχω 4 δισκους,οι 3 γυρω στα 6 cm και ο τεταρτος ειναι μικρουλης. Απο φυτα 2 κερατοφυλλα και 3 ανουμπιες και αλλα 2 που ειναι σαν λογχες ορθιες (Δεν ξερω πως λεγονται) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 30 Μαρτίου 2012 #8 Share 30 Μαρτίου 2012 Αν μπει το 2080 σε ενυδρείο 180 λίτρα με δίσκους πιστεύω οτι οι δίσκοι θα προσπαθήσουν να βγουν εκτός του ενυδρείου. Υπερβολική επιλογή με όλη τη σημασία της λέξης. κατ αρχας η ροη στο 2080 ρυθμιζεται, και δεν πρωτεινα μονο αυτο αλλα του πρωτεινα 4 επιλογες. δευτερο με το 2080 και σε μεγαλυτερο ενυδρειο να παει στο μελλον απο θεμα φιλτρανσης θα ειναι καλυ.μενος Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 30 Μαρτίου 2012 #9 Share 30 Μαρτίου 2012 (edited) Ποσα ψαρια υπαρχουν,ποσο ταιζεις και ποια η ρουτινα των αλλαγων νερου;Το φιλτρο που θα παρεις σχετιζεται και μετα χρηματα που θα δωσεις.Tο 2080 που αναφερθηκε ειναι ακριβο να ξερεις.Προσωπικα θα επαιρνα ενα 2217 (ή 2215) ή καποιο απο τα fluval,αν θελεις να αλλαξεις εξ.φιλτρο.Εκτος απο τον ρυθμιστη ροης σε καποια φιλτρα,μπορεις να κοψεις την ροη με ενα μεγαλο spray bar ή καποιοι ''κοβουν'' την ροη με τα βανακια.Το ενυδρειο ειναι μικρο αναλογικα,οποτε δεν χρειαζονται υπερβολες.Προσοχη και τακτικες αλλαγες. Έγινε επεξεργασία 30 Μαρτίου 2012 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 30 Μαρτίου 2012 #10 Share 30 Μαρτίου 2012 Εγώ στο rio 180 θα εβαζα, ενα 2217 φουλ βιολογικό, το εσωτερικό του βιολογικό - μηχανικό και θα ειχα ρεζέρβα το εξωτερικό που ήδη έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 30 Μαρτίου 2012 #11 Share 30 Μαρτίου 2012 Εγώ πάλι θα σου πρότεινα ένα 2215-2217 να δουλέψει ως βιολογικό φίλτρο και το υπάρχον φίλτρο περισσότερο ως μηχανικό και έχεις λύσει το θέμα της φίλτρανσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 30 Μαρτίου 2012 #12 Share 30 Μαρτίου 2012 Εγω στο Rio 180 θα εβαζα .... απο ενα εσωτερικο φιλτρακι εως ενα σαμπ 100 λιτρα. Και θα εκανα αλλαγες απο μια φορα το εξαμηνο εως καθε μερα 3 φορες εως και 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 30 Μαρτίου 2012 #13 Share 30 Μαρτίου 2012 Εγω στο Rio 180 θα εβαζα .... απο ενα εσωτερικο φιλτρακι εως ενα σαμπ 100 λιτρα. Και θα εκανα αλλαγες απο μια φορα το εξαμηνο εως καθε μερα 3 φορες εως και 100%. Θα μπορουσαμε να βαλουμε και ψαρια στο φιλτρο και να κανουμε το ενυδρειο sump!! Τι εννοεις βρε Σπυρο,κατι πιο συγκεκριμενο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 30 Μαρτίου 2012 #14 Share 30 Μαρτίου 2012 Έχει ένα δίκιο ο Σπύρος, αφού δε γνωρίζουμε ούτε αριθμό και μέγεθος ψαριών, ούτε μέγεθος και συχνότητας αλλαγών νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 30 Μαρτίου 2012 #15 Share 30 Μαρτίου 2012 Ποσα ψαρια υπαρχουν,ποσο ταιζεις και ποια η ρουτινα των αλλαγων νερου;Το φιλτρο που θα παρεις σχετιζεται και μετα χρηματα που θα δωσεις.Tο 2080 που αναφερθηκε ειναι ακριβο να ξερεις.Προσωπικα θα επαιρνα ενα 2217 (ή 2215) ή καποιο απο τα fluval,αν θελεις να αλλαξεις εξ.φιλτρο.Εκτος απο τον ρυθμιστη ροης σε καποια φιλτρα,μπορεις να κοψεις την ροη με ενα μεγαλο spray bar ή καποιοι ''κοβουν'' την ροη με τα βανακια.Το ενυδρειο ειναι μικρο αναλογικα,οποτε δεν χρειαζονται υπερβολες.Προσοχη και τακτικες αλλαγες. Έχει ένα δίκιο ο Σπύρος, αφού δε γνωρίζουμε ούτε αριθμό και μέγεθος ψαριών, ούτε μέγεθος και συχνότητας αλλαγών νερού Το ιδιο ρωτησα και εγω Θεοδωρε.Αλλωστε η συζητηση και οι προτασεις ξεκινησε πριν αναφερθουν αυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 30 Μαρτίου 2012 #16 Share 30 Μαρτίου 2012 (edited) Θα μπορουσαμε να βαλουμε και ψαρια στο φιλτρο και να κανουμε το ενυδρειο sump!! Τι εννοεις βρε Σπυρο,κατι πιο συγκεκριμενο; Συγκεκριμενη απαντηση μπορει να δωθει μονο σε συγκεκριμενη ερωτηση. Η χωρητικοτητα του φιλτρου δεν παει αναλογα τα λιτρα. Παει αναλογα την ιχθυοφορτωση, ταισμα (ποσοτητα αλλα και ειδος τροφης - δεν ειναι ιδιοι οι ρυποι απο φυτοφαγα και απο σαρκοφαγα) και τελικα τους παραγομενους ρυπους. Το ιδιο και οι αλλαγες. Οι αλλαγες εξαρτωνται επιπλεον και απο την οξειδοαναγωγη (αλλα και απο την επαρκεια μεταλλικων αλατων ιχνοστοιχειων κλπ χρησιμων ουσιων που χανονται στην πορεια - αν δεν θελουμε να τις παρεχουμε με σκευασματα) ΥΓ η ροη των φιλτρων ειναι αλλο θεμα. Έγινε επεξεργασία 30 Μαρτίου 2012 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 30 Μαρτίου 2012 #17 Share 30 Μαρτίου 2012 Συγεκριμενη απαντηση μπορει να δωθει μονο σε συγκεκριμενη ερωτηση. Το φιλτρο δεν παει αναλογα τα λιτρα. Παει αναλογα την ιχθυοφορτωση, ταισμα (ποσοτητα αλλα και ειδος τροφης - δεν ειναι ιδιοι οι ρυποι απο φυταφαγα και απο σαρκοφαγα) και τελικα τους παραγομενους ρυπους. Το ιδιο και οι αλλαγες. Οι αλλαγες εξαρτωνται επιπλεον και απο την οξειδοαναγωγη (αλλα και απο την επαρκεια μεταλλικων αλατων ιχνοστοιχειων κλπ χρησιμων ουσιων που χανονται στην πορεια - αν δεν θελουμε να τις παρεχουμε με σκευασματα) Αυτή είναι η απάντηση που έπρεπε να είχες δώσεις από την αρχή, και όχι Εγω στο Rio 180 θα εβαζα .... απο ενα εσωτερικο φιλτρακι εως ενα σαμπ 100 λιτρα. Και θα εκανα αλλαγες απο μια φορα το εξαμηνο εως καθε μερα 3 φορες εως και 100%. Αυτή μπορεί να θεωρηθεί ειρωνική από πολλά μέλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 30 Μαρτίου 2012 #18 Share 30 Μαρτίου 2012 Αυτή είναι η απάντηση που έπρεπε να είχες δώσεις από την αρχή, και όχι Αυτή μπορεί να θεωρηθεί ειρωνική από πολλά μέλη. Πρωτα ρωτησα για το ενυδρειο και μετα περιμενα συγκεκριμενες πληροφοριες για να δωσω συγκεκριμενη απαντηση. Ομως ειδα να δινονται ηδη απαντησεις ιδιου τυπου και απαντησα και εγω παρομοιως. ΥΓ1 Αυτο το ποστ σου, μπορει να θεωρηθει και παλι ως εκφραση αντιπαθειας. ΥΓ2 Καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 30 Μαρτίου 2012 #19 Share 30 Μαρτίου 2012 Φιλε μου βαλε αυτο που εχεις στη μια πλευρα και ενα κλασικο 2217 στην αλλη και θα εισαι μια χαρα Μιλαμε για φιλτρο διαχρονικο με εγγυηση και παιρνει 4 λιτρα βιολογικο Ετσι θα εχεις και βιολογια και εφεδρεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 30 Μαρτίου 2012 #20 Share 30 Μαρτίου 2012 Ας μην ξεχνάμε και μια λεπτομέρεια. Η πολύ φίλτρανση ακόμα και η υπερβολική θα έλεγα δεν έκανε ποτέ κακό σε ένα ενυδρείο. Αντίθετα η ανεπαρκείς έχει καταστρέψει ενυδρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 30 Μαρτίου 2012 #21 Share 30 Μαρτίου 2012 πιστευω με ενα 2215 θα εισαι καλα,,,και με το υπαρχον μηχανικο εσωτερικο φιλτρακι,,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 30 Μαρτίου 2012 #22 Share 30 Μαρτίου 2012 (edited) Φιλε μου βαλε αυτο που εχεις στη μια πλευρα και ενα κλασικο 2217 στην αλλη και θα εισαι μια χαρα Μιλαμε για φιλτρο διαχρονικο με εγγυηση και παιρνει 4 λιτρα βιολογικο Ετσι θα εχεις και βιολογια και εφεδρεια θα συμφωνήσω με το 'disc-postman' και αν σε πειράζει ο θόρυβος που κάνει το δικό σου πάρε, δύο 2217 και θα είσαι κομπλέ. (4 δίσκοι ,βάζεις και μερικά βυθόψαρα για να μην μένουν υπολείμματα τροφής και… όλα ωραία ) Έγινε επεξεργασία 30 Μαρτίου 2012 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
legolas1970 30 Μαρτίου 2012 Author #23 Share 30 Μαρτίου 2012 Ρε παιδια το 2080 το βρηκα 89euro .δεν ειναι ακριβο.μπορειτε να μου δωστε καποιο λινκ με την τιμη που λετε που ειναι ακριβο μηπως και εγω κανω λαθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 30 Μαρτίου 2012 #24 Share 30 Μαρτίου 2012 Δε μας δινεις εσυ καλυτερα το λινκ που'χεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 30 Μαρτίου 2012 #25 Share 30 Μαρτίου 2012 Οχι το εσωτερικο φιλτρο το δικο του το εχω βγαλει.Εχω 4 δισκους,οι 3 γυρω στα 6 cm και ο τεταρτος ειναι μικρουλης. Απο φυτα 2 κερατοφυλλα και 3 ανουμπιες και αλλα 2 που ειναι σαν λογχες ορθιες (Δεν ξερω πως λεγονται) Ο ανθρωπος απαντησε εδω για το ποσα ψαρια εχει.......4.....φιλε εγω θα εβαζα ενα fluval 305.... Χωρις να ειμαι αντιθετος σε αλλες μαρκες...Απλα αυτα δουλευω και αυτα εμπιστευομαι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος