varvanitidis 22 Αυγούστου 2007 Author #151 Share 22 Αυγούστου 2007 Γεια και χαρά σε όλους Το ενυδρείο μου απέκτησε καινούργιο κηπουρό ένα πανέμορφο yellow tang που το λένε Παντελή Όμως ο καημενούλης τρώει πολύ λίγο σχετικά με την ταχύτητα ποθ μεγαλώνει η μακροάλγη μου. Επειδή δεν μου αρέσει κάθε τόσο να βάζω τα χέρια μοθ στο ενυδρείο για να κουρέψω την μακροάλγη μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο ψαράκι κατάλληλο για το setup μου να βοηθήσει τον Παντελή? Ευχαριστώ προκαταβολικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 22 Αυγούστου 2007 #152 Share 22 Αυγούστου 2007 Καλος τον δεχτηκες φιλε μου τον Παντελη..... Μια πολυ καλη επιλογη θα ηταν ο foxface( siganus vulpinus) Διαβασε εδω http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=150 Για εμενα μακραν ενα απο τα καλυτερα αλγοφαγα ψαρια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 23 Αυγούστου 2007 #153 Share 23 Αυγούστου 2007 Καλος τον δεχτηκες φιλε μου τον Παντελη..... Μια πολυ καλη επιλογη θα ηταν ο foxface( siganus vulpinus) Διαβασε εδω http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=150 Για εμενα μακραν ενα απο τα καλυτερα αλγοφαγα ψαρια.... Η αισθητική της εμφάνισής του, σε συνδυασμό με τη γρήγορη ανάπτυξή του....... Τα πάντα βέβαια είναι... σχετικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varvanitidis 23 Αυγούστου 2007 Author #154 Share 23 Αυγούστου 2007 Ευχαριστώ για την προταση σας αλλά το foxface είνια ακατάλληλο για το setup μου μια και το ενυδρείο μου είναι μόλις 180lt (200lt με το sump). Με μήκος μόλις 1m φοβάμαι ότι τα ψάρια που μπορώ να φιλοξενήσω είναι κάτω των 10cm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
varvanitidis 19 Σεπτεμβρίου 2007 Author #155 Share 19 Σεπτεμβρίου 2007 Στο τελευταίο (φανταστικό) Σεμινάριο που έγινε στην Αθήνα για λόγους επίδειξης "κόπηκαν" ορισμένα κοράλια...Μια και το επόμενο σεμινάριο πλησιάζει σας παρουσιάζω την σημερινή κατάσταση ενός κοραλιού που ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη. Ελπίζω να τα καταφέρω καλύτερα με όλα αυτά που θα μάθουμε στο νέο σεμινάριο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 19 Σεπτεμβρίου 2007 #156 Share 19 Σεπτεμβρίου 2007 έχω και εγώ ένα κομμάτι favites από τα χεράκια του Anthony .. να τα χαιρόμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 19 Σεπτεμβρίου 2007 #157 Share 19 Σεπτεμβρίου 2007 Πολύ ωραίο το κοραλλάκι! Εγώ πήρα δύο fragάκια ακροπόρες, τα οποία πάνε σφαίρα. Με την πρώτη ευκαιρία θα σας τα δείξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varvanitidis 30 Νοεμβρίου 2007 Author #158 Share 30 Νοεμβρίου 2007 Επιτέλους!!! Είμαι πολύ περήφανος για το νέο project που ολοκλήρωσα! Με επίπονη εργασία και πολύ μελέτη κατόρθωσα να εγκαταστήσω μια Metal-Halide στο ενυδρείο μου. Ο λόγος που παιδεύτικα τόσο είναι γιατί το ενυδρείο μου έχει καπάκι το οποίο ήθελα να κρατήσω. Έτσι αφαιρέθηκε το μεσαίο τμήμα του καπακιού και προσαρμόστηκε τζάμι για να μπορεί να ρίχνει φως μία εξωτερική Metal-Halide. Αφού προσάρμοσα το καπάκι χρησιμοποίησα ένα απλό φωτιστικό για να στηρίξω την βάση που μπαίνει η λάμπα ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα με τα ballast πήγε στο ντουλάπι. Η λάμπα είναι 150W στα 14000Κ. Προσωρινά την καίω για 4 ώρες την ημέρα. Φυσικά έχω πάντα και τις 3 Τ5 (2 λευκές μία ακτινική) οι οποίες έχουν φωτοπερίοδο 12 ωρών. Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες από την κατασκευή. ΥΓ. Κατάφερα να ολοκληρώσω την άιτηση μου για τον διαγωνισμό του ενυδρείου! Παρακαλώ οι έχοντες δικαίωμα ψήφου να δείξουν επιείκεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 30 Νοεμβρίου 2007 #159 Share 30 Νοεμβρίου 2007 Καιρό είχαμε να μάθουμε νέα σου! Πολύ καλή η πατέντα σου και πολύ καλό το αποτέλεσμα! Η λάμπα είναι ενός άκρου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
varvanitidis 30 Νοεμβρίου 2007 Author #160 Share 30 Νοεμβρίου 2007 Είναι δύο άκρων Νίκο και σε κατάλληλο ύψος για να φωτίζει όλο το ενυδρείο. Να και μία foto πως είναι απο κάτω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 30 Νοεμβρίου 2007 #161 Share 30 Νοεμβρίου 2007 αν και προτιμώ τα cabrio ενυδρεία .. υποκλίνομαι στη κατασκευαστική σου δεινότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 30 Νοεμβρίου 2007 #162 Share 30 Νοεμβρίου 2007 Είναι δύο άκρων Νίκο και σε κατάλληλο ύψος για να φωτίζει όλο το ενυδρείο. Να και μία foto πως είναι απο κάτω... Τζαμάκι προστατευτικό UV ακτινοβολίας, έχει το φωτιστικό σου??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
varvanitidis 30 Νοεμβρίου 2007 Author #163 Share 30 Νοεμβρίου 2007 Τζαμάκι προστατευτικό UV ακτινοβολίας, έχει το φωτιστικό σου??? Όχι αλλά έχει η ίδια η λάμπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 1 Δεκεμβρίου 2007 #164 Share 1 Δεκεμβρίου 2007 δεν βλέπω να διαφέρει από τις άλλες δυο άκρων .. που έχουν ανάγκη από τζάμι προστασίας πρόσεξε το .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varvanitidis 1 Δεκεμβρίου 2007 Author #165 Share 1 Δεκεμβρίου 2007 Τάσο και Νίκο σας παραθέτω δύο foto από το κουτί της λάμπας στο οποίο αναγράφεται στην μία πλευρά και φαίνεται και σαν σήμα στην άλλη (είναι το τελευταίο σηματάκι κάτω αρίστερα) ότι υπάρχει UV Stop. Δυστυχός στο διαδίκτυο δεν βρήκα καμία αναφορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis200 1 Δεκεμβρίου 2007 #166 Share 1 Δεκεμβρίου 2007 (edited) Επειδή άκουσα και εγώ σήμερα για περίπτωση ''καψίματος'' κορραλιών απο ακατάλληλη HQI , θα σου έλεγα και εγώ να προσέξεις και να είσαι παρατηρητικός . Πολύ καλό diy .... Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2007 - stathis200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 2 Δεκεμβρίου 2007 #167 Share 2 Δεκεμβρίου 2007 Για να το αναφέρουν οι Γερμανοί, νομίζω πως δεν πρέπει να αμφιβάλουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varvanitidis 2 Δεκεμβρίου 2007 Author #168 Share 2 Δεκεμβρίου 2007 Επειδή άκουσα και εγώ σήμερα για περίπτωση ''καψίματος'' κορραλιών απο ακατάλληλη HQI , θα σου έλεγα και εγώ να προσέξεις και να είσαι παρατηρητικός . Πολύ καλό diy .... Ευχαριστώ Στάθη θα είμαι σε επιφυλακή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Δεκεμβρίου 2007 #169 Share 2 Δεκεμβρίου 2007 .. δεν θέλω να πω καμιά βλακεία .. αλλά δεν βλέπω να αναφέρει Kelvin η λάμπα .. .. πώς έχουν περιορίσει το φάσμα για να <κόψουν > την uv ακτινοβολία ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
varvanitidis 2 Δεκεμβρίου 2007 Author #170 Share 2 Δεκεμβρίου 2007 .. δεν θέλω να πω καμιά βλακεία .. αλλά δεν βλέπω να αναφέρει Kelvin η λάμπα .. .. πώς έχουν περιορίσει το φάσμα για να <κόψουν > την uv ακτινοβολία ? Τάσο τα Kelvin αναφέρονται στην άλλη πλευρά του κουτιού ( όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία) Όσον αφορά το πως κόβουν την UV ακτινοβολία νομίζω ότι απλά το γυαλί της ίδιας της λάμπας είναι UV Stop και λειτουργεί όπως ακριβώς θα λειτουργούσε οποιοδήποτε προστατευτικό τζάμι από UV Stop γυαλί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Δεκεμβρίου 2007 #171 Share 2 Δεκεμβρίου 2007 .. δεν θέλω να πω καμιά βλακεία .. την είπα .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manogr 4 Δεκεμβρίου 2007 #172 Share 4 Δεκεμβρίου 2007 Πολυ καλη η παντεντα και παντα πολυ ομορφο το ενυδρειο σου ! Μπραβο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
varvanitidis 23 Δεκεμβρίου 2007 Author #173 Share 23 Δεκεμβρίου 2007 Γεια και χαρά και χρόνια πολλά σε όλους Μετά το σχετικό αρθράκι που διάβασα σκέφτομαι να αντικαταστήσω την άλγη στο refugiumάκι μου με Chaetomorfa Crassa (Spaghetti Algae). Απλά για άλλη μια φορά δεν μπορώ να βρω στην Θεσσαλονίκη... Μπορεί κάποιος φίλος από Θεσσαλονίκη να βοηθήσει με κανένα κούρεμα? Την άλλη εβδομάδα 28,29,30 θα είμαι Αθήνα οπότε να βολέυει σε κάποιον... Ευχαριστώ προκαταβολικά Καλές γιορτές Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 23 Δεκεμβρίου 2007 #174 Share 23 Δεκεμβρίου 2007 πολύ καλή ιδέα .. στη Αθήνα θα βρεις σίγουρα .. στη Θεσσαλονίκη δεν κουρεύονται ταχτικά .. κάνει κρύο . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 23 Δεκεμβρίου 2007 #175 Share 23 Δεκεμβρίου 2007 Αν δεν τα καταφέρεις μπορώ να σου φέρω εγώ. Στις 30 θα είμαι Θεσσαλονίκη. Όπως θέλεις, αν χρειαστείς στείλε μου π.μ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος