Jump to content

Σκέψεις Για Φυτεμένο Μονομαχοενυδρίο

B_betta

Recommended Posts

Μου περασε απο το νου... μου ξαναπερασε και μου εγινε τελικα εμμονη ! Θελω να αποκτησω φυτα στο ενυδριο του σουσιιι! Απλα υπαρχουν καποια εμποδια .... τι αλλο θα μπορουσε να ειναι εκτος απο το ποσο των χρηματων που θα πρεπει να δωθει για λιπασματα αμμο [ αν χρεαζεται] φυτα κτλ. κτλ. Εχω μια ανουμπια ως τωρα με 2 λαθρεπηθατες [σαλιγγαρια] τα οποια εφαγαν σουτ [ μπλιαχ ]. Τι θα πρεπει να βαλω απο αμμο λιπασμα χαλικι κ.α. για να βαλω φυτα που φυτευονται κανονικα [δηλ. οχι ανουμπια σε πετρα] εχετε κατι να προτεινετε [απο φυτα και αμμο] για μονομαχοενυδριο ?

Τιμουλες? Ειναι να μην μου μπει κατι στο μυαλο αλιως..... :bigemo_harabe_net-127:

Η καθαριοτητα του ενυδριου θα γινει δυσκολοτερη? [με τις αμμους και τα φυτα φανταζομαιι κομφουζιο ]

Αυτα για την ωρα :bigemo_harabe_net-101:

Γεια σου!Υπαρχουν πολλα ευκολα φυτα που μπορεις να βαλεις αλλα θελουμε καποιες πληροφοριες πρωτα.Τωρα για βυθο τι εχεις?Αμμο δεν ειναι απαρετητη για τα φυτα,μπορεις να βαλεις και χαλικι.Οσο για τις τιμες, αν θελεις μπορεις να βαλεις μια αγγελια και να βρεις κλαδεματακια απο συνχομπιστες και να τα φυτεψεις.Οι πληροφοριες που θελουμε ειναι οι διαστασεις του ενυδρειου σου,ο φωτισμος και οπως ρωτησα πιο πανω τι βυθο εχεις τωρα.

Δες από τις παρουσιάσεις μονομαχοενυδρείων τι φυτά χρησιμοποιούν και με ποιές λάμπες υποστηρίζουν το φωτισμό τους. Ανάλογα με το φωτισμό σου διάλεξε ποια φυτά θες και βάλε αγγελία για κλαδέματα. Δεν πιστεύω ότι αξίζει να πληρώσεις μια περιουσία σε φυτά.

Η καθαριότητα δε δυσκολεύει ιδιαίτερα. Δε χρειάζεται να είμαστε τόσο σχολαστικοί με την καθαριότητα κατά τη γνώμη μου. Αυτή η λίγη γλίτσα στα τζάμια και το υπόστρωμα είναι biofilm από βακτήρια και λειτουργούν όπως το φίλτρο σου. Στη φύση ο μονομάχος δε ζει σε νερά κρύσταλλο έτσι κι αλλιώς.

Καταρχας να σας ευχαριστησω για τις αμμεσες απαντησεις σας! Οντωσς μπορει να μπει χαλικι για υποστρωμα σε φυτα που χρειαζονται να φυτευτουν? Aν ειναι ετσι πεταγομαι αμεσως στο πετ σοπ και παιρνω φυτα! Το ενυδριο ειναι 15 λιτρα και εχω χαλικι μικρομεσαιου μεγεθους ! Υπαρχουν ''απαγορευτικα'' φυτα για μονομαχους που να τους πειραζουν ή [μην γελασετε αν ειναι βλ*κεια] να τα τρωνε?

Έγινε επεξεργασία - anna-sushi

βαλε οτι φυτα σου αρεσουν και μπορεις να διατηρησεις.ο μονομαχος δεν ειναι φυτοφαγος.

και βεβαια σου κανει το χαλικακι που λες.

για να βαλεις βεβαια φυτα πρεπει να εχει και φωτισμο το ενυδρειακι,αλλιως.....

Και μια τελευται ερωτηση για να μην σας ζαλιζω η λαμπα [οικολογικη] του γραφειου κανει για τα φυτα αυτα [την χρησιμοποιω στην ανουμπια και δεν εχει προβλημα] ή θα μαραθουν? Το ενυδριακι ειναι απο το τζαμπο και δεν υπαρχει δυνατοτητα να μπει λαμπα στο καπακι.. καμια diy κατασκευη οπως το κολλημα της θα ειχε αποτελεσμα? Λειτουργουν με μπαταρια ή μπριζα .. ΑΥΤΑ!!!

οι ανουμπιες ειναι απο τα πιο ανθεκτικα φυτα.δεν ξερω πως θα πανε με αυτη τη λαμπα αλλου ειδους φυτα ομως..απο την αλλη βεβαια η συγκεκριμενες λαμπες βγαζουν πολυ θερμοτητα και ειναι αρνητικο αυτο.

ψαξε σε λεντακια.πιστευω πως θα βρεις μια σχετικα ευκολη πρακτικη και οικονομικη λυση.

H λαμπα αυτη λειτουργει με μπαταρια ή με μπριζα? Σκεφτηκα να καλυψω το καπακι [απο την εξω πλευρα] με χαρτονι [χρωματος θα μου πειτε εσεις για να μην αγχωνεται το ψαρακι] και απο την μεσα πλευρα θα κολλησω τη λαμπα η θα δεσω? τελς παντων κατι θα βρω να κανω για την λαμπα! Η πιο μικρη λαμπα [για την περιπτωση των 15 λιτρων και ευκολων φυτων] τι χρωμα πρεπει να ειναιποσο κοστιζει και ποσα εκατοστα μπορει να ειναι [μηπως φαινεται ασχημη αν ειναι μεγαλη].

Και επανερχομαι ΣΙΓΟΥΡΑ μπορουν τα φυτα που χρειαζονται αμμο για να φυτευτουν να ζησουν μεσα σε χαλικι?? Μου φινεται πολυ παραξενο και αυτος στο πετ σοπ μου ειπε οτι χρειαζονται χωμα λιπασμα και λαμπα για να ζησουν. Ποσα εκατοστα χαλικιου μπορουν να τις ΄΄φτασουν΄΄ τις ριζες εγω εχω περιπου 2-3 εκατοστα χαλικι στον πατο! Θα παω σημερα το πρωι οποτε σας παρακαλω θελω μια γρηγορα απαντηση μην κανω χαζομαρα και χαλασω αδικα λεφτα!

Έγινε επεξεργασία - anna-sushi

καλησπερα,,,,υπαρχουν και χαλικακια που κανουν για να φυτεψεις,,,,εγω ξερω της dennerle της οποιας εχω παρει,,,,ειναι ψιλο,,δεν θυμαμαι μεγεθος αλλα θυμαμαι οτι το εγραφε επανω στην συσκευασια,,,,,

Ολα τα φυτα μπορεις να τα φυτεψεις σε χαλικι!Ασε τι λεει ο πετσοπας,να πουλησει θελει!Αν εχεις ενα παχος 6-7cm στο χαλικι σου εισαι μια χαρα!Για την λαμπα τωρα,εγω εχω ενα ενυδρειο που λειτουργει σαν γαριδαδικο και εχω βαλει μια λαμπα οικονομιας 6500 κελβιν σε ενα φωτιστικο γραφειου και τα φυτα μου πανε σφαιρα!Να σου πω οτι δεν εχω μονο ευκολα φυτα μεσα αλλα και μετριας δυσκολιας οπως γρασιδια, τα οποια μεγαλωνουν μια χαρα.Πιστευω αν παρεις μια λαμπα οικονομιας 8-10 βατ,6500 κελβιν θα εισαι μια χαρα!!!

Λαμπα χυμα δεν ειχε .... τα φυτα ολα ηταν αστα να πανε [με καφε ξεραμενα φυλλα] δε αξιζε να δωσω λεφτα για αυτα...Θα αλλαξω πετ σοπ δεν αντεχεται αυτη η κατασταση... αποφασισα να αγορασω μπαμπου και να τα βαλω στο ενυδριο [εχω διαβασει οτι επιτρεπονται στο ενυδριο] φυτευεται κανονικα στο χαλικι? να το δεσω πουθενα? τωρα ανοιγονται αλλα ερωτηματα ...ααα ρε σουσι τι μας κανεις :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...