idnik 29 Μαρτίου 2012 #1 Share 29 Μαρτίου 2012 (edited) Στήνω σιγά σιγά το ενυδρείο μου και αποφάσισα να βάλω για αρχή 2 φυτά. Από το pet shop μου είπαν ότι είναι τα πιο εύκολα. Το αριστερά όμως εξέχει από το νερό με αποτέλεσμα να έχει πλαγιάσει. Θέλει κλάδεμα αυτό; Έγινε επεξεργασία 29 Μαρτίου 2012 - idnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 29 Μαρτίου 2012 #2 Share 29 Μαρτίου 2012 κόψτο και φύτεψέ το δίπλα για να γεμίσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakepanos 29 Μαρτίου 2012 #3 Share 29 Μαρτίου 2012 Ετσι οπως σου λεει ο φιλος κανε ,αλλα να ξερεις τα φυτα που ψηλώνουν πολυ πανε στο πίσω μερος του ενυδρειου. Και κατι ακομα ,,, ανατάραξη στην επιφανεια του νερου εχεις?,,,αν δεν το εχεις το ενυδρειο για διαχωριστικό,βαλε εναν μαυρο φοντο απο πισω να δείχνει βαθος το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
draculas 29 Μαρτίου 2012 #4 Share 29 Μαρτίου 2012 Απορία πάνω στο θέμα: Αν τα ψηλά φυτά που πάνε στο πίσω μέρος του ενυδρείου λυγίζουν, όπως φαίνεται στην φωτό του ιντνικ, είναι κακό? Εννοώ αν είναι κακό για την υγεία του φυτού ή απλώς ενοχλεί αισθητικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 29 Μαρτίου 2012 #5 Share 29 Μαρτίου 2012 δεν παθαίνουν τίποτα αλλά γιατί να μην τα κόψεις να δυναμώσουν και να τα πολλαπλασιάσεις δωρεάν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 29 Μαρτίου 2012 #6 Share 29 Μαρτίου 2012 Απορία πάνω στο θέμα: Αν τα ψηλά φυτά που πάνε στο πίσω μέρος του ενυδρείου λυγίζουν, όπως φαίνεται στην φωτό του ιντνικ, είναι κακό? Εννοώ αν είναι κακό για την υγεία του φυτού ή απλώς ενοχλεί αισθητικά? Όπως σου είπε ο φίλος, δεν έχουν πρόβλημα τα φυτά. Αισθητικά υπάρχουν (κατά την άποψη μου) δύο θετικά και δύο αρνητικά σημεία! θετικά: Στην επιφάνεια του νερού όπου το φως είναι πιο έντονο, πολλά φυτά (όχι όλα) τείνουν να πάρουν ένα πιο κοκκινωπό χρωματισμό. Το ενυδρείο δείχνει πιο άγριο και πιο φυσικό και κατάλληλο για τα ψαράκια μας με τις σκιές και κρυψώνες που δημιουργούνται. αρνητικά: Όταν τα φυτά φτάνουν στην επιφάνεια παρουσιάζουν την τάση να δημιουργούν "εναέριες" ρίζες που για πολλούς είναι αντιαισθητικές. Κόβουν το φώς από τα φυτά που βρίσκονται στο βυθό και δε τα αφήνουν να αναπτυχθούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 29 Μαρτίου 2012 #7 Share 29 Μαρτίου 2012 κατι ασχετο...εχω την εντυπωση οτι εχεις μπερδεψει τα εξαρτηματα στα μπαστουνια του φιλτρου!στο μπαστουνι που βγαζει νερο πρεπει να μπει το spray-bar(αυτο με τις τρυπες)και να μπει λιγο κατω απο την επιφανεια!το αλλο μπαστουνι με το προστατευτικο καπελο μπαινει καθετα κοντα στον βυθο(οχι πολυ κοντα για να μην ρουφαει αμμο)!συγχωρεσαι με αν κανω λαθος αλλα βλεπω οτι το καπελο το φοραει το μπαστουνι που βγαζει νερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 29 Μαρτίου 2012 Author #8 Share 29 Μαρτίου 2012 Ευχαριστω παιδια για τις πληροφορίες για τα φυτά. Δλδ τα κλαδευω και τα φύτευω και περιμένω να πιάσουν... Τώρα για το άλλο θέμα όντως το σκέφτηκα σήμερα ότι έχω κάνει λάθος. Όχι τίποτα άλλο αλλα φοβάμαι μήπως μελλοντικά ρουφηξει και κανένα ψαρακι. Απλά αυτή ήταν μια απόπειρα να μείωση την έξοδο του νερου το οποιο δημιουργεί μεγάλη αναταραξη.... Για του λόγου το αληθές. Αυτά είναι τα λάθη έτσι; Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 29 Μαρτίου 2012 Author #9 Share 29 Μαρτίου 2012 (edited) Και κατι ακομα ,,, ανατάραξη στην επιφανεια του νερου εχεις?,,,αν δεν το εχεις το ενυδρειο για διαχωριστικό,βαλε εναν μαυρο φοντο απο πισω να δείχνει βαθος το ενυδρειο. Όταν εννοείς φόντο μαύρο εννοείς εξωτερικά; Μπορείς να μου δείξεις κάτι ανάλογο; Έγινε επεξεργασία 29 Μαρτίου 2012 - idnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 29 Μαρτίου 2012 #10 Share 29 Μαρτίου 2012 Δες πόσο όμορφα δείχνουν τα φυτά όταν από πίσω υπάρχει κολλημένο (εννοείται εξωτερικά) μαυρο χαρτόνι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 30 Μαρτίου 2012 Author #11 Share 30 Μαρτίου 2012 Και κατι ακομα ,,, ανατάραξη στην επιφανεια του νερου εχεις?,,, Snakepanos δεν ξέρω γιατι ρωτήσες... Αλλα ναι έχω αναταραξη και περισσότερη μάλλον απο το κανονικό. Το φιλτρο είναι το Ecco pro 130 και το ενυδρείο 60l Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 30 Μαρτίου 2012 Author #12 Share 30 Μαρτίου 2012 (edited) Δες πόσο όμορφα δείχνουν τα φυτά όταν από πίσω υπάρχει κολλημένο (εννοείται εξωτερικά) μαυρο χαρτόνι! Θα βάλω ένα χαρτόνι απο έξω μάλιστα. 1ον πως το κολλησω απο έξω; 2ον οι βεντουζες απο το φιλτρο θα κολλάνε μετα; Και κάτι άσχετο. Για να βάλω spray bar θα χρειάστω και κάποια γωνία να στρίβει το νερο... Υπάρχει κάτι τέτοιο στα καταστήματα; Έγινε επεξεργασία 30 Μαρτίου 2012 - idnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 30 Μαρτίου 2012 #13 Share 30 Μαρτίου 2012 Θα βάλω ένα χαρτόνι απο έξω μάλιστα. 1ον πως το κολλησω απο έξω;σελοτειπ,η καποια καλη κολλητικη ταινια. 2ον οι βεντουζες απο το φιλτρο θα κολλάνε μετα;και βεβαια. Και κάτι άσχετο. Για να βάλω spray bar θα χρειάστω και κάποια γωνία να στρίβει το νερο... Υπάρχει κάτι τέτοιο στα καταστήματα;ναι υπαρχει.αναλογα με τη μαρκα του φιλτρου σου θα το αναζητησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 30 Μαρτίου 2012 Author #14 Share 30 Μαρτίου 2012 ξέχασα να πω ότι λόγο μορφολογίας του ενυδρείου οι βεντούζες από τα μπαστούνια κολλάνε από έξω.. γι αυτό ρώτησα αν θα κολλάνε μετά πάνω στο χαρτόνι.. Επίσης το spray bar μειώνει καθόλου την ένταση της εξόδου του φίλτρου... γιατί κάτι τέτοιο θέλω να πετύχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 30 Μαρτίου 2012 #15 Share 30 Μαρτίου 2012 ξέχασα να πω ότι λόγο μορφολογίας του ενυδρείου οι βεντούζες από τα μπαστούνια κολλάνε από έξω.. γι αυτό ρώτησα αν θα κολλάνε μετά πάνω στο χαρτόνι..αν ειναι ετσι,τοτε οχι δεν θα κολλανε. Επίσης το spray bar μειώνει καθόλου την ένταση της εξόδου του φίλτρου... γιατί κάτι τέτοιο θέλω να πετύχω.ναι θα το πετυχεις αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 31 Μαρτίου 2012 Author #16 Share 31 Μαρτίου 2012 (edited) τελικά αποφάσισα να τα κλαδέψω και να τα φυτέψω αλλού. Για να δούμε θα πιάσουν; Επίσης έβαλα και μαύρο φόντο και μπορώ να πω ότι η εικόνα άλλαξε πολύ!!! Μαρέσει αρκετά. Τα λουλουδάκια που έχω βάλει είναι αριστερά egeria densa και δεξιά cabomba caroliniana Μένει τώρα μια πατέντα για την έξοδο του νερού ώστε να μειώσω την πίεση... 2 ερωτήσεις. 1.έχω 2 μπουκαλάκια για τα φυτά sera florena και florenette A στις οδηγίες λέει εναλλάξ να βάζω μια από το ένα μια από το άλλο. Το δεύτερο όμως είναι χαπάκια. Λέει ένα χαπάκι ανά 20λ και να το βάζεις κοντά στις ρίζες... αν έχει πολλές ρίζες και δεν φτάνουν τι κάνουμε; 2.Επίσης επειδή είναι αρχή ακόμα είναι φρέσκο το χώμα που έχω βάλει κάτω από το χαλίκι. Χρειάζονται αυτά τα βοηθήματα; Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2012 - idnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios_ 3 Απριλίου 2012 #17 Share 3 Απριλίου 2012 Αν έχεις βάλει υπόστρωμα ειδικό για φυτά δεν χρειάζεται να βάλεις έξτρα λίπασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 3 Απριλίου 2012 #18 Share 3 Απριλίου 2012 (edited) αντε καλά πας. Μην βάλεις λιπάσματα. Το θερμόμετρο βάλτο πίσω, και με το καλό να μπουν και ψαράκια. Υπομονή με τα φυτά, σιγά-σιγά θα δεις ότι θα γίνεται ζούγκλα και δεν θα ξέρεις τι να τα κάνεις. Πάντως βάλε 1-2 είδη ακόμα, ανούμπια που είναι εύκολη edit: αριστερά είναι στον αέρα; πρόσεξε μην πάθεις καμμια ζημιά Έγινε επεξεργασία 3 Απριλίου 2012 - yiazoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 3 Απριλίου 2012 Author #19 Share 3 Απριλίου 2012 δεν το περίμενα ότι μεγαλώνουν τόσο εύκολα!!! εντυπωσιάστηκα!!! βέβαια ένα από αυτά άρχισε να μου καφετιάζει στα φύλλα... δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και η λάμπα που είναι daylight και καίει 9 ώρες την μέρα. Είναι ελάχιστα στον αέρα yiazoo γιατί δεν με παίρνει μου βγήκε ελάχιστα μεγαλύτερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 3 Απριλίου 2012 #20 Share 3 Απριλίου 2012 Ε καλα μην περιμενεις να ειναι παντα τελεια. Αλλα ασε τη φυση να δωσει τα χρωματα της Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος