kikos7 28 Μαρτίου 2012 #1 Share 28 Μαρτίου 2012 (edited) Δεν ξέρω αν για τους παλιότερους είναι συνηθισμένες οι αναπαραγωγές σαλιγκαριών, αλλά για μένα που είμαι νεός στα θαλλασινό ενυδρείο και στο χόμπι γενικότερα, ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη όταν εχθές παρατήρησα πως το ενυδρείο μου έχει γεμίσει με μικρά σαλιγκαράκια (πρόχειρα μετρώ πάνω από 40 ). Πιστεύω και... ελπίζω ότι είναι trochus. ΄Εχουν ίδιο κέλυφος με τα μεγάλα και πριν 2 μήνες, πρωί με σβηστό το φωτισμό, είχα δει το μεγαλύτερο που έχω, όρθιο στο ψηλότερο σημείο των βράχων του ενυδρείου να ελευθερώνει στο νερό γαμέτες. Δεν ήξερα τότε πως αν είχα κλείσει το skimmer θα βοηθούσα να επιβιώσουν περισσότερα. Το μεγεθός τους είναι 2-3mm, θεωρείται ικανό ή ακόμα κινδυνεύουν από θηρευτές; Και λίγες φωτογραφίες: Έγινε επεξεργασία 28 Μαρτίου 2012 - kikos7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 28 Μαρτίου 2012 #2 Share 28 Μαρτίου 2012 Όλο το μεγαλείο της φύσης μπροστά στα μάτια μας.....η ζωή απο το μηδέν,να σου ζήσουν....το μόνο σίγουρο είναι πως τώρα δεν θα μένει άλγη πουθενά Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 30 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 30 Μαρτίου 2012 (edited) Όλο το μεγαλείο της φύσης μπροστά στα μάτια μας.....η ζωή απο το μηδέν,να σου ζήσουν....το μόνο σίγουρο είναι πως τώρα δεν θα μένει άλγη πουθενά Ευχαριστώ και να ευχηθώ και στα δικά σας . Ελπίζω να καταφέρουν να μεγαλώσουν. Έγινε επεξεργασία 30 Μαρτίου 2012 - kikos7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 30 Μαρτίου 2012 #4 Share 30 Μαρτίου 2012 Αυτα είναι τα ωραία, να σου ζήσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 18 Απριλίου 2012 #5 Share 18 Απριλίου 2012 Πολυ ομορφα, για πες μας ποσα μεγαλα ειχες , ποσο καιρο κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 18 Απριλίου 2012 Author #6 Share 18 Απριλίου 2012 (edited) Τα μεγάλα trochus είναι τέσσερα. Τα μικρά τώρα έχουν φτάσει τα 6-7 χιλιοστά. Το περίεργο είναι πως το ενυδρείο ήταν φρέσκο 2 μηνών και το συνεργείο καθαρισμού είχε μπει πάνω στο μήνα. Δεν μας είπε κάποιος πιο έμπειρος, τελικά αυτές οι αναπαραγωγές είναι εύκολες ή ήμουν σούπερ τυχερός? Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2012 - kikos7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 18 Απριλίου 2012 #7 Share 18 Απριλίου 2012 (edited) Τα συγκεκριμένα αναπαράγονται σε αιχμαλωσία αλλά είναι να το έχεις με τις παραμέτρους και την θερμοκρασία.Πάντως Κίκος7 το ενυδρείο σου φαίνεται πολύ όμορφο και απαιτώ φωτό! Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 18 Απριλίου 2012 Author #8 Share 18 Απριλίου 2012 Άρα ο ύφαλος μάλλον πάει καλά... :bigemo_harabe_net-94: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 18 Απριλίου 2012 Author #9 Share 18 Απριλίου 2012 Λίγες φώτο του ενυδρείου. Θέλω σιγά-σιγά να στοκάρω σε κοραλάκια, να μεγαλώσουν και τα υπάρχοντα και θα γίνει αναλυτική παρουσίαση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 18 Απριλίου 2012 #10 Share 18 Απριλίου 2012 οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν κάτι καλό ετοιμάζεις γιατρέ μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 18 Απριλίου 2012 Author #11 Share 18 Απριλίου 2012 (edited) Thank's Alex και κάθε επιτυχία στην εκδήλωση που οργανώνεται. Όπως όλοι που δεν μπορούμε να σας ακούσουμε από κοντά, περιμένω την ανάρτηση της παρουσιασή σας για τη balling method στο aquazone. Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2012 - kikos7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος