Jump to content

Ξυλα

nickgiat

Recommended Posts

καλησπερα...ειμαι καινουργιος στο αθλημα...!! πριν λιγες μερες αγορασα ενα 60αρι ενυδρειο..του εβαλα χαλικι και φυσικα φυτα...θελω να βαλω και φυσικο ξυλο..πειτε μου, υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω?? που μπορω να βρω και να παραγγειλω τετοια?? σε καποιο σαιτ?? ευχαριστω...

εχουν στα περισσοτερα πετ

ναι, απλα ελεγα μηπως ξερετε καποια συγκεκριμενα sait που πουλανε...θα ηθελα καινουργια γι'αυτο ρωταω..!! και σας παρακαλω πειτε μου τι μου προτεινετε για ξυλα..?? εννοω, υπαρχουν καποια ειδη που ειναι τα "καλα"..?? ευχαριστω

Όπως σου ανέφεραν και οι προηγούμενοι φίλοι, σχεδόν όλα τα μαγαζιά κατά καιρούς φέρνουν διάφορα είδη ξύλων. Από κει και πέρα θα διαλέξεις κάτι που να ταιριάζει στην αισθητική σου. Πρόσεξε να μην έχει μυτερές προεξοχές. Επίσης να ξέρεις πως όταν τα ξύλα μπουν στο νερό και βραχούν, θα αποκτήσουν ένα αρκετά πιο σκούρο χρώμα και πολύ πιθανό να αφήσουν ένα καφετί χρώμα στο νερό. Αν αυτός ο χρωματισμός σε ενοχλεί καλό είναι ότι ξύλο και να πάρεις, να το αφήσεις για μερικές ημέρες σε ένα κουβά με νερό και να κάνεις τακτικές αλλαγές του νερού μέχρι να μένει το νερό στον κουβά σχετικά καθαρό.

Σε πολύ λίγα ελληνικά site έχω δει να δίνουν και φωτογραφίες από τα ξύλα που πουλάνε. Γιατί χωρίς φώτο τι να διαλέξεις;

Δες εδώ πραγματικές φωτογραφίες των προς πώληση ξύλων :

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=73708

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=71804

ίσως και εδώ :

http://www.aquaclubdesign.com/aquarium-fresh-water/aeeueioiio-oeooeeuo-1-2-3-4-5-6/onioeeu-iyea-1-2-3-4.html

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ..!! ΞΕΡΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟ Red Moorwood ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ?? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ..!! ΞΕΡΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟ Red Moorwood ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ?? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

Καλό θα είναι να γραφείς με μικρά γράμματα για λόγους καλύτερης ανάγνωσης αλλά και γιατί τα κεφαλαία δείχνουν επιθετικό τόνο και ειδικά τα Bold.

:welcome: Και καλή διαμονή στο Aquazone....

Έγινε επεξεργασία - Lamprosk

Οκ συγνωμη...ειμαι νεος ακομη...ρε παιδια πηρα μια ριζα απο petshop, την εβαλα σε κουβα για να φυγουν τα πολλα για καμια βδομαδα, αλλα το ξυλο επιπλεει...μου φενεται πολυ κουλο..εαν επιπλεει, πως θα μεινει στο πατο στο ενυδρειο?? ο petshopas μου ειπε οτι την εχει πολυ καιρο εξω κ μου λεει αστη να ποτισει κ θα ειναι οκ μετα...θα βυθιστει...ειναι λογικο αυτο, η' να τη παω πισω???

Λογικό. Βάλε ένα βάρος από πάνω και συχνές αλλαγές νερού για να φύγει το πολύ χρώμα..

Αα, ευχαριστω... και λες δηλ. οτι μετα απο καποιες μερες θα βαρυνει κ θα ειναι οκ?? ποσες μερες να χρειαζεται μεσα στο κουβα??

Εγώ παλιά έβαζα τα ξύλα σε κουβά και έριχνα βραστό νερό να βγάλουν την μαυρίλα.Με ενοχλούσε στο νερό γιατί το ήθελα καθαρό.Μετά απο καιρό έμαθα πως τα ξύλα και το καφέ χρώμα που απελευθερώνουν κάνει καλό σε μερικά είδη ψαριών και ειδικά του Αμαζονίου.Τώρα ρίχνω υγρό blackwater που το προσομοιώνει μαζί με πτώση του Ph και απελευθέρωση χουμικών οξέων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...