koelefth 28 Μαρτίου 2012 #1 Share 28 Μαρτίου 2012 Καλησπερα παιδια, θελω να δειτε καποιες φωτογραφείες να μου πειτε τι Frontosa ακριβος ειναι αυτη που εχω και αμα ειναι κατάληλο το ενυδρειο για να ζησει και αμα μπορω να βάλω κι αλλες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 28 Μαρτίου 2012 #2 Share 28 Μαρτίου 2012 Καλησπερα φιλε μου.Ποσα λιτρα εχεις ?Τι διασταση εχει το ενυδρειο σου? Τωρα ζει μονητης?Γιατι βλεπω και καποια χτυπιματακια να εχει. Παντος να ξερεις ειναι κοπαδοψαρα και θελουν να ειναι παρεα με αρκετα ατομα μαζι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koelefth 28 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 28 Μαρτίου 2012 το ενυδρειο ειναι 180 λιτρα και ζει μαζι με εναν γλυφτι και το παρακατω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 28 Μαρτίου 2012 #4 Share 28 Μαρτίου 2012 Λυπαμαι αλλα τα λιτρα σου δεν κανουν γιαυτα τα ψαρια ,γινονται τεραστια.Θα σου προτεινα να την δωσεις.Αυτα θελουν τουλαχιστον 500 λιτρα και μηκος 1,50 μετρο μινιμουμ φιλε μου.Ποσο καιρο την εχεις ,και ποσους ποντους ειναι τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koelefth 28 Μαρτίου 2012 Author #5 Share 28 Μαρτίου 2012 επισης να σε ενημεροσω οτι ειχα κι αλλες αφρικανες και τις φαγανε αυτα τα 2! και τωρα η Frontosa κινηγαει να φαει και αυτο που εμεινε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
koelefth 28 Μαρτίου 2012 Author #6 Share 28 Μαρτίου 2012 Την εχω περιπου 2 χρονια και ειναι περιπου 15cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 28 Μαρτίου 2012 #7 Share 28 Μαρτίου 2012 Γενικα δεν ειναι επιθετικα ψαρια,θα φανε μονο τα ψαρακια που χωρανε στο στομα της.Εγω τις εχω 2+ χρονια καιτωρα ειναι στους 25 ποντους ο αρσενικος.Οπως καταλαβαινεις αν το ενυδρειο ειναι μικρο,τοτε τα ψαρια παθενουν νανισμο και δεν αναπτυσονται σωστα.Ειναι φανταστικα ψαρια με πολλες και καλες συμπεριφωρες,αλλα για να τις δεις πρεπει να εχεις τα λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 28 Μαρτίου 2012 #8 Share 28 Μαρτίου 2012 Βαλε και μια φωτο να δω τα κατω προκτικα και θωρακικα πτερυγια αν και νομιζω οτι ειναι θηλυκια Link to comment Share on other sites More sharing options...
koelefth 28 Μαρτίου 2012 Author #9 Share 28 Μαρτίου 2012 οκ θα σου βαλω το βραδακι που θα ειμαι σπιτι! ειναι το αγαπιμενο μου ψαρι και οταν το πηρα νομιζα οτι ηταν blue zaire αλλα τελικα δεν ειναι απ οτι βλεπω! θελω να παρω αλλο ενα αλλα απ οτι μου λες δεν ειναι για τα λιτρα μου Το ενυδρειο γενικα σου φαινετε καλο απο αποψη περιβαλοντος ασχετα του μεγεθους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 28 Μαρτίου 2012 #10 Share 28 Μαρτίου 2012 Ζαιρ δεν ειναι.Μια χαρα ενυδρειο εχεις .Αλλα να ξερεις στη αφρικη η συμπεριφορες των ψαριων ειναι ολα τα λεφτα,και για να τις δεις πρεπει να εχεις τα καταλληλα ψαρια στα καταλληλα λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
koelefth 29 Μαρτίου 2012 Author #11 Share 29 Μαρτίου 2012 Δίκιο έχεις! αυτό που βλέπω εγώ είναι όλο κυνηγητά και αιματοχυσία! Από 12 ψάρια (αριθμός όπως μου είχε πει το μαγαζί να βάλω) και έμειναν αυτά τα 3! 5 ψάρια μου ψοφήσανε όταν πήγα διακοπές γιατί χάλασε η μηχανισμός για τις μπουρμπουλήθρες Δυστυχώς δεν μπόρεσα να την βγάλω φωτογραφία γιατί δεν ξεκουνάει από εκεί που κάθεται, και όταν κάνει βόλτα και πλησιάσω, κρύβεται! Θα προσπαθήσω πάλι σήμερα Αυτή που σου επισυνάπτω δεν βοηθάει ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 29 Μαρτίου 2012 #12 Share 29 Μαρτίου 2012 Κατα 90% θηλυκια ειναι,αλλα θελω να δω και το προκτικο της . Παντος δεν εχει σημασια το τι ειναι,σημασια εχει αν θελεις ενα σωστο ενυδρειο που να το απολαμβανουν τα ψαρακια σου και εσυ.Οποτε εγω θα σου προτεινα ,να τα δωσεις ολα και να φτιαξεις ενα αλλο ενυδρειο με π.χ Ντεμασονι η λαμπιτο και αλλα.Βεβαια δεν συγκρινονται με τις φροντοζες μεν,αλλα θα εχεις υπερθεαμα μεσα.Γιατι ετσι οπως ειναι η καημενη ,ουτως η αλλως υποφερει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koelefth 30 Μαρτίου 2012 Author #13 Share 30 Μαρτίου 2012 Φίλε μου αποφάσισα να αγοράσω καινούργιο ενυδρείο! Έλεγα να πάρω το Juwel Rio 400 για να βάλω κι άλλες Frontoses Ποια είναι η άποψη σου για το συγκριμένο? Έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 30 Μαρτίου 2012 #14 Share 30 Μαρτίου 2012 Φίλε μου αποφάσισα να αγοράσω καινούργιο ενυδρείο! Έλεγα να πάρω το Juwel Rio 400 για να βάλω κι άλλες Frontoses Ποια είναι η άποψη σου για το συγκριμένο? Έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο? Δεν ειναι και οτι καλύτερο δυστυχώς.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 31 Μαρτίου 2012 #15 Share 31 Μαρτίου 2012 Φίλε μου αποφάσισα να αγοράσω καινούργιο ενυδρείο! Έλεγα να πάρω το Juwel Rio 400 για να βάλω κι άλλες Frontoses Ποια είναι η άποψη σου για το συγκριμένο? Έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο? Μια που εισαι Αθηνα.πανε στο καταστημα Αβυσσος ,στην 3η σεπτεμβριου,να δεις στο παταρι αυτα τα ψαρια σε τελικο μεγεθος και θα καταλαβεις γιατι ψαρια μιλαμε.Με αυτα που σου λεω ,δεν θελω να σε αποτρεψω,γιατι για μενα ειναι η κοριφη στο γλυκο νερο.Αλλα μιας και εισαι διατεθιμενος να αλλαξεις κυβικα,δεν ξερω ποσο κανουν τα ριο,αλλα πανε στα πετ σιτυ και δες ποσο κανει το 1,50 μετρο η ακομα καλυτερα ,αν εχεις χωρο κοιτα και το 1,80.θα ειναι βασιλιαδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 2 Απριλίου 2012 #16 Share 2 Απριλίου 2012 Αν σου αρεσουν οι φροντοζες και δεν διαθετεις πολλα χρηματα παρε το ριο 400 και βαλε μεσα 2 κοριτσια και εναν αρσενικο. Νομιζω πως θα πανε ολα καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koelefth 4 Απριλίου 2012 Author #17 Share 4 Απριλίου 2012 Αν σου αρεσουν οι φροντοζες και δεν διαθετεις πολλα χρηματα παρε το ριο 400 και βαλε μεσα 2 κοριτσια και εναν αρσενικο. Νομιζω πως θα πανε ολα καλα. Πήγα και ρώτησα για Rio 400! Το Rio 400 αντικαταστάθηκε από το Rio 450 και είναι στα ίδια λεφτά (απλά για να το γνωρίζετε) Σκέφτηκα να αγοράσω και το Φίλτρο Fluval G6 που το βρήκα σε πολύ καλή τιμή καινούργιο! Κάλο το φίλτρο? Τι λέτε? Αυτό που δεν γνωρίζω είναι άμα το Fluval G6 κουμπώνει καλά στο Rio με το καπάκι του ενυδρείου! Κοινός αμα κλείνει το καπάκι του ενυδρείου!!! Ξέρει κανείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 4 Απριλίου 2012 #18 Share 4 Απριλίου 2012 πολυ καλο αλλα θα σου ελεγα με ποιο λιγα λευτα περνεις το fluval fx5 και ειναι ποιο δινατο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 4 Απριλίου 2012 #19 Share 4 Απριλίου 2012 Αν σου αρεσουν οι φροντοζες και δεν διαθετεις πολλα χρηματα παρε το ριο 400 και βαλε μεσα 2 κοριτσια και εναν αρσενικο. Νομιζω πως θα πανε ολα καλα. Μπορεί να πάνε ολα καλά αλλά θεωρώ πως πρέπει να αναφέρουμε πως ο αρσενικός κάποια στιγμή, μπορεί να σκοτώσει ένα από τα θηλυκά ή και τα δυο...... Πήγα και ρώτησα για Rio 400! Το Rio 400 αντικαταστάθηκε από το Rio 450 και είναι στα ίδια λεφτά (απλά για να το γνωρίζετε) Σκέφτηκα να αγοράσω και το Φίλτρο Fluval G6 που το βρήκα σε πολύ καλή τιμή καινούργιο! Κάλο το φίλτρο? Τι λέτε? Αυτό που δεν γνωρίζω είναι άμα το Fluval G6 κουμπώνει καλά στο Rio με το καπάκι του ενυδρείου! Κοινός αμα κλείνει το καπάκι του ενυδρείου!!! Ξέρει κανείς? Νομίζω πως με το εσωτερικό του Ριο και το φιλτρο αυτό ή εστω ενα fluval 405 θα είσαι μια χαρα! Το Ριο 450 πράγματι ειναι ο αντικαταστάτης του ριο400 αλλα το αρνητικό για εμάς τους αφρικανούς είναι οτι εχει παραπάνω εκατοστά σε ύψος.....θα ηταν προτιμότερο για μας να ήταν ή σε μηκος ή σε πλάτος..... Παρ'ολα αυτα, προσωπικά θεωρώ πως ειναι ενα πολύ καλό και λειτουργικό ενυδρειο και σιγουρα θα κλείνουν τα flaps εστω και αν χρειαστεί να επέμβεις λίγο..... Πάντως σε αυτα τα λίτρα μπορεις άνετα να παίξεις με haps απο Μalawi και Tropheus απο Tanganyika, οπου τα ψαρια θα είναι πολύ πιο ανετα σε αντίθεση με τις φροντόζες.... Μια προσωπική πρόταση....αν εχεις σκοπό να διαθέσεις χρήματα και θες να ευχαριστηθείς φροντόζες πήγαινε τουλάχιστον σε ενα ενυδρειο 1,80εκ. μήκος που σιγουρα βρίσκεις με τα ιδια χρήματα περίπου με του Ριο και βάλε 7 ψαρια να χαρείς συμπεριφορές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 4 Απριλίου 2012 #20 Share 4 Απριλίου 2012 Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι φροντόζες θέλουν παραπάνω λίτρα από το Rio 400 και μεγαλύτερο κοπάδι. To θέμα δεν είναι να τις φιλοξενήσουμε απλά, αλλά να τις κρατήσουμε στις συνθήκες που χρειάζονται για να τις χαρούμε κι εμείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Απριλίου 2012 #21 Share 4 Απριλίου 2012 Πριγκηπα αυτο που λες για τις φροντοζες εχει γινει και σε μεγαλυτερα ενυδρεια,και με περισσοτερα θυληκα.Εχει τυχει ακομα να σκοτωσει και το τελευταιο ταιρι του αρσενικος και να μεινει μονος του.Ευτυχως ομως δεν ειναι ο κανονας. Συμφωνω με τον beteranos,αν θελει το παιδι μπορει να παιξει με εναν αρσενικο και δυο θυληκα.Αλλα μεχρι εκει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
koelefth 8 Απριλίου 2012 Author #22 Share 8 Απριλίου 2012 Παιδια, Που θα βρω αυτο το υλικο για να το βάλω στον πατο του ενυδρειου μου κατω απο τις πετρες??? Σε τι μαγαζια το πουλανε? Πως λεγεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Απριλίου 2012 #23 Share 8 Απριλίου 2012 Νομιζω εχει ο Σπακουρης.Κανε ενα τηλεφωνο. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Μυκάλης 29Α , Πειραιάς , 185 40 ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210-4174971, 210-4173671 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 9 Απριλίου 2012 #24 Share 9 Απριλίου 2012 Παιδια, Που θα βρω αυτο το υλικο για να το βάλω στον πατο του ενυδρειου μου κατω απο τις πετρες??? Σε τι μαγαζια το πουλανε? Πως λεγεται? Νομιζω πως πλεον δεν το χτισημποιει κανεις αυτο το υλικο. Το εβαζαν παλια στα φιλτρα βυθου. Εσυ θα βαλεις φιλτρο βυθου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 9 Απριλίου 2012 #25 Share 9 Απριλίου 2012 (edited) ΚΟΝΤΟΡΗΓΑΣ Ιππωνακτος 44 & Ε. Πισσα 79, Νεος Κοσμος 2109010138-2109021821 Για ρωτα και εδω ,αν και νομιζω πως στην Μυκαλης υπαρχει.Eggrate λεγεται(κυψελες οροφης). Σε φιλτρο βυθου δεν το εχω ακουσει.Τα παραδοσιακα ''πλακακια'' χρησιμοποιηθηκαν καποτε. Έγινε επεξεργασία 9 Απριλίου 2012 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος