Jump to content

Κh,mg,ca

nikolaosbouk

Recommended Posts

Παιδια πως μπορω να ριξω το ΚΗ και το Mg?

4265_4276.png

για το ασβεστιο βασω υγρο συμπληρωμα τις Sachem, επαρκει?

Έγινε επεξεργασία - nikolaosbouk

Με τι νερό διέλυσες το αλάτι?... όσμωσης ή βρύσης?

Για να αυξήσεις το ασβέστιο υπάρχουν διάφορα συμπληρώματα από τις εταιρίες.. το συγκεκριμένο δεν το δούλεψα.... αλλά καλά θα ήταν να φέρεις πρώτα το μαγνήσιο και την αλκαλικότητα σε αποδεκτά επίπεδα γιατί οι τιμές του ασβεστίου μπορεί να είναι πλασματικές.

Αν η αλκαληκότητα είναι υψηλή, το ασβέστιο έχει τάσεις να έχει μειωμένες τιμές.... και το αντίστροφο.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Θα προτεινα να κανεις 1 αλλαγη νερου με καποιο αλατι με χαμηλο ΚΗ και Μg ωστε να πεσουν οι τιμες.....

Με οσμωσης το διαλυω.

Πως θα ριξω Kh ωστε να φερω και το Ca σε ισοζυγιο?

Αιολε να δοκιμασω να βαλω παλι ενα clown?

Το φραγκακι μου xenia, kai το σαλιγκαρι ειναι μια χαρα.

to αλατι που χρησημοποιω ειναι το haquoss hi tec reef salt και τα ιχνοστοιχια του ειναι τα εξης:

Εσυ ποιο μου προτεινεις με χαμηλο Mg

Θες να μας πεις τι μετρησεις εχεις??

και με ποια τεστακια μετρας???

Οι αναγραφομενες τιμες στα αλατια παντα χανουν σε σχεση με την πραγματικοτητα....

Τι καθημερινή κατανάλωση kH ή/και Mg έχεις?

Μπορείς να αφήσεις το ενυδρείο χωρίς αλλαγή νερού για δύο εβδομάδες και να συμπληρώνεις ασβέστιο μόνο.

Αλλιώς όπως έγραψε ο VRILO να βρεις ένα πιο ήπιο αλάτι και με τον καιρό θα πέσουν οι τιμές.

Το ενυδρειο εχω 2 εβδομαδες που το εστρωσα, οποτε δεν ξερω ακομη τι καταναλωση kH ή/και Mg εχω.

Το χενια ειναι παρα πολυ μικρο και το εβαλα την κυριακη. Τι καταναλωση να με κανει...

Με sera μετραω ΚΗ,Νο2, No3,Ca

Με salifert μετραω NH3/NH4,Mg

APEX Po4

Η κατανάλωση του ΚΗ δεν έχει να κάνει μόνο με τους ζωντανούς οργανισμούς αλλά και με τον ζωντανό βράχο/κοράλλινη που έχει επάνω.

Θα σου πρότεινα να μετρήσεις το νερό αλλαγής μετά από 6-8 ώρες αφού το διαλύσεις ώστε να γνωρίζεις τις τιμές που σου δίνει με το συγκεκριμένο αλάτι.

Αν δεν έχεις φίλτρο ρητίνης ως τελικό στάδιο στην όσμωση, μέτρα και σ αυτό το ΚΗ να ξέρεις και από εκεί τις τιμές.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και τα τεστ της Salifert για τις βασικές σου μετρήσεις.

το φιλτρο οσμωσης μου βγαζει 3 σκληροτητα.

Όπως έγραψε ο Αiolos ένα ενυδρείο καταναλώνει ανθρακική σκηρότητα και ας μη έχει κάποιο κοράλι μέσα. Αν έχεις κοραλλίνη μέσα στο ενυδρείο τότε σίγουρα θα έχεις μια μείωση. Το θέμα είναι ότι με το SERA δεν θα την βλέπεις αυτή την μείωση γιατί δεν έχει αξιόλογο εύρος τιμών σε αντίθεση με την Salifert που μπορεί να σου μετρίσει και μείωση 0.3dkH στην ανθρακική σκηρότητα.

Αν το ενυδρείο είναι τόσο νέο που δεν υπάρχει τίποτα που να καταναλώνει τα βασικά 3 στοιχεία (σκέψου πως ακόμα και τα σαλιγκάρια καταναλώνουν αλλά σε απειροελάχιστη ποσότητα βέβαια) στην θέση σου θα κοίταγα για ένα αλάτι το οποίο δεν προορίζεται για ύφαλο αλλά έχει χαρακτηριστεί ως απλό θαλασσινό αλάτι (πχ. Υπάρχει το RedSea CoralPro και υπάρει το RedSea Salt).

Στην θέση σου αν ακολουθούσα την μέθοδο της αλλαγής νερού για να μειώσω τα στοιχεία θα έπερνα νερό απο την θάλασσα. Απο μετρίσεις που έχουν κάνει παιδιά είναι σε φυσιολογικά επίπεδα οι τιμές, μπορείς να τα αποκαλέσεις και χαμηλές αν θες. Μια, δύο αλλαγές απο αυτό θα σου ρίξει σίγουρα της τιμές στο ενυδρείο.

Για την ποσότητα σκληρότητας που μετράς στο σύστημα Α/Ο θα σου έλεγα να κοιτάξεις μήπως χρειάζεται αλλαγή η μεμβράνη ή τα φίλτρα της. Με την προυπόθεση ότι έχεις μετρίσει σωστά και εμπιστεύεσε τα τεστ.

Έγινε επεξεργασία - BiggBilly

Το τεστ τις sera δεν τα πολυεμπιστευομαι, σιγουρα θα παρω ΚΗ τις salifert οπως μου λετε.

Το οσμωσης τι σκληροτητα πρεπει να μου δειχνει?

Αν πας για σκεύασμα υπάρχει αυτό που σου ταιριάζει γάντι

http://www.petcumulu...roduct&pid=1695

Αν θέλεις αλάτι με χαμηλό KH θα πάρεις της aqualight νομίζω έχει ο Αζόρες.

Αν πας για θαλασσινό νερό πέρνα και εσύ μια βόλτα απο την σκάλα της Νέας Ηράκλειας.

Πάντος τεστάκια της salifert θα χρειαστείς.Καλήτερα πάρε όλο το σετ ΝΟ3,Mg,Ca,KH,

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Η περιγραφή που έχει το Alca-balance ειναι για κάθε 100 λίτρα νερό 1 κουταλιά πτώση 1,5 μονάδες ΚΗ και ανέβασμα Ca 10ppm.Μάξιμουμ δοσολογία 2 κουταλιές την ημέρα.

Αν πας για σκεύασμα υπάρχει αυτό που σου ταιριάζει γάντι

http://www.petcumulu...roduct&pid=1695

Αν θέλεις αλάτι με χαμηλό KH θα πάρεις της aqualight νομίζω έχει ο Αζόρες.

Αν πας για θαλασσινό νερό πέρνα και εσύ μια βόλτα απο την σκάλα της Νέας Ηράκλειας.

Πάντος τεστάκια της salifert θα χρειαστείς.Καλήτερα πάρε όλο το σετ ΝΟ3,Mg,Ca,KH,

Εγινε doctor

Η αντίστροφη όσμωση πρεπει να σου βγάζει νερό με 0dkH.

Η αντίστροφη όσμωση πρεπει να σου βγάζει νερό με 0dkH.

Καταλαβα. η αληθεια ειναι οτι βαζοτας την πρωτη σταγονα κιτρινιζει κατευθειαν( η αποχρωση γινεται απο μπλε σε πρασινο και μετα σε κιτρινο). Αυτο σημαινει οτι εχω ΚΗ 1?

Δεν ξερω, εχω μπερδευτει, θα παρω salifert να ξεμπερδευω γιατι ειναι ποιο αξιοπιστο.

παιδια βρηκα τι φταιει!!

Επειδη ειχα χαμηλο ph 7.6 εβαζα ph buffer 8.3 το οποιο εγραφε στις οδηγειες οτι ναι μεν ανεβαζει 0.1 το ph αλλα ανεβαζει παραλληλα και 0.5 το ΚΗ !!

εγω εχω τωρα 8.1 ph οποτε καταλαβαινεται ποσο μου ανεβασε την ΚΗ. Παραλληλα εριχνε και το Ca και ειδου τα αποτελεσματα....

Επισης επρεπε να το διαλυω σε φρεσκο νερο και οχι σε αλατισμενο οποτε και αυτο βοηθησε...

σημερα ηταν η τελευταια φορα που βαζω ρΗ buffer και ελπιζω με τα σκευασματα και τις αλλαγες νερου να ριξω το ΚΗ κατω απο 12 και το Ca να ανεβει σιγα-σιγα...

Το ph που ταλαιπωρηθηκα πολυ να το ανεβασω, πως το διατηρω τωρα?

Απ όσο γνωρίζω τα περισσότερα pH buffer αυξάνουν ταυτόχρονα και την αλκαλικότητα.

Δες το συγκεκριμένο προϊόν όπου γίνεται μια αναφορά για θέμα αλκαλικότητας / pH

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=39898

Ποιό buffer χρησιμοποιούσες.

Το sachem ph buffer 8.3

Πριν κάνεις κάποια κίνηση θα σου πρότεινα να πάρεις ένα test της salifert και να ελέγξεις το Κh σου.

Η χρήση του buffer δεν δικαιολογεί τόσο υψηλό Kh.

το παρειγγειλα το τεστ και σε καμια εβδομαδα θα το εχω, μεχρι τοτε θα κανω μια αλλαγη νερου

Για να μη περιμένεις μια βδομάδα. ζήτησε από κάποιο μέλος να του πας λίγο νεράκι να σου κάνει το τεστ ώστε να γνωρίζεις την τιμή που έχεις και κατά πόσο είναι σωστή.

σωστα αιολε, θα το κανω και σας ενημερωνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...