θανασης 28 Μαρτίου 2012 #1 Share 28 Μαρτίου 2012 Ειμαι απο νησι του βορειου Αιγαιου και σκεφτομαι να φτιαξω ενα ενυδρειο με ψαρια που υπαρχουν εδω. Σκεφτομαι να μαζεψω πετρες με τραγανα και μαλουσες η οτι βρω γυρο εδω. Να βαλω κακαρελους, σαλιαρες, πεταλιδες,αχινους και οτι αλλο βρω. Ποια ειναι η γνωμη σας. Το ενυδρει δεν θα ξεπερνα τα 150 λιτρα. Εαν ειναι δυνατον να εχω πληροφορειες για την προσπαθεια μου αυτη θα το εκτημουσα πολλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Μαρτίου 2012 #2 Share 28 Μαρτίου 2012 Ριξε μια ματια http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=3076 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=58430 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=66900 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=67507 Link to comment Share on other sites More sharing options...
θανασης 28 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 28 Μαρτίου 2012 Σε ευχαριστο πολλυ Στρατο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Μαρτίου 2012 #4 Share 28 Μαρτίου 2012 Να σαι καλα φιλαρακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
θανασης 28 Μαρτίου 2012 Author #5 Share 28 Μαρτίου 2012 Να ρωτησω και κατι αλλο. Τη θα χρειαστω για να μετρησω αλλατοτητα και αλλες παραμετρους ωστε να δημιουργησω το ιδιο περιβαλον με αυτο που θα τα μαζεψω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Μαρτίου 2012 #6 Share 28 Μαρτίου 2012 Ρεφρακτομετρο,και τεστ για να κανεις τις μετρησεις σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Μαρτίου 2012 #7 Share 28 Μαρτίου 2012 Αφού θα βάλεις μεσογειακά ζωντανά, γιατί δεν παίρνεις και νερό από τη θάλασσα που είναι το καταλληλότερο... αφού σ αυτό ζούνε!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
θανασης 28 Μαρτίου 2012 Author #8 Share 28 Μαρτίου 2012 Το σκεφτηκα αυτο αλλα νομιζω οτι ειναι μεγαλη φασαρια. Εκτος του οτι δεν ξερω καθε ποτε και σε τι ποσοτητα πρεπει να το αλλαζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Μαρτίου 2012 #9 Share 28 Μαρτίου 2012 Λόγω ότι οι δικοί μας οργανισμοί έχουν συνηθίσει σε αλατότητα 1030 ίσως και πιο πάνω, θα χρειαστείς περισσότερη ποσότητας αλατιού σε σχέση με το τροπικό που είναι 1026, για να πετύχεις την αλατότητα που χρειάζονται. Αν είναι κοντά σου κάποια καθαρή περιοχή και σε απόσταση από αστικά κέντρα, είναι η καλύτερη λύση για το μεσογειακό.... Αν αλλάζεις και το 20-30% του νερού κάθε 10-15 μέρες γίνεται ακόμη πιο εύκολη η διαδικασία της μεταφοράς. Θα πρέπει να προσέξεις το θέμα της θερμοκρασίας και μάλλον η χρήση ψυκτικού κρίνεται απαραίτητη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Μαρτίου 2012 #10 Share 28 Μαρτίου 2012 Υπολόγισε και το εξής... οι παράμετροι του μεσογειακού νερού σε στοιχεία έχουν πιο υψηλές τιμές από ότι αυτές του διαλυμένου αλατιού. Άρα ίσως θα χρειαστεί να ρίχνεις και πρόσθετα συμπληρώματα για να διατηρείς αυτές τις τιμές, πράγμα που σου ανεβάζει περισσότερο το κόστος αν υπολογίσεις και το αλάτι. Δες και αυτό το θέμα....http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=44936&st=0 σε κάποια ποστ αναφέρονται και η μετρήσεις πριν και μετά την ανάμιξη με νερό όσμωσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
θανασης 28 Μαρτίου 2012 Author #11 Share 28 Μαρτίου 2012 Απο οτι διαβασα θα πρεπει να εχω και οσμοση. Μπορει καποιος να μου υποδηξει πως να την χρησημοποιησω? Πρην η μετα την αλαγη του νερου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
θανασης 28 Μαρτίου 2012 Author #12 Share 28 Μαρτίου 2012 Ενα προβλημα που μολης εντοπισα μετα απο βολτα στα ανηχτα ειναι το πλακτον. Ειναι η θαλασσα σαν σουπα θολη. Τι γινεται οταν αυτο κραταει για μερες? Περσυ το ειχαμε περιπου 15 μερες και παλη δεν ειχε διαληθει καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Μαρτίου 2012 #13 Share 28 Μαρτίου 2012 Οι ενυδρειακές οσμώσεις συνήθως έρχονται πακέτο... το μόνο που κάνεις είναι αν τις συνδέσεις στη βρύση. Νερό θα μαζεύεις κάθε φορά που θέλεις να ετοιμάσεις αλάτι ή να αραιώσεις (αν χρειαστεί) το φυσικό θαλασσινό, καθώς και για να αναπληρώνεις το νερό που θα εξατμίζεται από το ενυδρείο σου, είτε χειροκίνητα (σχεδόν καθημερινά) είτε με σύστημα αυτόματης αναπλήρωσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
θανασης 28 Μαρτίου 2012 Author #14 Share 28 Μαρτίου 2012 Σε ευχαριστω πολλη Aiolos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 2 Απριλίου 2012 #15 Share 2 Απριλίου 2012 Καλώς τον. Ότι χρειαστείς στη διάθεσή σου. Στις ερωτήσεις σου απάντησαν και με το παραπάνω οι προηγούμενοι οποτε εγώ περισσεύω. Από Θάσο είσαι ;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
θανασης 3 Απριλίου 2012 Author #16 Share 3 Απριλίου 2012 Ναι φιλε μου Samian απο Θασσο. Περιμενω να καθαρησει η θαλασα απο το πλακτον για να βγω να βρω πετρες και κοραλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 3 Απριλίου 2012 #17 Share 3 Απριλίου 2012 Ναι φιλε μου Samian απο Θασσο. Περιμενω να καθαρησει η θαλασα απο το πλακτον για να βγω να βρω πετρες και κοραλια ;;;. Θα κάνεις τον κόπο να κατέβεις Σκάλα Ποταμιάς - Λιμενάρια σε κάποιο ψαρολίμανο τέλως πάντων. Εκεί θα ψάξεις για τραγάνες. Αν δεν ξέρεις είναι οι πορώδεις σαν κοράλια πέτρες που βγάζουν με τα δίχτυα οι ψαράδες. Απέναντι Καβάλα και προς Ξάνθη λίγο απίθανο αλλά στο νησί σου ΣΙΓΟΥΡΑ έχει. Αυτές τις πέτρες θα χρησιμοποιήσεις και όχι όποιεσδήποτε άλλες. Όσο για την θάλασσα περίμενε μέχρι τέλη Απριλίου αν θυμάμαι καλά να τελειώσει και η περίοδος με εκείνο το πράσινο σαν μαρούλι φύκι που βγαίνει και θα είσαι μια χαρά. Η περιοχή έχει πολλά ρεύματα και δεν θα έχεις προβλήματα ποιότητας αρκεί να μην πέρνεις νερό από λιμάνια και κοντά σε κατοικοιμένες περιοχές. Αυτά...καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος