Jump to content

Καλησπερα

lovefish

Recommended Posts

Καλησπερα, εδω και 6 μηνες εχω αγορασει εναν κογκολεζο. Στην αρχη ηταν ολα μια χαρα. Τον τελευταιο μηνα καθεται αρκετες ωρες κατω στον πατο της γυαλας, Βεβαια σηκωνεται που και που (για να φαει και για να ξεμουδιασει). Δεν ειναι συνεχεια αλλα τις περισσοτερες ωρες ειναι εκει. Πιστευω οτι κανω τα σωστα: το ταιζω 1-2 φυλλαρακια καθε μερα, το αλλαζω μερα παρα μερα νερο, δεν το εωοχλω... Μπορειτε να μου πειτε τι συμβαινει???

σε τι ενυδρειο τον εχεις? με τι φιλτρανση? μετρησεις??

Δεν εχω ενυδρειο. Εχω γυαλα 5 λιτρων. Χωρις φιλτρανση. Οταν λες μετρησεις τι ενοεις?? Ειμαι λιγο αρχαρια....

Όταν λες κονγκολέζo μάλλον αναφέρεσαι σε blackmoor σωστά; Στο νερό που αλλάζεις προσθέτεις αντιχλώριο; Το αφήνεις να πάρει θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλεις στη γυάλα; Περιέγραψε μας λίγο την διαδικασία που κάνεις για να αλλάξεις το νερό! Να ξέρεις πως η αλλαγή νερού μέρα παρά μέρα δεν είναι και μικρή αναστάτωση για το ψαράκι σου...

Για τα χρυσόψαρα γενικά διάβασε εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36771&st=0&p=323424entry323424 όπου μεταξύ άλλων γράφει :

Πρόκειται για πολύ κοινωνικά ψάρια. Αυτό σημαίνει πως θα ήταν προτιμότερο να διατηρούνται σε ομάδα 3-4 ατόμων και πάνω. Για κάθε Fancy χρυσόψαρο ορίζονται τα 30-40 λίτρα (δηλαδή ενυδρείο 120-150 λίτρων), ενώ για το κάθε Common χρυσόψαρο ορίζονται τα 60-70 λίτρα (δηλαδή ενυδρείο 200-250 λίτρων). Τα παραπάνω λίτρα είναι τα minimum θεμιτά, αλλά αν θέλουμε να ορίσουμε την απόλυτα minimum διάσταση ενυδρείου, τότε θα μπορούσαμε να πούμε τα 60 λίτρα για δύο Fancy χρυσόψαρα, με την ελάχιστη δυνατή διακόσμηση και πολύ καλή φίλτρανση.

Τα χρυσόψαρα ΔΕΝ ζουν σε γυάλες, όπως έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε να πωλούνται στα καταστήματα αλλά και στα πανηγύρια.

Το θέμα μεταφέρεται στη κατάλληλη κατηγορία. :)

Ναι εχω εναν μικρο blackmoor.Στο νερο που αλλαζω δεν βαζω αντιχλωριο. Για να τον αλλαξω νερο τον βαζω σε ενα μικροτερο δοχειο με νερο. Την γυαλα την πλενω με νερακι, χωρις καθαριστικα φυσικα... Το νερο το αφηνω μια μερα σχεδον πριν το βαλω στη γυαλα για να παρει θερμοκρασια δωματιου. Βαζω το νερο μεσα στη γυαλα ( μεχρι την μεση περιπου) βαζω ενα μικρο φυτακι (ψευτικο) που εχω και μετα ριχνω το ψαρι μαζι με το νερο. Προσπαθω να το βαλω μεσα οσο πιο μ****α γινεται! Επισης πριν πολυ καιρο ειχε βγει στο σωμα του ενα μικρο ασπρο πραγμα. Πολυ μικρο. Ευτυχως μετα απο λιγες μερες εφυγε και απο τοτε δεν εχω παρατηρησει τιποτα τετοιο. Μονο τα πτεριγεια του εχουν ταλαιπορηθει λιγο...

Έγινε επεξεργασία - lovefish

μιας και μιλαμε για Blackmoor, ξερετε που μπορει να εχουν στην Αθηνα? σε 4-5 που εχω παει δεν βρηκα. υπαρχουν σε διαφορα χρωματα η το μαυρο ειναι το 95%?

Δύσκολα θα βρεις! Ψάχνω και εγώ καιρό τώρα να βάλω άλλο ένα να κάνει παρέα με τον δικό μου αλλά τα μαγαζιά δεν έχουν!

Μπορείς να τα βρεις και σε πορτοκαλί και πιο δύσκολα ακόμα σε ασημί αλλά η κορυφή είναι το μαύρο!

Είναι σαν να παίρνεις Ferrari και να την παρεις κιτρινη, λεει δεν λεει!!! :bigemo_harabe_net-74:

Ναι εχω εναν μικρο blackmoor.Στο νερο που αλλαζω δεν βαζω αντιχλωριο. Για να τον αλλαξω νερο τον βαζω σε ενα μικροτερο δοχειο με νερο. Την γυαλα την πλενω με νερακι, χωρις καθαριστικα φυσικα... Το νερο το αφηνω μια μερα σχεδον πριν το βαλω στη γυαλα για να παρει θερμοκρασια δωματιου. Βαζω το νερο μεσα στη γυαλα ( μεχρι την μεση περιπου) βαζω ενα μικρο φυτακι (ψευτικο) που εχω και μετα ριχνω το ψαρι μαζι με το νερο. Προσπαθω να το βαλω μεσα οσο πιο μ****α γινεται! Επισης πριν πολυ καιρο ειχε βγει στο σωμα του ενα μικρο ασπρο πραγμα. Πολυ μικρο. Ευτυχως μετα απο λιγες μερες εφυγε και απο τοτε δεν εχω παρατηρησει τιποτα τετοιο. Μονο τα πτεριγεια του εχουν ταλαιπορηθει λιγο...

μέσα από τις αγγελίες του forum μπορείς να βρεις πολύ φθηνά ενυδρεία και εξοπλισμό. Το ψαράκι σου αργοπεθαίνει, κρίμα δεν είναι? και ξεκίνα διάβασμα , τα ζωντανά δε τα παίρνουμε για να τα βασανίζουμε, ξέρω ότι μπορεί να είναι από άγνοια, αλλά αφού μας ρωτάς σου λέμε ποιο είναι το σωστό, καλή συνέχεια.............. :bigemo_harabe_net-81:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...