Jump to content

Platy Με Κοκκινο Πρισμενο Ματι

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :Ενα απο τα πλατυ μου εχει εχει πρισμενο το ενα ματι και ειναι κοκκινο γυρω γυρω

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:60

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):kompact 2 ascoll

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 23-1-2012 το στησιμο του ενυδριου και 22-2-2012 τα πρωτα ψαρια

- Ψάρια (είδη και αριθμός):6 platy, 8 νεον, 1 μονομαχο, 2 swordtail, 4 γαριδες sakura, 2 otocinclus, 3 corridoras, 1 Ancistrus

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):2 φορες την ημερα flakes (tetra) για τον μονομαχο, παστιλιες (sera) για του βυθου και της shg κοκκοι για τα αλλα. Αλλαγη μια φορα το μηνα το 1/3 του νερου

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH: 6.9

- KH:7

- GH: 5

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):10

- Θερμοκρασία:26

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:

-Strips: της jbl

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: Platy

- Ιστορικό Ψαριού:σημερα το πρωι παρατηρησα το ενα μου πλατυ με το ενα του ματι πρησμενο, χτες δεν ηταν

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Πρησμενο ματι το ψαρι ομως τρωει κανονικα κινειται κανονικα και δεν παρουσιαζει αλλη ανωμαλια

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ασπρα στιγματα εγινε η θεραπεια γιατρευτικαν εκεινα που ηταν μολισμενα (δεν ειχε πρσβληθει το πλατυ αυτο)

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: καμια θεραπεια

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

dsc02193t.jpg

Έγινε επεξεργασία - Amity

Καλησπέρα,αρχικά θα ήθελα να σε ρωτήσω τι είδους υλικά περιέχονται στο φίλτρο σου?Τα παράσιτα/βακτήρια που κάνουν την εμφάνιση τους στο ενυδρείο σου μαρτυρούν χαμηλής ποιότητας νερού.Θα πρέπει να κάνεις μικρές και τακτικές αλλαγές νερού.Μπορεί το ενυδρείο σου να φαντάζει άδειο αλλά τα ψάρια που φιλοξενεί είναι περισσότερα απ ότι θα έπρεπε να υπάρχουν εντός αυτού.

Σχετικά με τα συμπτώματα που αναφέρεις προφανώς θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις το λεγόμενο pop eye(εξοφθαλμία) με καλύτερης ποιότητας νερό.Το ψάρι καλό θα ήταν να μεταφερθεί σε ενυδρείο καραντίνας και να υποβληθεί άμεσα σε θεραπεία με esha 2000.

το φιλτρο εχει το σφουγκαρι, τα πυλινα σαν μακαρονακι κοφτο που ειναι για τα καλα βακτιρια και αυτο το ασπρο που μοιαζει με μαλλι ( συγνωμη αλλα ειμαι ιταλια και δεν χερω πως τα λενε στα ελληνικα) το νερο ειναι απο φιλτρο osmosis της ruwal. . Οταν λες συχνες αλλαγες καθε ποτε;

Καλησπέρα, το λευκό ονομάζεται βαμβάκι(cotone)..Αλλαγές νερού θα σου πρότεινα 20% ανά 7-10 ημέρες και 2 φορές μηνιαίως καθάρισμα το φίλτρο σου,καθάρισμα σπόγγου και αντικατάσταση βαμβακιού.Benvenuto!

στην ιταλια το λενε μαλλι :) εχω ομως διαβασει οτι και οι πολλες αλλαγες επιρεαζουν αρνητηκα τα καλα βακτηρια και γενικα το να "ωριμασει" το ενυδριο ισχυει; (να σε προλαβω σε καθε αλλαγη νερου βαζω εκεινο το υγρο το nitrivec που ειναι για τα καλα βακτιρια :) ) και ενα τελευταιο αν ειναι βακτηριο/παρασιτο δεν θα επρεπε να ειχαν προσβληθει και τα δυο ματια? ευχαριστω για τον χρονο σου! :)

Έγινε επεξεργασία - Amity

Καλησπέρα,δεν είναι απαραίτητο ότι η βιολογία και γενικότερα το ενυδρείο θα ωριμάσει,οι τακτικές αλλαγές γίνονται για τη διατήρηση χαμηλών επιπέδων των No3 όπως επίσης για τα διάφορα ιχνοστοιχεία τα οποία περιέχονται στο φρέσκο νερό.Αν οι αλλαγές πραγματοποιούνται σωστά,δηλαδή το νερό από-χλωριώνεται είναι στην ίδια θερμοκρασία,το φίλτρο ξεπλένεται πάντοτε σε νερό ενυδρείο και ποτέ σε νερό βρύσης,τότε δεν έχεις να φοβηθείς απολύτως τίποτα.Αντιχλώριο και βακτήρια πάντοτε στις προτεινόμενες δοσολογίες.Δεν είναι απόλυτο ότι θα έπρεπε να μολυνθεί και το έτερο μάτι,όπως δεν προσβλήθηκαν και τα υπόλοιπα ψάρια.Πρόκειται για θέμα οργανισμού και ανοσοποιητικού συστήματος.Το ψάρι σου έτυχε να προσβληθεί στο μάτι,ίσως υπάρχει μια ευαισθησία,πιθανά να υπάρχει/ε μια μικρή πληγή την οποία δεν την παρατήρησες.

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες! :) ειμαι αχαρια εντελως ( το ενυδριο οπως ειπα το εχω μολις 2 μηνες) και ειναι τοσα πολλα τα "μυστικα"! :) Δυστυχως η Σκοτσεζα (ετσι την ελεγα) δεν τα καταφερε και σημερα την βρηκα ψοφια :( και το esha 2000 δεν το βρηκα στο pet shop της πολης μου μα το παρηγγειλα μεσω νετ. Εκτος απο αλλαγη νερου θα χρειαστει να κανω κατι αλλο?μηπως να ριξω λιγο φαρμακο στο ενυδρειο για μην μολυνθει καποιο αλλο ?

Καλημέρα,πραγματοποίησε την αλλαγή νερού και παρατήρησε τα ψάρια σου,αν δεις κάτι οποίο δεν σου "κολλάει" προχωράμε σε θεραπεία.Διάβασε τις οδηγίες και όποια απορία έχεις μπορείς να μας την αναφέρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...