Jump to content

Γιατι Συμπεριφερονται Ετσι Τα Labidochromis Μου?

ababapanos

Recommended Posts

Μπορουν οι ποιο έμπειροι να μου πουν γιατί συμπεριφέρονται ετσι τα labidochromis μου?

Καλημέρα.Απλά τσακώνονται.Θέλουν να επιβάλουν την περιοχή τους.Αν μπορώ να διακρίνω είναι και τα δύο θηλυκά. Βάλε και άλλες πέτρες για να έχουν πολλές κρυψώνες έτσι ώστε το καθένα να βρεί την φωλιά του.

Είναι και τα 2 αρσενικά!

Κράτα τα για λίγο καιρό μέχρι να μεγαλώσυν και αν δεις ότι συνεχίζεται διώξε τον πιο αδύναμο!

Που τα ειδατε ρε παιδια;

Πως καταλαβατε το φυλο απο δυο νεαρα και μικρα σχετικα σε μεγεθος ψαρια και του συγκεκριμενου ειδους μαλιστα;Γιατι ειστε τοσο απολυτοι;

γεια σου φιλε μου!εγω παλι λεω μηπως ειναι προκαταρτικα!σε παλιοτερο ενυδρειο μου(αφρικανικο) αφου γυρναγαν γυρω γυρω οπως στο βιντεο μετα γυρναγανε πλαι πλαι και παθαιναν το παρκινσον του ζευγαρωματος!το καταλαβαινα γιατι μετα απο λιγες μερες η μια ηταν μπουκωμενη!πως μπορεις να δεις αρσενικα ή θυλικα απο το βιντεο;;εδω απο κοντα κι ειναι δυσκολο.

Το κακο ειναι οτι ζητησα απο το καταστημα 3, ενα αρσενικό και 2 θηλυκά και τελικά απο οτι φαινεται και τα 3 μου βγήκαν αρσενικα, και τωρα δεν ξερω τι να κανω. ουτε εχω δυνατοτητα να τα βγαλω, απλα μαλον καποια στιγμη θα πρεπει να βρω καπια που να ειναι 100% θηλικα και να προσθέσω μεσα.

Εχει κανεις θηλυκά να μου πουλησει?

Έγινε επεξεργασία - ababapanos

Το κακο ειναι οτι ζητησα απο το καταστημα 3, ενα αρσενικό και 2 θηλυκά και τελικά απο οτι φαινεται και τα 3 μου βγήκαν αρσενικα, και τωρα δεν ξερω τι να κανω. ουτε εχω δυνατοτητα να τα βγαλω, απλα μαλον καποια στιγμη θα πρεπει να βρω καπια που να ειναι 100% θηλικα και να προσθέσω μεσα.

Εχει κανεις θηλυκά να μου πουλησει?

Εγω θα έλεγα να κάνεις υπομονή μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα.....Ασε τα ψαρακια να παιξουν και να κάνουν τα δικά τους....και μην ανησυχείς! Στο βιντεο βλέπεις φυσιολογική συμπεριφορά αφρικανικης κιχλίδας....δηλαδη αν τα ψαρια ηταν στατικα και δεν τσακωνόντουσαν τοτε να ανησυχούσες......ψυχραιμία λοιπον!

:)

Υ.Γ θα σε παρακαλέσω θεματα για αγοραπωλησείες να τεθεί στις αγγελίες.

Εγω θα έλεγα να κάνεις υπομονή μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα.....Ασε τα ψαρακια να παιξουν και να κάνουν τα δικά τους....και μην ανησυχείς! Στο βιντεο βλέπεις φυσιολογική συμπεριφορά αφρικανικης κιχλίδας....δηλαδη αν τα ψαρια ηταν στατικα και δεν τσακωνόντουσαν τοτε να ανησυχούσες......ψυχραιμία λοιπον!

Υ.Γ θα σε παρακαλέσω θεματα για αγοραπωλησείες να τεθεί στις αγγελίες.

κοιτα οτι ειναι και τα 3 αρσενικα ειμαι σχεδον σιγουρος, γιατι οταν δεν μαλωνουν αυτα τα 2 στο βιντεο τα κυνηγαει και τα 2 ο τριτοσ που ειναι λιγο πιο μεγαλος και απο οτι φαινεται ειναι το αφεντικο μεσα στο ενυδρειο αφου οποτε τα βλεπει τα νυνηγαει.

Και νομιζα οτι τα ψαρια υποφερουν με αυτην την κατασταση.

Απλα θα ηθελα καποια στιγμη και εγω να ειχα ενα ζευγαρακι και να εβλεπα μια γενα, δεν μου εχει τυχει ποτε, παντα ειμουν ατυχος με την επιλογη ψαριων

ΥΓ:

Ειναι πολυ δυσκολο για εμενα να βρω ψαρια θηλικα γιατι ειμαι απο επαρχεια. ... Τα καταστηματα απο οτι εχω καταλαβει μονο αρσενικα φερνουν κατα κυριο λογο και απο προιγουμενες εμπειριες μου , και παλια απο waterin ενας υπάλληλος ξεδιάντροπα μου ειπε οτι δεν φέρνουμε θηλικες κυχλιδες για να μην εχετε γεννες.

Γιαυτο κανω έκλυση σε οποιον μπορει να με βοηθήσει. Δεν μπορω να ξανα εμπιστευτώ κατάστημα

Που τα ειδατε ρε παιδια;

Πως καταλαβατε το φυλο απο δυο νεαρα και μικρα σχετικα σε μεγεθος ψαρια και του συγκεκριμενου ειδους μαλιστα;Γιατι ειστε τοσο απολυτοι;

+1000

Μην βγάζεις συμπεράσματα ακόμα..άστα να μεγαλώσουν και βλέπεις...

Το οτι τσακώνονται δεν πάει να πει οτι είναι αρσενικά..εγώ έχω μία θηλυκιά Caeruleus που ρίχνει ξύλο ακόμα και στον έναν αρσενικό..

Υπομονή και παρατήρηση...

Tωρα σε αυτην την ηλικια που ειναι θα μπορουσαν να ζευγαρωσουν? η ειναι μικρα ακομα για ζευγαρωμα?

Όπως είπε κι ο Στράτος, τα ψάρια μπορεί να είναι οτιδήποτε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για φυσιολογική συμπεριφορά κιχλίδας. Ακόμα και δυο θηλυκά μπορεί να φέρονται έτσι ή μπορεί και να τα δεις να ζευγαρώνουν σε λίγες μέρες. Υπομονή και παρατήρηση.

Tωρα σε αυτην την ηλικια που ειναι θα μπορουσαν να ζευγαρωσουν? η ειναι μικρα ακομα για ζευγαρωμα?

Μικρα ειναι ακομη,κανε υπομονη,δεν ειναι ευκολο να ξεχωρισεις το φυλο των ψαριων οταν ειναι μικρα.

Εμπειρια μεγαλη δεν εχω αλλα εμενα μου φανηκε πιο πολυ για....προκαταρτικα. Εγω στα δικα μου Labido εχω παρατηρησει οτι το αρσενικο τρεχει πισω απο το θυληκο και μολις βρεθει σε θεση "Τ'' αρχιζει να τρεμει. Αμεσως μετα αρχιζει το....γυρο γυρο ολοι. Νομιζω οτι ειναι ερωτοτροποιες.

ευχαριστω για τις απαντησεις, θα προσπαθησω να τα βγαλω φωτογραφιες οσο γινεται πιο κοντινες για να μου πειτε περισσοτερα

προσπαθησα και τραβιξα οσο καλυτερες φωτογραφιες μπορουσα.

s1030017e.th.jpg

s1030018.th.jpg

s1030023.th.jpg

s1030030.th.jpg

το πρωτο ειναι το μεγαλυτερο που τα κυνηγαει ολα.

Το δευτερο ειναι το πιο αδυναμο που εχει χασει εδω και λιγες μερες το χρωμα του και εχει ξεθωριασει λιγο

και στις δυο στο τελος ειναι το τριτο που ειναι μαζι με το δευτερο στο βιντεακι.

Εσεις τι λετε? εμενα και τα 3 δυστηχως μου φαινονται για αρσενικα.

Κανείς δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά!!

Γιατί τέτοιο άγχος έτσι απότομα..;Αστα στην ησυχία τους και μόνο ο καιρός θα σου δείξει..υπομονή..

Παίζει βέβαια και το άλλο:

Να είναι και τα 2 θηλικά και να τσακώνονται κάτι που το έχω δει πάμπολες φορές(πιο πολύ σε θηλικά) και σε άλλα, αλλά και στα δικά μου και το 3ο το μεγάλο να είναι το αρσενικό που είναι το κυρίαρχο και που τα κυνηγάει για να ζευγαρώσουν!

Έγινε επεξεργασία - ΠαναγιώτηςCR7

απλα αυτα αν προσεξατε εχουν μια σαν μαυρη ρηγα στα ματια, και μου ειπαν πως οσα την εχουν ειναι αρσενικα. Ελπιζω να μην ειναι ετσι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...