draculas 26 Μαρτίου 2012 #1 Share 26 Μαρτίου 2012 Έχω 2 σαλιγκαροφονιάδες έλενες που τρώγανε σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες του είδους physa. Εδώ και 5 μέρες περίπου δεν έχω δει ζωντανό σαλιγκάρι να περιφέρεται στο ενυδρειάκι. Είχα πιάσει το ένα έλενα να καταστρέφει ακόμα και τη φωλιά των physa κι έτσι μάλλον δεν έμεινε κανένα. Τι να τα ταίσω τώρα? Μόνο με ζωντανά σαλιγκάρια τρέφονται? Καμιά λύση? Δεν θέλω να πεθάνουν από την πείνα... κρίμα είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 26 Μαρτίου 2012 #2 Share 26 Μαρτίου 2012 Τάισε τα με κανένα χαπάκι που ταίζουμε συνήθως τα γατόψαρα, η τους πλεκόστομους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnb 26 Μαρτίου 2012 #3 Share 26 Μαρτίου 2012 οταν λες το ειδες να καταστρεφει την φωλια των physa τι εννοεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
draculas 26 Μαρτίου 2012 Author #4 Share 26 Μαρτίου 2012 Σωτήρη έχω ταμπλέτες σπιρουλίνα και ταμπλέτες sera nip κάνει καμιά απτις δύο?Υπάρχει περίπτωση να την καταναλώσει ο μονομάχος και να σκάσει? ή θα υπάρξει πρόβλημα αμμωνίας? Γιάννη είχα πάαααρα πολλά σαλιγκαράκια physa τα οποία προόδευαν και είχαν κάνει 2-3 φωλιές σε φύλλα φυτών και έπιασα την μια έλενα πάνω στην φωλιά ένα βράδυ και όταν έφυγε από την φωλιά την επόμενη μέρα έλειπε η φωλιά! Φαντάζομαι ότι την κατέστρεψε δυστυχώς... με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον φυσική τροφή για τα έλενα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 26 Μαρτίου 2012 #5 Share 26 Μαρτίου 2012 Θα τραφούν και με υπολοίματα τροφών που θα περισέψουν οπότε μην αγχώνεσαι. Η ταμπλέτα σπιρουλίνας είναι μια χαρά για κάτι προσωρινό. Ρίξε λίγη σε κάποιο σημείο που να μην έχει εύκολη πρόσβαση ο μονομάχος σου. Αν το ενυδρείο σου είναι στρωμένο δεν υπάρχει κίνδυνος για αμμωνία από ένα κομματάκι ταμπλέτας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
draculas 26 Μαρτίου 2012 Author #6 Share 26 Μαρτίου 2012 Όταν λες προσωρινό εννοείς ότι θα πρέπει να βάλω μέσα αργά ή γρήγορα σαλιγκάρια ε? Θα τους βάλω λίγη ταμπλέτα λοιπόν κι ελπίζω να τους αρέσει... Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση Σωτήρη, γιατί το είχα αμελήσει το θέμα και σήμερα με έπιασε το άγχος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 26 Μαρτίου 2012 #7 Share 26 Μαρτίου 2012 Η βάζεις μέσα σαλιγκάρια για τροφή, η αφού ολοκληρώθηκε η αποστολή τους τα χαρίζεις. Βέβαια όπως σου είπα και παραπάνω αυτά, όλο και θα βρίσκουν να επιβιώνουν από τα υπολοίματα. Οπότε έχεις τρείς επιλογές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 26 Μαρτίου 2012 #8 Share 26 Μαρτίου 2012 Τα σαλιγκαρο αυτο δεν ειναι φυτοφαγο για να τρωει σπιρουκινα και ταμπλετες για πλεκο. Ψαροτροφη με πρωτεινη θελει. Πελετακια που βυθιζονται ειναι ΟΚ. (ποσοτητα αναλογα τον πληθυσμο των σαλιγκαριων) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος