Jump to content

Μεσογειακοι Hermits Crabs

Recommended Posts

Mάζεψα απο μια παραλία αρκετα , μπορω να τα βαλω άφοβα σε reef η θα μου πειράξουν τίποτα ???

Είναι επικίνδυνα δηλαδή για τα κοραλια η για τα ψαριά ???

Είναι αυτά στις φώτο :

Ειχα στο παρελθον, ακακα, πολυ πιο δραστηρια απο blue και red leg, αλλα τα κυνηγουσε ο blue leg και τα ξεκανε ενα ενα...

Έβαλα και εγώ μερικά ίδια προχτές και μέχρι στιγμής όλα καλά..δεν έχουν πειράξει τίποτα!Μόνο το dottyback μου πάει και τα τσιμπάει αλλά απότι φαίνεται θα πάρει πόδι γιατί είναι πολύ κακόψαρο...

Γνωρίζουμε ότι η μεσογειακή θάλασσα έχει αυξομειώσεις στη θερμοκρασία της, απο 8-9 βαθμούς το χειμώνα σε 20-24 το καλοκαίρι(ή κάπου εκει περίπου ) Εμείς έχουμε σταθερά γύρο στους 26-27.

Τι θέλω να πω... Δεν είναι ότι καλλίτερο για αυτούς τους οργανισμούς αυτές οι υψηλές σταθερές θερμοκρασίες.

Ναι.... Έβαλα και γω στο παρελθόν ένα καλοκαίρι, έζησαν, μια χαρα συμπεριφορά είχαν, μόνο λίγο μετάξι τους είχαν τσαμπουκαδες, αλλα όταν ήρθε ο χειμώνας δεν είχε μείνει κανένας. Μόνο τα άδεια τα καβουκια τους.

Ας μην τους κάνουμε αναλωσημους στα ενυδρεια μας.

Στο κάτω κάτω αν μας είναι χρήσιμα και τα θελουμε στο reef μας κάνουν 5-6€ δεν είναι και αμάν το κόστος.

Λυπάμαι όταν έχω θύματα στο reefaki μου, και τα συγκεκριμένα πραγματικά τα λυπηθικα γιατι αν δεν τα έπερνα εγω δεν θα τα αγωραζε κανένας άλλος χομπιστας!!!!

help εχω ενα μικρο θεμα !!

Χτες εβαλα 6 στο ενυδρειο , το βραδυ βρηκα ενα σαλιγγαρι tectus αναποδογυρισμενο και να λειπει απο μεσα , το εβγαλα και το αφησα πανω στο τραπεζι αφου ειδα οτι ηταν αδειο.

Δυστηχως το πρωι ομως ειδα οτι το σαλιγγαρι ηταν μεσα , μαλλον ειχε μπει τερμα μεσα και δεν φενονταν. Το περιεργο ειναι οτι ηταν σχεδον ζωντανο :blink: , εμεινε μια νυχτα εκτος νερου και ζουσε , το εβαλα αμεσως μεσα εεε δεν ειναι και στα καλα του , την βγαλει δεν την βγαλει ....

Τωρα πριν λιγο ειδα αλλο ενα αναποδογυρισμενο και ενα crab να ειναι διπλα του , το πηρα το σαλιγγαρακι το οποιο ειχε κρυφτει μεσα μεσα και το εβαλα αλλου και βγηκε , ειναι ΟΚ.

Μπορει τωρα να παιζει θεμα να μου γυρνανε τα σαλιγγαρια ??? μην μου τα σκοτώσουν , εκανα αμαν να τα βρω !!!!!

Πιθανόν οι συγκεκριμένοι ερημίτες να γουστάρουν σαλιγκάρια.

Πάντως να ξέρετε πως άλλο οι συνθήκες που κρατάμε στα ενυδρεία μας και άλλο της Μεσογείου. Την θερμοκρασία που κρατάμε τον χειμώνα (24-25βαθμούς) για τους μεσογειακούς οργανισμούς θεωρείται καλοκαίρι.

Όλοι οι ερημίτες κατά καιρούς χτυπάνε σαλιγκάρια.

βρηκα και αλλα 2 σαλιγγαρια μολης τωρα αναποδα και οι ερημιτες να ειναι διπλα , τα πηρα και τα εβαλα αλλου και ευτυχως ειναι μια χαρα .

Αρχισα το μαζεμα , θα τους βγαλω γιατι θα μου ξακανουν τα σαλιγγαρια τα οποια εκανα αμαν να τα βρω , ασε που μου κανουν και καλυτερη δουλεια απο τους ερημιτες !!

Βάλε κανένα άδεια καβούκι μέσα στο ενυδρείο ανάλογο με το μέγεθός τους. Συνήθως σκοτώνουν και για να βρουν καινούριο "σπίτι", αν με αντιλήφθεις....

ευχαριστω , τελικα δεν θα παρω... , τους εβγαλα ολους και τους εστειλα ..... τραβηξα και το καζανακι !! :lol:

Απο τοτε που τους εβαλα ολο προβληματακια , εχασα 2 σαλιγγαρια και σημερα πρωι βρηκα και τον γοβιο μου φαγωμενο !!! σνιφ σνιφ :(

ευχαριστω , τελικα δεν θα παρω... , τους εβγαλα ολους και τους εστειλα ..... τραβηξα και το καζανακι !! :lol:

Απο τοτε που τους εβαλα ολο προβληματακια , εχασα 2 σαλιγγαρια και σημερα πρωι βρηκα και τον γοβιο μου φαγωμενο !!! σνιφ σνιφ :(

Ελπίζω να κάνεις πλάκα...

Ελπίζω να κάνεις πλάκα...

οχι , βλεπεις αλλος μου του επιασε απο την θαλασσα και μου τους εφερε , και γω μενω μακρια απο θαλασσα για να τους πήγαινα.

Αλλωστε στην θαλασσα θα καταληξουν και απο κει !!!

Ασε μωρε με τα δ....λια που εμπλεξα , 18 μηνες ενυδρειο δεν ειχα χασει ζωντανο οργανισμο (παρα μονο ενα chromis που μου το χτυπησε το tang και μια γαριδα που ηταν εξ αρχης αρωστη) και τωρα απο τη μερα που τα εβαλα αμεσως 2 σαλιγγαρια και μετα ο γοβιος μου που ηταν απο τα αγαπημενα μου ψαρια και τον ειχα καιρο !!!! Τα πηρα κρανιο !!!!!!!!

Ασε που σε βραχακια εχω δει κομενα ζωανθους να κρέμονται !!!

Να τα χαριζες ..... ΙΣΩΣ? Μια αγγελια και θα εξαφανιζονταν....

Χωρις να θελω να σε θιξω, τραγικο αυτο που εκανες...

οχι , βλεπεις αλλος μου του επιασε απο την θαλασσα και μου τους εφερε , και γω μενω μακρια απο θαλασσα για να τους πήγαινα.

Αλλωστε στην θαλασσα θα καταληξουν και απο κει !!!

Ασε μωρε με τα δ....λια που εμπλεξα , 18 μηνες ενυδρειο δεν ειχα χασει ζωντανο οργανισμο (παρα μονο ενα chromis που μου το χτυπησε το tang και μια γαριδα που ηταν εξ αρχης αρωστη) και τωρα απο τη μερα που τα εβαλα αμεσως 2 σαλιγγαρια και μετα ο γοβιος μου που ηταν απο τα αγαπημενα μου ψαρια και τον ειχα καιρο !!!! Τα πηρα κρανιο !!!!!!!!

Ασε που σε βραχακια εχω δει κομενα ζωανθους να κρέμονται !!!

καλημερα,χωρις να εχω ιδεα απο θαλασσινα...αυτο που εκανες ηταν μεγα λαθος για μενα διοτι καταληγουν οχι απευθειας στην θαλασσα αλλα πρωτα στους υπονομους οπου υπαρχουν πολλα τοξικα υγρα...και αυτο σημαινει οτι τα σκοτωσες!κριμα τους εριμητες....

Το σημαντικο ειναι που τραβηξες το καζανακι.

Ξερεις φιλε μου υπαρχουν και αλλα χομπυ που εχουν να κανουν με αψυχα πραγματα.Μηπως να το γυρνουσες;

Παλιά 10-12 χρονών πιτσιρικάς μαζεύαμε 20-30 ερημίτες(κατσαμάμουνα κοινώς) και πεταλίδες και πηγαίναμε για ψάρεμα! Γενοκτονία !

εεεε... όπως και να έχει κρίμα είναι .

Το σημαντικο ειναι που τραβηξες το καζανακι.

Ξερεις φιλε μου υπαρχουν και αλλα χομπυ που εχουν να κανουν με αψυχα πραγματα.Μηπως να το γυρνουσες;

:bigemo_harabe_net-163::bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163:

εχω την εντύπωση οτι καπου ξεφυγαμε !!! το θεμα το ανοιξα για το αν κανουν οι συγκεκριμενοι η οχι στο ενυδρειο , γιατι μεσα υπαρχουν ψαρια, ασπονδυλα , κοραλια ,και οτι αλλο...

Τα σαλιγγαρια που μου εφαγαν , το goby που το κατασπαραξαν και τα ζωανθους που μασουλησαν .... εκει δεν ειναι θεμα να ασχοληθουμε προκειμενου και αλλοι να μην παθουν κατι παρομοιο αλλα χλευαζουμε τι εκανα τους ερημίτες ....

Τελος παντων , δεν θα κατσω να ακουω του καθενος τα σχολια , αλλα καλο ειναι να δίνουμε συμβουλες για καποιους οργανισμους οι οποιοι ειναι ακατάλληλοι για τα ενυδρεια και μονο !!!

φιλε ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ!σου ειπαν οτι ειναι καταλληλα αλλα υπαρχουν περιπωσεις οπου τα αγρια νιωθουν ανασφαλεια ή βλεπουν πως υπαρχει πολλη "τροφη" και λενε να τα δοκιμασουν ενω ξερεις οτι στην φυση ειναι παντα πεινασμενα και γι'αυτο ειχες απωλειες....αφου ειπες ΤΙ τα εκανες φυσιολογικο να αλλαξει το θεμα διοτι δεν καταλαβαινεις τιποτα.....και βασικα δεν θα επρεπε να τα βαλεις αρχικα στο ενυδρειο σου.....και να ξερεις η φυση αργα ή γρηγορα θα σε εκδικηθει γι' αυτο που εκανες και το παθαινουν οσοι ασεβουν το περιβαλλον.......δεν θα συνεχισω αλλο τη συζητηση..........

:bigemo_harabe_net-163::bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163:

εχω την εντύπωση οτι καπου ξεφυγαμε !!! το θεμα το ανοιξα για το αν κανουν οι συγκεκριμενοι η οχι στο ενυδρειο , γιατι μεσα υπαρχουν ψαρια, ασπονδυλα , κοραλια ,και οτι αλλο...

Τα σαλιγγαρια που μου εφαγαν , το goby που το κατασπαραξαν και τα ζωανθους που μασουλησαν .... εκει δεν ειναι θεμα να ασχοληθουμε προκειμενου και αλλοι να μην παθουν κατι παρομοιο αλλα χλευαζουμε τι εκανα τους ερημίτες ....

Τελος παντων , δεν θα κατσω να ακουω του καθενος τα σχολια , αλλα καλο ειναι να δίνουμε συμβουλες για καποιους οργανισμους οι οποιοι ειναι ακατάλληλοι για τα ενυδρεια και μονο !!!

Στο προφιλ σου γραφεις εμπειρια αρκετα καλη,αρα θα επρεπε να ξερεις τι θα μπορουσες να περιμενεις,ωστε να επεμβεις εγκαιρα!

Κι αμα δε θες να ακους του καθενος τα σχολια,τοτε τι ανοιξες το θεμα,του οποιου τροποποιησες εσυ ο ιδιος;;;;;

Οσο για τις συμβουλες,συχωρεσε με,αλλα ειμαι αρχαριος για να συμβουλευσω!!!

• 4 weeks later...

Κριμα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...