Jump to content

Νέος Στους Δίσκους

stelis82

Recommended Posts

το ψαρι μπορει να χει καποιο ενδοπαρασιτο......βαλε καποια καλη φωτο!

• Απαντήσεις 76
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και ξαναρωτω ποσους δισκους εχεις ? Εχει σημασια δεν το λεω για να σε κραξω.Σορρυ αν εχει απαντηθει

5 δεν ειναι κοπαδι.Για αυτο σε ρωταω τοση ωρα.Το στρες του υποπληθυσμου ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χειροτερο απο στρες υπερπληθυσμου κανε τα ψαρια σου το λιγοτερο 6 και παιζει να δεις μεγαλη διαφορα.Μηπος ειναι και ο μικροτερος στο κοπαδι ή ο ποιο "ντροπαλος"?Ο τυπος που οταν πας μπροστα στο ενυδρειο και οι αλλοι ερχοντε αυτος κρυβετε πισω απο μια ριζα και κατεβαζει μπαρες?Αυτα τα σημαδια μπορει να ειναι φυσικα και ασθενεια αλλα υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ειναι και επιδη ειναι λιγα τα ψαρια.

είναι απο κινητο η photo και δεν ξέρω αν σας λεει κατι ετσι

post-49452-0-49429300-1335981134_thumb.jpg

Με κράζουν ήδη οτι είναι πολλα 5 ψάρια για 180lt.Τα 2 μεγαλύτερα τους πανε κούρσα τους αλλους 3.Αυτος που λέμε τώρα είναι σαν τους μεγάλους σε μέγεθος και οπου βρίσκεται και περασει αλλος απο μπροστα ορμάει.Απλά δεν τρώει.

Με κράζουν ήδη οτι είναι πολλα 5 ψάρια για 180lt.Τα 2 μεγαλύτερα τους πανε κούρσα τους αλλους 3.Αυτος που λέμε τώρα είναι σαν τους μεγάλους σε μέγεθος και οπου βρίσκεται και περασει αλλος απο μπροστα ορμάει.Απλά δεν τρώει.

απο οτι διαβασα αυτος ειναι ο 5ος που μπηκε γιατι ειχες 4 πριν!

ο στεφανος εχει μαλλον δικιο....κ το ψαρι φαινετε πολυ αδυναμο!

Φιλε μου το ψάρι σου έχει stress υποπληθυσμού και πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις τουλάχιστον άλλο ένα ψάρι αλλιώς συγγνώμη αν σε στεναχωρώ αυτός αργά η γρήγορα πεθάνει από το stress και μετά έχει σειρά ο επόμενος.Δεστον τον κακομοίρη που κάθεται.Διπλα στην εισαγωγή και αν κρίνω και από το στόμα του (πες μου αν είμαι λάθος) αναπνέει και γρήγορα.Βάλε άλλο ένα ψαράκι τουλάχιστον μέσα γιατί σκέψου του έτσι.Τα ψαρια σου είναι σε ηλικία που σιγά σιγά γλυκοκοιτανε το ένα το άλλο και σύντομα θα έχεις ζευγάρια.Αν τώρα αντιμετωπίζεις όλο αυτό ξέρεις τι θα γίνει αν βγει ένα ζευγάρι εκεί μέσα?Της τρελής.Λοιπόν για να καταλήξω πάρε άλλο ένα ψαράκι καλές αλλαγές νερού καλο φαγητό αν έχεις μέσα ψιλολογία (neon καρδινάλιους ροδοστομους)βγαλτα για να πάρεις χωρο για τα δισκια σου και να έχεις καλύτερη ποιότητα νερού.Τώρα όσο για το σε κράζουν εγώ αυτό που μπορώ να σου πω είναι:

1)Αφού το ξεκίνησες που το ξεκίνησες κάντο σωστά και πάρε ένα κοπάδι

2)ΚΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΑΓΗΤΟ(ναι θα σας πρήξω να το γράφω)

3)Κανεις δεν θα σου πει τι θα κανεις στο ενυδρείο σου και τι θα κανεις με τα ψαρια σου.Αν κατι δεν παει καλα οι δισκοι θα στο δειξουν οπως στο δειχνουν τωρα και θα το καταλαβεις.

4)Οι δίσκοι είναι αρρώστια και πάντα θα θες ένα μεγαλύτερο ενυδρείο και θα πολεμάς για αυτό (και δεν θα το γλιτώσεις πίστεψε με)οποτε προχωρα

ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ

Στέφανος

Δώσε φαΐ στα ψαράκια να πάρουν όγκο και να γίνουν ποιο στρογγυλά-πάντα με...........καλές αλλαγές:P Καλά μάντεψες xD

Στέφανε καταρχας σ'ευχαριστω πολυ!Κατα δευτερον ηδη ζαχαρώνω ενα juwel 400λτ για να εχω πιο πολλους!Ειμαι λιγο καιρο στους δίσκους αλλα εχω αρρωστήσει για τα καλα.Το θεμα είναι οτι ήδη με τους 2 τσαμπουκαδες μεσα εχω θεμα.Εχουν κανει το ενυδρειο ιπποδρομιο!!!Αν βαλω και 6ο δεν θα γίνει πανικος??δεν πανε κοπαδι.Οι 3 ειναι σε στανταρ σημεια κ μολις ερθουν μπροστα οι 2 μεγαλοι τους στρωνουν στο κηνυγι.Οσο για το φαγητο τους ταίζω πολυ και κανω αλλαγες το 1/3 2 φορες την εβδομαδα.

Αν μπορεις και ποιο πολυ κακο δεν κανεις να το ξερεις μονο καλο κανεις απο ολες τις αποψεις.Ειναι φυσικο να εχεις τσαμπουκαδες πολλους αν δεν εχεις κοπαδι αλλα και να αποκτισεις κοπαδακι παλι θα εχεις.Απλα μετα το ξυλο μοιραζετε.Οι δισκοι δηλωνουν την ιεραρχεια του με το pecking(τσιμπιμα)οπως καταλαβαινεις οσο ποιο πολλα ψαρια τοσο λιγοτερες φαπες για το καθενα.Ασε που μετα αν ενας αρχισει τον καβγα και βαρεσει καποιον μετα τον βαρανε και οι αλλοι τον "τραμπουκο" οποτε οσο νανε εχεις μια "σειρα" μεσα στο ενυδρειο.Αν το ψινεις πολυ το 400 κανε αυτο bare bottom παρε ενα κοπαδι με χρωματα που σου αρεσουν πεθανε τα στο φαι και στο νερο και θα με θυμηθεις.Και γενικοτερα να θυμασε.Αν τους δωσεις μερος να κρυφτουνε θα κρυφτουνε και ενα αντικοινονικο ψαρι δεν ειναι οτι καλυτερο ουτε για σενα ουτε για αυτο.Βαλε τις ριζες σου αν θες να να κρατησεις το Aquascape σου στην μια πλευρα του ενυδρειου.Πλεχτες μεταξυ τους και ασε μια πλευρα του ενυδρειου αδεια ή με λιγα φυτα να κολυμπανε.Ετσι και να βγει ζευγαρι θα πιασει ενα ξυλαρακι στην μια πλευρα του ενυδρειου και οι αλλοι θα εχουν το υπολοιπο.Τωρα αν εχεις μια ριζα που τους βολευει στο κεντρο και αυτοι θελουν να απλωσουν αυγα θα γινει της Κορεας εκει μεσα.Υπαρχουν πολλοι δρομοι για την επιτυχια εγω σου λεω τι θα εκανα εγω απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις για τα ψαρια σου.Παντως να θυμασε πως τα πηρες για να σε κανουν χαρουμενο και να σε χαλαρωνουν και οχι για να βαλεις μπελα στο κεφαλι σου και να σε ανχοσουν

Έγινε επεξεργασία - StefanosS

Θεωρω οτι αγχωθηκα γιατι εξ αρχης με φοβισαν φίλοι που δεν εχουν καν οτι πας σε δυσκολα ψαρια.Εγω πηγα γιατι εκτος του οτι μου αρεσουν σαν ψαρια ηθελα να ασχολουμε με το ενυδρειο περισσοτερο!Τωρα είμαι γεματος απο την στιγμή που ασχολουμε καθε μερα!Απλα με το να ειμαι αρχαριος αγχωνομαι οταν κατι δεν παει καλα μην προχωρησει και χασω το ψαρι χωρις να εχω κανει οτι θα επρεπε.Πιστευω με τον καιρο και την τριβη με αυτα τα ψαρια θα μπορω να καταλαβαινω περισσοτερα!Δεν περιμενα παντως τετοιο τσαμπουκα σε δισκους και κυνηγητο!Τους ειχα για πολυ ηρεμα ψαρια!thanks παντως για τις συμβουλες :bigemo_harabe_net-64:

Ήρεμα είναι... αλλά είναι και κιχλίδες...

Στέλιο έχεις πολύ δουλεία μπροστά σου...

Κατ' αρχήν... αφού είσαι στο φόρουμ γιατί δεν διαβάζεις;...

Θα μπορούσες να είχες αποφύγει πολλά... ας τα πούμε λάθη!

Η γνώμη μου είναι:

-αλλαγή υποστρώματος... σε άμμο

-βγάλσιμο του εσωτερικού φίλτρου και αγορά ενός ακόμα εξωτερικού

-τις ανούμπιες να τις δέσεις στα κλαδιά... δεν φυτεύονται στο υπόστρωμα... (εγώ προσωπικά θα τις έβγαζα τελείως... )

-βλέπω έναν πλέκο... ή δεν βλέπω καλά; αν βλέπω καλά... πρέπει να τον δώσεις! (και να βάλεις ένα δισκάκι ακόμα... )

-οχι μπάφερ...

-όσες περισσότερες αλλαγές μπορείς...

-φίλτρα στην γραμμή νερού απ' όπου κάνεις τις αλλαγές... (στερεών-άνθρακα)

Δεν θέλω να σε πανικοβάλω... απλά πιστεύω ότι με αυτές τις αλλαγές θα χαρείς τους δίσκους σου περισσότερο! (και θα το χαρούν και αυτοί... )

Έγινε επεξεργασία - Σταύρος

ηρεμησε κ ολα θα πανε καλα,,,,ακολουθησε οτι σου παν τα παιδια,,,,ετσι ειναι οι δισκοι,,,περιεργο ταπεραμεντο,,,,2 να θυμασαι,,,,φαι και νερο,,,,,,,,,,,,αν τα τηρεις ολα καλα θα πανε ,,,και μην ακους τους υπερβολικους δισκαδες παντα,,,,μερικες φορες τα παραλενε για την ευαισθησια τους!!!γενικα εχει παραφουσκωσει η ''δυσκολια΄΄ των δισκων

τις ανουμπιες αν δεν κανω λαθος αν τις φυτεψεις θα σαπισουν,,,,εκτος αν φυτεψεις μονο τις ριζουλες,,,,αλλα για να σαι σιγουρος δεσιματακι,,,,,αυτ

• 2 weeks later...

Παιδια έβαλα στο ενυδρείο μου τον 6ο δίσκο πριν μία εβδομαδα και εχω δει τρελή διαφορά στα ψάρια μου!Δεν το πίστευα!

ειδες!!! κ ωρα προσοχη στην ποιοτητα νερου!!

Κάνω πιο συχνα αλλαγες τωρα γιατι εχω να ταισω 6 στοματα!!!!Εβγαλα και τον pleco και ολα οκ!

εκει στα χανια που σαι ειναι ενας πολυ ''καλος'' δισκας.....ο σταυρος.................μελος εδω στο ΑΖ...............κ για μενα απο τους top!!..κοιτα να γνωριστειτε κ θα σε βοηθησει σε οτι θες!!!

Διαβασα ενα θεμα για το peppering των δίσκων.Οι καλυτεροι μου δίσκοι και πιο μεγαλοι εχουν.Οχι γεματοι αλλα εχουν.Ειναι απο τις συνθήκες του νερού ή απο κατι αλλο?Είναι malboro red αλλα όχι πολυ red!μπορω να κανω κατι ή είναι του ψαριου?

Έγινε επεξεργασία - stelis82

Συνηθως ειναι απλα γενετικο δεν εχει να κανει με την υγεια του ψαριου. Μπορει οταν ειναι σε πολυ μεγαλη εκταση να ειναι αντιαισθητικο,αλλα δε σημαινει πως εχει κατι το ψαρι..

Λενε οτι βαζοντας ενα ανοιχτοχρωμο φοντο στο ενυδρειο βοηθαει να φαινονται λιγοτερο .

Γενικως μην σε ανυσηχει κυριως οι "κοκκινοι" δισκοι οπως malboro red,pigeon blood, pigeon checkerboard κτλ εχουν συνηθως peppering.

Sent from my Brain using Telepathy

Οπως ειπε κ πιο πανω ο συμφορουμιτης δοκιμασε να βαλεις ανοιχτοχρωμο φοντο...πολλοι εχουν δει αποτελεσματα...επισης πολλοι εχουν δει διαφορα οσο μεγαλωνει το ψαρι να μειωνεται....κ μενα οι pigeon k o solid fire red εχουν λιγο.....

• 1 month later...

Τί ψάρια βυθού μπορώ να βάλω που να είναι ήρεμα και να μην μου στρεσσαρουν τους δίσκους?

cory ειναι χαρα.Μια ομαδα 8 ατομων θα ελεγα.

Έγινε επεξεργασία - DIMITRIOS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...