Jump to content

Νέος Στους Δίσκους

stelis82

Recommended Posts

Δεν χρησιμοποιούν τύρφη η οποία δίνει αυτό το χρώμα στο νερό, αλλά Α/Ο για να πετύχουν τις τιμές του νερού που θέλουν και άλλοι όπως ο Γιώργος που σου απάντησε παραπάνω μπάφερ.

• Απαντήσεις 76
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αντιστροφη οσμοση.Γνωμη μου παντος εκτος αν εχεις αγριους μην βαζεις τιποτα στο νερο σου ουτε μπαφερ ουτε τυρφη ουτε τιποτα.ΕΚΤΟΣ και αν το νερο δυκτιου σου δεν ειναι καλο.2 προφιλτρα ενα ανθρακα και ενα στερεων σωματιδιων και εισαι κομπλε.Στα ψαρακια σου δεν τους νοιαζει ουτε αν το νερο σου εχει ph 6.5 ουτε αν ειναι μαλακο σκληρο πουα με ριγες.Τους νοιαζει να ειναι καθαρο.Ετσι απλα.Καθαρο.Οποτε αν δεν εχεις θεμα με το νερο βρυσης στην περιοχη σου(δεν ξερω τι παιζει Κρητη) δεν υπαρχει λογος ουτε τα λεφτα σου να χαλας ουτε να τρεχεις και εσυ ο ιδιος.Με τα 100-150 ευρο της ΑΟ παρε 3-4 καλα ψαρακια,τροφες ή γενικοτερα κατι που θα σου ειναι πραγματικα χρησιμο.Επισης να συμπληρωσω οτι τα παιδια απο πανω σου ειπα σταθερες τιμες(και πολυ καλα εκαναν) η ΑΟ στις αλλαγες δεν εχει σταθερη τιμη το ph σου ανεβαινει 1-2 βαθμους πανω και μετα πεφτει παλι αποτομα.Αντιθετα η βρυση χειμωνα-καλοκαιρι 24-7 το ιδιο νερο βγαζει

Έγινε επεξεργασία - StefanosS

Το Α/Ο τι σημαίνει?

διαβασε και λιγο στο φορουμ τοση προσπαθεια κανανε τα παιδια.καλο θαταν να διαβαζες παρα πολυ και να ηξερες τι κανεις και πως το θες το ενυδρειο σου πρωτου αρχησεις τωρα ανχωνεσε και εσυ αλλα και τα ψαρια σου.

Διαβαζω οσο μπορω απλα ακουω διαφορες αποψεις και μπερδευομαι.Ευχαριστω πολυ παντως για τις πληροφοριες.

Ο καθένας θα σου πει τι έχει επιλέξει αυτός για τα ψαρια του και τι δουλεύει καλύτερα για εκείνον και είναι απόλυτα λογικo,η αλήθεια βρίσκετε...παντού βασικά κάθε μέθοδος έχει + και - το θέμα είναι εσύ τι θα διαλέξεις για τα ψαρια σου.Πάντως μην σε ανησυχεί αν κάτι δεν πάει καλά τα ψαρια θα στο δείξουν

Έγινε επεξεργασία - StefanosS

Οι δύο ανοιχτόχρωμοι δίσκοι που έχω και ταυτόχρονα οι τσαμπουκάδες του ενυδρείου εχουν μαυρίσει στην ουρα και στα πλαινα φτεράκια τους.Δεν εχεουν αλλαξει συμπεριφορα και τρωνε πολυ.Αν καταφερω να τους βγαλω φωτο θα βαλω.Να ανησυχω?Και κατι επίσης.διαβασα οτι το discus buffer ανεβαζει τα φωσφορικα.Αυτο επηρεάζει κυρίως τα φυτα ή και τα ψάρια?Εγω φτιαχνω σε βαρέλι το νερο και βαζω εκει το buffer και κανω αλλαγη 30% μια φορα την εβδομαδα.Να ρίχνω κατι για τα φωσφορικα η θα χαλασει την δραση του buffer??

Αρχικά τι ηλικία έχουν τα ψαρια και τι ράτσα είναι?Αν είναι pigeon αυτό το μαύρισμα λέγεται peppering.Για το buffer δεν ξέρω τι ανεβάζει και τι όχι πάντως την γνώμη μου στην είπα ποιο πάνω

Οι 2 είναι 9-10cm και οι αλλοι γυρω στα 7cm.Δεν ξερω ονοματα!Να και το μαυρισμα που ελεγα στην ουραpost-49452-0-46287500-1334943960_thumb.jpg

Λοιπόν αυτό που έχει στην ουρα είναι peppering το ψάρι έχει γονίδια pigeon δεν είναι κάτι ανησυχητικό.Πάμε τώρα σε αυτά που θα έκανα εγώ.Κανε ποιο πολλές αλλαγές σε φάση αν μπορείς και κάθε μέρα καλά είναι τα ψαρια σου είναι μικρά και μεγαλώνουν ακόμα.Τάιζε ποιο πολύ 5-6-7 φορες την μέρα μοιρασμένα καλά και πάντα ανάλογα με τις αλλαγές σου γιατί αλλιώς θα γίνει βόθρος το ενυδρείο.Βγάλε το χαλίκι και βάλε άμμο αν θες υπόστρωμα κάτω αλλιώς ακόμα καλύτερα μέχρι να μεγαλώσουν άσε μονο γυαλί.Έτσι θα μπορείς να κανεις πανεύκολα σκούπα και θα κρατάς το νερό κρύσταλλο.Αν το κανεις αυτό τις ρίζες μπορείς να τις κρατήσεις ακόμα και χωρίς άμμο κάτω απλά στερέωσε τες καλά μην έχουμε κανένα ατύχημα και αν θες τα φυτά πιαστα στις ρίζες η βάλτα σε πήλινες γλάστρες μέσα στο ενυδρείο.Έτσι θα έχεις και τα + του bare bottom και τα + που σου προσφέρουν τα φυτά τα οποια είναι παρα πολλά.Όσο για τον pigeon,το peppering είναι γονιδιακό ανάλογα λοιπόν το ποσο "καλο" είναι το ψάρι τόσο ποιο λίγο peppering βγάζει.Συνήθως καθώς μεγαλώνει θα έχει και λιγότερο πάνω του,παίζει ρολο η διάθεση του το stress(μιας και τα pigeon δεν έχουν μπάρες)και φυσικά το χρώμα του υποστρώματος τις πλάτης και του νερού.Όσο ποιο σκούρα είναι αυτά τόσο ποιο πολύ θα κάνει.Επισης παιζει ρολο και ο φωτισμος

συμφωνω με τον παραπανω συφορουμιτη,,,,καθαρο νερακι,καλυη διατροφη κ μην φοβασαι τιποτα,,,αν τωρα θες νεο κρυσταλλο,,,εγω θα σου προτεινα purigen

Ευχαριστω πολυ παιδια.Ειναι δυσκολο τωρα να βγαλω το χαλικι.Κανω συχνα αλλαγες νερου και καλη σκουπα.Πρεπει να εχω υποχρεωτικα αμμο?και αν ναι γινεται ευκολα σκουπα στην αμμο??

Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό.Απλά στο φυσικό τους περιβάλλον έχουν άμμο.Δεύτερον η τροφή δεν χάνεται ανάμεσα στα χαλίκια μιας και είναι λίγο περίεργοι στο φαγητό τους και το ταλαιπωρούν ώρα.Σκούπα πιο δύσκολα,θέλει προσοχή να μην τραβάς άμμο,τουλάχιστον πολύ γιατί όλο και κάποια ποσότητα θα παρασυρθεί.

Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό συμφωνω.Ο λόγος που σου είπα βγάλε το χαλίκι δεν είναι για το φυσικό τους περιβάλλον(ποιο φυσικό περιβάλλον ψαρια εκτροφής είναι και μάλιστα εκτρέφονται χρονια δεν έχουν δει χαλίκι και άμμο ποτε και ούτε ξέρουν τι είναι)απλά στο είπα γιατί η άμμος είναι ποιο καθαρή η τροφή δεν σφηνώνει μέσα τις και οι δίσκοι αν το χαλίκι είναι μυτερό μπορεί να τραυματίσουν τα πρόσωπα τους στην προσπάθεια να φάνε.

Νέος δίσκος στο ενυδρείο πόσες μέρες μπορεί να μείνει νηστικός??

Νέος δίσκος στο ενυδρείο πόσες μέρες μπορεί να μείνει νηστικός??

.....αλοι κανουν 1-2 μερες κ αλλοι 1-2 βδομαδες..............εαξρταται απο διαφορους παραγοντες!.........stress, συγκατοικοι κλπ

Τον έβαλα μέσα την Τρίτη το βράδυ και μεχρι σήμερα δεν εχει φαει καθόλου.Το μονο που κανει είναι να διώχνει τους παλιούς.Τα χρώματα του κομπλέ απλα δεν τρώει

Τον έβαλα μέσα την Τρίτη το βράδυ και μεχρι σήμερα δεν εχει φαει καθόλου.Το μονο που κανει είναι να διώχνει τους παλιούς.Τα χρώματα του κομπλέ απλα δεν τρώει

κανε υπομονη φιλε αλλα κ να τον παρατηρεις...............απλα αν ταιζεις αρκετα προσεχε τις μετρησεις σου!

• 2 weeks later...

Εχουν περάσει 2 εβδομαδες και το ψαρι εγω δεν το εχω δει να τρωει.Ειναι μια χαρα εμφανισιακα,κρυμμενος ομως γιατι ηταν ο τελευταιος που μπηκε στο ενυδρειο και τον κυνηγανε οι παλιοι και τσαμπουκαδες ταυτοχρονα!!Μου εχει κανει τρομερη εντυπωση ομως που δεν ανεβαινει να φαει.

Δοκίμασε να κάνεις το εξής:

Δες που είναι κρυμμένος ο μικρός και ρίξε τροφή στους υπόλοιπους στο απέναντι και πιο απομακρυσμένο σημείο του ενυδρείου σου. Μόλις πάνε όλοι για φαγητό, ρίξε με μια τσιμπίδα ακριβώς μπροστά στον μικρό μερικά flakes. Έτσι θα δεις αν δεν έχει όρεξη ή απλώς δεν τολμάει να πλησιάσει και να συναγωνιστεί τους άλλους. Προσοχή όμως να μην τον τρομάξεις και φύγει.

Κ

Ταιζω τους υπολοιπους και ριχνω τροφη,περναει απο μπροστά του και δεν τον απασχολει καθόλου.Ηθελα και να ξερα δεν πειναει μετα απο τοσες μέρες??ή τσιμπαει οτι πέφτει κατω σε ακυρες στιγμες και δεν τον εχω δει.Τι να πω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...