Jump to content

Νέος Στους Δίσκους

stelis82

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Εχω ενα ενυδρείο juwell 180lt στο οποίο είχα αφρικανικες κιχλιδες περίπου στα 2 χρόνια.Πρίν 3μήνες αποφάσισα να ασχοληθώ με τους δίσκους.Εκανα ότι χρειαζοταν και αφου εφτιαξα το νερο(ph6,kh3-4,gh 7) πήρα 4 δίσκους.Τους έχω 1,5 ημέρα και δεν εχουν φαει ακομα.Να αρχίσω να αγχωνομαι ή αργουν να προσαρμοστούν?θα ηθελα επισης να ρωτησω αν η τίρφη μενει μονιμα στο φίλτρο η αν την βγαζουμε καποια στιγμη.

• Απαντήσεις 76
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τι ηλικια εχουν;;

Τι μεγεθος;;

Σε τι νερο ηταν πριν;;;

Μην αγχωνεσαι, θα φανε, δωστους την τροφη που τρωγανε απο κει που τα πηρες

Αν ειναι μεγαλοι αστους 2-3 μερες να πεινασουν

Βαλε καμμια φωτο

Είναι 9 ποντους.Δεν γνωρίζω σε τι νερό ήταν.μόλις τους έφερε το μαγαζί τους πήρα κατευθείαν πρίν μπουν στα ενυδρεία τους.Επειδη ομως μενω Χανια μεχρι να ερθουν σιγουρα στρεσσαριστηκαν τα ψαρια.Φωτο δεν τους εχω βγαλει ακομα.εννοειται πως θα βαλω.Σ'ευχαριστω πολυ παντως

Τίρφη να εχω συνεχως στο φίλτρο μου το εξωτερικο?Εχω ενα eheim 2217 και εχω μέσα μακαρονι,τιρφη και υαλοβάμβακα.και στο εσωτερικο φιλτρο εχω βιοσφαιρες.Ειναι καλα η να κανω καποια αλλαγή;

Την τυρφη την αλλαζεις καθε 15-20 μερες αναλογως

Η fluval ειναι πολυ καλη

Και το βαμβακι το ιδιο καθε 15 πεταμα και βαζεις καινουργιο

Καλυτερα βαλε στο εσωτερικο τα υλικα που θα αλλαζεις συχνα, για ευκολια

Στο 2217 βαλε ενα μπλε σφουγγαρι κατω και το υπολοιπο βιολογικο υλικο

Εκτος την τιρφη γιατι εχω πολυ σκουρο νερο?ευθυνεται κατι αλλο?

Αν δεν ριχνεις καποιο υγρο για σκουρο νερο, μαλλον ειναι απο την τυρφη

Να την ξεπλενεις λιγο στο διχτακι πριν την τοποθετησεις

Για κανα δυο μερες εχε τα φωτα του ενυδρειου σου κλειστα και να φωτιζεται μονο απο το φως του δωματιου.

Τροφη ριξε μετα απο δυο μερες ετσι ωστε να αποφυγεις την περισσια τροφης και αρα οργανικης επιβαρυνσης........

...Και να συμπληρώσω ότι μόλις αρχίσουν σιγά σιγά να τρώνε... αλλαγές νερού... Θέλουν μεγάλωμα... άρα τροφή... άρα επιβάρυνση του νερού... άρα πολλές αλλαγές... Για το ενυδρείο σου εγώ θα έκανα 50-60λ κάθε 3-4 μέρες...

Το εσωτερικό φίλτρο (για 'μένα) πιάνει χώρο...(και τον χρειάζεσαι) Μπορείς να το βγάλεις και να βάλεις άλλο ένα εξωτερικό, πχ ένα 2215 ή και 17, είτε μόνο του, είτε σε σειρά συνδεμένο με αυτό που έχεις...

Το νερό που θα αλλαζω να το φτιαχνω καπου πριν την αλλαγη?γιατι με την αλλαγη θα ανεβει το ph οποτε μεχρι να ξανα ρθει εκει που θελω μηπως την ακουνε τα ψαρια?

και κατι αλλο.Στις αλλαγες μου εβαζα stress zym και ενα βελτιωτικο νερου της sera το aquatan.θα βαζω κανονικα και απο αυτα στις αλλαγες μου?Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας

Σιγουρα το καλυτερο ειναι να προετοιμαζεις το νερο της αλλαγης σε μια βαρελα κα να το φερνεις οσο πιο κοντα μπορεις στις παραμετρους του νερου του ενυδρειου σου. Οσο για τα ζουμια, εγω θα τα χρησιμοποιουσα...............

Ευχαριστω nidal

:thumbup:

Πρέπει να βαλω στο φίλτρο μου άνθρακα ή δεν χρειάζεται?και αν ναι ενεργό ή απλο?το εξωτερικό φίλτρο μου εχει μακαρόνι,τίρφη και υαλοβάμβακα.Το εσωτερικό εχει βιοσφαιρες.

Δεν χρειαζεται, μονο μετα απο θεραπεια η περιοδικα μπορεις να βαζεις ενεργο ανθρακα

Καλο ειναι να υπαρχει στο ντουλαπι

Δεν χρειαζεται, μονο μετα απο θεραπεια η περιοδικα μπορεις να βαζεις ενεργο ανθρακα

Καλο ειναι να υπαρχει στο ντουλαπι

Οπως το λέει ο Βασίλης... Εγώ βάζω κάθε 1-1,5 μήνα για 4-5 ημέρες...

Αν ενας δίσκος εχει εξάμυτα παιζει να κολλήσουν οι αλλοι?

Παιδιά άνθρακας και τύρφη δεν πάνε μαζί.Θα απορροφήσει ο άνθρακας ολα τα καλά της τύρφης.

• 2 weeks later...

καλημερα και χρονια πολλα. διατηρω δισκους εδω και 6 χρονια. στην αρχη εριχνα οτι ζουμι υπηρχε και οτι μου προτεινανε οι εμπειροι και παντογνωστες μαγαζατορες με τραγικα η χωρις αποτελεσμα πραγματα. εδω και 4 χρονια το μονο που κανω ειναι σταθερες αλλαγες νερου 50% αντιχλωριο prime και discus buffer. εχω να χασω ψαρακι πανω απο 3 χρονια και εχω κανει και τρεις αναπαραγωγες. πιστευω οτι η δυσκολια τις διατιρισης δισκων ειναι ενας μυθος απλα για να κρατιετε ψηλα η τιμη του.

καλημερα και χρονια πολλα. διατηρω δισκους εδω και 6 χρονια. στην αρχη εριχνα οτι ζουμι υπηρχε και οτι μου προτεινανε οι εμπειροι και παντογνωστες μαγαζατορες με τραγικα η χωρις αποτελεσμα πραγματα. εδω και 4 χρονια το μονο που κανω ειναι σταθερες αλλαγες νερου 50% αντιχλωριο prime και discus buffer. εχω να χασω ψαρακι πανω απο 3 χρονια και εχω κανει και τρεις αναπαραγωγες. πιστευω οτι η δυσκολια τις διατιρισης δισκων ειναι ενας μυθος απλα για να κρατιετε ψηλα η τιμη του.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Για μένα, το βασικότερο στοιχεία είναι σταθερές τιμές νερού και προσύλωση στις συχνές αλλαγές για καθαρό νερό.

Κ

Χρόνια πολλα,Χριστος Ανεστη και υγεια σε ολους!Ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλες σας παιδιά.

Κάνω πολύ συχνα αλλαγες νερου αλλα λόγω τυρφης το νερο μου είναι σκουρο και δεν φαίνονται τα χρωματα των δισκων μου οπως πρεπει.Βλέπω photos ενυδρείων με δίσκους που ειναι κατασπρα και φαινονται τα χρωματα των ψαριων απιστευτα.Πως γίνεται?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...