Jester 25 Μαρτίου 2012 #1 Share 25 Μαρτίου 2012 Γενικά όσοι με ξέρετε πρέπει να έχετε καταλάβει ότι μου αρέσει τα ενυδρεία μου να έχουν πληθώρα φυσικών κατοίκων (όχι μόνο ψάρια αλλά ότι άλλο μπορεί να υπάρχει σε μια λίμνη ή ποτάμι είτε γαρίδες, αστακούς, σαλιγκάρια κ.α.) και αυτός ήταν ένας σημαντικός λόγος που άρχισα το θαλασσινό. Γουστάρω τρελά που ακόμα και τα κανονικά άψυχα/διακοσμητικά στοιχεία ενός ενυδρείου προσφέρουν στο σύνολο.Όπως καταλαβαίνετε όταν χαζεύω το ενυδρείο μου σπάνια θα κάτσω να χαζέψω για ώρες τα ψάρια/κοράλλια μου. Αυτό που με εξιτάρει είναι να ψάχνω με τις ώρες τους μικρούς κατοίκους του ενυδρείου μου. Με αφορμή λοιπόν αυτό το άρθρο του Venom : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=73629 , άρχισα να ψιλοαναγνωρίζω κάποιους κατοίκους (είδικότερα τα feather dusters και κάποια bristleworms που έχω πετύχει). Και μου βγήκε η απορία: Αυτά τα ζωντανά έρχονται σαν λαθρεπιβάτες. Ειδικότερα τα feather dusters είναι σχετικά στατικά ζωντανά. Δεν μπορούμε να τα μεταφέρουμε εμείς σε θέσεις που θέλουμε ή να τα προσελκύσουμε σε τέτοιες θέσεις; Δεν υπάρχει η δυνατότητα να μαζέψουμε από ένα ενυδρείο αυτούς τους οργανισμούς και να τους "κεντρίσουμε" σε ένα άλλο; Πρόσφατα ανακάλυψα πως σε έναν από τους βράχους που δέχεται όλη την ορμή του μεγάλου (5000lt/h) κυκλοφορητή μου υπάρχει ένας Sabellastarte sanctiisephi ,μια μικρή αποικία από Filograna elatensis και ένας ακόμα πράσινος στο μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας. Και είναι πραγματικά όμορφο θέαμα, ειδικότερα μετά το τάισμα που υπάρχουν υπολείματα ακόμα. Τι μπορεί να βοηθήσει στην αύξησή τους; Επίσης κάθε μήνα περίπου προσθέτω στο ενυδρείο ζωντανά κοπίποδα. Τι άλλο θα μπορούσα να προσθέσω; Κάτι διάβασα για mysis αλλά δεν το συγκράτησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 25 Μαρτίου 2012 #2 Share 25 Μαρτίου 2012 (edited) Το κόλλημα σου το έχει κάθε ριφάς που σέβεται τον εαυτό του και καλά κάνεις.Οι παραπάνω οργανισμοί (Tubeworms)που αναφέρεις υπάρχουν μέσα στον ζωντανό βράχο και απλά θέλουν μπόλιασμα για να μεταφερθούν σε ένα άλλο.Πωλούνται σε μαγαζιά και μεγάλoi σπειρογράφοι που απλά τους τοποθετείς όπου θέλεις.Αν δεν υπάρχουν φυσικοί εχθροί που τρέφονται απο αυτά πολλαπλασιάζονται με μαθηματική ακρίβεια.Το ίδιο συμβαίνει με τα κοπίποδα και τα αμφίποδα που αναφέρεις οπότε δεν χρειάζεται να προσθέτεις κάθε μήνα εκτός και αν έχεις κάποιο ψάρι που τα καταναλώνει(πχ μανδαρίνοι) Έγινε επεξεργασία 25 Μαρτίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος