Jump to content

Χάνω Tropheus Duboisi.

Recommended Posts

σε ένα ενυδρείο dubai 80, χωριτικότητας 125 λίτρων εχω εδω και ένα μήνα 9 tropheus duboisi μικρά, τα οποία εντος 2- 3 ημερών θα μετακομίσουν στο καινούριο μου Anubias 1200, 350 λιτρων. εδω και τρεις μέρες χάνω και απο ένα ψάρι. εκει που ειναι μια χαρά αρχίζουν να καθονται στην αμμο, να γέρνουν και σε 2 με 3 ώρες πεθένουν. Το νερό μου είναι μια χαρά μετά απο μετρήσεις που έκανα. δεν είναι ούτε χτυπημένα, ούτε δαγκωμένα. ξερει κάποιος να μου πει τι μπωρεί να φταιει ? υπρχει περιπτωση επειδή σίγουρα θα είναι πάνω απο ένα αρσενικό να στρεσάρονται και για αυτο να πεθενουν. 3 ψάρια έχω χάσει.

Καλημέρα, δώσε μας μερικές πληροφορίες παραπάνω. Πόσο μεγάλα είναι τα ψάρια, τι τα ταίζεις, φίλτρανση, αν άλλαξες κάτι τις τελευταίες μέρες κ.ο.κ

:)

καλημέρα φίλε μου, τα ψάρια ειναι μίκρά απο 3 έως 4 εκατοστά, τα ταίζω hikari cichlid staple, και απο φίλτρανση ενα eheim ecco 2234.

οι μετρήσεις του νερού είναι:

PH: 8,5

KH: 14

GH: 12

NO3: 10

NO2: 0

Θερμοκρασία: 25°C

επισης να σου πω οτι δεν αλλαξα κάτι τις τελευταίες ημερες.

Έγινε επεξεργασία - n_vergopoulos

Σιγουρα τα συγκεκριμένα ψαρια δεν νιώθουν πολύ ανετα σε 120 λίτρα καθως και η επιθετικότητα σε αυτα τα λίτρα παιζει αρνητικό ρολο στην υγεια τους....

Αυτα που έχασες έτρωγαν κανονικά?

Το πιο πιθανό ειναι να είναι bloat το οποίο στο μεγεθος που εχουν τα ψαρια σου δρα ακαριαία.....γιαυτο σου πρότεινε να ξεκινήσεις θεραπέια ο Κ.Κλεοβουλος!

Εκτος και αν ειναι θεμα επιθετικότητας και ο κυριαρχος αρσενικός καθαριζει σιγα σιγα και απο έναν......

Έγινε επεξεργασία - PRINCE

μάλλον ειναι θεμα επιθετικότητας, γιατι δέν βλεπω να εχουν πρησμενες κοιλιες, και τρωνε κανονικότατα. αλλα για καλό και για κακό τι φαρμακο να βάλω και απο που μπορω να το πάρω

Το πιο πιθανό ειναι να είναι bloat το οποίο στο μεγεθος που εχουν τα ψαρια σου δρα ακαριαία.....

Γει'α σου ρε PRINCE!!!!!

Έτσι είναι!

Όπως περιγράφει τη κατάσταση τους μου φαίνεται καθαρά bloat!

Θέλουν άκρως διατροφή με σπιρουλίνα και λαχανικά και ποτέ πρωτείνη!

Ξεκίνα αμέσως θεραπεία για να μην αποβεί τελείως μοιραίο!

το πουλανε στα pet shop ?????

Flagyl θα βρεις στα φαρμακεια.Θα ζητησεις ενα κουτι Flagyl* απλα.

Για δοσολογια και τι ακριβως θα κανεις διαβασε εδω!

* Διαλυσε το καλα.

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΡΑΤΟΣ

υπαρχει τον 500 και τον 1000 εσυ παρε τον 500 για τα λιτρα σου.

υπαρχει τον 500 και τον 1000 εσυ παρε τον 500 για τα λιτρα σου.

Επειδή δεν τα παρακολουθώ ,ποιό σκεύαμα που μας αφορά εμάς ,επαναλαμβάνω εμάς είναι 1000 mgr με ενδιαφέρeι να ξέρω γαιτί νόμιζα ότι συνήθως είναι 500 mgr σε κάψουλες. :)

Μην ταίζεις hikari staple προτιμώ να δώσεις hikari excel ή cichlid vegi flakes της ocean nutrition ή vegetable της tropical http://www.tropical.com.pl/vegetable,d160,0,en.html

flagyl βγαινει σε 500 και σε 1000 σε καψουλες. ειχα ριξει εγω τισ 1000 και κοντευα να καψω τις φροντοζες.

flagyl βγαινει σε 500 και σε 1000 σε καψουλες. ειχα ριξει εγω τισ 1000 και κοντευα να καψω τις φροντοζες.

Τι δοσολογια ειχες ακολουθησει;

Φιλε Μάνο θα συνιστούσα λιγο προσοχή σε αυτα που γράφουμε, διότι Flagyl βγαίνει ΜΟΝΟ 500mg.

Επίσης εδω αναγράφεται και η συνιστώμενη δοση για την χρήση του Flagyl

" ενώ εάν χρησιμοποιήσουμε Flagyl η δοσολογία είναι 500mg για κάθε 50 λίτρα."

Μπορείς σε παρακαλώ αγαπητέ Μάνο να μου δώσεις λινκ για flagyl κάψουλες 1000mgr γιατί εγώ τουλάχιστον κάνω χρήση τα 500 mgr , θα με βοηθούσες ,λοιπόν λινκ με εταιρεία και σκευάσματα ,πιθανόν να μιλώ για αλλά πράγματα αλλά με εnδιαφέrουν πολύ τα 1000mgr ,θα με βοηθούσες πολύ ,μιλώντας λοιπόν για την μετρονιδαζόλη εννοούσα αυτό http://products.sano...a/en/flagyl.pdf αλλά άλλη δόση(1000mgr) με χαρά θα το δεκτώ και θα το χρησιμποποιήσω.

:)

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τι δοσολογια ειχες ακολουθησει;

Mια απαντηση εδω;

Γιατι μιας και μιλαμε για φαρμακα πρεπει να ειμαστε ξεκαθαροι............

αφου τρωνε κανονικα διελυσε μιση καψουλα flagyl 500αρα σε ελαχιστο νερο απο το ενυδρειο,να γινει κατι σαν λασπη,μουλιασε τροφη,προτιμω pellets για να μην γινουν νιανια,και ταισε.μειωσε την φωτοπεριοδο,πες το πατερ ημων

καλη τυχη

το flagyl είναι περισσότερο της πρόληψης. προτείνω metroplex για τώρα... Πιο δραστικό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...