nikos2075 24 Μαρτίου 2012 #1 Share 24 Μαρτίου 2012 Καλημέρα σε όλους, έχω 4 δίσκους μικρούς σε φυτεμένο ενυδρείο (rio 180), τρελό πρόβλημα με άλγη..... δέν έχω ακόμα co2 (σύντομα θα πάρω τις ταμπλέτες της sera για αρχή) Μπορώ να βάλω 2-3 πλέκο να κάνουν καθόλου δουλειά? έχω τρελαθεί στο ξύσε-ξύσε τα τζάμια.... είμαι ανοιχτός και σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση... ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 24 Μαρτίου 2012 #2 Share 24 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα φίλε μου αρχάριος και εγώ μα θα σου πω τι μου είπαν εμένα εδώ στο forum για pleco με δίσκους Μην βάλεις τους κλασικούς που θα γίνουν θηρία γιατί μπορεί να κολλήσουν πάνω στους δίσκους και να τους χάσεις , η καλύτερη επιλογή είναι οι ancistrus και είναι και πολύ πιο όμορφοι και δεν θα σου γίνουν τεράστιοι. Επίσης οι μεγάλοι pleco θα σου ανακατεύουν συνέχεια το ενυδρείο και θα βγάζουν τα φυτά , για να μην σου πω για τις ακαθαρσίες που είναι τεράστιες ποσότητες. Πριν 5 ήμερες έβγαλα τον pleco όπως μου υπέδειξαν τα παιδιά εδώ και έχει αλλάξει όλο το ενυδρείο ( πιο ήρεμο ,πιο καθαρό και δεν μαζεύω ρίζες από την επιφάνεια συνέχεια ) τώρα βεβαια περίμενε τι θα σου πουν και οι πιο έμπειροι, εμένα με βοήθησαν πάρα πολύ1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2075 24 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 24 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα φίλε μου αρχάριος και εγώ μα θα σου πω τι μου είπαν εμένα εδώ στο forum για pleco με δίσκους Μην βάλεις τους κλασικούς που θα γίνουν θηρία γιατί μπορεί να κολλήσουν πάνω στους δίσκους και να τους χάσεις , η καλύτερη επιλογή είναι οι ancistrus και είναι και πολύ πιο όμορφοι και δεν θα σου γίνουν τεράστιοι. Επίσης οι μεγάλοι pleco θα σου ανακατεύουν συνέχεια το ενυδρείο και θα βγάζουν τα φυτά , για να μην σου πω για τις ακαθαρσίες που είναι τεράστιες ποσότητες. Πριν 5 ήμερες έβγαλα τον pleco όπως μου υπέδειξαν τα παιδιά εδώ και έχει αλλάξει όλο το ενυδρείο ( πιο ήρεμο ,πιο καθαρό και δεν μαζεύω ρίζες από την επιφάνεια συνέχεια ) τώρα βεβαια περίμενε τι θα σου πουν και οι πιο έμπειροι, εμένα με βοήθησαν πάρα πολύ1 ευχαριστώ πολύ φίλε μου, είναι βασικό όταν προσπαθούμε να διορθώσουμε κάτι να μήν δημιουργούμε άλλα προβλήματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 24 Μαρτίου 2012 #4 Share 24 Μαρτίου 2012 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=i-B4v47UKEc Δες και θα καταλάβεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 24 Μαρτίου 2012 #5 Share 24 Μαρτίου 2012 Βαλε μια UV να ξεμπερδέψεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 24 Μαρτίου 2012 #6 Share 24 Μαρτίου 2012 Οπως πολύ σωστά σου είπε και ο Αργύρης, βάλε ενα ζευγάρι ancistrus sp3 και πες μας μερικες πληροφορίες για το ενυδρείο σου , τι λάμπες έχεις, ώρες φωτοπεριόδου,αν το βλέπει αμεσα ο ήλιος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2075 24 Μαρτίου 2012 Author #7 Share 24 Μαρτίου 2012 Βαλε μια UV να ξεμπερδέψεις! Να βάλω μία ή να αλλάξω και τις δύο λάμπες? θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα? Οπως πολύ σωστά σου είπε και ο Αργύρης, βάλε ενα ζευγάρι ancistrus sp3 και πες μας μερικες πληροφορίες για το ενυδρείο σου , τι λάμπες έχεις, ώρες φωτοπεριόδου,αν το βλέπει αμεσα ο ήλιος... φίλε μου έχεις δίκιο, το ενυδρείο δεν το βλέπει ο ήλιος,εχω 2 λαμπες day life, φώς έχει 1 ώρα το πρωί και 3 ώρες το απόγευμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2075 24 Μαρτίου 2012 Author #8 Share 24 Μαρτίου 2012 http://www.youtube.c...d&v=i-B4v47UKEc Δες και θα καταλάβεις οκ!!!!!!!!!!! κα..τα..λα..βα........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 24 Μαρτίου 2012 #9 Share 24 Μαρτίου 2012 Οι ώρες σου είναι λίγες. Αύξησε την φωτοπερίοδο σου σιγά σιγά σε 8 ώρες και αυτές να είναι συνεχόμενες. Μετα ανάλογα τα φυτά σου και τις ανάγκες τους, αυξάνεις όσο χρειάζεται. Για την άλγη εκτός από τα ανσίστρους, μπορείς να βάλεις και κάποια σαλιγκάρια(apple, zebra). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σταύρος 24 Μαρτίου 2012 #10 Share 24 Μαρτίου 2012 (edited) Το πρόβλημα της άλγης δεν λύνεται με τα πλέκο... πρέπει να βρεις γιατί ευδοκιμεί η άλγη στο ενυδρείο σου... (όπως σου είπαν βέβαια, μπορεις να βάλεις ανσίστρους που δεν μεγαλώνουν και πολύ...) Έχεις μετρήσει φωσφορικά; Από εκεί ξεκινάει πάντα η πηγή των κακών, σε ότι αφορά τις άλγες... Έγινε επεξεργασία 24 Μαρτίου 2012 - Σταύρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 25 Μαρτίου 2012 #11 Share 25 Μαρτίου 2012 Πλεκο μη βαλεις, αν ειναι βαλε 2 ancistrus Αναβε τη μια λαμπα, βεβαια δεν ξερω τι φυτα εχεις, αλλα κοιτα και αυτο που σου ειπε ο Σταυρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 25 Μαρτίου 2012 #12 Share 25 Μαρτίου 2012 Επισης αν ειναι νεοστημενο το ενυδρειο, λογικο ειναι να κανουν καποιες αλγες κυκλο. ............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 26 Μαρτίου 2012 #13 Share 26 Μαρτίου 2012 (edited) Μπορει οι πλεκο να ειναι πιο μεγαλοι και θαρραλεοι αλλα και τα ancistrus και οι otocinclus μπορουν να ανπχλησουν πολυ τους δισκους (ιδιως τη νυχτα που δραστηριοποιουνται). Και τα applesnail επισης μπορουν τη νυχτα (που τους βρισκουν ακινητους) να ενοχλησουν, εκτος του οτι αν ψοφησουν χωρις να το καταλαβουμε (ευκολα σε νερο δισκων), θα κανουν το νερο ακαταλληλο. Προσοχη λοιπον. Ancistrus vs Discus http://youtu.be/jLwFWYn-lKQ Otocinclus Vs Discus Έγινε επεξεργασία 26 Μαρτίου 2012 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 26 Μαρτίου 2012 #14 Share 26 Μαρτίου 2012 Η λάμπα uv δεν αντικαθιστά της λάμπες φωτισμού! Διάβασε και κρίνε μόνος σου αν θα σε βοηθήσει και πράξε αναλόγως! Εγώ προσωπικά την χρησιμοποιώ σε όλα μου τα ενυδρεία! http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/UV.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2075 26 Μαρτίου 2012 Author #15 Share 26 Μαρτίου 2012 Η λάμπα uv δεν αντικαθιστά της λάμπες φωτισμού! Διάβασε και κρίνε μόνος σου αν θα σε βοηθήσει και πράξε αναλόγως! Εγώ προσωπικά την χρησιμοποιώ σε όλα μου τα ενυδρεία! http://www.tsamisaqu.../Themata/UV.htm Καλησπέρα, πολύ χρήσιμη αυτή δημοσίευση, ευχαριστώ. Το πρόβλημά μου παραμένει... κάποιες μετρήσεις που έκανα μετά απο αλλαγή 20% νερού PH: 7,6 NO3 : 0 NO2 : 0 NH3/NH4 : 0 Οι δίσκοι μου είναι κρυμένοι, βγαίνουν πολύ λίγο για φαγητό. Τα φυτά που έχω είναι: -Ludwigia Repens Rubin -Nesaea Crassicaulis -Polysperma Sunset 5,6 φυτά απο το καθένα. Ώρες φώς περίπου 5 συνεχόμενες και τις αυξάνω. Βρήκα και μερικούς λαθρεπιβάτες, σαλιγγάρια που ήρθαν μάλλον με τα φυτά. Φίλτρο : rena xp3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 28 Μαρτίου 2012 #16 Share 28 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα, πολύ χρήσιμη αυτή δημοσίευση, ευχαριστώ. Το πρόβλημά μου παραμένει... κάποιες μετρήσεις που έκανα μετά απο αλλαγή 20% νερού PH: 7,6 NO3 : 0 NO2 : 0 NH3/NH4 : 0 Οι δίσκοι μου είναι κρυμένοι, βγαίνουν πολύ λίγο για φαγητό. Τα φυτά που έχω είναι: -Ludwigia Repens Rubin -Nesaea Crassicaulis -Polysperma Sunset 5,6 φυτά απο το καθένα. Ώρες φώς περίπου 5 συνεχόμενες και τις αυξάνω. Βρήκα και μερικούς λαθρεπιβάτες, σαλιγγάρια που ήρθαν μάλλον με τα φυτά. Φίλτρο : rena xp3 ΝΟ3 λες 0! Μάλλον λάθος κάνεις! Τώρα όσο για το πρόβλημα που λες, μάλλον στην άλγη αναφέρεσαι! Μην περιμένεις να ξεμπλέξεις γρήγορα μαζί της! Έχεις και πρόβλημα στο PH σου αν δεν το γνωρίζεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 28 Μαρτίου 2012 #17 Share 28 Μαρτίου 2012 (edited) Ποσο καιρο ειναι τα ψαρια στο ενυδρειο;Μηπως το ενυδρειο βρισκεται σε σημειο με πολυ θορυβο ή υπερβολικη κινηση και παραμενουν κρυμμενα;Τσεκαρε παλι τις μετρησεις σου και μετρα και φωσφορικα αν μπορεις. Έγινε επεξεργασία 28 Μαρτίου 2012 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 28 Μαρτίου 2012 #18 Share 28 Μαρτίου 2012 Γενικά θα σου πρότεινα να κάνεις τεστ για όλες της παραμέτρους του νερού σου μιας που φιλοξενείς δίσκους! Πάρε μια σειρά από όλα τα τεστ kh-gh-po4 για να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2075 28 Μαρτίου 2012 Author #19 Share 28 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις οδηγίες, πληροφορίες. ΝΟ3 λες 0! Μάλλον λάθος κάνεις! Τώρα όσο για το πρόβλημα που λες, μάλλον στην άλγη αναφέρεσαι! Μην περιμένεις να ξεμπλέξεις γρήγορα μαζί της! Έχεις και πρόβλημα στο PH σου αν δεν το γνωρίζεις! ΝΟ3: 0 όσο για το ph το γνωρίζω, σύντομα (σε 2-3 μέρες) θα συνδέσω αντίστροφη όσμοση. Ποσο καιρο ειναι τα ψαρια στο ενυδρειο;Μηπως το ενυδρειο βρισκεται σε σημειο με πολυ θορυβο ή υπερβολικη κινηση και παραμενουν κρυμμενα;Τσεκαρε παλι τις μετρησεις σου και μετρα και φωσφορικα αν μπορεις. Φίλε μου!!! στο σπίτι κυκλοφορούν 2 πιτσιρίκια, μία μικρή 4 ετών και ένας ταλιμπάν 2 ετών απο θόρυβο και κίνηση άλλο τιποτα...... Τα ψάρια τα έχω περίπου 15 μέρες, σήμερα κινούνται πιό ελεύθερα, τους έχω κάνει και 3 αλλαγές απο 20%. Φωσφορικά πώς μπορώ να μετρήσω? Γενικά θα σου πρότεινα να κάνεις τεστ για όλες της παραμέτρους του νερού σου μιας που φιλοξενείς δίσκους! Πάρε μια σειρά από όλα τα τεστ kh-gh-po4 για να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα! οκ θα προσπαθήσω και θα σας πώ σύντομα. Τα σαλιγκάρια έχουν αυξηθεί και αρχίζουν να κάνουν δουλειά με το καθάρισμα, ελπίζω να μή μου δημιουργήσουν πρόβλημα στο μέλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2075 28 Μαρτίου 2012 Author #20 Share 28 Μαρτίου 2012 ένας φίλος μου έφερε ένα τεστ της ΤΕTRA αυτές είναι οι μετρήσεις: Ν03: 10 ΝΟ2: 0 GH: 8 KH: 15 PH: 7,6 CL2: 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 28 Μαρτίου 2012 #21 Share 28 Μαρτίου 2012 ένας φίλος μου έφερε ένα τεστ της ΤΕTRA αυτές είναι οι μετρήσεις: Ν03: 10 ΝΟ2: 0 GH: 8 KH: 15 PH: 7,6 CL2: 0 Λογικα το gh ειναι μεγαλυτερο του kh.Δες το αλλη μια αν μπορεις.Φωσφορικα θα μετρησεις με τεστ. Οσο για τα πιτσιρικια,ειναι πολυ πιθανο να χτυπουν τα τζαμια και να τρομαζουν τα ψαρια,τα οποιοα ειναι και πολυ μικρο χρονικο διαστημα μεσα.Θελουν τον χρονο τους να προσαρμοσοτυν στο νεο περιβαλλον και στα μικρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 29 Μαρτίου 2012 #22 Share 29 Μαρτίου 2012 ένας φίλος μου έφερε ένα τεστ της ΤΕTRA αυτές είναι οι μετρήσεις: Ν03: 10 ΝΟ2: 0 GH: 8 KH: 15 PH: 7,6 CL2: 0 Τώρα μάλλον μέτρησες σωστά το ΝΟ3 που τα έβγαλες 10 γιατί δεν μπορεί να ήταν στο μηδέν! Όπως σου είπε και ο dimitrios ξαναμετρα kh & gh γιατί μάλλον έχεις κάνει λάθος! Φωσφορικά μετράς με τεστ PO4 που θα μας βοηθήσει να ξέρουμε για το πρόβλημα της αλγης! Γενικά προμηθεύσου με υγρά τεστ γιατί θα σου χρειαστούν στο να μπορέσεις να βελτιώσεις της παραμέτρους του νερού σου ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 3 Απριλίου 2012 #23 Share 3 Απριλίου 2012 (edited) Το πρόβλημα της άλγης δεν λύνεται με τα πλέκο... πρέπει να βρεις γιατί ευδοκιμεί η άλγη στο ενυδρείο σου... (όπως σου είπαν βέβαια, μπορεις να βάλεις ανσίστρους που δεν μεγαλώνουν και πολύ...) Έχεις μετρήσει φωσφορικά; Από εκεί ξεκινάει πάντα η πηγή των κακών, σε ότι αφορά τις άλγες... συμφωνω με οτι λεει ο σταυρος!...το ενυδρειο ποσο καιριο τρεχει? μετρησεις po4???? Έγινε επεξεργασία 3 Απριλίου 2012 - buelligan75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2075 19 Απριλίου 2012 Author #24 Share 19 Απριλίου 2012 Καλησπέρα σε όλους, δέν είχα πολύ χρόνο το τελευταίο διάστημα Έχω μεγάλο πρόβλημα με σαλιγκάρια.... ξεκίνησα θεραπεία με Gastropex χθές και σε 2 μέρες λέω να βάλω 2-3 clown για να εξαλείψω τα σαλιγκάρια, μπορώ να βάλω clown μαζί με τους δίσκους??? Δυστυχώς την Κυριακή του Πάσχα, έχασα απότομα τον 1 δίσκο :-( (δέν ξέρω αν έφαγε κάποιο μικρό σαλιγκάρι) Με την άλγη πάμε καλύτερα, πολύ συχνές αλλαγές νερού, 2 την εβδομάδα 40%, και έχω λίγη καφέ στα τζάμια, πιστεύν να κάνει τον κύκλο της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 20 Απριλίου 2012 #25 Share 20 Απριλίου 2012 Εγώ θα σου προτινα botia striata μαζί με δίσκους είναι κάπως πιο χαλαρά από τους κλόουν και κάνουν δουλειά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος