Giannakis27 23 Μαρτίου 2012 #1 Share 23 Μαρτίου 2012 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου Κοινωνικό(προς το παρον) και Φυτεμενο Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):41Χ22Χ27 Συνολικά Λίτρα:20 λιτρα Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά:Bacopa amplexicaulis,Rotala indica ή Micranthemum micranthemoides(ακομα δεν ξερω ποιο ειναι διοτι ειναι μικρα),Lilaeopsis (καποιο ειδος),Alternanthera reineckii ''lilacina''(μικρα φυτα που τα ειχα βαλει για δοκιμη και εχω τρελαθει με το χρωμα τους,κατακκοκινο και απο κατω φανταχτερο ροζ,εννοειται οτι θα κοψω κι αλλα!),Hydrocotyle verticillata(τρελο φυτο!),και ενα αλλο για δοκιμη και μοιαζει (υδροφιλο ή υδροβιο)με τα περισσοτερα φυτα,και εμφανιζεται σιγα σιγα ΦΑΚΗ!!!! Ψάρια:μικροι ξιφοφοροι 8 ημερων, common pleco(ξερω ξερω....) Άλλα είδη:4 amano shrimps Διακοσμητικά υλικά Φόντο:- Πέτρες:- Ξύλα:- Άλλα διακοσμητικά :- Υπόστρωμα:- Βυθός:ασπρο φυσικο χαλικι Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):F8T5/6500K Διάρκεια φωτισμού:ΠΡΩΙ:μια ωρα πριν ανοιξω την μπαλκονοπορτα και απο εκει και περα αναλαμβανει το φυσικο φως ΒΡΑΔΥ:19:00-24:00 Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:aquael PAT-mini filter 400l/h Θέρμανση/ Ψύξη:aquael COMFORTZONE(αυτη την στιγμη το σταματησα λογω ανοδος θερμοκρασιας)/- Λίπανση:1 φορα την εβδομαδα,κυριως την επομενη μερα ανανεωσης νερου tetra plantamin και tetra initialSticks Παροχή CO2:οχι ακομα Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή:2 φορες την ημερα DAJANA TROPICA BASIC(τα εχει σχεδον ολα αυτα που χρειαζονται τα ψαρια),μερα παρα μερα ενα τεταρτο ταμπλετα tetra plecomin και ανα 3τρεις μερες μιση παλι ταπλετα(βραδυ)για τον πλεκο Παράμετροι (Οχι ακομα) pH:- Γενική σκληρότητα (GH)-: Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):- Αμμωνία (ΝΗ3):- Νιτρώδη (ΝΟ2):- Νιτρικά (ΝΟ3):- Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):25 Συντήρηση Αλλαγές νερού:μια φορα την εβδομαδα περιπου 5 λιτρα στα 20 με κουβαδες και αντιχλωριο Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:- Άλλες ρουτίνες συντήρησης: που και που καθαριζω το κυανοβακτηριο(αλλα εμενα μου αρεσει) Στοχος μου ειναι full και full φυτα!γνωμες και παρατηρησεις δεκτες φωτος παρακατω. Έγινε επεξεργασία 24 Μαίου 2012 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 25 Μαρτίου 2012 Author #2 Share 25 Μαρτίου 2012 προστεθηκαν +3 κλαδεματα Alternanthera reineckii ''lilacina'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 17 Απριλίου 2012 #3 Share 17 Απριλίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 27 Απριλίου 2012 Author #4 Share 27 Απριλίου 2012 να κι ο red που χαλαρωνει και περιμενει την μελλουσα γυναικα του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 6 Μαίου 2012 Author #5 Share 6 Μαίου 2012 (edited) 2,5 μηνων και με παρεα τα garra rufa πριν φυγουν...Στοχος μου ειναι να φτιαξω ενα 20λιτρο πυκνοφυτεμενο με ψαρια,κυριως μονομαχο και κατι..αλλα ψαχνω ακομα.. Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2012 - Giannakis27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 7 Μαίου 2012 #6 Share 7 Μαίου 2012 Πολύ ωραίο!! Μπράβο!! Το κοκκινο( φυτό τι ειδος είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 24 Μαίου 2012 #7 Share 24 Μαίου 2012 Γιαννη ειναι πολυ ωραιο το ενυδρειο να το χαιρεσαι.. Κανε κ καμια αναπαραγωγη μονομαχου Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Μαίου 2012 #8 Share 24 Μαίου 2012 μερικες παρατηρησεις.... το χαλικι σου ειναι πολυ χοντρο.μονο για φυτεμα δεν κανει. οταν παρουσιαζουμε βρε γιαννη το ενυδρειο μας,τουλαχιστον καθαριζουμε τα τζαμια απο αλγες,για να φανουν πιο σωστα τα φυτα και τα ψαρια μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 24 Μαίου 2012 Author #9 Share 24 Μαίου 2012 Πολύ ωραίο!! Μπράβο!! Το κοκκινο( φυτό τι ειδος είναι; Alternanthera reineckii ''lilacina'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 24 Μαίου 2012 Author #10 Share 24 Μαίου 2012 Γιαννη ειναι πολυ ωραιο το ενυδρειο να το χαιρεσαι.. Κανε κ καμια αναπαραγωγη μονομαχου ευχαριστω πολυ χρηστο...θα δουμε για αναπαραγωγες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 24 Μαίου 2012 Author #11 Share 24 Μαίου 2012 μερικες παρατηρησεις.... το χαλικι σου ειναι πολυ χοντρο.μονο για φυτεμα δεν κανει. οταν παρουσιαζουμε βρε γιαννη το ενυδρειο μας,τουλαχιστον καθαριζουμε τα τζαμια απο αλγες,για να φανουν πιο σωστα τα φυτα και τα ψαρια μας. εεε ενταξει κλαζ με αυτο το χαλικι αλλα δεν αντιμετωπιζω προβλημα πια διοτι τα φυτα ριζωσαν και δεν επιπλεουν πια....οσο με την αλγη να δεις πως ειναι τωρα το ενυδρειο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 1 Ιουνίου 2012 Author #12 Share 1 Ιουνίου 2012 Μετα απο ολικο καθαρισμο αλγης και κλαδεμα των περισσοτερων φυλλων απο αλγη και οριστε το αποτελεσμα ..... τωρα εχω να κανω: 11 ξιφοφοροι που εμειναν 6 και περιμενω να φυγουν κι οι υπολοιποι προσθηκη νερου,λιπανσης και χωματος στα φυτα μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 1 Ιουνίου 2012 Author #13 Share 1 Ιουνίου 2012 σε μεγαλυτερες εικονες Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 1 Ιουνίου 2012 #14 Share 1 Ιουνίου 2012 Πολυ πιο όμορφο τώρα! Μπράβο Γιάννη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 1 Ιουνίου 2012 #15 Share 1 Ιουνίου 2012 Καθαρο ειναι πιο ωραιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 10 Ιουνίου 2012 Author #16 Share 10 Ιουνίου 2012 Καλημερα μια ερωτηση...το φυτο μου η Bacopa amplexicaulis εχει ξεπερασει το νερο της επιφανειας και ηρθε η ωρα να το κλαδεψω.....σκεφτομαι να το κοψω στην μεση και να το φυτεψω διπλα...θα εχουν προβλημα την αναπτυξη?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 10 Ιουνίου 2012 #17 Share 10 Ιουνίου 2012 Οχι κανενα. Εκ συντονιστου εν κινηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος