Jump to content

Koran Angelfish Με Κοράλια ?

Recommended Posts

εχω ενα koran που ειναι ακομη σε juveline , και το θεμα ειναι αν μπορω να βαλω καποια , εστω λιγα κοραλια να ομορφυνω το ενυδρειο λιγο που ειναι σχετο βραχος . Οχι πολλα πολλα , εστω απλα και λιγα για να δωσω λιγακι χρωμα.

λεω για μερικα μανιταρακια , λιγη xenia , σινουλαρια και καμια εφυλια .

Γνωμη σας θα μου τα τσακισει η οχι??????????? (μηπως καποια συσκεκριμενα κοράλια πιο σκληρα δεν τα πειραζει ? π.χ. εχω ακουσει οτι ζωανθους τους χτυπαει ..?)

Παντως ενα βραχακι με 2 μανιταρακια που εχω βαλει για τεστ δεν τα εχει πειράξει.

Θα τα τσακίσει.........Εξαρτάται βέβαια και από τον χαρακτήρα του κάθε ψαριού. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις τον χαρακτήρα του δικού σου εαν δεν δοκιμασεις (με οτι συνεπαγεται αυτο και με τις πιθανότητες εναντίον σου). Εκτος εαν τον πηρες από συγχομπιστα που τον ειχε σε reef και ξερεις ηδη την συμπεριφορά του συγκεκριμενου ψαριου. Σε γενικό κανόνα όμως pomacanthus και κοραλια do not mix.

Προσωπικά 6 χρόνια που ειχα fish only με τέτοιου είδους ψαρια, δεν πέτυχα κανένα που να μην πειραξει κοράλια. Εχω δει όμως......................................

ο φιλος ttarkin εχει δικιο που λεει για το ότι κάθε ψαρι συμπεριφέρεται διαφορετικα

εχω το εν λογω ψαρακι 8 μηνες περιπου (από small)

εδώ και ένα τριμηνο προσπαθω να μετατρεψω το FOπου εχω σε reef

βεβαια χαμηλων απαιτήσεων

στο οκτάμηνο δεν πείραξε το Jasmine Polyp (Knopia sp.)

ένα τριμηνο περιπου εχω σαρκοφυτο ουτε και αυτό

και δεν εχει μηνα που προσθεσα ζωανθους με ξενια

τα οποια δεν εχει αγγιξει

αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει ετσι

Χωρίς να θεωρηθεί πρόταση για να βάλεις στο ενυδρείο σου non reef safe ψάρια, έχω δει σε ενυδρεία υφάλου όλα αυτά που τα θεωρούμε "απαγορευμένα" και παρόλα αυτά να συμβιώνουν μια χαρά με κοράλλια.

Αν το ψάρι έχει τροφή και.... χαρακτήρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην επιτεθεί σε κοράλλια.... αλλά λόγω ότι έχεις να κάνεις με ενστικτώδεις συμπεριφορές παίρνεις και τα ρίσκα σου.

Αντιθέτως ψάρι που θεωρείται reef safe (blue tang) σε κάποιους χτυπάει ζωανθούς !!!

Μη σου τύχει λοιπόν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...