Jump to content

Τι Συμβαίνει?

fouskos

Recommended Posts

καθώς λοιπόν πηγα να κόψω μια ακροπορα λόγο του ότι είχε ασπρίσει στον πάτο και την έχανα παρατήρησα ότι στην μέση του κορμού της ήταν πρασηνη λες και σαπιζόταν.. τι γίνεται? και τι το προκαλεί αυτό? μηπων είναι ο λόγος που μου χαλάνε οι ακροπορες?

ευχαριστώ πολύ!

καθώς λοιπόν πηγα να κόψω μια ακροπορα λόγο του ότι είχε ασπρίσει στον πάτο και την έχανα παρατήρησα ότι στην μέση του κορμού της ήταν πρασηνη λες και σαπιζόταν.. τι γίνεται? και τι το προκαλεί αυτό? μηπων είναι ο λόγος που μου χαλάνε οι ακροπορες?

ευχαριστώ πολύ!

α) τι φως έχεις;

β) τι kh έχεις;

γ) δουλεύεις κάποιο σκεύασμα με βακτήρια ή και πηγή άνθρακα ;

ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση!

φωτισμό εχω diy φωτιστικό με 4 τ5 και 25βατ λεντ μπλε. οι τ5 είνα 2 μπλε 1λευκή και 1 μοβ..

το kh είναι στο 7,5 αλλά ρύθμιζω ακόμα τον ριακτορα..

τίποτα από τέτοιασκευάσματα αλλά είχα αλγέσ στο σαμπ πού λόγο χαμηλών θρεπτικών ψήφισαν και ισωσ άφησαν οργανικό άνθρακα

για πεσμένο kh μου κάνει φίλε μου , μπορεί να πήγε και στο 6,5 -7 λες από κανά σκαμπανέβασμα του ριάκτορα ; Για αυτό στην μέση της ακροπόρας αν μπορείς βάλε μια φωτογραφία

πολύ πιθανών αλλά με χαμηλό kh έξω τέτοια προβλήματα? και η κοραλινη έχει ασπρίσει..! φωτογραφία θα βάλω μόλις μπορώ να βγάλω καλή!

βλεπω οτι δεν εχεις σταθερες τιμες ..... ΚΗ 7,5 και την επομενη μερα ΚΗ 6,5 ?????

ή δεν μετρας σωστα ή ακομα δεν εχεις ρυθμισει τον ριακτορα.....

Παντως οι ακροπορες ζητανε σταθερες τιμες , κατι που δεν εχεις......

με τα υγρα τεστ σίγουρα χάνω κάτι ψιλά, αλλά παίζει το χαμηλό κh να δημιουργεί προβλήματα νεκρόσησ??

με τα υγρα τεστ σίγουρα χάνω κάτι ψιλά, αλλά παίζει το χαμηλό κh να δημιουργεί προβλήματα νεκρόσησ??

κοντά στο οχτώ να το κρατάς , να είσαι σίγουρος εγώ πιστεύω ότι τα σκαμπανεβάσματα στο kh σου έκαναν την ζημιά

Απο άλλες τιμές πως είσαι?Ρh πόσο έχεις και τα άλλα σκληρά/μαλακά κοράλλια πως πάνε?Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω για το ΚΗ και ίσως αυτό σου προκάλεσε την ζημιά.Μήπως ακολουθείς κάποια προβιοτική μέθοδο(βακτήρια-πηγή άνθρακα κτλ)?

Απο άλλες τιμές πως είσαι?Ρh πόσο έχεις και τα άλλα σκληρά/μαλακά κοράλλια πως πάνε?Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω για το ΚΗ και ίσως αυτό σου προκάλεσε την ζημιά.Μήπως ακολουθείς κάποια προβιοτική μέθοδο(βακτήρια-πηγή άνθρακα κτλ)?

καλησπέρα αλεξ,

το ph είναι στο 8,1

τα υπόλοιπα sps 25 στον αριθμό (το ενυδρείο ξεκίνησε μόνο με φραγς) πάνε μια χαρά μόνο στις ακροπορες είδα αυτό το πρόβλημα και έχασα κάποιες , κάποιες άλλες που της πρόλαβα τώρα μεγαλώνουν κανηνικά καοιες άλλες χαλάνε.!

δεν χρεισημοποιω τίποτα από προβιοθκές μεθόδους , προσπαθώ να είμαι όσο πιο κοντά στην φηση!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...