Jump to content

Νέα Γλαστρολίμνη Και Λάθος(?)

Recommended Posts

Είμαι νέος στο φορουμ και αρχάριος στο χόμπι (οπότε μη με βρίσετε και πολύ) και είπα να πειραματιστώ με μία γλαστρολίμνη για την οποία πήρα ιδέες από το φορουμ και να βάλω ένα χρυσόψαρο.

Κατ αρχήν βρήκα το δοχείο που θα χρησιμοποιούσα και είναι σε ορθογώνιο σχήμα, λευκό χρώμα και χωρητικότητας 40 λίτρων.

Έβαλα ένα υπόστρωμα από χώμα, κάτι λιγότερο από ένα δάχτυλο.Πρώτο λάθος; :rolleyes:

Από πάνω μπήκε γύρω στους 2 πόντους χαλίκι από το παλιό μου ενυδρείο, πλυμένο 'μεσαίου' πάχους, δεν ξέρω ακριβώς κοκκομετρία.

Το γέμισα με νερό και έμεινε για μερικές μέρες έτσι, χωρίς φίλτρο σε εξωτερικό χώρο.

Μετά από λίγες μέρες μπήκε κερατόφυλλο το οποίο δυστυχώς δεν άντεξε και άρχισε να γίνεται κομμάτια. Εν τω μεταξύ πήρα μετρήσεις και είχα αμμωνία και ΝΟ2 γύρω στο ένα.Σκέφτηκα πως είναι λόγω του χώματος.Δεν έχω κρατήσει σημειώσεις γιατί το πήγαινα πολύ δοκιμαστικά.

Μετά από λίγες μέρες πάλι είχα μετρήσεις από αμμωνία και ΝΟ2 στα ίδια περίπου επίπεδα.

Πριν τρεις μέρες είδα μηδενικές μετρήσεις τις οποίες ξαναέκανα και την επόμενη για να σιγουρευτώ.

Μπήκε κυκλοφορητής (όχι φίλτρο), έγινε μια καλή αλλαγή νερού αφού δεν έκανα μέτρηση ΝΟ3 και αποφάσισα να βάλω ένα shubunkin μέσα.

Μετά από προσαρμογή περίπου μιας ώρας το ψάρι μπήκε στο νερό, χωρίς φωτισμό και φοβάμαι ότι ήταν και σε χαμηλή θερμοκρασία.Από εκείνη την ώρα κάθισε κάτω στον πάτο και μετά μετακινήθηκε κάτω από τον κυκλοφορητή όπου και έμεινε.

Την επόμενη τα ίδια, και την τροφή (που δεν έφαγε καθόλου) την αφαίρεσα. Οι μετρήσεις αμμωνίας και ΝΟ2 πάντα μηδέν! (υγρά τεστ ΑΡΙ)

Το ψάρι δοκίμασα να το βάλω σε νερό βρύσης με αντιχλώριο και το έχω ακόμα εκεί μπας και συνέλθει αλλά τίποτα.

Κατ αρχήν θέλω να ρωτήσω αν μπορώ αρχικά να σώσω το ψάρι και δεύτερον να συζητήσουμε για τις 'περίεργες' μετρήσεις μου.

Ψάχνω εμότικον που να τρώει ντομάτες... για να μη φάω εγώ.

Έγινε επεξεργασία - Master Gee

πολύ λίγα λίτρα για χρυσόψαρο

υπόστρωμα από χώμα? δηλαδή?

δεν υπάρχει φίλτρο?

τι να πω , η γνώμη μου είναι να μην επιχειρήσεις να φτιάξεις γλαστρολίμνη σε αυτά τα λίτρα.

Δεκτό.Να πω μόνο ότι αν πετύχαινε θα πήγαινα σε περισσότερα λίτρα,σίγουρα πάνω από 100, με φίλτρο στρωμένο κλπ και όλο αυτό έγινε δοκιμαστικά.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζει το ψάρι δεν ταιριάζουν σε κάποια ασθένεια απ ότι κατάφερα να βρω online. Μήπως ξέρει κάποιος πως αντιμετωπίζεται;Το ψάρι κάθεται σε μία γωνία, δεν τρώει καθόλου αλλά δεν παρουσιάζει τίποτα που να έχει να κάνει με άλλες ασθένειες, δηλαδή δεν είναι πρησμένο, δεν έχει στίγματα η ουρά του φαίνεται οκ όπως και τα μάτια του.

Κρίμα είναι να το χάσω γιατί είναι και όμορφο το ψάρι.

Μηπως ειναι απλως στρεσαρισμενο απο την αλλαγη του περιβαλλοντος? Οπως και να εχει το οτι δεν εχει φιλτρο αποκλειεται να το επηρεασε σε 2 μερες απο την στιγμη που οι μετρησεις σου ειναι καλες.

Και εγώ αυτό πιστεύω γιατί η θερμοκρασία του νερού από το πετ μου φάνηκε αρκετά υψηλή.

Γι' αυτό το λόγο το πήρα μέσα. Να περιμένω και άλλο δηλαδή μήπως συνέλθει ή είναι πιο σοβαρό;

Update: Το ψάρι ανεβαίνει μόνο για να φάει και μετά ξανακάθεται κάτω.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι θετικό αυτό.Του αλλάζω το νερό κάθε 2 μέρες

Ναι το αλλάζω όλο το νερό γιατί το έχω βάλει σε κουβά με νερό μέσα στο σπίτι.Δε μπορούσα να το αφήσω άλλο εκεί

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...