Jump to content

Βοήθεια Με Το Στήσιμο Για Να Μη Γίνουν Τα Λάθη Του Παρελθόντος !!!!

Recommended Posts

αγαπητό forum.

μόλις παρέλαβα το καινούριο μου anubias 1200, 350 λίτρων το οποίο θα γίνει tropheus duboisi tank απο το ήδη υπάρχων dubai 80. Για να μην κάνω λάθη του παρελθόντος που πρώτα έφτιαχνα και μετά διάβαζα θα σας πω τις σκέψεις μου και θα σας παρακαλούσα να με βοηθήσετε με την πολύτιμη πείρα σας.

1. στον πάτο λέω να βάλω φελιζόλ dow.

2. τις πέτρες τις οποίες τις μάζεψα στον υμηττό σκέυτωμαι να τις κολήσω, αν οχι όλες μερικές με ενυδρειακή σιλικόνη vison.

3. αφου τις αφησω να κολήσουν θα τις ακουμπήσω στο φελιζόλ και απο πάνω θα βάλω χαλαζιακή άμμο.

οσο αναφορά το στρώσιμο του νερού, θα χρησιμοποιήσω για αρχη το μίσό νερο απο το ήδη υπάρχων ενυδρειο (γυρο στα 50 λιτρα) και θα το βάλω να δουλέυει με το είδη υπάρχων φίλτρο eheim ecco 2234, καθώς και με ένα καινούριο eheim clasic 250.

απορίες:

1. σε πόσο καιρό θα μπωρώ να βάλω τα ψαρια μου μέσα (8 tropheus duboisi) με το παραπάνω τρόπο;

περιμένω την βοήθειά σας

Πολύ καλά κάνεις και ξεκινάς τα βήματά σου σωστά.

Στις ερωτήσεις, θα σου πρότεινα να μην κολλήσεις τις πέτρες αλλά να τις τοποθετήσεις σωστά ώστε να υπάρχει σταθερότητα. Αυτό σου το λέω κυρίως για πρακτικούς λόγους, πχ όταν θα χρειαστεί να αφαιρέσεις κάποιο ψάρι, να μπορείς να αφαιρέσεις κάποιες από τις πέτρες.

Από την στιγμή που το ένα από τα δύο φίλτρα σου θα είναι στρωμένο, μπορείς να βάλεις αμέσως τα ψαράκια με μια καλή προσαρμογή. Απλά για λίγες μέρες τάισε λιγότερο και κάνε καμιά μέτρηση να είσαι σίγουρος.

Καλή συνέχεια και αναμένουμε φωτογραφίες από το νέο στήσιμο. :)

Όλα φαίνεται να τα έχεις σκεφτεί σωστά και επέλεξες και πανέμορφο είδος. Στο θέμα του κολλήματος συμφωνώ με τον Απόστολο και θα σου πρότεινα κι εγώ απλά να τις στερεώσεις καλά. Περιμένουμε την συνέχεια με πολλές φωτογραφίες.

:)

Να συμπληρώσω πως μαλλον θα χρειαστεις ενα μεγαλύτερο φιλτρο......αντι για το eheim clasic 250 δηλαδή το 2213 προτίμησε το eheim 2217 ή το fluval 405!Εχουν μεγαλύτερο κάδο που χωράει περισσότερο βιολογικό υλικό και περισσότερη ροή.....και τα χρειάζεσαι και τα δυο!

ευχαριστώ για τις πληροφορίες !!! οταν τελειωσω θα αναρτησω φωτογραφίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...