DeLk 22 Μαρτίου 2012 #1 Share 22 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα, καθότι νέος στα θαλασσινά ενυδρεία, ήθελα να ρωτήσω αν κάνει να βάλω βράχο από την θάλασσα αν βρω.... Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Νίκος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 24 Μαρτίου 2012 #2 Share 24 Μαρτίου 2012 Θα πρέπει πρώτα να μας πεις για τι χρήση τον θελεις. Πρόκειται για ντεκόρ σε fish only ; Για να σηκώσει βιολογία σε reef ; Το ζητούμενο στον βράχο είναι να έχει πόρους για να μπορούν να αποικήσουν οι βακτιριακοι οργανισμοί. Αν πάλι το θέλεις για ντεκόρ, φτάνει μόνο να σου αρέσει, αλλα πρώτα νεκροσε τον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 24 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 24 Μαρτίου 2012 Τον θελω για βιολογια σε nano reef... οσο για τους πορους το εχω υποψην μου... δεν μου ειπες ομως κανει να τον βαλω αν τον περασω απο λαμπα uv? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 24 Μαρτίου 2012 #4 Share 24 Μαρτίου 2012 Εχω σηκώσει αρκετό βράχο απο Θάλασσα και μετά απο κουράρισμα δηλαδή αφού το άφησα να στεγνώσει εντελώς και πέρασμα απο νερό όσμωσης μετά απο διάστημα 2-3 μηνών ίσως και παραπάνω τοποθετήθηκε στο σάμπ για μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα διακοσμεί το σημερινό μου ενυδρείο και δεν ξεχωρίζει απο αγορασμένο ζωντανό βράχο.Η μόνη προϋπόθεση είναι να είναι πορώδες και να περάσει επεξεργασία δλδ να νεκρωθεί και να ξαναζωντανέψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 24 Μαρτίου 2012 Author #5 Share 24 Μαρτίου 2012 Αλεξ ευχαριστω για την απαντηση. Με την πρωτη ευκαιρια θα βουτηξω για να ψαξω (σε κανα 2-3 μηνες) και θα ακολουθήσω την διαδικασια σου. ευχαριστω πολυ και παλι.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 25 Μαρτίου 2012 #6 Share 25 Μαρτίου 2012 Αλεξ ευχαριστω για την απαντηση. Με την πρωτη ευκαιρια θα βουτηξω για να ψαξω (σε κανα 2-3 μηνες) και θα ακολουθήσω την διαδικασια σου. ευχαριστω πολυ και παλι.! Δεν έκανα τίποτα απλά μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας γιαυτό υπάρχει το Aquazone και οτι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 2 Μαίου 2012 #7 Share 2 Μαίου 2012 Αν δεν εχουμε σαμπ, μετα την νεκρωση κατευθειαν στο ενυδρειο γινεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 18 Ιουλίου 2012 Author #8 Share 18 Ιουλίου 2012 (edited) Ας επαναφέρω το θέμα, μιας και έχω νέα Τις τελευταίες μέρες μάζεψα 3 βραχάκια ( το 1 δεν το λες βραχάκι αλλά τεσπα, 10 κιλά είναι... κάνει να το σπάσω??) και τα άφησα στο ήλιο να στεγνώσουν! Οι ερωτήσεις μου είναι: Πόσο καιρό να τα αφήσω να στεγνώσει? Αν κατάλαβα καλά, θα πρέπει να τους βάλω σε λεκανίτσα με νερο α/ο (και κυκλοφορητή?) για 2 μήνες? Με απιονισμένο νερό δεν κάνω δουλειά? Όπως είπε και ο φίλος από πάνω, δεν έχω σαμπ, η διαδικασία ποια θα είναι? Και γενικά πόσο καιρό θα χρειαστεί συνολικά για να μπει στο ενυδρείο? Όσο για το αν είναι πορώδεις, θα σας δώσω φώτο το μεσημέρι/απόγευμα να μου πείτε σίγουρα! Αυτά για τώρα! :) Έγινε επεξεργασία 18 Ιουλίου 2012 - nick_d Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 18 Ιουλίου 2012 #9 Share 18 Ιουλίου 2012 Θέλει μια επεξεργασία πριν τον χρησιμοποιήσεις που περιλαμβάνει νέκρωμα του βράχου στον ήλιο για 1 μήνα και μετά καθάρισμα ίσως και βράσιμο. Κουράρεις λίγο καιρό σε θαλασσινό νερό (στην καλύτερη περίπτωση αν υπάρχει σάμπ είναι ότι πρέπει) και ζωντάνεμα του βράχου ξανά για το ενυδρείο με την αποίκηση του βράχου απο την ζωή που υπάρχει απο τον ήδη εγκατεστημένο ζωντανό σου βράχο .Είναι μια διαδικασία που πρέπει να κρατήσει μήνες μέχρι να ετοιμαστεί και δεν σηκώνει παρακάμψεις γιατί μπορεί να γεμίσει μύδια το ρίφ σου.Μπορείς να φτιάξεις και βράχο μόνος σου αλλά πάλι θέλει μια διαδικασία και χρόνο αλλά σίγουρα αξίζει αν υπάρχει χρόνος γιατί μπορείς να τον φτιάξεις ακριβώς όπως θέλεις.Είχε φτιάξει ένα ωραίο θέμα ο Αίολος στην DIY ενότητα του θαλασσινού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος